Dodaj do ulubionych

Liwiusz Ilasz

26.11.03, 21:47
Liwiusz Ilasz - w piątek 28.11.2003 godz 15:00 w Pałacu Kazimierzowskim UW,
w sobotę godz 11:00 w PKiN (dawniej nazywanym Pałacem Kultury im. J.Stalina)
na 12 piętrze. Temat: Program napray państwa i prawa.
<http://liwiuszilasz.pl> Nowa wizja Polski.
Liwiusz zaprasza na spotkanie. Liwiusz jest gorącym orędownikiem
przystąpienia Polski do NAFTA-y i widzi szansę na powodzenie tej inicjatywy.
Obserwuj wątek
    • Gość: FN Re: Liwiusz Ilasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.03, 21:53
      To jakis pejsiarz ten Liwuisz Ilasz? Łobrzezany?
      • tygrys01 Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 10:34
        Gość portalu: FN napisał(a):
        To jakis pejsiarz ten Liwuisz Ilasz? Łobrzezany?==========
        =============
        Nie trafiłeś. Ilasz to nazwisko węgierskie. Liwiusz na chrzcie świetym mu
        dano na pamiątkę historycznego Liwiusza z miasta Rzym. L.Ilasz jest
        znakomitym prawnikiem, absolwentem prawa w Polsce a doktoryzował się w USA.
        Prowadzi kancelarie adwokackie w Nowym Jorku, New Jersej i Warszawie. W Ameryce
        lansuje wszystko co polskie i propaguje polską kulturę. Wychowanu przez matkę
        prawnika (praktykującą adwokat), która rownież jest absolwentką ASP, z
        Warszawy w głębokich tradycjach patriotycznych. Liwiusz jest czołowym
        orędownikiem przystąpienia Polski do NAFTA-y. Ma krytyczny stosunek
        przystąpienia Polski na obecnych warunkach teraz do UE. Na stałe
        zamieszkuje w Nowym Jorku, w Polsce jest prawie w każdym miesiącu po kilka dni.
        W księgarniach jest sprzedawana ostatnio napisana przez niego książka "Nowa
        wizja Polski" ==========
    • hki Re: Liwiusz Ilasz 26.11.03, 22:12
      A moze lepiej do np.Mercosuru?
    • j_karolak Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 09:12
      tygrys01 napisał:

> Liwiusz Ilasz - w piątek 28.11.2003 godz 15:00 w Pałacu Kazimierzowskim UW,
      > w sobotę godz 11:00 w PKiN (dawniej nazywanym Pałacem Kultury im. J.Stalina)
      > na 12 piętrze. Temat: Program napray państwa i prawa.
      > <http://liwiuszilasz.pl> Nowa wizja Polski.
      > Liwiusz zaprasza na spotkanie. Liwiusz jest gorącym orędownikiem
      > przystąpienia Polski do NAFTA-y

m. NAFTA
      d. NAFTA-y
      c. NAFTA-cie
      b. NAFTA-ę
      n. NAFTA-ą
      m. NAFTA-cie
      w. NAFTA-o!
      • plus.minus Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 10:42
        NAFTA-ciarz; NAFTA-owy; NAFTA-lina...
        • Gość: 5ramboBOXER Re: Liwiusz Ilasz IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.11.03, 12:38
          Liwiuszem pejsatym cała Warszawa była miedawno wytapetowana,gmina nowojorska
          musiał dać sporo kasy na tą NAFTALINĘ
          • tygrys01 Ilasz - to nazwisko węgierskie 27.11.03, 12:55
            Gość portalu: 5ramboBOXER napisał(a):
            Liwiuszem pejsatym cała Warszawa była miedawno wytapetowana,gmina nowojorska
            musiał dać sporo kasy na tą NAFTALINĘ
            ======================
            Piszesz o kimś o kim n ie masz zielonego pojęcia. Wyjaśniłem przed chwilą, że
            Ilasz to nazwisko węgierskie i nie ma nic wspólnego z handlową narodowością.
            Wyjaśniłem też, ze jest wyhowany w polskiej tradycji niepodległościowej i
            patriotycznej przez matkę. Jest on synem dyplomaty węgierskiego, ale był
            wychowywany przez matkę. Otrzymał staranne i gruntowne wykształcenie oraz jest
            człowiekiem niezwykle rzetelnym i pracowitym oraz wyczulonym na sprawy
            społeczne. Z całą pewnością jego pochodzenie etniczne i przekonania narodowe
            nie mają jakichkolwiek związków ze starożytnym narodem wybranym. Deklaruje on
            i udawadnia swym życiem i postępowaniem niepodweażalną przynależność do Narodu
            Polskiego. Wszelkie insynuacje oparte na nieuzasadnionych podejrzeniach
            wynikających z nieznajomości źródłosłowu jego nazwiska są wysoce nitaktowne. A
            zdrugiej strony , skąd masz pewność, że Twoja babcia nie zgrzeszyła z facetem o
            nieustalonym pochodzeniu etnicznym.
            • niech Re: Ilasz - to nazwisko węgierskie 27.11.03, 12:59
              Z Wegrem?
            • j_karolak Re: Ilasz - to nazwisko węgierskie 27.11.03, 13:27
              A jak dla mnie to on jest Węgier i wara mu od Narodu Polskiego!
              • Gość: gojek Re: Ilasz - to nazwisko węgierskie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 03:41
                popatrzcie który to Polak zostałby w NYC od razu adwokatem,takie ciemnoty z
                węgierskimi żydami to wciskajcie na ukrainie gdzie modlą sie do wszystkiego co
                żydowskie i amerykańskie ale nie tutaj w sercu podstępnej i podejrzliwej w
                teoriach spiskowych Europy gdzie analizuje się nawet tembr glosu i odcień
                wypowiedzi,wiadomo o co chodzi przedstawiciel dawida nawraca Polaków na jakieś
                bzdury ze stworzoną przez tych nowojorskich pasożytniczych mecenasow i
                bankierów
                NAFTALINĘ.Lepiej powiedz ile zalatwiłeś jako adwokat spraw w Krakowie o
                odzyskanie jakoby mienia pożydowskiego i w ilu aferach brałeś
                udział.ocenia sie że kilkaset domów przeszło w ręce nie uprawnionych niczym do
                tego jakoby żydowskich właścicieli-najwięcej właśnie w Galicji i w
                Krakowie,fajnie tam działały za rządów premiera Buzka nasze organy skoro nie
                sprawdziły prawowitych właścicieli.Ogólnie oceniam występy Iljasza jako jak
                najmniej wskazane w dzisiejszej skomplikowanej sytuacji polityczno-gospodaczej.
            • Gość: 5ramboBOXER Re: Ilasz - to nazwisko węgierskie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.11.03, 21:35
              tygrysku nie zgrywaj męskiego chłopa ;nie z warszawskimi cwaniakami te
              numery,jestes krakowską zakochaną w liwiaszu dziewuchą prawniczką z wypchanym
              do nieprzytomności od spraw gospodarczych portfelem
              i sponsorujesz jego wygłupy na warszawskim forum.tak jak ty żaden szanujący
              się chłop nie pisze,że jest wegierskim żydem to i co z tego,moja matka byłą
              ormianką a ja sam jestem z wyglądu takim żydziorem ,że na ulicy dzieci przede
              mną uciekają.moglabyś swoją miłośc do liwiasza innaczej wyartykułować,a tobie
              mówię nie rób spraw o mienie pożydowskie bo się jeszcze jako prawnik możesz na
              tym,tygrysku kochany strasznie wyłożyć bo cię jakiś węgierski żyd oszuka,
              ponadto przed przystapieniem do spamowania i autoreklamu skądinąd
              superzdolnego Liwiasza radziłbym Ci ,przyznaję i jestem dla Ciebie pełen
              uznania,superinteligentny tygrysku w spódnicy, przeczytać podręcznik
              psychologii jak mężczyzna reaguje na poplątane tłumaczenia niewiernej kobiety.
              Męskiej psychologii bo inaczej takie występy to teatr jakich mało w
              dzisiejszych trudnych czasach.Tak jak ty sparzyłaś się w warszawce nie
              chcialbym nigdy sparzyć się ja,szczególnie w zahukanym i skorumpowanym do cna
              krakówku gdzie afera o podszywanych żydach rewindykującycj na kazimierzu
              jakoby ich mienie goni aferę a urząd podatkowy należy do najbardziej
              kryminogennych w kraju.
              • tygrys01 Re: Ilasz - to nazwisko węgierskie 28.11.03, 15:27
                Gość portalu: 5ramboBOXER napisał(a):

> tygrysku nie zgrywaj męskiego chłopa ;nie z warszawskimi cwaniakami te
                > numery,jestes krakowską zakochaną w liwiaszu dziewuchą prawniczką z wypchanym
                > do nieprzytomności od spraw gospodarczych portfelem
                > i sponsorujesz jego wygłupy na warszawskim forum.
                =================
                Jesteś w błedzie. Jestem kim jestem. Moja identyfikacja personalna łacznie z nr
                telefonu i adresem dla chcącego jest dziecinnie prosta. Z Krakowem łaczy mnie
                smierć mojej corki ktora tam zabił pirat drogowy. Mogę Cie zapewnić, że w
                spodniach noszę to co każdy chłop powinien nosić a zprawem mam w tej chwili
                tyle wspólnego, ze walczę z łobuzami porawnikami wlaśnie w Krakowie, gdzie
                strażnicy prawa urządzaja od dwóch lat bezprawie w mojej sprawie. Pozdrawiam.
                Ps. Liwiusza osobiście nie pozanałem, chociaż znam osobiście jego bliskich.
    • Gość: Madziar piteszti Re: Liwiusz Ilasz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.03, 13:29
      Tak, bycie Żydem rzeczywiście jest "wysoce niestosowne". Niech pan gładkosłowy
      przydupas Liwiusza wejdzie mu w dupę do końca i zniknie mi z oczu.
      • Gość: PP Re: Liwiusz Ilasz IP: *.pp.com.pl / *.pp.com.pl 27.11.03, 13:32
        Jak nowojorska gmina dała kasę na plakaty, to się powinniście cieszyć bo pare
        warszawiaków zarobiło na tych plakatach...
      • tygrys01 Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 15:17
        Gość portalu: Madziar piteszti napisał(a):

> Tak, bycie Żydem rzeczywiście jest "wysoce niestosowne".
        ===================
        Nie bycie Żydem jest niestosowne, ale przypisywanie komukolwiek obcej
        narodowości z chęcią poniżenia jest niestosowne. Podobnie nazwanie
        kogokolwiek, kto sam do tego nie upoważnił, "Szwabem, żabojadem,
        fajfoklokiem, makaroniarzem, Kacapem, Kałmykiem, Mongołem, Murzynem,
        białasem, źołtkiem, arabusem,... etc " jest wysoce niestosowne. Stąd pytanie o
        pejsy, obrzezanie, finansowanie przez gminę nowojorską było chamską odzywką.
        Każdy ma prawo przyznawać się do przynalezności do narodu z ktorego się
        narodził, bez względu na noszone nazwisko. A tak już jest powszechnie uznawane
        i przyjęte, że o narodowości decyduje narodowość matki, chyba, że prawo
        danego kraju stanowi co innego (w niektorych krajach arabskich decydująca jest
        narodowość ojca, ale tam kobieta nie wiele ma do powiedzenia). Traktowanie
        Polaka i polskiego patrioty jak obcego etnicznie jest obraźliwe i wystawia złe
        świadectwo gburowi posuwającemu się do takich praktyk.
        • niech Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 15:24
          O narodowosci wegierskiej decyduje ilosc zjedzonego salami.
          • tygrys01 Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 15:37
            niech napisała:

> O narodowosci wegierskiej decyduje ilosc zjedzonego salami.
            =================
            Nie mogę nie przyznać Ci racji, święta prawda
        • zakompleksiony Re: Liwiusz Ilasz 27.11.03, 15:28
          tygrys01 napisał:

> A tak już jest powszechnie uznawane i przyjęte, że o narodowości decyduje
          > narodowość matki,

U Żydów jest tak przyjęte. Liwiusz to semicki Węgier!!!
    • Gość: Marcin UTOPIA !!! IP: 194.9.223.* 27.11.03, 15:27
      Polska w NAFTA? Hehe, kolejny utopista. Komu w NAFCIE zalezy na Polsce? Jak
      chce pan Liwiusz sprawic, aby te 80% eksportu, ktore teraz idzie do UE nagle
      zaczelo isc do NAFTY? Import podobnie? A co z kosztami transportu i ich wpływie
      na konkurencyjnosc Polski jako czlonka NAFTY? UTOPIA! NAIWNOSC! POPULIZM!
      • tygrys01 Re: UTOPIA !!! 27.11.03, 15:43
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Polska w NAFTA? Hehe, kolejny utopista. Komu w NAFCIE zalezy na Polsce? Jak
        > chce pan Liwiusz sprawic, aby te 80% eksportu, ktore teraz idzie do UE nagle
        > zaczelo isc do NAFTY?
        ======================
        NAFTA to stowarzyszenie gospodarcze a nie związek ubezwłasnowolnionych państw
        pozostających pod hegemonią silniejszych jak to jest przewidywane dla UE. Jest
        to jednak zasadnicza różnica.
        • Gość: Marcin Re: UTOPIA !!! IP: 194.9.223.* 27.11.03, 16:02
          Ani słowem jednak nie wyjasniles, jaki interes bedzie NAFTA miala z przyjecia
          Polski. Nie wyjsniles jak sobie poradzimy w NAFTA, skoro 80% naszej wymiany
          handlowej prowadzimy z UE, jakkolwiek by ją nazwać. Nie wyjaśniłeś, jak
          przeskoczyć problem komunikacyjny i związany z tym problem obniżenia
          konkurencyjnosci (koszty!) - my i UE lezymy w Europie, reszta NAFTY - w
          Ameryce. To są dowody na to, że Polska w NAFTA to utopia. Udowodnij, że jest
          odwrotnie.
        • tolba Re: UTOPIA !!! 27.11.03, 16:06
          A ja poproszę o cytat z aktu założycielskiego NAFTA-y (:-)), bądź
          jakiegokolwiek innego NAFTA-ciarskiego dokumentu, z którego wynikałoby, że
          NAFTA jest organizacją o charakterze otwartym, bo mnie nauczali (być może
          błędnie, w końcu nie uczył mnie prawdziwy patriota z kancelarią w Niu Dżerzi),
          że NAFTA z góry ograniczyła swą działalność do państw z określonego obszaru
          geograficznego. Dziękuję za uwagę.
          Tolba
          • tygrys01 UTOPIA !!! -- tak ele korzyść z UE dla Polski. 28.11.03, 10:43
            Przedmiotem mojego postu była informacja o spotkaniach L.Iasza prawnika z
            Warszawy i New Jersey. Temat NAFTA to temat dość obszerny i apologetykę w tym
            zakresie pozostawiam specjalistom z tego zakresu. W poście zaznaczyłem tylko,
            że Liwiusz I. jest zwolennikiem przystąpienia Polski do tej organizacji
            gospodarczej i jest głównym orędownikiem działań zmierzających do tego celu.
            Liwiusz mając gruntowne przygotowanie edukacyjne, stałe spojrzenie na sprawy
            ojczystego kraju od wewnątrz i z zewnątrz oraz charakteryzując się wychowaniem
            w duchu patriotycznym wyniesionym z domu rodzinnego budzi moje osobiste
            zaufanie. Wydaje m i się, ze zainteresowane osoby mogą więcej dowiedzieć się
            na temat koncepcji rozwiązań dla Polski z jego książki która jest
            dostępna "Nowa Wizja Polski". Wszelkie boczne relacje będa ty6lko słabym
            odbiciem w zniekształconym zwierciadle.
            • il_siciliano Re: UTOPIA !!! -- tak ele korzyść z UE dla Polski 28.11.03, 13:28
              P. Ilasz mojego zaufania nie wzbudza, jednak pomimo to chciałbym poznać jego
              argumentację. Nie mam jednak zamiaru wydawac pieniedzy na jego ksiazke ani
              poswiecac czasu na dzisiejsze spotkanie z nim. W zwiazku z tym chcialbym sie
              dowiedziec, gdzie jego argumentację znaleźć można na internecie. Jestem
              przekonany, że tak wszechstronnie wykrztałcony i swiatły człowiek jakim jest
              pan Ilasz z pewnością aktywanie używa nowoczesnego medium, jakim jest internet.
              A na marginesie: skoro nie orientujesz się tygrysie w sprawach, o ktorych mowi
              Ilasz (ekonomia, handel zagraniczny itp) to na jakiej podstawie go popierasz?
              Na piękne oczy cie wzial?
              • tygrys01 Re: UTOPIA !!! -- tak ele korzyść z UE dla Polski 28.11.03, 13:42
                il_siciliano napisał:

medium, jakim jest internet.
                <http//www.liwiuszilasz.pl>
                ============
                Moja opinia o Liwiuszu opiera się na zdaniu osób ktore znam i do których mam
                zaufanie, a którzy znają Liwiusza bardz dobrze osobiście od wielu lat.
                Co do NAFTY jestem przekonany niezależnie od tematu Liwiusza. Nie będąc
                ekspertem w dziedzinie wolę wypowiedzi merytoryczne pozostawić znawcom
                tematu. Natomiast mam prawo być przekonanym do związków gospodarczych bez
                zobowiązań podległości politycznej (ubezwłasnowolnienia narodu przez inny naród
                mający pozycję hegemona a wrogi historycznie polakom, nie wierzę w życzliwość
                Niemców dla Polaków jako narodu i mam do tego powody jak wielu innych Polakow z
                mojego pokolenia.
                • il_siciliano Re: UTOPIA !!! -- tak ele korzyść z UE dla Polski 01.12.03, 08:37
                  Nie uważasz że pozycja USA w NAFTA jest znacznie silniejsza niż jakiegokolwiek
                  państwa w UE? Gdzie jest więc ów "hegemon" - w NAFTA czy UE?
            • il_siciliano Re: UTOPIA !!! -- tak ele korzyść z UE dla Polski 28.11.03, 13:36
              Znalazlem strone pana Ilasza. Na pytania odpowiada on tam mętnie i ogólnikowo,
              zupełnie nieprzekonujaco, zamiast konkretnych argumentów ciągle
              odpowiadam "uważam, że Polska na pewno sprosta" itp. Mało to profesjonalne. a
              do tego zdaniem pana Ilasza "Natomiast członkiem Unii Europejskiej, który jest
              oddalony od Unii Europejskiej tak jak Polska jest Meksyk". Żenada.
    • tomek825 Re: Liwiusz Ilasz 28.11.03, 10:47
      Niech spierdala, frajer dęty. Nadaje się do pchania karuzeli na małym kółku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka