nekomimi 15.04.09, 12:49 To już koniec? Trwa dogaszanie Boję się iść zobaczyć A jeszcze 2 tyg temu robiliśmy zdjęcia w środku celowe podpalenie.... miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6499409,pozar_pustostanu_na_mokotowie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubeus Re: Willa Chowańczaka 15.04.09, 16:33 tia.. inwestor chciał wyburzyć, konserwator ponoć nie pozwalał, przyszła wiosna to się pojawił nieznany sprawca, co podpalił. Teraz szybki myk do biura konserwatora o wykreślenie w wyakzu ze względu na stan itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimi Re: Willa Chowańczaka 16.04.09, 12:25 Poprzedni pożar osmalił tylko ściany, ten dom ma bardzo mocną konstrukcję, tylko strych był drewniany w całości. Ten dom nie był nawet specjalnie zawilgocony. Najgorsze, że feralnej nocy chcieliśmy się tam wybrać i zrezygnowaliśmy. Mam autentycznego doła z tego powodu. I nie podpalili go bezdomni. Resztki ich posłań były w piwnicy, a pożar wybuchł na strychu. Odpowiedz Link Zgłoś
milimetr74 Re: Willa Chowańczaka 17.04.09, 13:56 Dwa lata temu na kanale Planete obejrzałem ciekawy "dokument" zestawiający sytuację majątkową managmentu i pracowników produkcyjnych w amerykańskiej części samochodowego koncernu z Detroit.Chodziło o przedstawienie bardzo jaskrawych dysproporcji między pierwszymi, opływającymi w trudny do wyobrażenia dla przeciętnego zjadacza chleba luksus, a tzw "dołem" w strukturze organizacyjnej firmy, których, w imię "cięcia kosztów" dotknęły zwolnienia grupowe. Bardzo spodobał mi się pomysł na scenariusz filmu, gdzie konsekwentnie i bohatersko podążano za w/w kadrą kierowniczą korporacji, zasypując ich dociekliwymi pytaniami dotyczącymi bezdusznej i niesprawiedliwej decyzji redukcji zatrudnienia (bo podejmowanej w imię poglądu - jak w firmie trzeba ciąć koszty to zawsze od dołu, a w sytuacji krytycznej "jak psu zupa" należy nam się finansowy "spadochron"). Konkluzja - proponuję podobną taktykę stosować wobec tak samo zachłannych i egoistycznych developerów, a tym bardziej działających niejawnie w sposób przestępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimi Re: Willa Chowańczaka 27.08.09, 15:16 Znów stoi otwarta jak stodoła. Można nawet wejść drzwiami od frontu. Ciekawe kto usunął, bądź co bądź solidne, zabezpieczenia drzwi i okna? Odpowiedz Link Zgłoś