joannaob 27.04.09, 21:38 Mam pytanie co sądzicie o budowie tej trasy? czy nie będzie ona przeszkadzać przyszłym mieszkańcom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki1976 Re: trasa NS 28.04.09, 12:39 hej trasa jest w niecce - i będzie "wpuszczona" w ziemię, więc nie powinno być głośno - ja cieszę się, że będzie możliwość lepszego dojazdu w te strony bo aktualnie nie sposób się szybko wydostać w godzinach rannych/// Odpowiedz Link Zgłoś
aklamka1 Re: trasa NS 28.04.09, 15:14 hej, o której trasie piszecie? Tej co budują, czy o tej co maja dopiero budować wzdłóż torów? Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: trasa NS 29.04.09, 13:09 Ja o tej, którą budują. Mam nadzieję, że tamta nie powstanie szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
catherine70 Re: trasa NS 29.04.09, 15:50 cześć Dziewczyny. ostatnio weszłam sobie na stronę Bemowo, potem gmina czy coś takiego i tam jest link do INWESTYCJI KOMUNIKACYJNYCH planowanych przez gminę. Jest też projekt tej drugiej trasy S7. i z mapy nie wynika, żeby miała być puszczona koło nas. Więc nie wiadomo jak to będzie. Dowiedziałam się, że projekt szybkiego tramwaju czy kilejki został wstrzymany z powodu braku kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pafciu2 Re: trasa NS 29.04.09, 16:21 Trasa owszem jest projektowana, poniżej zamieszczam link do strony Urzędu Gminy Warszawa Bemowo, gdzie jest nazwana jako trasa N-S, www.bemowo.waw.pl/bemowo/portal.phpaid=1192896097471a2661910eb Więcej informacji na temat tej trasy i innych w Warszawie jest zamieszczonych na stronie stowarzyszenia www.siskom.waw.pl. Problemem może być fakt że trasa N-S ma być projektowna na naszym odcinku na estakadach. Z drugiej strony upłynie pewnie z 10 lat zanim ją zbudują. Odpowiedz Link Zgłoś
pafciu2 Re: trasa NS 29.04.09, 16:32 Czy ktoś wie czy są jakieś plany zbudowania porządnego przejazdu kolejowego przez tory, które wiodą do huty i dalej zbudowania połączenia ulic Zaborowskiej z ulicą Marynin? Bo to byłby bardzo dobry skrut na Bemowo. To co jest teraz to ulicą raczej nie jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: trasa NS 30.04.09, 10:19 Dowiadywałam się w urzędzie bemowo i nie ma żadnych planów, co do tej ulicy "piaszczystej"... Podejrzewam, że tak już zostanie. Część należy do dzielnicy Woli - bo Wola zaczyna się już za torami wąskotorowymi - z tego co zrozumiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaob Re: trasa NS 30.04.09, 21:30 Ja myślałam o tej planowanej trasie wzdłuż torów. Przyznam, że ona trochę mnie martwi. Ta budowana trasa to S8 i uważam,że jest ona za daleko, aby było ją słychać na Zaborowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś