Gość: Gość IP: *.aster.pl 05.05.09, 14:00 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6566039,Pasazerowie_dostaja_mandaty_za_jazde_z_biletem.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PASAŻER Re: Skandalu z ZTM cd. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.09, 16:01 Mam nadzieję, że Gazeta wywoła przyjrzenie się "praktykom" ZTM i procederowi wyłudzania pieniędzy od pasażerów. I pomysleć, że tych urzędników utrzymujemy z naszych podatków!!i jeszcze dopłacamy do ich premii, za to, że zachowania opisane w wątku "czy ktoś wygrał z ZTM" Pozdrawiam Jeden z bezsilnych bo dotąd w pojedynkę walczący z ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Skandalu z ZTM cd. IP: *.chello.pl 05.05.09, 20:12 jak głosowałem w poprzednich wyborach na PO tak z ręką na sercu obiecuję że zagłosuję w najbliższych na PIS choćby po to żeby takie tłumoki i wyłudzacze nie obsiedli ZTMu po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Skandalu z ZTM cd. IP: *.chello.pl 05.05.09, 20:45 Problem nie w partii, lecz w ludziach. Przypomnij sobie, co było za rządów PiS. Kompletnie nie ma znaczenia z jakiej są opcji jeśli są nieuczciwi. PiS chroni swoich, PO swoich, a jakby wszystkie partie rozwiązać, to i tak na stołkach mielibyśmy cwaniaków, tyle że bez partyjnych pleców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skandalu z ZTM cd. IP: 212.180.147.* 05.05.09, 22:34 Naprawdę taki z ciebie debil, który uważa że ze zmianą partii zmienią się kontrolerzy i przepisy ich obowiązujące? Wyrazy współczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Słusznie je dostają. IP: *.spray.net.pl 05.05.09, 23:01 Po odwróceniu WKM - Imię, Nazwisko, Nr dokumentu ze zdjęciem. 'Imię' to nie inicjał. 'Nazwisko' to też nie inicjał. 'Nr dokumentu ze zdjęciem' - trzeba być niesprawnym umysłowo, żeby tego nie zrozumieć. Płacić za swój niedorozwój, a nie kwękac po forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Słusznie je dostają. IP: *.aster.pl 06.05.09, 09:24 A czy Ty, Mądralo, słyszałeś o czymś takim, jak pouczenie? I szacunek dla klienta? I dla obywatela? Wyjedź kiedyś poza własne podwórko, to zobaczysz, jak Państwo i jego urzędnicy potrafią szanować obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Słusznie je dostają. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 09:31 Rychu, moje imię + dwuczłonowe nazwisko dają w sumie 34 znaki, dołóż do tego serię i nr dowodu. Weź czysta kartę i spróbuj na niej tyle wpisać. Czytelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Słusznie je dostają. 06.05.09, 10:10 Ja mam karte miejska od samego poczatku. Zawsze podpisana , z numerem dowodu. I nigdy nie mialem problemu z kontrolami. Jak ktos jest zbyt ograniczony, zeby przeczytac ze zrozumieniem CZTERY wyrazy na karcie i sie do nich zastosowac , to niech placi. Wszystkie osoby, ktore teraz zostaly ukarane zostaly ukarane PRAWIDLOWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Słusznie je dostają. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 10:54 Cieszę się, że masz kartę od samego początku, niezależnie od tego, czy chodzi ci o początek świata czy czegokolwiek innego. Ja natomiast posiadam kartę od czasu, kiedy zostały wprowadzone. Przykre jest to, że jesteś osobą ograniczoną i nie potrafisz ze zrozumieniem przeczytać krótkiego tekstu i wyobrazić sobie, że nie każde dane sprowadzają się do krótkiego Jan Nowak. Niby proste, a jakie okazało się skomplikowane dla niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Słusznie je dostają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:22 Jasne, naciagaczu, nagle 90% warszawiakow ma 4-czlonowe nazwiska rodowe;)) Kup cienkopis i da sie nawet 5 czlonowe zmiescic. I nie wyzywaj kogos od ograniczonych, bo jestes ZLODZIEJEM i NACIAGACZEM. I dobrze ze Wzieli sie za Was i wlepiaja mandaty. Tylko szkoda ze tak pozno. A jak nie potrafisz odczytac i zrozumiec czterech wyrazow na karcie , ktore sa poleceniami, to proponuje powrot do klasy 1 podstawowki. Co za kraj, naciagaja, swiadomie lamia przepisy, i bigaja z placzem do gazet ze sie ich o to czepiaja... Juz sie po tym nie dziwie , ze to panstwo tak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Słusznie je dostają. IP: *.chello.pl 06.05.09, 21:29 Kochanie, dziecko drogie, jesteś ciężko chory, bardzo ci współczuję. p.s. Jeśli osobę która opłaciła bilet i jest identyfikowalna po nazwisku i nr dokumentu (ale bez wpisania całego imienia) zrównujesz z osobą, która jeździ na gapę, czyli ze złodziejem - znaczy to że jesteś... pracownikiem ztm. To doprawdy okropne, kogo tam zatrudniają, powiedziałabym, że to zakład pracy chronionej, ale nie chcę obrażać osób niepełnosprawych umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Słusznie je dostają. 07.05.09, 08:50 Ciekawe czy to wypisujesz z własnej inicjatywy? Bo jeśli tak to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
angelcorpse Re: Słusznie je dostają. 07.05.09, 21:23 Ile razy bym nie czytał tych wszystkich wpisów to najpierw ogarnia mnie śmiech a potem irytacja. Bo tak naprawdę to ci krzykacze, którzy ostatnio tak zacięcie promują politykę ZTMu mają tyle wspólnego co ja np z Helsinkami. Przyjechali do miasta to sie pokazać trzeba, pokrzyczeć trochę bo w takim wielkim mieście to są za bardzo anonimowi. Kuna, popieram Twoje zdanie od początku do końca. Tyle że rozmowa z takimi debilami nie ma sensu. Przygłupowi nie wytłumaczysz że nie ma racji, choćbyś nie wiem jak chciała. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: Słusznie je dostają. 07.05.09, 21:30 Coz w Polsce zawsze promowalo sie naciagaczy. Uczciwy pasazer podpisuje karte i nie ma problemow. Ale oczywiscie to ci nieuczciwi maja racje. Dzieje sie im wielka krzywda, bo egzekwuje sie prawo i przepisy. Ja jestem uczciwy, jezdze od lat na podpisanej karcie, nie mam problemow przy kontrolach. Zal mi Was, zlodzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
angelcorpse Re: Słusznie je dostają. 07.05.09, 21:32 ty lepiej pojedź zobaczyć czy ci domu na wsi nie spalili Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Słusznie je dostają. 08.05.09, 08:39 Dyskusję można podsumować: 1) brakuje argumentów, piszę cokolwiek... (tak jak w tym przypadku poprzednik) 2) ktoś napisał coś wbrew ogółowi - na pewno pracuje w ZTM albo w ratuszu, no bo gdzie by indziej... Z takim myśleniem daleko w takich dyskusjach nie dojdziemy ,a przydało by się chociaż opracować metodę jak łapać _tylko nieuczciwych_. Albo jak dopilnować, żeby po prostu każdy wchodzący do każdego pojazdu miał ważny bilet... Jak wyeliminować pieniaczy, którym nic się nie spodoba i tak i dalej będą zwalczać system? Odpowiedz Link Zgłoś
angelcorpse Re: Słusznie je dostają. 08.05.09, 14:07 sorry ale żaden wsiok nie będzie mnie wyzywał od złodziei dlatego że mam swoje inne zdanie. poza tym odkąd sięgam pamięcią (koniec lat 80tych) nie dostałem ani razu mandatu. a jeśli ZTM ma taki wielki problem z gapowiczami czy jak wy ich tu nazywacie złodziejami to może powinno się stawiać bileterów przy każdych drzwiach. kiedyś to funkcjonowało i się sprawdzało. a że wszyscy będziemy jechać wolniej... ups, cos za coś... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Słusznie je dostają. 08.05.09, 14:12 Nie przejmuj się, takie doroty i marki wielbiące idiotyzmy ZTMu tak już mają. Nie są w stanie zrozumieć, że nikt nie broni niepłacących za przejazd, tylko uczciwi ludzie mają dosyć bezmyślnego czepiactwa się i wyłudzania mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Słusznie je dostają. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 10:13 Kup cienkopis, przyda się potem do drapania po boczku i pleckach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Słusznie je dostają. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 10:56 O, dzięki za konstruktywną poradę, do tej pory oczywiście podpisywałam się markerem do tablic. Gdyby nie ty, żyłabym w ciemnocie do końca dni swoich albo zaczęła wydrapywać dane na karcie kawałkiem drutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Słusznie je dostają. IP: *.aster.pl 06.05.09, 18:43 Jasne, że kupię, a co jeszcze ZTM każe mi dokupić do karty? Może autobus? Nie ma obowiązku posiadania przy sobie markera ani cienkopisu ani niczego, przy zakupie tej badziewnej karty. Gdy kupowałam kartę, dawno temu Pani, która mi ją sprzedała nie miała odpowiedniego pisaka. Ani ZTM nie dołożył go w pakiecie do karty. Miałam przy sobie zwykły długopis, którym napisałam imię i nazwisko. Źle się pisało zwykłym długopisem, więc nawet nie próbowałam pisać na tym numeru dowodu. I tyle. Jeździłam z taką kartą aż do teraz i nikt przez tyle lat się nie przyczepił. A teraz wielka afera! I głupie komentarze mądrali podstawionych przez ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Słusznie je dostają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:40 Nie madrali z ZTM-u, tylko ucziciwych pasazerow, ktorych wnerwiaja ludzie robiacy z siebie ofiary, ktorymi nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia porównajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 09:53 1. Osoba bez karty miejskiej i osoba z kartą, ale nie napisanym imieniem, tylko jego inicjałem, to to samo. 2.Facet, który kroi nożem kurczaka i facet, który kroi nożem teściową to to samo. 3.Kobitka, która zapomniała wychodząc z domu wyłączyć żelazka a kobitka, która oblała benzyną całą dzielnicę i podpaliła, to też to samo. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: porównajmy 07.05.09, 11:31 Dokladnie. Osoba bez karty miejskiej i osoba z karta bez podpsisu to dokladnie to samo. Obie lamia regulamin przewozow. Dlaczego Ja i wielu innych pasazerow umie podpisac karty od 7 lat? Od miesiecy w kazdym autobusie jest ogromny plakat informujacy o koniecznosci podpisu, trabia o tym w kazdym medium lokalnym. A ludzie dalej olewaja i jezdza na niewaznych. Ja chce uczciwosci. Dlaczego ja mam byc jeleniem jezdzacym na podpsianej prawidlowo karcie, a osoba olewajaca przepisy ma byc traktowana tak samo jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_marek_wawa Re: porównajmy 07.05.09, 11:46 Brawo ZTM. Po dzisiejszej decyzji promujacej oszutów, ja i moja rodzina odkladamy spersonalizowane karty miejskie na polke, kupujemy jedna zwykla, podpiszemy ja naszym nazwiskiem, ktore sie nie odmienia, a poniewaz jezdzimy w roznych porach zwykle, zaoszczedzimy miesiecznie 120 zl. W razie kontroli, ktorych i tak na naszym osiedlu nie ma, bede sie wlumaczyl ze zapomnialem sie dokladniej podpisac. Skoro ZTM nie zalezy na naszych pieniadzach, jeleniem nie bede, a co. Odpowiedz Link Zgłoś
rosebud68 Re: porównajmy 07.05.09, 21:09 zadziwiające... rozumiem ze ZTM podjal akcje wyludzania pieniedzy od uczciwych ludzi zerujac na ich nieuwadze stosujac edwidentnie przygotowane w tym celu przepisy, ktore nie maja nic wspolnego z poczuciem przyzwoitosci i uczciwosci... ale ze dodatkowo kazal swoim pracownikom tak aktywnie wystepowac w obronie tych oszukanczych praktyk na forach internetowych to juz budzi moj podziw, widocznie rzeczywiscie ogromna kasa jest do wyciagniecia ludziom z portfeli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: porównajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:21 Bo mam inne zdanie to od razu jestem pracownikiem ZTM-u?? :)))))) Nie jestem po prostu uczciwym pasazerem, ktory nigdy nie mial zadnego problemu z kontrola, nigdy nie musial sie bac kontroli bo wpisywal odpowiednie dane, gdzie trzeba. I ktorego wnerwia ta cala nagonka na kontrole, ktora sprawi, ze kontrolerzy beda sie bali teraz sprawdzac dokladnie bilety, i znowu bede jak jelen placil, a reszta bedzie jezdzic na zmiane na kartach bez danych i smiac mi sie w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: porównajmy IP: *.chello.pl 08.05.09, 11:09 Skoro jestes tak bardzo za ZTM i uczciwością to co powiesz o mojej prawdziwej historii.. w grudniu, kiedy były duże mrozy próbowałam kupić w kiosku nowa kartę ZTM na 30 dni... starą poprzedniego dnia wyrzuciłam, bo po prostu skończyłą sie a do tego podpis był już lewdo widoczny bo korzystałam z niej już długo... nowa kartę udało mi się kupić dopiero w siódmym kiosku przy pętli autobusowej!!!! ale to nic... pani w kiosku mówi abym pamiętała o jej podpisaniu, bo sa kontrole.. wiem o tym, ale ona nie ma cienkopisu, więc pozostało mi podpisanie jej długopisem... niby nic trudnego, ale jest grudzień a na dworze ok -10 stopni... dugopis pisac nie chce.. wsiadam więc do autobusi i podpisuję moją nową kartę... autobus rusza... mam wpisane imię i nazwisko, wyciagam dowód aby wpisac jego nr.. a tu prosze pan kontroler... na nic zdały se moje tłumaczenia, ze właśnie podpisuję kartę, którą przed momentem kupiłam w kiosku.. na nic paragon, który mu pokazuje z dokładną godziną zakupu (5 minut wcześniej).. kontroler nieugięty krzyczy na mnie, ze mój bilet jest nieważny i wyzywa mnie od oszustów... Tak wg. Ciebie nalezy traktowac ucziwych pasazerów??? Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: porównajmy 08.05.09, 18:48 Gość portalu: Anna napisał(a): autobus rusza... mam wpisane > imię i nazwisko, wyciagam dowód aby wpisac jego nr.. a tu prosze pan > kontroler... na nic zdały se moje tłumaczenia, ze właśnie podpisuję > kartę, którą przed momentem kupiłam w kiosku.. na nic paragon, który > mu pokazuje z dokładną godziną zakupu (5 minut wcześniej).. > kontroler nieugięty krzyczy na mnie, ze mój bilet jest nieważny i > wyzywa mnie od oszustów... Tak wg. Ciebie nalezy traktowac ucziwych > pasazerów??? Oczywiście, że nie. Kolejny punkt do tezy, że ZTM lubi sobie polować na pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia dorota_marek_zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 09:43 Odpowiadasz na: dorota_marek_wawa napisała: Będziesz/będziecie* wklejać to bredzenie do każdego wątku? *cóż za oszczędność nicków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: porównajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:42 Ja, ja, ja. W tym jedno ja przez duże J. Od razu widać, jaki to ty "JA" jesteś: nieomylny, bez wad - wprost ideał człowieka, wzór cnót wszelakich. Krew krąży, czy złoto płynie twoimi żyłami? Padam do kolan i po pierścieniach całuję, gdyż chcę od ciebie (przepraszam: Ciebie) przejąć ze dwa blaski tej łaski. A na marginesie: czy nie bardziej właściwe jest pisanie regulaminów uwzględniających ludzką naturę, wszak to dla ludzi prawo jest tworzone, zamiast tworzyć przepisy, które z założenia mają nie uwzględniać pobudek, którymi kierował się klient ztm. Wystarczy rozgraniczenie w rodzaju: celowe działanie, nie celowe działanie. Tego typu rozgraniczenia stosują sądy w o wiele poważniejszych sprawach, niż niewłaściwie podpisana karta miejska. Ale po co to robić, skoro łatwiej z każdego zrobić złodzieja, wszystkich pod jedną kreskę i z bańki, prawda? Po co zastosować pouczenie, przecież z tego kasy nie będzie? Wyjątkowo wygodne dla ztm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: porównajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 09:07 Jasne. Proponuje w ten sposb podchodzic do innych przepisow, np drogowych. I PIT-u tez nie skladasz, bo tam tez trzeba sie podpisac? Niestety ZTM mial racje. Karty sa o ile sie nie myle o jakichs 7 lat. Ludzie mieli & lat, czyli strasznie dlugo by sie do nich przyzwyczaic i opanowac ich podpisywanie. Potem byla akcja w TV , gazetach , reklamy w autobusach. Bombardowanie ze wszystkich stron. I teraz ile jeszcze ma sie to tolerowac? Bez konca? No to w takim razie dajmy sobie spokoj z personalizacja, skoro to nie pasuje i placmy drozsze bilety na okaziciela? Tylko dlaczego maja to robic osoby, ktore umieja sie podpisac? Powtarzam: wytlumacz mi jak to mozaliwe, ze ja wpisuje o 7 lat wlasciwe dane na karcie, choc nikt odemnie tego latami nie wymagal, bo takie rubryki na wpisanie na niej mialem i bylo to dla mnie zupelnie oczywiste, nawet regulaminu nie czytalem, a inni nie moga? Chce tylko zwyklej uczciwosci. Jak to jest ze ja jezdze komunikacja od 30 lat i nigdy nie mialem najmniejszego problemu z kontrola i nie dostalem mandatu? Ja jakis dziwny jestem... Zamknijcie mnie gdzies... No bo przeciez jak to? wszyscy dostaja a ja nie? Kurcze ja musze byc z ZTM- U!! RATUNKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: porównajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 09:36 Proszę, nie porównuj Zarządu Transportu Miejskiego ze skarbówką. To tak, jakby dziwić się, że różne kompetencje mają prezydent miasta i prezydent kraju. Zdziwisz, się, ale też jeszcze nigdy nie byłam karana. Z prostego powodu: zawsze mam ważny bilet. Ważny, czyli opłacony, naładowany i skasowany/aktywowany, a to, że wpisuję tylko inicjał imienia, to, moim zdaniem, nie dyskwalifikuje mnie w oczach kanara czy ztm. Mój podpis wygląda w zarysie tak: M. Jędrzejewska-Kwiatkowska (lekko zmieniłam, ale ilość liter się zgadza). Jak napiszę pełne imię: Małgorzata (tu nie zmieniłam;-), to się robi jeszcze fajniej na tym pasku. Jak sadzisz, ile osób o takim podpisie może jeździć w Warszawie na tej jednej karcie? I ile z tych osób może się pochwalić dokumentem z tym samym nazwiskiem i do kompletu: identycznym numerem tegoż dokumentu? Stosowanie się do bzdurnych przepisów powoduje, że utrwalają się one na wiele lat. Abstrahując od osobistego problemu z przydługimi danymi - nie chodzi o wieczne tolerowanie gapiostwa, tylko o tworzenie przepisów w taki sposób, by służyły ludziom, a nie przeciw nim. Wystarczy, by za źle podpisaną kartę była kara "koszt manipulacyjny" np. 15zł, jednoznaczna z pouczeniem. Kiedy zapłacisz tak karę, to już automatycznie znajdujesz się w ewidencji i gdy ponownie się zagapisz - no to masz przerąbane, i wtedy słusznie. Widzisz, byłoby wtedy jasne, że ztm idzie frontem do klienta i nie strzela z grubej rury już na wstępie. A tak ztm wychodzi na naciągaczy i katów społeczeństwa ;-) Sami tak przepisy stworzyli, że teraz trudno jest dojść do porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: porównajmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 09:55 W twoim przypadku zgoda. Ale ile osob ma takie dlugie nazwiska? Mysle ze mozna by tu pewne rzeczy doprecyzowac. Ale zauwaz : Zrobila sie totalna nagonka na ZTM ze egzekwuje regulamin. I to mi sie nie podoba. Bo fakt, jedna na 4 osoby ukarane moze byc uczciwa. Ale co z reszta? Mozna na 99% zalozyc, ze czesc jednak naciagala, wykorzystujac pobiezne kontrole. I nie podoba mi sie ze prasa broni wszystkich: i tych ucziciwych i tych naciagaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: porównajmy 08.05.09, 10:17 Ja mam długie podwójne nazwisko. Nie ma siły by je zmieścić na pasku razem z imieniem i nr dokumentu. Domaganie się wpisania imienia kiedy nazwisko i nr dokumentu (można przecież przy kontroli okazać) jednoznacznie identyfikują osobę jest nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Re: porównajmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 10:20 Ale przecież prasa naciągaczy nie broni. Wręcz przeciwnie - prasa wyraźnie wskazuje na konieczność rozgraniczenia złodziei od osób, które są zapominalskie, niedoinformowane albo np. jak to bywa zwłaszcza u starszych osób, niedowidzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioWedrowniczek Re: porównajmy IP: *.bchsia.telus.net 24.05.09, 17:52 Drogi Mareczku Detale detalami, ale fakty zostaja faktami. I takim faktem jest, ze ZTM jest monopolista i probuje urzadzac polowania na uczciwych pasazerow. I nie o detale tu chodzi, ale o polityke firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JasioWedrowniczek Re: porównajmy IP: *.bchsia.telus.net 24.05.09, 18:06 Dodam tu jeszcze sprawe zwiazana z polityka monopolistycznej firmy zwanej ZTM. Otoz w Stolicy nie sposob jest kupic jednorazowe lub okresowe bilety komunikacji miejskiej. W takim punkcie jak np. Dworzec Centralny musialem obejsc piec kioskow zeby w koncu znalesc ten szosty z biletami. Wieczorami zdecydowana wiekrzosc punktow spraedajacych bilety jest zamknieta itd. itp. Co robic, jak ma sie bardzo ograniczony czas? Jezeli nie moge kupic biletu, ja po prostu jezdze "na gape", a dla gorliwego "kanara" nosze ze soba stary paszport. Dlaczego w Warszawie nie ma automatow do sprzedazy biletow komunikacji miejskiej, tak jak jest we wszystkich wiekrzych miastach na calym swiecie ktore mialem okazje odwiedzic? Odpowiedz Link Zgłoś