Dodaj do ulubionych

Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty

02.06.09, 16:24
Miałam nieszczęście skorzystać ze sprzedaży wysykowej i teraz co
jakiś czas dostaję wezwania do zapłaty zaległych faktur za przesyłki
z serii jak w tytule. I czegos nie rozumiem bo po pierwsze za
wszystkie faktury zapłaciłam (mam potwierdzenia i przesyłałam je do
firmy imp po poprzednich wezwaniach do zapłaty) a po drugie w
sierpniu 2008 e-mailem (czyli zgodnie z regulaminem imp) wysłałam
rezygnację z ich usług i było OK. Pod wszystkimi podpisuje się niby
poważna osoba czyli Dyrektor Finansowy Pani A.W. Dzisiaj dostałam
oczywiście kolejne wezwanie i tak się zastanawiam czy jest ktoś
podobnie nękany przez ta firmę czy mam wyjątkowe nieszczęście??
Obserwuj wątek
    • jhbsk Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 03.06.09, 20:29
      Skoro zapłaciłaś wszystko, to napisz do nich list w ostrym tonie, w
      poinformujesz, że jeśli nie zaprzestaną nękania to podasz ich do sądu. I wyślij
      polecony z potwierdzeniem odbioru
      • miglanc5 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 16.09.10, 09:20
        Podpisują się pod wszystkimi wpisami, jestem w tej samej sytuacji, co prawda od 3 m-cy prowdzę korespondencję e'mailową, ale nic z tego nie wynika. Mam zapłacić i już. Załuję, że wcześniej nie zajrzałam na tą stronę.
        OSTRZEGAM - UWAŻAJCIE NA imp - DOM PEŁEN KWIATÓW.
        Dorota
    • jan-w Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 04.06.09, 08:53
      To ich sposób na robienie interesów. Komuś kto raz coś kupił bardzo trudno się
      od nich odczepić. Musisz wysłać im pismo ze ZPO, a potem ignorować dalsze próby
      wyłudzeń.
      • Gość: goja301 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.mtm-info.pl 23.06.10, 10:55
        PISMO ZE ZPO? A CO TO JEST?
        • Gość: baba z poczty Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:13
          zwrotne potwierdzenie odbioru-taka zolta kartka z poczty, ktora wypelniasz i adresat podpisuje jak mu listonosz dostarczy, pozniej ty dstajesz jako dowod ze odebrali.
        • Gość: mm Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.centertel.pl 19.10.12, 12:47
          To "polecony z potwierdzeniem odbioru".
    • Gość: zuza Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 19:52
      Witam Pani Ewo ja tez jestem nęnkana przez tą samą firmę tak samo jak Pani.Niech
      nic Pani nie Płaci oni tylko ludzi naciągają znam parę takich osób co mają taki
      sam problem z tą firmą co my. Pozdrawiam
    • Gość: baburiba Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.acn.waw.pl 14.08.09, 22:54
      • Gość: ktoś... Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.acn.waw.pl 12.10.09, 21:21
        Ludzie, jeżeli nic nie podpisaliście to nikt nie ma prawa od Was żądać kasy. Ta
        firma reklamuje się w różnych czasopismach za pomocą różnych wrzutek. Jest tam
        dużo napisów typu " gratis " czy " za darmo ". niestety ludzie w naszym kraju,
        owładnięci pazernością na wszelkiego rodzaju darmowe " gadżety " nie czytając
        dokładnie co firma ma im do zaoferowania, zamawiają ślepo co im w ręce wpadnie.
        A potem, wielkie żale, pretensje i fora tego typu. Jacy jesteście biedni, jak
        was firma oszukuje. Zamówić produkty firmy IMP można wypełniając kupon
        zamówienia czytelnie i podpisując się własnym imieniem i nazwiskiem. Na tej
        podstawie jedynie otrzymacie przesyłki - wiem bo zamawiam. Więc darujcie sobie
        wywody, i zacznijcie wreszcie czytać co podpisujecie, a nikt was na pieniądze
        nie będzie naciągał. Odnoszę wrażenie że polski naród to analfabeci, którzy nie
        pojmują najprostszych zwrotów. Cy ktokolwiek w dzisiejszych czasach daje coś za
        darmo? Pomyślcie o tym, zanim wpadnie wam w ręce kolejna ulotka z napisem "
        gratis " i połasicie się na kolejny " prezent ".
        • Gość: xyz Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.p.lodz.pl 14.10.09, 15:51
          Proszę przeczytać pierwszy post z pełnym zrozumieniem o co w nim
          chodzi.
          • Gość: klientka ;-\ Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 14:09
            Tak to chyba dziala, ja sprawdzilam i umnie jest to samo

evcom.blog.iwoman.pl/wpis,dom;pelen;kwiatow;oszukuje,22179.html
        • Gość: marta Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 07:42
          Tak, to prawda. Zbierałam kolekcje z wypieków i Twój przepis na zdrowie. Było w porządku. Obecnie zostały mi dwie przesyłki Domu pełnego kwiatów. Z poprzednimi kolekcjami nie miałam kłopotów i z tą też nie mam. Od czasu do czasu sprawdzam czy wszystkie pieniądze doszły. A nie płacę regularnie, zawsze po pierwszym, bo tak mam pobory. Kilka razy zdarzyło mi się że nie płaciłam za dwie czy trzy przesyłki i zawsze otrzymywałam od nich przesyłkę ale nigdy upomnienia. Jak ktoś coś od nich dostaje i tego nie chce to po prostu wyrzucić do kosza a jak się nie odczepią, to tak jak ktoś napisał - napisać do nich ostro i dobitnie ale nie do tych co się podpisują. Trzeba znaleźć na Internecie nazwiska osób zarządzających i tych opieprzyć za zatrudnianie niekompetentnych pracowników. Efekt gwarantowany, jeszcze list z przeprosinami przyślą. Wiem coś na ten temat. Wiele lat temu przysłano mi kartę którą wyrzuciłam do kosza a le nie mogłam wziąć pożyczki studenckiej bo mi wpisali w "dług". Wystarczył jeden telefon i moment odwiesili. Kupiłam halogen owen w Mango. Reklamowałam pokrywę bo mi na nim zależało. Przysłali ta samą. Mnie się 6 ciast nie udało (z wierzchu skorupa a pod spodem lejące ciasto) a oni upiekli w moim odesłanym piekarniku 3 wspaniałe ciasta!! Próbowali ze mną pogrywać (dwa pisma) że pieniędzy mi nie zwrócą bo piekarnik jest dobry i czeka u nich w depozycie a potem będą mi naliczać za przechowywanie. Jak do szefa napisałam pismo, oczywiście odpowiednie, to moment odesłali mi ok. 500 zł. Z takimi nieuczciwymi firmami trzeba ostro. Najpierw trzeba poczytać o prawach i obowiązkach obu stron i podeprzeć się przepisami. Polsat też próbował obciążyć mnie za kabel i coś tam jeszcze jak zmieniałam ruter, miałam oddać stary którego rzekomo nie dostali, - ale kurier nie chciał sprawdzić co oddaje i nie kazał mi niczego podpisywać. Pozdrawiam.
        • Gość: takaprawda Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 17:06
          "Zamówić produkty firmy IMP można wypełniając kupon
          zamówienia czytelnie i podpisując się własnym imieniem i nazwiskiem. Na tej
          podstawie jedynie otrzymacie przesyłki - wiem bo zamawiam."

Niekoniecznie trzeba wypełnić kupon, ja mam taką sytuacje, że zadzwonili na telefon jednemu z członków rodziny mówiąc, że dostanie paczkę po czym on (oczywiście nie chcąc dostawać jakiś paczek) rozłączył się a i tak dostał paczkę, na nic się nie zgadzając.
          Więc proszę tu nie obrażać nikogo, bo wykazujesz się taką samą niewiedzą o jakiej wcześniej wspominałeś/aś - nie wiesz do końca a się wypowiadasz, radzę więcej poczytać ;)
          • Gość: gość Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: 77.252.61.* 14.10.14, 11:57
            Ja dostałam wczoraj wezwanie do zapłaty z tej samej firmy. Strasznie się zdziwilam, bo ani niczego nie otrzymalam nigdy, ani też nie zamawialam.Podobnie jak u niektórych, mój adres nieprecyzyjny.Dzwonię. Dowiaduję się, że sprawa dotyczy roku 2001, mam płacic i już. Dzis byłam u RzPK i powiedział tak: odpisać za ZPO że nic nie zamawialam i nie życzę sobie dalszej koresapondencji od tej firmy dot. zapłaty . |Inną sprawą jest to, że tego typu płatności ulegają przedawnieniu po 2 latach, a z tego co widzę, wiekszość pokrzywdzonych jest nękana za "zamówienia" sprzed dłuższego okresu niż 2 lata.
            • Gość: frewqu Re: Firma Dom Pełen Kwitów szaleje IP: *.opera-mini.net 08.06.15, 14:40
              Polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru do firmy wimdykacyjnej czy do tej firmy bezpośrednio
    • niedzib Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 25.02.10, 16:39
      Dzisiaj otrzymałam od nich niezamówioną paczkę (moje dane wzięli chyba z
      Reader's Digest). Syn odebrał więc odesłałam ją na własny koszt (na poczcie
      kazali mi oderwać kopertę z fakturą). Myślicie, że się odczepią?
    • niedzib Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 25.02.10, 17:26
      a może IMP Sp. z o. o. zareaguje na pozew zbiorowy? (myślę, że wiele osób czuje
      się pokrzywdzonych) - oto przykłady:

prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/118122,pozew_zbiorowy_pozwoli_dochodzic_drobnych_roszczen.html
      www.emetro.pl/emetro/1,85648,7478130,Pozew_zbiorowy__A_to_zapraszamy_na_rozmowe.html
      wyborcza.biz/gieldy/1,101589,7469280,Klienci_szykuja_zbiorowy_pozew_przeciw_Amplico.html
      www.rp.pl/artykul/176669,234532_Dziesieciu_pokrzywdzonych_moze_wniesc_pozew_zbiorowy_.html
      www.emetro.pl/emetro/1,85648,7427426,Kiedy_pierwszy_pozew_zbiorowy_.html
      • Gość: gość Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 22:52
        wasze kochane imp zmieniło sposób działania - teraz działają na konkretnych produktach a nazwa firmy imp pojawia się dopiero w regulaminie:

opowiescibiblijne.pl/regulamin.html?KeepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=600
        a zaczyna się tak niewinnie:

opowiescibiblijne.pl/
        • Gość: GOŚĆ2 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 23:16
          IMP NIE DAJE ZA WYGRANĄ - OTO KOLEJNY PRZYKŁAD ICH RADOSNEJ TWÓRCZOŚCI MARKETINGOWEJ:

www.starozytne.pl/
          JAK ZWYKLE NAZWA IMP WYSTĘPUJE DOPIERO W REGULAMINIE (TYM RAZEM W FORMACIE .PDF)
          • Gość: GOŚĆ3 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 23:23
            SĄ CORAZ BARDZIEJ ZNANI, NP. TUTAJ MOŻECIE NAPISAĆ JAK BARDZO ICH SZANUJECIE I W OGÓLE:

www.infor.pl/prawo/forum/thread/93950/nowy-post
            • Gość: GOŚĆ 4 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 23:29
              I JESZCZE TUTAJ:

www.imponline.pl/angielski-dla-kazdego/
              • Gość: GOŚĆ5 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.free.aero2.net.pl 03.01.14, 23:32
                A TUTAJ POWTÓRKA Z ROZRYWKI:

katowice.naszemiasto.pl/archiwum/1103312,kto-szybko-wysyla-drogo-za-to-placi,id,t.html
                • Gość: Brrr Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.14, 18:25
                  To inna sytuacja , IMP wysyła na podstawie rozmowy telefonicznej.
                  Oczywiscie nie jest to żaden dowód na ZAWARCIE Umowy - nieprecyzyjne prawo nie wskazuje jasno że należy autoryzować zawarcie umowy telefonicznej, skad wiadomo że my ja zamawialismy , ktos ma autoryzowany wzór naszego glosu ? I oczywiscie jesli przesyłka nie jest polecona nie ma żadnego dowodu jej dostarczenia. Mozna ją smiało traktowac jako prezent tylko trzeba zachowac kamienny spokój.
          • Gość: BEA Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.play-internet.pl 26.02.14, 17:57
            Mam problem od kilku miesięcy z tą firma, na siłę wcisnęli mi ZWIERZĘTA ŚWIATA. STRASZĄ KRAJOWYM REJESTREM DŁUGÓW- CHCĘ ZGŁOSIĆ SPRAWĘ DO PROKURATURY !!!!!!!!! CZY KTOŚ JUŻ O TYM MYŚLAŁ ?
            • Gość: dom BEZ kwiatow Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.14, 20:08
              Od 8 lat ludzie piszą to samo. Czytaj. Przeczytaj dwa razy - może wtedy zrozumiesz.
    • Gość: zeus Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.147.41.45.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 11:09
      WITAM. JA NIESTETY TEŻ DOSTAJĘ CIĄGLE WEZWANIA DO ZAPŁATY. CHOCIAŻ ZAPŁACIŁAM ZA
      PRZESYŁKI, KTÓRE ODEBRAŁAM. WYSŁAŁAM TEŻ REZYGNACJĘ I PROSIŁAM O NIE PRZYSYŁANIE
      MI KOLEJNYCH NUMERÓW. ODESŁAŁAM TEŻ TE KTÓRE MI PRZYSŁANO. I W DALSZYM CIĄGU
      DOSTAJĘ PRZYPOMNIENIA O ZAPŁACIE. TO JEST CHYBA JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE. I
      WYCIĄGANIE OD LUDZI PIENIĘDZY. BO JAK MOŻNA PŁACIĆ ZA COŚ CZEGO SIĘ NIE
      DOSTAŁO.SĄ TO BARDZO NIEODPOWIEDZIALNI LUDZIE
      • Gość: Ola Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 07:50
        Szanowna Pani. Krótki ochrzaniający list do dyrekcji i efekt gwarantowany
      • Gość: BOK IMP Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 89.174.57.* 04.02.13, 07:52
        Szanowni Państwo,

W celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji bardzo prosimy o skontaktowanie się z Biurem Obsługi Klienta telefonicznie (022 573 25 99 bądź mailowo: bok@imponline.com

Z poważaniem,
        Biuro Obsługi Klienta IMP
        • Gość: ja Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.12.13, 11:38
          Tylko, że nie da się dodzwonić... I ile wy macie tych adresów?!
        • Gość: 247733025/002 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 78.11.38.* 11.06.14, 16:12
          w rozmowie tele3fonicznej w m- lutym po otrzymaniu paczki powitajnej zgosilam rezygnacje zdalszych dosta ze wzgledu na moj wyjazd pracownik zaproponowal przesuniecie terminu. Wyrazilam zgode na pol roku pomimo to przesylki dotarly 2 szt ktore zostaly zwrocone na Panstwa adres 19.3.2014 do komornik. Rowniez 19.marca br.r. zostal dokonany przelew na kwote14.95 do BRE SA VII F LODZ Prosze o ponowne sprawdzenie bo przeciez mowicie Panstwo o nagrywaniu rozmow .Jezele w dalszym ciagu bedziecie utrzymywac moje minus - to oczywiscie dokonam wplaty bo to dla emerytki nie wielka strata mozna zaoszczedzic na jedzeniu bo lekarstwa trzeba brac by sie utrzymac przy zyciu. Dziekuje przepraszam za zwrot. Zpowazaniem Maria
        • Gość: MAREX Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.123.219.187.net-kom.za.digi.pl 04.08.14, 13:46
          TY KU... Z BOKU IMP ZKODZIEJKO SZMATO SUKO WARSZAWSKA NACIAGAJACA LUDZI
    • Gość: Kleks Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.10, 09:46
      Z ciekawości zajrzałem na stronę tej firmy. Jest tam formularz zamówienia paczki
      promocyjnej a przy nim jak wół "Ogólne Warunki Zawierania Umów". Przejrzałem
      tylko kilka punktów, w których jest dokładnie opisane wszystko, na co teraz
      tutaj narzekacie. Oczywiście nie popieram takich bandyckich praktyk, ale prawda
      jest taka, że to sami zaakceptowaliście ten regulamin. Proponuję jeszcze raz
      dokładnie przeczytać punkt po punkcie i znaleźć ten, z którego się do tej pory
      nie wywiązaliście. Diabeł tkwi w szczegółach. Życzę powodzenia. Jeśli mimo
      wszystko czujecie się już bezsilni, proponuję nie odkładać tej sprawy dłużej,
      tylko zwrócić się o pomoc do rzecznika ochrony praw konsumenta. Tutaj małe info
      na ten temat:
      www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php
      • Gość: gość Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 17:43
        taki regulamin nieczytelny dla klienta i niezrozumiały czyli zawiły
        dużo haczyków ,które dają możliwość oszustwa,usprawiedliwienie dla
        tej osoby która wymyśliła ten regulamin,nie jest umową dla klienta .
        Taki regulamin jest przepisem i planem do pracy dla pracownika i
        wcale taki regulamin nie usprawiedliwi złodzieja bo został tak
        ułożony by złodziej miał zysk , Umowę najpierw podpisuje się jawnie
        bez kopert, jest się przygotowanemu poprzez pracownika firmy ,o
        niezrozumiałych rzeczach klient ma szansę zapytać zanim podpisze pod
        wybranym przez siebie legalnym szyldem widocznym ,publicznym i
        aktualnym dla firmy. W tej firmie działajacej na odległość jest
        odwrotnie. Najpierw paczka bubli,potem stosy makulatury regulaminu
        niezrozumiałego bo pracownik sam nie rozumie co pisze ,a jak już
        odczekał i doczekał się ze opchnął makulaturę z jakimś regulaminem
        sobie przypisanym ,to dopiero wysyła wezwanie do zapłaty i to nazywa
        umową??? to bardzo żałosne .
      • kamila77_1 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 28.01.11, 13:02
        Żadnego regulaminu i nic, a nic nie podpisywałam, pierwsze słyszę odesłałam tylko zdrapkę.
    • Gość: xXx Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 194.246.124.* 14.06.10, 12:52
      Kobieto, jak się coś zamawia to się płaci. Jeśli masz jakąkolwiek
      przesyę to musisz ją opłacić.
      • Gość: gość Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 14:46
        firmy wysyłkowe właśnie oszukują nie wszystkich klientów ,ale
        oszukują .Taką firmę trzeba opisać u prawnika, przyczynę uzasadnić
        nękanie i wniosek wnieść do sądu,ja podobne przeboje miałam z firmą
        oszustów tele2 ,opisałam zdarzenie,nękanie a oszuści przegrali .
        Przecież klient który oficjalnie mówi o oszustwie to rzecz jasna że
        firma oszukuje ,chamstwo i oszustwo nie może dominować, jeśli firma
        nie ma utargów to jasne niech ogłosci upadłość i nie otumania i nie
        oszukuje ludzi,Taka firma jeszcze zapłaci w sądzie karę dla
        ofiary,przecież z człowieka robi ofiarę w drodze
        przestępstwa ,nękanie i wyłudzanie pieniędzy to przestępstwo
        • Gość: gość Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 16:22
          Jeśli na poczcie klien odmówił opłaty za jakąś paczkę której już nie
          chce to wiadomo że przesyłka wraca do osoby ,która tę przesyłkę
          wysłała i kwita,nie ma zadnych opłat,a tym bardziej jakichś dzikich
          wezwań do zapłaty.Już z tego jasny wniosek można wyciągnąć.Zakupy z
          gazety jednorazowe to nie oznacza że ktoś w nieskończoność będzie
          komuś dawał pieniądze pod przykrywką dzikich wezwań do
          zapłaty,ignorować taki sposób wyłudzania pieniędzy,strata tego kto
          wysłał .Klient nie widzi czy ta firma jest zarejestrowana w urzedzie
          miasta ,czy ma regon ,czy ta firma jest zarejestrowana w urzedzie
          skarbowym gdzie musi odprowadzać podatek VAT za
          działalność ,pozyskiwanie pieniędzy drogą oszustwa i nękanie klienta
          to przestępstwo tylko takiej firmie założyć trzeba sprawę cywilno
          karną.Dla oszukanego klienta i nękanego należy się pójść do urzędu
          miasta i opowiedzieć lub opisać najlepiej na piśmie do rzecznika
          praw konsumenta,taki urzędnik pracuje w urzedzie miasta w kazdym
          miescie,takie działanie oszustów na piśmie trzeba opublicznić osobom
          które są do tego powołane ,bo nękanie i wyłudzanie pieniędzy za nic
          to jest podłe ,obrzydliwe i dla osoby pokrzywdzonej to cuchnie na
          odległość .Wyłudzanie pieniędzy i nękanie to przestępstwo.A dom
          pełen kwiatów potrafi numer telefoniczny pozyskać adres a potem
          wydzwaniać na domy prywatne i nakłaniać do kupna ich produktu aż
          pluć na to się chce,ja takich naciągaczy umiem stosownie załatwiac
        • Gość: tesa imp wezwanie przedsądowe do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 19:31
          To są oszuści, nie otrzymałam żadnego ich produktu przysłali drugie wezwanie windykacyjne , kwota się zwiększa jest na moje nazwisko ale adres niedokładny , pismo bez potwierdzenia odbioru było w mojej skrzynce pocztowej , ponieważ są ścisłe daty i kwota 250 zł nie wiem co mam robić , po pierwszym piśmie zadzwoniłam ale nie było o czym gadać mam płacić i już! Jakąś paczkę jedną podobno wzięłam , umowę podpisałam a teraz jestem dłużnikiem ,według nich było to coś o zdrowiu ..Dołączę się do osób na zbiorowy wniosek sądowy o nękanie finansowe.
          • Gość: asia Re: imp wezwanie przedsądowe do zapłaty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.02.15, 08:17
            Witam serdecznie to sa Zlodzieje i oszusci. Zamowilam Opowiesci Biblijne ktorych przez dluzszy czas nie dostaje wyslali mi jedno pismo na krore odpowiedzialam ze nie zaplace bo nic nie otrzymalam a ci oddali mnie na strone sadowa. Mam do Zaplaty 324zl. Gnoje i rozlozyli mi to po 108zl. Oszusci i zlodzieje NIC NIE ZAMAWIAJCIE OD NICH.!!!!!
    • Gość: klaudia Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 10:55
      Dokładnie ja też jestem nękana przez nich . Zapłaciłam za wszystko a
      dalej przycodza wezwania . Co lepsze z niki nie można sie
      skontaktować a rachunki specjalnie sobie podwyzszają . Ci co tam
      siedza i obsługują nic nie wiedza a maja tam taki za przeproszeniem
      burdel , że sami nie wiedzą oco chodzi . Odradza wszystki te gazety
      to OSZUŚCI !!!!!!!!!!!!!!!!
      • horpyna4 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 01.09.10, 11:16

No to się skrzyknijcie i do sądu. Jest już możliwość składania
        pozwów zbiorowych, to znacznie taniej wychodzi.
        • radiomis Taniej ?? 16.09.10, 09:43
          wlasnie Dom Pelen Kwiatow oferowal im cos "taniej" :))))
      • Gość: Danusia z Raju Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 213.25.140.* 10.10.10, 22:23
        nie jest prawda,co piszecie.ja mialam jedna przesylke nie uregulowana ,przeslalam pieniadzei nikt mnie nie obciąża niczym wiecej. Także uregulujcie zobowiązania, a dane Wam będzie życie w raju.
    • Gość: Iwona Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 16:16
      na przetwarzanie danych w dzisiejszych czasach zgadza sie wszedzie, na:
      -CV
      -umowach
      -w internecie
      -przy zakladaniu portali spolecznosciowych, poczty
      -przez rozmowe z konsultantaem telefonicznym
      Pracuje jako nazywany przez Panstwa "naciagacz", i prosze mi uwierzyc jest 12 glownych firm z bazami danych osobowych, w ktorych jest po 200 tys osob z imieniem, nazwiskiem, adresem, nr tel, adresem mailowym i tel slozbowym. no i oczywiscie jeszcze dochodza banki, punkty kredytowe, operatorzy sieci komorkowych, internetu, tv cyfrowa, telefonow stacjonarnych, wodociagi, elektrownie, firmy kurierskie... itd, itp...
      bardzo ciezko, baaardzo ciezko wycofac swoje dane...
      ale jest to absolutnie legalnie, przykre ale prawdziwe. kiedys napewno Panstwo musieliscie wyrazic na przetwarzanie danych...
    • Gość: Ulka Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 14:20
      I ja dostaje od nich wezwania do zapłaty. Wczesniej zanim napisałam do nich zeby rozwiazali ze mna umowe, odesłałam chyba ze 2 lub 3 pakiety bo juz wtedy wiedziałam,ze nie bede kontynuowac z nimi współpracy.Nie odzywam sie na te wezwania poniewaz czytałam wczesniej to forum ,ze to lipa. Oni maja w stosunku do mnie równiez zobowiazanie bo mam u nich nadplate i to wg nich jest ok.Co prawda ja sie zastanawiam czy nie uregulowac i miec swiety spokój.Telefonicznie sie z nimi skontaktowac to tez wyczyn, tez naciagaja na telefony bo długo sie czeka na konsultanta a czas płynie.
    • Gość: internauta Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 14:07
      do spółki dom pełen kwiatów!!!!!!!!!!
      Zadbajcie o porządek w swoich pakietach regulaminowych,
      wykreślcie dane przestarzałe ,które pozyskujecie z wpisów z przed laty,
      normalne umowy inaczej wyglądają i nie próbujcie wmawiać ludziom swoich złodziejskich chwytów nazwanych przez was umowa i przestańcie łudzić się cudzymi pieniędzmi ,bo to obłudne i sami wiecie że wysyłając na dane z przed laty rezykujecie kto wam każe wysyłać jeśli dane nieaktualne, sięgnij po swój rozum ,a nie potem szukacie ofiary by wam koszty niby pokrywała za wasze wymysły,nikt nie będzie wam w ciemno dawał kasy, bo to obłudne takie nazywanie na pakiet umowa,i to nazywa się wyłudzaniem i nękaniem i to jest przestępstwo- a zwłaszcza jeśli chodzi o wysyłki ,tych kolorowych czasopism wszędzie jest pełno i za darmo ,a nie za kase,nie szukajcie ofiar na wyłudzanie pieniędzy i nie wydzwaniajcie po domach prywatnych , klient w dzisiejszych czasach chodzi do sklepów pod szyldy widoczne oczami a nie byle kto wydzwania na dom prywatny bez umówienia się ,umowa nie na telefon ,umowę trzeba podpisywać czytelnym wzorcowym oryginalnym podpisem i to w publicznym zakładzie która dotyczy aktualnej usługi.Takie regulaminy nie są umowami między klientem a sprzedawcą ,regulamin jest tylko pouczeniem jak się poruszć z danym pakietem i jest jednorazowy przy danym zakupie a nie dozgonnie ze on ma obowiązywać ten wasz wymysł - obłuda
      • Gość: klwea Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 22:43
        witam, czy ktoś otarł się już może o tzw windykację tej firmy (imp)?
        straszą że przekażą a ja zastanawiam się na jakiej podstawie - przecież
        aby zwindykować/ lub wystawić tytuł sądowy należałoby mieć jakiś numer
        PESEL i inne ważne dane, bo tak to każdy mógłby w ten sposób pozywać do
        sądu. Nawet gdyby zamówienie było składane przez telefon i nagrywanie to
        też w zasadzie cienki dowód - no bo niby kto mnie zweryfikował z
        tożsamości itp. Niestety nerwy przez tych naciągaczy zszargane...
        pozdrawiam innych upartych i niepłacących
        • semmitar Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 24.11.10, 23:51
          Nie płacić, skorzystać z prostej pomocy prawnika.
          Nie będzie kosztować to majątku a będzie święty spokój, z tego co czytam to widzę,z ę firma bije ostro rekordy bezczelności.
          Można podejrzewać, ze jest firmą 2-3 osobową.
          Namiary na tanich prawników to np:
          e-prawnik.pl/
          prawnewsparcie.pl/
          i temu podobne.
          Pozdrawiam
          • Gość: Marta Twój przepis na zdrowie - imp wezwania do zapłaty IP: *.polskawoda.pl 29.11.10, 10:26
            WItam, poradźcie ja jestem w troche innej sytuacji. Dostaje wezwania za paczki których nie otrzymałam. Do jakiegoś czasu przychodziły i płaciłam ale później paczek nie było i po pewnym czasie pokazały się wezwania. Co moge z tym zrobić? Wysyłałam meile ale nie odowiadaja, telefon wyłaczony a ja chetnie zapłace ( tak im napisałam) tylko niech wyśla poleconym za potwierdzeniem odbioru. Bo przcież żadnej gwarancji nie mam czy wysłali, czy listonosz może sobie wziął. Straszą windykacją :( Pomózcie
            • Gość: .!. Re: Twój przepis na zdrowie - imp wezwania do zap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 21:27
              Dzwoń do nich na infolinię do oporu. mają pełno klientów, dlatego oczekiwanie na polaczenie z obsluga jest strasznie rozciągniete w czasie. na słuchawkach tam siedzi z 10 osób. na maila odpowiedzi sie nie doczekasz prawdopodobnie. wiem jak wygląda odpisywanie na listy klientów. standardem jest to, ze klient dostaje odpowiedz po miesiącu albo i więcej. nie czekaj wiec, tylko do niech wydzwaniaj. dostaniesz pewna liczbe upomnień i trafisz do windykacji. pozniej się z nimi nie dogadasz, bo cala sprawę przekazują firmie windykacyjnej i nie chca z Tobą dyskutować. nie przesla ci paczki poleconym, bo wszystko wysyłaja zwykla przesylką, tak to wyglada. sprawdz na poczcie czy nie ma tam zaległych paczek. jak nie bedzie to spoko, od razu im powiesz, ze byłaś na poczcie, nic tam na Ciebie nie czeka. oni zloza reklamację i nie bedziesz musiała za nic placic.
              • Gość: lula Re: Twój przepis na zdrowie - imp wezwania do zap IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.11, 20:32
                mam taką samą sytuację a na dodatek kazali mi policzyc iilśc kart chore !!!!
        • slawus1971 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 06.12.11, 19:00
          Witam. Jak się u Pani/Pana skończyła sprawa z firmą windykacyjną. Bo mam podobny przypadk. Prosze o odpowiedz.
    • Gość: ps Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.01.11, 18:22
      zamiast emailem zrob to telefonicznie to wtedy i nagraj ta rozmowe albo pojedz do ich siedszibt w warszawie na ulicy czeczota 31 (podajze nie jestem tylko pewien numeru) to niedaleko stacij metra ale nie wiem gdzie dokladnie
      • kotka.zielonooka Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 18.01.11, 22:55
        A ja czegoś nie rozumiem.
        Na stronie jak byk jest napisane:

6. Następnie co 3-4 tygodnie będziemy wysyłać 12 kart z serii "Dom Pełen Kwiatów" w cenie 11,95 zł (+ koszty pakowania i wysyłki 3,95 zł). Przesyłki te będą dostarczane bezpośrednio do skrzynki na listy, bez pobrania.
        7. Płatności za poszczególne zestawy uiszczą Państwo na podstawie blankietu wpłaty dołączonego do każdej przesyłki, w podanym na nim terminie.(...)
        8. W przypadku nie uiszczenia przez Klienta płatności za przyjęty przez niego zestaw oraz skierowania przez IMP trzeciego wezwania do zapłaty, zostanie naliczona opłata administracyjna w wysokości 15 zł. W przypadku kolejnych wezwań, opłata będzie stanowiła wielokrotność tej kwoty.

Co tu może być niezrozumiałe? (chyba tylko dla osobnika o IQ ponizej 80)
        -
        • jan-w Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 18.01.11, 23:04
          Rzeczywiście nie rozumiesz. Teoretycznie możesz w każdej chwili zrezygnować z "prenumeraty". Problem w tym że mimo rezygnacji nadal przysyłają ci te kartki i kolejne wezwania do zapłaty.
          Bardzo trudno wydostać się z ich objęć.
    • akaba0 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 25.01.11, 21:20
      Kiedyś też tak miałam z jakąś firmą. Po trzech przesyłkach wysłałam listem poleconym rezygnację. Olali to i nadal przesyłali karty razem z rachunkami. Oczywiście listem zwykłym. Listy wyjmowałam ze skrzynki, karty zatrzymywałam, a rachunek do kosza. Też mnie straszyli windykacją. Ale guzik mogli mi zrobić. Ja miałam potwierdzenie wysłania rezygnacji. A oni nie mieli potwierdzeń wysyłania do mnie kolejnych przesyłek. Po kilku miesiącach dali spokój. Przestali straszyć i przysyłać karty.
      • kamila77_1 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 28.01.11, 12:59
        A ja zrezygnowałam telefonicznie. Potem tostałam pismo, że niby nie uregulowałam ostatnich dwóch rachunków( oczywiście to było jakieś dwa mies. później ). Więc wysłałam mail, kiedy uiściłam opłaty, podpięłam dowód wpłaty, drugi wysłałam faxem i mam spokój. Nawet dostałam odpowiedz e-mail, że jest wszystko ok. Robiłam przelewy przez konto internetowe ciągle na ten sam nr konta, a zauważyliście, że każdy kolejny rachunek wystawiali na inny nr konta??????????????????
    • Gość: aNIA Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 11:58
      Ja rowniez mialam do czynienia z ta firma. Zamowilam pierwsza przesylke z zamiarem rezygnacji po pierwszej paczce. Paczke dostalam, oplacilam i dzwonie (po 3 dniach od otrzymania paczki) ze chce zrezygnowac. A tu... Ups... system im akurat nie dziala i zebym zadzownila jutro. Wiec napisalam maila i juz po 7 dniach dostalam potwierdzenie rezygnacji ale - uwaga,uwaga - równiez info o zaleglej kwocie do zaplaty za kolejna paczke (18zł). Bo okazalo sie w AKURAT w dniu kiedy dzwonilam i kiedy system nie dzialal, wyslali mi kolejna paczke i to nie po "3-4 tygodniach" ale po 16 dnaich dniach od nadania pierwszej. Sprytnie! odeslalam calosc na ich koszt, w ich firmowej kopercie, zmieniajac tylko adresata na ich dane. Zobaczymy co bedzie...
    • Gość: halina sikora Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 14:09
      ja także zrezygnowałam z przesyłek mimo to już 2 razy przyszły,odsyłam mam na to dowody potwierdzające nadania . Dzisiaj mi przyszło do zapłacenia za jedną z takich odesłanych paczek
      • Gość: tusica Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.opera-mini.net 03.06.11, 17:41
        ja wczoraj dostałam przedsądowe wezwanie zapłaty na kwotę 260 zł, w tym 150 zł jako niby kwota główna areszta to odsetki. Tylko wiecie co???? jest problem w tym, że ja nie przypominam sobie żebym cokolwiek u nich zamawiała! Pierwszy raz w ogóle widze taka firme! I zauważyłam, że błędnie napisali mój adres, niby ulica, numer i miejscowość sie zgadza ale dopisane jest "Polskiej Rzeczpospolite" co w ogóle nie występuje w moim adresie! I co ja mam zrobić? Zadzwonić do nich i to wyjasniać? Czy dać sobie na luz i zignorować??
        • slawus1971 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 06.12.11, 19:03

Mam podobny problem, proszę o odpowiedz jak się skończyła Pani/Pana sprawa z ta firmą?
    • Gość: passionplace2 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.11, 21:29
      Zgłoś sprawę do UOKiK :)

W warszawie maja przecież siedzibę, więc nie będzie daleko.

--
      śmieszne zdjęcia z warszawy

• Gość: asia Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 16:36
      o! mam to samo, ale niestety nie pamietam calej akcji, zaplacilam, zrezygnowalam, mam wydruk, ze zaplacilam zaleglosci i wpisalam tam, ze rezygnuje i myslalam, ze skoro nic nie wysylaja to mam to z glowy a tu po kilku latach przychodzi pismo windykacyjne. nie pamietam juz wszystkich szczegolow, wogole juz zapomnialam o co chodzilo, ale w rozmowie pani z IMP dzis przyznala, ze maja ta wplate i ze wstrzymano dalsze wysyslki, bo nie placilam, a potem, ze dalej wysylali, bo zaplacilam, tylko, ze ich zestawy nie docieraja, napewno nie tyle ile ich jak twierdza wyslali i nawet nie mam jak wszystkiego udowodnic, ani ze rezygnowalam, bo to zbyt dawno bylo, a oni oczywiscie twierdza, ze wysylali, i ze wysylali mi pisma z wezwaniami, ale nie ma potwierdzenia wysylki, ale ja mam potwierdzic wszystko i jeszcze pretensje, ze nie raczylam placic - a za co jak nie przysylali? poza tym zaplacilam za wiecej niz otrzymalam juz poprzednim razem, to wystarczajaco zniecheca. nie wiem co robic, nawet jak zaplace to co bedzie dalej? zamawiam, dostaje, place i wszystko ok tak jest wszedzie gdzie indziej i to rozumiem, co za kupa
    • niedzib Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty 18.10.12, 08:03
      uwaga na nową akcję firmy imp tym razem pod płaszczykiem serwisu profsor.pl www.imponline.pl/mistrzowie-muzyki-dla-nauczycieli/?k=3206059032&utm_source=TCC032Ext0912&utm_medium=email
    • Gość: jarecki Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 95.108.95.* 12.06.13, 12:32
      tak właśnie otrzymałem po 13 latach wezwanie na kwote 146 zł. to kpiny
    • Gość: Danka Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 16:49
      Ja z kolei nie prosiłam o żadną prenumeratę, tylko zgodziłam się przez tel. na paczkę powitalną za ok 15 zł. / koszt przesyłki/. Zapewniano mnie, że taka paczka absolutnie do niczego mnie nie zobowiązuje poza tymi kosztami j.w. To rozumiem, bo w ten sposób chcieli mne zachęcić - 'a nuż, po zapoznaniu się z paczką powitalną, zdecyduje się jednak na prenameratę.'.... Tymczasem dziś otrzymałam następną paczkę... Dzwonię tam, i mówią mi,że po prostu jest to realizacja mojej prenumeraty. Skandal, no nie!!!!
      Zapłaciłam im ile chcieli /kilkadziesiąt złotych/ ale czuję się oszukana.
      Strzeżcie się tej firmy IMP!!!!
    • Gość: martyna45 Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.dynamic.mm.pl 23.08.13, 17:17
      Jakiś czas temu też byłam nękana przez podobna firmę. Zgłosiłam się z tym do prawnika. Pani mecenas wniosła sprawę do sądu i teraz nie tylko mam spokój, ale jeszcze dostałam od nich odszkodowanie. Podaję tel. do tej kancelarii 221881870. Powodzenia!
      • Gość: Bukiet Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: 80.48.86.* 23.08.13, 18:46
        Od 4 lat onanizujecie się tym tematem. Albo wurzucajcue te wezwania albo zbierzcie kwity i zanieście na policję składając doniesienie o nękanie. Pisać można do usranej śmierci.
    • Gość: M.L. Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 14:17
      Niestety ja też mam problem z wydawnictwem IMP , Nie otrzymałam paczki powitalnej tylko od razu przesyłka i do zapłaty 16,90zł, a przecież miało być inaczej, najpierw paczka powitalna za 9,90zł i czas ok. 14 dni na zastanowienie czy chcę otrzymywać kolekcje. Teraz już wiem, że oszukują. Małgorzata L.
      • Gość: gosc Re: Dom Pełen Kwiatów- imp wezwania do zapłaty IP: *.ilot.edu.pl 12.08.14, 13:18
        Dokładnie to samo. Zgodziłam się tylko na paczkę powitalną a oni zamiast paczki powitalnej przysłali dwie następne razem w kwocie dwa razy większej. Kiedy zareklamowałam gdzie paczka powitalna, pani z przekonaniem powiedziała że paczka powitalna na pewno zaginęła na poczcie!
        Oszuści i koniec! Nie płaćcie im nic bo nie są w stanie nic udowodnić, tylko naciągają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka