Gość: gość IP: *.urpl.gov.pl 04.06.09, 10:39 Witam, mam pytanie czy ktoś wie jaki termin ma ZTM na odpowiedź na odwołanie. Chodzi oczywiście o niesłysznie moim zdaniem wypisany mandat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki sobie Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się IP: 217.153.235.* 04.06.09, 10:55 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się IP: *.urpl.gov.pl 04.06.09, 11:24 ale na jakiej podstawie, jaki artykół? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się 04.06.09, 11:11 Ponieważ w świetle obowiązujących przepisów Pana argumenty nie wpływają na zasadność wystawienia omawianego wezwania i nie stanowią podstawy do jego anulowania, proszą o niezwłoczne uregulowanie powstałej należności. Informacją o wysokości zadłużenia można uzyskać w Dziale Windykacji pod numerem telefonu (022) 826 54 51 od poniedziałku do piątku, w godz. 08:00-16:00. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się IP: *.urpl.gov.pl 04.06.09, 11:23 ale ja pytam ile dni ma ZTM na odpowiedź, bo podobno nie ma terminu, ponieważ nie jest to decyzja administracyjna i jest rozpatrywana według kolejności wniosków. Moin zdaniem to coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 10:54 ZTM nie wiem na jakiej podstawie, ale przyjął sobie,że ma 30 dni na odpowiedź. Odwołanie zgodnie z artykułem gazety to termin 30 dni od czasu opublikowania w dzienniku - i tu jest sedno, bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji, czy już ogłoszono tę uchwałę w dzienniku. Odwołanie wcześnioejsze ma pewnie niewiwlki sens, bo odpiszą, że nie ma podstawy prawnej. Mam nadzieję, że Gazeta Wyborcza pomoże tutaj i zamieści jakiś pomocnik dla tych kilkudziesięciu tysięcy ludzi okradzionych przez ZTM - bo sprawa kary to jedno, czas spęzątku haniebnej decyzji i nerwy ludzi tym spowodowanych to drugie. ZTM oczywiście na swoich stronach żadnej informacji w tym zakresie nie udziela, panie z punktów obsługi klienta również. HASŁO PRZEWODNIE DLA ZTM TO "TYŁEM DO KLIENTA A FRONTEM DO SWOICH PRACOWNIKÓW I PIENIĘDZY KLIENTÓW. Dla mnie kierownictwo ZTM powinno być natychmiast odwołane !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się 09.06.09, 13:10 Jechałeś bez ważnego biletu i jeszcze czujesz się okradziony? Szczyt bezczelności. Z niecierpliwością czekam na poradnik Gazety "jak poprawnie wpisać trzy rzeczy na WKM". Oczywiście z płytą DVD dla bardziej niekumatych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.06.09, 13:18 Witam pracownika ZTM Po arogancji wnoszę, że może nawet reprezentujesz kierownictwo ZTM. Wpisane miałem trzy informacje, ale z racji jakości karty sprzedawanej przez ZTM informacja o numerze legitymacji była zdaniem kontrolera nieczytelna. Nie mówiąc już, że zapisy w poprzedniej uchwale na dodatek uchwalonej na wniosek ZTM były sporzeczne z konstytucją i zdrowym rozsądkiem. Może zamiast popisywać się arogancją trochę się pouczysz, poczytasz i pomyślisz, że z podatków ludzi żyjących w tym kraju masz swą posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: Termin ZTM na odpowiedź odwołania się 09.06.09, 13:34 Po raz n-ty proszę: udowodnij sprzeczność Regulaminu z Konstytucją. Życzę powodzenia :) Zdrowy rozsądek? Nie rozśmieszaj mnie. PS1. Moja posada - moja sprawa. PS2. Jeżeli dane były nieczytelne, to obawiam się, że nie masz co czekać na zmianę Regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś