Dodaj do ulubionych

Uwaga na basen Inflancka

23.06.09, 09:59
Mamy wakacje, miasto oferuje dzieciom wstęp wolny na różne obiekty
sporowe i dlatego chcę przestrzec przed basenem na Inflanckiej
byłem tam raz 5 min. dłużej nie wytrzymałem:
- brudno wszędzie począwszy od szatni poprzez niby prysznice i
dziwny korytarz kończąc na basenie, z WC nie korzystałem bałem się
zobaczyć co tam jest :P
- prysznice stare, nie wszystkie działające
- brak mydełka
- śmierdząca szatnia
- niemiła i arogancka obsługa w szatni, chcieli mi grzebać w
kieszeniach kurtki??? (gość z szatni powiesił moją kurtkę na innym
wieszaku potem wypytywał jaki kolor jak wygląda i CO MAM W
KIESZENIACH?????)
- dno basenu brudne
a na konic perełka
MAJĄ KAMERY W SZATNI
przynajmniej to co wisi pod sufitem w szatni męskiej wygląda na
kamerę
Obserwuj wątek
    • kasiaa.5 Re: Uwaga na basen Inflancka 16.08.09, 11:15
      Zupelnie sie zgadzam z Twoja opinia, niestety. Basen odraza jesli chodzi o
      warunki sanitarno-higieniczne. Gdy bylam tam po raz pierwszy to przezylam lekki
      szok. Najgorzej bylo, gdy przechodzilam z szatni na basen, wtedy poczulam zapach
      z toalet... masakra.

Szatnie rzeczywiscie slabe - male szafki. Ciasno, trudno sie przebrac.
      Przebieralnie to takie male, polotwarte kabiny.

To, co mnie bardzo irytuje w szatni to fakt, ze posadzka jest caly czas mokra,
      czesto sa to po prostu kaluze.

Informacje o kamerkach tez widzialam, ciekawe, czy rzeczywiscie one tam sa, a
      jesli tak to kto oglada to, co dzieje sie w szatni?!

Tam basen tez nie wydaje sie super sterylny. Ogolnie to stara konstrukcja,
      podobno basen ma byc remontowany.

Ja doceniam w Inflanckiej to, ze jest jedyny (obok Warszawianki) basen
      50-metrowy, do tego ma az 10 torow. Ponadto, cena za bilet jest bardzo
      atrakcyjna - normalny 10 zlotych i to wlasciwie bez ograniczen czasowych.
      • pan_dziej Re: Uwaga na basen Inflancka 29.10.09, 15:17
        Zgadzam się z Kasią. Giga zaletą Inflanckiej jest 50 m długości.
        Drugi taki basen to strasznie droga Warszawianka. Syf jest
        niesamowity, ale jak ktoś chce tanio pływać na długaśnym torze -
        musi cierpieć.
        • Gość: daria Re: Uwaga na basen Inflancka IP: 109.243.56.* 10.08.10, 11:48
          basen jest przebrzydly, w szatni damskiej grzyb na suficie, i to czarny!!!!
          okropnie smierdzi z toalet, przydalby sie tam ogolnie generalny remont!!!!

szkoda, bo blisko domu, a nigdy juz tam nie pojde.
          • zzbryczek Re: Uwaga na basen Inflancka 22.01.11, 21:07
            Żałuję, że nie szukałem informacji o basenie na Inflanckiej przed wizytą :(

Od kiedy zamknęli nam Poloneza na Targówku to odwiedzamy całą rodziną różne warszawskie baseny i dziś pierwszy raz się nacięliśmy :(
            Basen na Inflanckiej to jest dosłownie żenada, siedzisko bakterii i pozostawia niesmak - my już nigdy tam nie wrócimy. Żałuję, że nie obróciliśmy się na pięcie jak tylko weszliśmy.

Obsługa niemiła, szatniarz jakby miał pretensję do klientów, że w ogóle chcą odzież zostawić :/ nie ma worków na obuwie - trzeba kupić torebkę foliową.
            Szatnie brudne i śmierdzące, szafeczki malutkie i ciężko się z dziećmi ogarnąć, dolne szafki chyba od nowości niw były myte – zaszły jakimś grzybem i korodują. Suszarki ledwo co dmuchają i chyba z 15 minut suszyłem dwójkę dzieci.
            Basen duży i zjeżdżalnia dla dzieci fajna no i na tym koniec plusów. Sama droga na basen to jakaś masakra – około 80m od szatni idzie się przy otwartych śmierdzących toaletach z których musieliśmy niestety skorzystać – brudno i deski leżą obok muszli. Ostatnie 20 metrów idzie się jakimś blaszanym tunelem gdzie w zimę było nam rozebranym naprawdę chłodno.

Nie chce mi się opisywać całego syfu i niesmaku jaki nam pozostał po wizycie na tym basenie. Zdecydowanie stwierdzam, że nie nadaje się na wizytę z dziećmi – tylko się mogą rozchorować.

A i przypomniałem sobie śmieszną rzecz :) Na basenie wisi wielka reklama żelu na grzybicę stóp. My to zinterpretowaliśmy jednoznacznie ;)
            • Gość: Kacha Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 13:15
              co nas nie zabije, to nas wzmocni :D
              • Gość: betti Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.static.gprs.plus.pl 30.04.11, 00:11
                z całego serca przestrzegam przed chodzeniem na ten basen!ja niestety nie chciałam wierzyć czytanym na forach opiniom,ale przekonałam się ze nie są one przesadzone.Po jednej wizycie na inflanckiej musiałam się leczyć na grzybice miejsc intymnych.moim zdaniem ten basen zagraza zdrowiu i sanepid nie powinien dopuscic go do użytku!
                • Gość: Kraul Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 10:00
                  bez przesady. ja tam chodzę często, nic mi się nie stało. jest fajny, bo ma 50 m. i nie za duży tłok :)
          • Gość: Aga Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.play-internet.pl 17.06.14, 15:50
            mnie tam obrzydzają ludzie paradujący nago pod prysznicem i w szatni.:-/
            • Gość: tomek Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.play-internet.pl 02.03.16, 21:34
              No to chyba raczej z toba jest cos nie tak. A jak maja chodzic? Jak maja sie umyc? Dorosnij
    • Gość: Anna Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:14
      To kompletna bzdura, co ten gość wypisuje. Jest to jeden z sympatyczniejszych obiektów w Warszawie. Jest czysto, obsługa miła i w ogóle polecam ten basen dla wszystkich. Anna
      • Gość: Slavo Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 12:57
        Chodzę na ten basen od dziecka. Różnie bywało. Za ta cenę nie popływamy w Warszawie na żadnym 50 metrowym basenie. Czasem rzeczywiście "wali moczem z kibli" Niestety na wielu obiektach tak jest. Zależy od kultury osób, które nie potrafią celowac we właściwe miejsce lub po prostu nie spuszczaja po sobie wody (może w domu też tak robią???). Byłem parę razy w zimie i wcale nie było zimno w tunelach, owszem jest dużo rdzy na grzejnikach i różnych rurkach. Teraz co tydzień jestem tam z dwójka własnych dzieciaków i na szczęście nie rujnuje mi to mojego budżetu a oni lubią sobie długo "popływać".
        • Gość: Michael Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.11, 22:28
          Po przesiadce z drogiej Warszawianki jestem zadowolony. Nie wiem czemu Ci ludzie tak psioczą na ten basen. Przecież tutaj chodzi o pływanie, warunki wcale nie są złe.Oj poprzewracało Wam się w głowach, poprzewracało. Ważne,że jest 50m.
          • Gość: Imras Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 16:26
            Witam!

Zależy czego oczekujemy.... sam chodzę na ten basen ok 2 miesiące , wcześniej chodziłem na warszawiankę owszem standard o niebo wyżej, ale i cena nie każdego na ten standard stać na swoim przykładzie

Jednorazowy bilet na warszawiankę 1h/22 zł
            Jednorazowy bilet na inflancką 1,5h/11zł

prosta kalkulacja , a nawiasem mówią warunki na inflanckiej nie są takie tragiczne jak ktoś lubi pływać i nie ma za dużo kapusty na ten cel to polecam ;)
            • Gość: zzbryczek Re: Uwaga na basen Inflancka IP: 212.87.11.* 16.01.12, 07:20
              Zgadzam się, że basen na inflanckiej ma dwa plusy - cena i wymiary ale nic po za tym! Wierzyć mi się nie che, że ktoś tam wraca po wrażeniach z pierwszej wizyty. Odczucia mojej rodziny jak i moich znajomych są takie same - NIGDY WIĘCEJ.
              Każdy kto studiował na Politechnice i miał w programie zajęcia na basenie Inflancka szybko przepisywał się np. na siatkówkę/koszykówkę.

Rozumiem ludzi którzy chodzą na basen codziennie i zalezy im na cenie ale jeśli kotś rodzinnie wybiera sie na basen 1-2 razy w tygidniu to chyba warto dopłacić za wyższy standard (szatnie, basen, wysposażenie, jakość0 i wrócić do domu szczęśliwym, zdrowym z miłymi odczuciamy estetycznymi i rekreacyjnymi.
              • Gość: xenia Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 14:39
                Od razu widać, że niepochlebne opinie napisane zostały przez ludzi, którzy nie wiedzą co znaczy nie móc wybrać się na basen całą rodziną choćby raz w miesiącu, a co dopiero dwa razy w tygodniu. Owszem, zgadzam się basen pozostawia wiele do życzenia, ale nigdy nie spotkałam się z niekulturalną obsługą. Działa to na zasadzie: chcesz być kulturalnie obsłużony, pokaż swoją kulturę dla przykładu. Najlepszym sposobem na agresję jest życzliwość. Ponadto, jeśli cena jest taka niska, to czego się mam spodziewać? To tak jakby porównać ubranie kupione w niezłym sklepie, z tym zakupionym za "parę groszy" od ulicznego sprzedawcy. Kojarzy mi sie to jeszcze z posiłkami na wczasach w formie szwedzkiego stołu. Na obiad mamy do wyboru kila gatunków mięs np. gulasz, schabowy, mielony lub drób, a większość osób wybiera schabowy z mielonym, do tego udko kurczęcia i na koniec poleje ziemniaki gulaszem. Po powrocie do domu ma cztery, w porywach do pięciu kilogramów więcej.
                ...Wystarczy dobrze umyć ciało po wyjściu z basenu, a prede wszystkim przed wejściem na basen, sprawdzić, czy nie ubrudziliśmy deski w toalecie i ewentualnie sprzatnąć po sobie. Nie przychodzić na basen jesli mamy zaraźliwe choroby, lub nieoskrobane pięty. Ale to jest bardzo trudne, a poza tym na co bysmy narzekali?
                Chcesz zmian zacznij od Siebie.
                • Gość: madziawww Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.12, 16:56
                  Podbijam temat:)

Chodze na ten basen od lat (o dziwo - także w ramach wfu na studiach - nie zamieniłam na siatkówkę czy inny taniec!) i pomimo panujących tam warunków nigdy niczego nie złapałam - czy to korzystając z basenu czy z sauny.
                  Warunki sanitarne w istocie pozostawiają wiele do życzenia - grzyb faktycznie jest wszędzie; w czasie remontu najprawdopodobniej jest tylko zamalowywany, bo w przeciągu 3-4ch mies po nim wyłazi na powrót, jeszcze większy i rozprzestrzenia się radośnie po wszelkich powierzchniach poziomych i pionowych do kolejnej przerwy technologicznej :) suszarki w szatni damskiej najczęściej działają tylko w połowie (tzn.dwie z czterech), ale obsługa dzielnie z tym walczy; tym niemniej po naprawie jednej przestaje dzialac kolejna...
                  I takich niedogodności moglabym wymienic duuuuuuuuuużo więcej; tym niemniej schodzą one na dalszy plan w aspekcie ceny; dla osoby, która chodzi na basen 3/4 x tyg żeby POPŁYWAĆ a nie POPLUSKAC SIĘ 1x /tyg przez pół godzinki i nie ma żadnego MultiSporta czy Benefita wyprawa na warszawiankę, gdzie warunki - przy 50 m basenie - są diametralnie odmienne, byłaby finansową katastrofą:) Inne baseny natomiast - to 25 metrówki...

Tym niemniej - opinie wszystkich tych, ktorzy nigdy na Inflancką nie wrócą - mają pewien pozytywny aspekt - więcej miejsca na torach:)
                  • Gość: sert Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 22:04
                    Dla mnie rewelacja, jeśli by było tak jak piszesz to nie przychodziło by tam tak wiele osób.Mi pasuje basen ale jeszcze bardziej wkręciłem się w saunę.
    • printmasta Re: Uwaga na basen Inflancka 28.12.12, 11:55
      Jak słyszę "Inflancka" to mam odruch wymiotny. Jak byłem mały chodziłem tam z rodzicami, wspomnienie to oczy szczypiące od chloru jeszcze przez kilka następnych dni.
      Poszedłem tam kilkanaście lat później (jakieś 3 lata temu), wszedłem tylko do szatni i pomyślałem, że jak dalej jest jeszcze gorzej to ja dziękuje...
      Normalnie człowiek ma ochotę wyjsć z kina:)) I wychodzi (biegiem, na wdechu, starając się niczego nie dotykać)
    • Gość: Paweł212 Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 09:57
      Bród smród kiła i mogiła! Nie polecam nikomu, nawet za darmo nie chciałbym tego basenu. Ciemno, smierdzi wszedzie, fugi to miedzy płytkami to rude od brudu. Generalny remont na Inflanckiej jest konieczny.
    • Gość: Atena.97 OPINIA basen Inflancka IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.13, 17:24
      Korzystam z tego basenu od 2 lat 3 razy w tygodniu (agua aerobik). Nigdy nic mi się nie stało, żadnej grzybicy czy też innego dziada. Może mogłoby być bardziej luksusowo, ale wtedy dostałabym po kieszeni, cena jest umiarkowana i warunki też umiarkowane. Jak komu nie pasuje to w Warszawie jest wybór.
      • Gość: sauna basen Re: OPINIA basen Inflancka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 15:40
        Aneta ma rację, jak na tą cenę jest to świetny basen jest i sauna. Jeśli ktoś chce popływać w luksusie to są inne baseny.
    • Gość: Dunia Re: Uwaga na basen Inflancka IP: *.play-internet.pl 30.03.16, 19:47
      Spróbuj tego jak chcesz zarobić w necie, ja mam dziennie po 4 stówki

adserving.unibet.
      com/redirect.aspx?pid=332061&bid=24948

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka