Gość: froo IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 17.12.03, 10:41 Teraz już wiem dlaczego Skur.........Ekspress pała taką miłością do policji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Brach Re: Byli szefowie IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.12.03, 10:47 jeżeli ci dziennikarze kupili ten trotyl bez zapalników lub trzymali je osobno to takie zarzuty są śmieszne. Miałem do czynienia z trotylem i uważam że jeżeli nie ma przy nim zapalnika to karnister benzyny jest bardziej niebezpieczny. W przypadku pożaru benzyna może wybuchnąć a trotyl będzie sie palił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes niech się gliny wezma za siebie IP: *.interfirma.pl 17.12.03, 10:52 i sobie skonfiskują te prochy, które sprzedają "po godzinach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Byli szefowie IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 13:24 Brach napisał(a): > karnister benzyny jest bardziej niebezpieczny. Całkowicie mogę to potwierdzić. Jako dziecko używałem trotylu do rozpalania ognia w kuchni. Oczywiście jak rodziców nie było w domu. Efekty były marne - tak słabo się palił. Później nauczyłem się robić napalm i własnej roboty napalm okazał się dużo skuteczniejszy w rozpalaniu ognia. Ponadto napalm był dziecinnie prosty w wykonaniu. Mnie też wydaje się śmieszne, przypisywanie trotylowi cech materiału niebezpiecznego do przechowywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosz Re: Byli szefowie IP: *.zab.zigzag.pl 17.12.03, 11:21 Już po 7 latach od wydarzenia rozpoczął się proces. Błyskawiczne tempo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoza 7 lat minęło... IP: *.mennica.com.pl 17.12.03, 11:48 jak jeden dzien... Prokuratura czekala pewnie, az oskarzone osoby przestana byc redaktorami naczelnymi. Latwiej wysuwac kretynskie oskarzenia wobec BYLYCH wladz gazety. A po drugie jestem ciekaw, czemu nie ma paragrafu na takie przeciaganie sprawy sadowej. Przeciez to prosta sprawa z punktu widzenia materialu dowodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesaper Niebezpieczny trotyl??? IP: 217.97.* / 192.168.8.* 17.12.03, 12:50 Zeby to odpalic trzeba miec jeszcze zapalnik.....Bez tego trotyl jest tak niebezpieczny jak piasek, mozna go palic (o ile pamietam to sie stopi....)rzucac nim, deptac, i nie weim co jeszcze.... Do odpalenia potrzeba wytworzenia sporego ciśnienia + iskry... Pozdrawiam bohaterskich antyterrorstów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: POLICJANT Z OKECIA... IP: *.proxy.aol.com 17.12.03, 13:16 ...co sie stalo z policjantem z okecia od ktorego kupiono ten trotyl...dostal nagane , awansowal czy wszystko po staremu u niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: "Jaja jak balony." IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.03, 13:35 To była pewno sprzedaż kontrolowana, żeby się zorientować kto potrzebuje trotylu. Jest możliwe, że policjant robił to za zgodą przełożonych aby trafić na ślad grupy terrorystycznej. Jeżeli by tak rzeczywiście było, to by dopiero były jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x. Re: hura, hura... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 13:35 hura, hura, nasz wymiar sprawiedliwości jeszcze działa!!! Równie wnikliwie jak szybko a ponadto sprawiedliwie, rzetelnie i z sensem (jak zawsze!) rozprawi się z prowokatorami, którzy mącą w głowach prostym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: POLICJANT Z OKECIA... IP: 65.36.114.* 17.12.03, 16:49 pewnie w handlu 'robi'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigr Re: TOTALNA BZDURA IP: *.acn.waw.pl 17.12.03, 14:23 Pracowałem wiele lat z trotylem. Przecież do spowodowania wybuchu trotylu potrzebny jest inny srodek inicjujący wybuch. Sam trotyl jest tak bezpieczny jak cement, czy bochenek chleba. Można go podpalić , rzucać i nic się nie stanie. Skąd ta nadgorliwość sądów ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Popatrzcie jak szybko IP: 216.95.178.* 17.12.03, 15:26 Siedem lat dochodzenia - (policja, prokoratura) Trzy miesiace z chakiem rozprawa - (sad) No ale jesli porownac dlugosc dochodzenia to ta rozprawa powinna trwac okolo roku - postep czy pospiech ? A wszystko o to co kazdy no prawie kazdy ma w domu przed Wielkanoca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drebin Re: Popatrzcie jak szybko IP: *.stacje.agora.pl 17.12.03, 16:28 Czekali aż policjant przejdzie na emeryturę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik Precz z komuną.. IP: 192.168.2.* / 192.168.2.* 17.12.03, 16:33 precz.Niech żyjem JMR,Michnik i Rapaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik PRECZ Z KOMUNĄ... IP: 192.168.2.* / 192.168.2.* 17.12.03, 16:38 PRECZ ! Niech żyje Jan Maria rokira.Ziobro.Michnik Rapaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik PRECZ Z KOMUNĄ... IP: 192.168.2.* / 192.168.2.* 17.12.03, 16:41 PRECZ ! Niech żyje Jan Władysław Rokita,Ziobro,Michnik.Rapaczynski i emeryci amerhykańscy (udziałowcy AGORY) Odpowiedz Link Zgłoś