Dodaj do ulubionych

Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie

22.07.09, 10:21
Będzie okazja żeby wyłapać agresywnych kryminalistów. Zero tolerancji
dla meneli.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ballack Niszcz dresizm! IP: 213.77.28.* 22.07.09, 10:25
      • Gość: ja Re: Niszcz dresizm! IP: 195.90.102.* 22.07.09, 15:55
        Jak to dobrze, że kończy się już ta hańbiąca epoka handlarzy, bazarów i
        targowisk :) Ta chwila nadeszła :)
    • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:25
      Przyszli po swoje podrabiane dresy, staniki i kradzione komórki....
    • Gość: asasasasa Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.128.14.50.static.crowley.pl 22.07.09, 10:34
      Wstyd mi za was przed Michaelem :(
      • areck Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 10:46
        Gość portalu: asasasasa napisał(a):

> Wstyd mi za was przed Michaelem :(

A mnie dziwi że nie masz plej fresz! :)
    • Gość: Karton Na pohybel! IP: *.chello.pl 22.07.09, 10:35
      Dość tej dziczy!
      • 19790222x To zdjęcie pokazuje z kim miasto walczy: 22.07.09, 12:07
        Pijane bydło
        • Gość: Gościu Re: To zdjęcie pokazuje z kim miasto walczy: IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:15
          Babkę wyłapała policja moment po wjechaniu do akcji armatki wodnej.
        • Gość: sdfa Brawo dla dzielnej Warszawianki! IP: 192.16.134.* 22.07.09, 13:18
          Jest jeszcze sila w ludziach!

Szacunek dla dzielnych Kupcow i ich rodzin .
          • ronin-teraz-zarejestrowany Szacunek ? Za co ? za zasłanianie się dziećmi i 22.07.09, 13:31
            kobietami? Odwaga i Honor!
        • Gość: Karol Jackowski Re: To zdjęcie pokazuje z kim miasto walczy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:54
          Ta z tyłu odstawiła już flaszeczkę i obie rączki ma zajęte kostką
          brukową. A jakie obie zadowolone. Tymnie nie rusz bo ja słaba
          kobietka, tyle tylko że nachlana. Sznujmy kobiety panowie a nie to
          pijane bydło.
    • Gość: tolerancji troche Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:39
      a gdzie wolnosc zgromadzeń.

Ludzie co sie z wami dzieje...
      • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:45
        Zgodnie z prawem zgromadzenie musi byc zgloszone. Nie mozna go
        zabronic bez waznego powodu ale musi byc zgloszone.
        • Gość: tererefere Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:52
          a skad wiesz ze nie poszedł sobie faks ze zgloszonkiem?
          • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:26
            A skad wiesz ze poszedl?
          • dorsai68 faks? 22.07.09, 11:42
            Wiesz, co możesz zrobić faksem?

Prawo o zgromadzeniach Art. 7. ust.1:
            Organizator zgromadzenia publicznego zawiadamia organ gminy w taki sposób, aby wiadomość o zgromadzeniu dotarła nie później niż na 3 dni, a najwcześniej 30 dni przed datą zgromadzenia.

i tyle na temat, kolego.
        • Gość: tolerancji trochę Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:56
          miły dyskutancie ja ci mówie o konstytucyjnej wolnosci a ty mi
          o technikaliach
          • rawel7 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:10
            A gdzie w konstytucji jest napisane że należy barykadować się na nie
            swoim terenie. Gdzie jest napisane nei należy dobrowolnie wpóścić
            osoby z wyrokiem sądowym dot. przejęcia terenu. Gdzie jest napisane
            że należy rzucać kamieniami w policję, ,używać obelg, niszczyć
            mienie??? Gdzie
          • Gość: XFile Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.aster.pl 22.07.09, 11:22
            A co to są "technikalia"? U was za oceanem tak się mówi?
            Zgłoś sobie zgromadzenie na trzy dni przed, i gromadź się do woli. Mamy kulawe
            prawo, ale starajmy się go przestrzegać.
          • nessie-jp Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 16:26
            Gość portalu: tolerancji trochę napisał(a):

> miły dyskutancie ja ci mówie o konstytucyjnej wolnosci

Konstytucyjnym prawem właściciela terenu jest swobodne dysponowanie tym terenem.
            Skończyły się czasy komunizmu, kiedy garstka krzykaczy o odpowiednio
            robotniczo-chłopskim pochodzeniu zajmowała siłą cudzą własność.
        • dexterek011 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:34
          Zaraz obok jest moja ulubiona budka z kebabami. Czy jak będę jadł kebaba, to
          zostanę uznany za uczestniczenie w nielegalnym zgromadzeniu i prewencyjnie
          spałowany?? Pytam bo prawo w Polsce jest niejasne w wielu sprawach.
          • slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:51
            Ale przecież tam prawie nikt nie został prewencyjnie spałowany. Nawet i nie
            prewencyjnie też nie. Pałek użyto bardzo mało, może nawet zbyt mało, bo akurat
            gościa, który rzuca kamieniami w policjantów, to należałoby jakoś
            zneutralizować, a choćby złapać. W końcu ranni w szpitalach - jak po każdej
            zadymie w tym kraju - to przede wszystkim policjanci. A liczba zatrzymanych jest
            niższa od liczby tychże rannych policjantów, co jest już w ogóle żenujące.
            Pewnie sami się połamali. I gdzie masz to prewencyjne pałowanie?

A no i jeszcze jak się zaczęła zadyma, to policja przez megafony ogłaszała, że
            prosi o rozejście się. Tak więc jeśli zachowasz zdrowy rozsądek, to na pewno nic
            Ci się nie stanie.
          • Gość: minoryty report Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:08
            pałować pałowac prewencyjnie wszystkich pałować ...

Kupcy to co handluja kanalie kradzionymi komorami i podrobkami

...tak wygląda streszczenie tego forum
          • unhappy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 13:09
            dexterek011 napisał:

> Zaraz obok jest moja ulubiona budka z kebabami. Czy jak będę jadł kebaba, to
            > zostanę uznany za uczestniczenie w nielegalnym zgromadzeniu i prewencyjnie
            > spałowany?? Pytam bo prawo w Polsce jest niejasne w wielu sprawach.

Jeżeli, zadymiarze uciekając przed policją ustawią się dla niepoznaki w kolejce
            po kebonka i wytrącą ci go z ręki, to jest szansa, że dostaniesz czarodziejską
            różdżką w plecy.

Nawet z kebabem w ręku nie będziesz w tym momencie w 100% bezpieczny.
            • dexterek011 Kebab 22.07.09, 13:30
              No to du.a Nie zjem dzisiaj kebaba i pójdę do domu głodny.
              • unhappy Re: Kebab 22.07.09, 13:49
                dexterek011 napisał:

> No to du.a Nie zjem dzisiaj kebaba i pójdę do domu głodny.

Na moje oko możesz spokojnie zjeść choć wczoraj np. lepszy byłby popcorn i dobra
                miejscówka na ławeczce :D
      • joly.roger Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 14:15
        > a gdzie wolnosc zgromadzeń.

No jest. A ktoś im broni się zbierać? Rozpędza ich profilaktycznie? Jak sobie
        będą spokojnie stać to niech sobie stoją. Co innego jak znów zaczną rzucać
        kamieniami.
    • Gość: kupujący Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:44
      a ja chce tam kupowac!
      ... nie w galerii mokotów czy arkadii.

Ot taką mam wole i co zabronicie mi?

Przez chwilę była tam warszawski hyde park - sztuczny -wytworzony
      przez samorzadowców. Juz go nie ma. Po cichu został zlikwidowany.
      Teraz jest tam prawdziwy Hyde Park
      • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:46
        Jak ci sie zrobi dziura w dresie to po nowy zawsze mozesz isc na
        stadion.
        • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:48
          ale juz stadionu nie ma masz inny adres w warszawie?
          • Gość: x Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:01
            To idź pod PKS Stadion.
            • michal747 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:07
              Albo w dziesiątki innych podobnych miejsc w Warszawie - na
              Mokotowie, w promieniu 500 metrów od mojego domu są 3 takie
              targowiska.
          • slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:01
            Owszem, na Marywilskiej, gdzie się trochę handlujących spod Stadionu przeniosło.
            Nie rzucając przy tym płytami chodnikowymi w policję i nie zasłaniając się dziećmi.
            • Gość: Gościu Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:25
              Na stadionie niby był syf, ale jednak większa kultura niż u tych ze śródmieścia.

PS. Rozśmieszyła mnie babka w TVN24, która mieszka w śródmieściu i ona nie ma
              zamiaru pod Radom do pracy jeździć. W tyłkach im się poprzestawiało. Jak się
              babie tępej nie chce jeździć, to niech długopisy sobie w domu składa. Wtedy nie
              będzie musiała jeździć w ogóle.
              • Gość: Dev Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.bayer.de 22.07.09, 14:18
                Ja do pracy jadę przez całą Warszawę, zajmuje mi to ok. godziny i
                jakoś żyję. Ona też może.
                • slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 19:44
                  Ja bym powiedział więcej. Wiele tysięcy ludzi jeździ do pracy w Warszawie z
                  Żyrardowa, Skierniewic, Koluszek, a nawet Łodzi czy Radomia. I nie rzucają
                  kamieniami w policjantów ani nie domagają się prawa do pracy w centrum
                  rodzinnego miasta od władz.
            • Gość: minoryty report Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:12
              marywilska? gdzie to Marki?
              • slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 17:17
                Żerań Wschodni.
      • areck Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 10:47
        Gość portalu: kupujący napisał(a):

> a ja chce tam kupowac!
        > ... nie w galerii mokotów czy arkadii.
        >
        > Ot taką mam wole i co zabronicie mi?
        >
        > Przez chwilę była tam warszawski hyde park - sztuczny -wytworzony
        > przez samorzadowców. Juz go nie ma. Po cichu został zlikwidowany.
        > Teraz jest tam prawdziwy Hyde Park
        A w Warszawie tyle sklepów z ciuchami "na wagę". Może tam? :)
        • Gość: ferndzel kupuję tam IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:54
          wiesz chłopie, chyba mylisz nieco asortyment...
          • areck Re: kupuję tam 22.07.09, 11:05
            Asortyment?
            No tak, na wagę chyba lepszy niż w tym KDT.
            • minkair Re: kupuję tam 22.07.09, 11:33
              na tych "na wagę" też przyjdzie kolej...też są konkurencją ..w dodatku kolejny
              bank ładniej się prezentuje i ładniej pachnie niż lumpex..
              • yavorius tak, oczywiście 22.07.09, 11:33
                Na moim ryneczku do zapiździałej budy wejdzie bank:) jasne!
                • minkair Re: tak, oczywiście 22.07.09, 11:37
                  Twój ryneczek z zapyziałą budą zamienią w kolejne centrum handlowe...z cenami z
                  kosmosu za chińskie badziewie ...
                  • yavorius Re: tak, oczywiście 22.07.09, 11:45
                    tak, oczywiście. Wszystko zamienią w centra handlowe!
                    • dexterek011 Re: tak, oczywiście 22.07.09, 12:48
                      Niestety w tym kierunku to podąża.
                      • Gość: WARSZAWIAK dość wiochy w stolycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:41
                        DOŚĆ WIOCHY W STOLICY
                        HADLARZE - WYPAD
                        • dexterek011 Re: dość wiochy w stolycy 22.07.09, 13:52
                          > DOŚĆ WIOCHY W STOLICY

Idziesz w ślady swojego idola, Marka Wośa (rzecznik ZDM), który mawiał "Warszawa
                          to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć". Teraz tak samo jak nie wolno mi
                          jeździć rowerem gdzie chcę, jest mi mówione co i gdzie mam kupować, a gdzie mi
                          nie wolno.
                          • jchlebowska Re: dość wiochy w stolycy 22.07.09, 14:02
                            Tu już się czepiasz na siłę DEXTER. A mi przez kryzys plajtuje moja ulubiona
                            firma odzieżowa:P I co mam płakać z tego powodu? Znajdę sobie inną ;)

dexterek011 napisał:

> > DOŚĆ WIOCHY W STOLICY
                            >
                            > Idziesz w ślady swojego idola, Marka Wośa (rzecznik ZDM), który mawiał "Warszaw
                            > a
                            > to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć". Teraz tak samo jak nie wolno mi
                            > jeździć rowerem gdzie chcę, jest mi mówione co i gdzie mam kupować, a gdzie mi
                            > nie wolno.
              • areck Re: kupuję tam 22.07.09, 11:58
                minkair napisała:

> na tych "na wagę" też przyjdzie kolej...też są konkurencją ..w dodatku kolejny
                > bank ładniej się prezentuje i ładniej pachnie niż lumpex..

Dobre! :) Długo nad tym myślałaś?
                Konkurencją dla czego?
    • yhppnffb Re: spalowac ich prewencyjnie to im sie dymic ode 22.07.09, 10:49
      Dokładnie, dziś już nie powinni się patyczkować - ma być szybka i zdecydowana
      reakcja, zanim znowu ściągną do centrum dresiarstwo podwórkowe.
      • Gość: staruszek strzelac bez ostrzeżenia.. prawda? IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:59
        kim wy jesteście piszac takie brednie?

ile macie lat?
        • yhppnffb Re: strzelac bez ostrzeżenia.. prawda? 22.07.09, 11:12
          Gość portalu: staruszek napisał(a):
          > kim wy jesteście piszac takie brednie?

Rozumiem, że lubisz jak hołota i menelstwo plądruje Twoje miasto, ale nie
          wszyscy tak mają, może powinieneś wrócić "do ojców".

> ile macie lat?

To dopiero argument :)
          • expert_spod_mostu_kierbedzia nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębiorca 22.07.09, 11:52
            ma stać w pozycji wyczekującej, nerwowo obracając czapkę w rękach,
            przed zagranicznym inwestorem i nieśmiało prosić o kawałek
            powierzchni użytkowej do wynajęcia .. wygląd jego powinien wyrażać
            bezradność i głupkowatość .. podatki powinien opłacać sumiennie i
            terminowo aby inwestor zagraniczny mógł korzystać ze stosownych
            zwolnień podatkowych i przejmować kolejne, atrakcyjnie położone,
            grunty gminne i państwowe ..
            • jchlebowska Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 11:57
              Normalnie myślący ludzie, zebraliby się, poszli po kredyt, wydzierżawili jakąś
              ziemię na obrzeżach Warszawy i zrobiliby sobie tam targowisko. Ludzie Ci co u
              nich kupowali, na 100% by jeździli.

A nie uważam, że tam było tak tanio.

expert_spod_mostu_kierbedzia napisał:

> ma stać w pozycji wyczekującej, nerwowo obracając czapkę w rękach,
              > przed zagranicznym inwestorem i nieśmiało prosić o kawałek
              > powierzchni użytkowej do wynajęcia .. wygląd jego powinien wyrażać
              > bezradność i głupkowatość .. podatki powinien opłacać sumiennie i
              > terminowo aby inwestor zagraniczny mógł korzystać ze stosownych
              > zwolnień podatkowych i przejmować kolejne, atrakcyjnie położone,
              > grunty gminne i państwowe ..
              • yhppnffb Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:03
                jchlebowska napisała:

> Normalnie myślący ludzie,

Heh, no i już na samym początku mamy problem - tam nie było normalnie myślących
                ludzi ... Był zarząd który liczył, że miasto odda mu za darmo jeden z
                najdroższych terenów w Warszawie, i masa dresiarstwa które zmanipulował do tego
                stopnia, że zabrali ze sobą dzieci jako żywe tarcze. Nie ma i nie będzie na to
                zgody w tym mieście, i jeżeli bufetowa utrzyma te swoje stalowe jaja po równo
                dla wszystkich i nie trafi się jej jakiś większy przekręt to może liczyć na mój
                głos.
                • navaira HGW miałaby mój głos 22.07.09, 12:07
                  Nie ma, bo mieszkam w Amsterdamie, ale miałaby. Przy czym ja jej tak w ogóle nie
                  lubię, ale jak sobie ją porównam z Lechem Kaczyńskim, który jako prezydent
                  Warszawy nic nie zrobił z halą, a teraz nagle wyraża swoje zmartwienie i
                  sugeruje, że może trzeba było jeszcze porozmawiać... to... to nie czuję chęci
                  głosowania na Kaczyńskiego.
                • dexterek011 Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:07
                  A co z długoletnią dzierżawą i finansową pomocą dla ITI i Legii Warszawa. Ich
                  można było dofinansować, a kupców nie można??
                  • Gość: Gościu Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:16
                    Ale dresiarzy z KDT nikt nie chce dofinansować.
                • Gość: kasik Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.kpwig.gov.pl 22.07.09, 13:05
                  na mój - jak nigdy - również :)

niech coś jeszcze zrobi z Rutą i pomysłami ZTMu to nawet zgłoszę
                  propozycję żeby wybrali ją na 3 kadencję :)
            • Gość: przechodzien Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.chello.pl 22.07.09, 12:10
              No, przynajmniej jeden mądry wpis - i tak trzymać. :):):)A co do
              reszty - to już Lem powiedzał, że dopoki nie było internetu, to nie
              wiedział, że tylu idiotów jest na świecie. No pewnie, ludzie na
              bruk, zasilki z mops-u / z naszej kieszeni/, jakie to typowe-
              dowalic, dołożyć , ale poczekajcie - dzisiaj oni, jutro wy:):):)
              • Gość: rat Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: 81.219.116.* 22.07.09, 12:34
                Skoro to tacy "przedsiębiorcy" to z całą pewnością sobie poradzą -
                bo nikt im nie zabronił prowadzenia działalności gospodarczej. Niech
                prowadzą działalność gospodarczą na takich samych warunkach jak inni
                przedsiębiorcy. Wiesz jak słyszę ich wypowiedzi to mnie skręca -
                gość mówi - "a co ja mam dalej za te marne 5000 tys harować..." - ja
                mówie nie musisz. Zdarzyło mi sie tam zakupy robić kilka razy - ani
                razu nie dostałem paragonu - więc nie dość że miasto traciło bo
                wynajmowało teraz na preferencyjnych warunkach to jeszcze rąbali nas
                wszystkich na podatkach - żyć nie umierać, jest o co walczyć...
              • Gość: rk Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.sgcib.com 22.07.09, 12:56
                taaa, lepiej im dzialke z naszej kieszeni oddac !!!!
                • dexterek011 Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:58
                  Hmm... A nie miałeś nic przeciwko, jak miasto oddawało koncernowi ITI za darmo
                  obiekty Legii? I jeszcze im 0,5 mld złotych grosza dosypali.
                  Czemu to Ci nie przeszkadza?
                  • Gość: kasik Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.kpwig.gov.pl 22.07.09, 13:10
                    może dlatego że nie lubie Legii...
                    a może dlatego że stadion to własność miasta, a ITI tylko go
                    dzierżawi?
                    a może dlatego że stadionu nie rozbiorą i nie wybudują tam czegoś co
                    naperawdę ma rece i nogi i jeszcze potrzebne?

a może dlatego, że jak normalni handlarze dzierżawią jaki ś lokal to
                    po wygaśnieciu umowy sie wyprowadzają oraz dlatego ze nikt im
                    preferencyjnych warunkow nie porponuje?
          • r_mol Pokolenie "Metra" czy jakoś tak... 22.07.09, 12:19
            ,
        • ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 12:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: avatarpoznanski to forumowi debile nie przywykli do ciężkiej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:16
          więc brutalnie obrażają kupców, zwykłe śmiecie słuchające zakłamanej i
          bezczelnej prezydent miasta i jej młodocianych przydupasów z rozdania
          politycznego, durnych i nawiedzonych dziennikarzy z TVN i tępego oraz mówiącego
          jak karabin maszynowy rzecznika policji stołecznej...
          • dexterek011 Rzecznik policji 22.07.09, 13:24
            > tępego oraz mówiącego jak karabin maszynowy rzecznika policji stołecznej

Fakt. Rzecznik jest fatalny. Zachowuje się jak dzieciak (i wygląda jak
            dzieciak). Kto to widział, żeby rzecznik wdawał się z gapiami w pyskówki przed
            kamerą w trakcie udzielania wywiadu?
            Czemu rzecznikiem nie jest już Paweł Biedziak, którego uważam (i nie tylko ja)
            za jednego z najlepszych ludzi, jacy znajdowali się na tym stanowisku?
      • Gość: bonifacy Re: spalowac ich prewencyjnie to im sie dymic ode IP: *.devs.futuro.pl 22.07.09, 13:11
        he, he, trzeba przyznac, ze gronkiewicz beznadziejnie to rozegrala. tak, jak
        jestem sympatykiem po i od dluzszego czasu na nich glosuje, musze powiedziec, ze
        tusk postapil wyjatjkowo glupio, ze pozwolil jej rzadzic w warszawie. od stolicy
        wszystko sie zaczyna, a ona pokazala, ze ma ludzi w dupie i uniemozliwia im
        prowadzenie dzialalnosci gospodarczej - nie chciala z nimi rozmawiac o nowych
        miejscach pracy. na prawde beznadziejenie to wszysto zaplanowala (?), taki z
        niej polityk jak z koziej dupy rakieta :P
    • dorasia Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:06
      tak im spodobało, że przyszli po jeszcze?
      • kno-5 Takie tam foty z dnia 22.07.09, 12:51
        www.bluenet.za.pl/galerie_foto/KDT-21_07_2009/KDT/index.html
      • Gość: Roslina Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:46
        Rozwala mnie glupota niektorych, ktorzy optuja po stronie handlarzy, ktorych
        powinno sie juz dawno wywalic z tej budy. Piszecie ze bidni handlarze pojda na
        bruk, ze zlikwiduje sie tyle a tyle miejsc pracy. A metro i potem muzeum w
        miejscu KDT to kto bedzie budowal? Chochliki? Placzecie ze niedlugo beda w Wawie
        same centra handlowe, ze nas zje obcy kapital. Byliscie moze w takim centrum?
        Rozumiem, ze tak i ci wszyscy sprzedawcy mowili w jidisz? Placzecie, ze policja
        spalowala dzieci, nazwacie ich gestapo, co za idiota bierze dziecko ze soba,
        wiedzac, ze szykuje sie silowe rozwiazanie sytuacji? Jeczycie, ze policja byla
        brutalna? Kamieniami to rucali policjanci czy handlarze/kibole? Narzekacie, ze
        ci biedni przedsiebiorcy/patrioci pojda teraz po zasilek? Jesli pracowali
        legalnie to maja do tego prawo, ciekawe ilu z nich bylo legalnie zatrudnionych?
        Ludzie, prawo jest prawem i koniec. Jesli daje sie szanse na polubowne
        zalatwienie problemu, jedna strona nie chce dialogu to nie ma sie co dziwic, ze
        wchodzi komornik i policja. Badzcie troche logiczni. Rozumiem, ze jak postawie
        kram na Marszalkowskiej to juz koniec? Nie rusze sie stamtad dopoki miasto nie
        fundnie mi jakiegos pawilonu, moze w Arkadii? Strzele na dachu flage, zaspiewam
        hymn, posadze babcie i dzieciaka przed towarem i nikt nie ma prawa mnie ruszyc?
        Jestescie smieszni. Bufetowa ma u mnie duzego plusa, tak za KDT jak i za
        Gmurkow, komis przy Marsa. Oby tak dalej.
    • ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 11:10
    • Gość: dred Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:14
      Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było. Tak bardzo Warszawo
      uwielbiasz galerie handlowe z cenami z sufitu? Towar w takiej Arkadii i w KDT
      ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same.
      • Gość: x Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:17
        > Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było.
        nie o to w tym wszystkim chodzi.

> Towar w takiej Arkadii i w KDT
        > ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same.
        Bo może jakość inna?
      • areck Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:21
        Warszawiacy byli nikłym procentem targetu KDT.
        Nie byłem tam ani razu i nie miałem zamiaru tam nigdy bywnąć. :)
        Galerie? Owszem, bywam. Ceny zupełnie normalne w sklepach typu Reserved czy
        Carry. Nie kupuję w topowych sklepach.
      • jchlebowska Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:37
        Jak się jedzie na Janki. Tam jest tego sporo Do wyboru do koloru :P

Gość portalu: dred napisał(a):

> Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było. Tak bardzo Warszawo
        > uwielbiasz galerie handlowe z cenami z sufitu? Towar w takiej Arkadii i w KDT
        > ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same.
    • orwell2009 Gdzie dumni Platformersi?? 22.07.09, 11:20
      Dobrze, że telefonów nie zagłuszali kupcom. To by było dopiero… a
      gaz w oczach, czy pałę na plecach można przeżyć.
      • Gość: acomitam Re: Gdzie dumni Platformersi?? IP: 62.87.184.* 22.07.09, 12:30
        twoją głupotę też.
      • Gość: staruszek Re: Gdzie dumni Platformersi?? IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:15
        kto to mówił o złodziejach pladrujących walizki pasażerów?
    • finish1 [...] 22.07.09, 11:20
      • Gość: Gościu Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:30
        Straganiara w TV mówiła, że to ich jest, że to ich 40 milionów PLN jest.
      • Gość: pawelwawa22 Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: 83.238.13.* 22.07.09, 13:21
        To prawda,nie kupcy tylko kramarze. KDT nie powinno juz dawno
        istnieć.
    • Gość: ciekawy Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:29
      Znaczy tych kradzionych telefonow?
    • orwell2009 PO &(%#! mać 22.07.09, 11:30
      PO sprawować władzy w Warszawie nie potrafi, tak samo potraktowali
      wszystkich kupców w całym kraju. UE przeznaczyła ogromne pieniądze
      na wyrównanie szans zacofanej gospodarki Polski. PO zablokowało te
      pieniądze kupcom polskim, bo oni mają sprostać zachodnim koncernom
      handlowym bez pomocy unijnej. Zapewne wkrótce usłyszymy o milionach
      unijnych funduszy przyznanych kolesiom.
      • yavorius tak, oczywiście 22.07.09, 11:33
        Unia Europejska chciała dać pieniądze kupcom z KDT, a zła, wstrętna
        PO się nie zgodziła.

Idź się przewietrz. I nie wracaj.
      • Gość: taxi Litości! IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.09, 12:33
        Oszołomie!Co ty bredzisz?Typowa "kurszczyzna",nazywana w innych kręgach"gó...
        prawda".
    • nekia0000 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:31
      toshiro32 napisał:

> Będzie okazja żeby wyłapać agresywnych kryminalistów. Zero tolerancji
      > dla meneli.

To ty cały dzien siedzisz przy kompie i nic nie robisz tylko bzdury wypisujesz
      ci ludzi przynajmniej pracowali puki tacy jak ty im to nie zabrali
      • Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:36
        Ale przeciez nikt im nie zabrania pracowac, tylko w innym miejscu.
        Niech powiedzą jasno, że chodzi im o teren za dziesiątki milionów
        złotych a nie mydlą wszystkim oczy, że im pracę zabrano.
        • Gość: Karol Jackowski Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:39
          A kto tam pracował. Były jakieś umowy o pracę albo zgłoszenia
          legalnej działalności? Widział kto?
      • Gość: ddh Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.pg.com 22.07.09, 12:19
        widać, kto broni bandy kretynów : ludzie, którzy jeszcze nawet nie nauczyli się
        pisać po polsku.
        • dexterek011 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 13:05
          Mówisz o dziennikarzach GW, którzy bronią bandy kretynów z PO??
      • Gość: nic nie umiesz Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:44
        Nekia marsz do szkoły gó...aro!
        • joly.roger Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 14:26
          > Nekia marsz do szkoły gó...aro!

Odczep sie, wakacje są! Stąd wysyp dzieci neostrady ;)
    • Gość: tetradrachmaq Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:33
      Miasto ma racje i powinno prawo z cała bezwzględnością egzekwować !
      Kupcy, postępują jak Rokita który, naruszając prawo, krzyczał "Rodacy
      ratujcie ! Niemcy mnie biją".
      • areck Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:36
        tetradrachmaq -> polecam: Słownik ortograficzny
    • boruta_wwa Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:33
      foty z wtorku

wawajpg.blox.pl/2009/07/KDT.html
      b.
    • areck Kto zawinił... 22.07.09, 11:34
      Odpowiedź najbardziej oczywista: Zarząd KDT.
      Dlaczego?
      Podejrzewam że nie przedstawiał ofert innych lokalizacji handlarzom,
      podpuszczał ich do walki z jednego prostego powodu...
      Nie ma KDT, handlarze rozbiegną się po mieście, pan prezes i reszta zarządu
      nie będzie miała czym zarządzać. Korytko zamknięte. Kicha, nie?
      • jchlebowska Re: Kto zawinił... 22.07.09, 11:40
        Też tak myślę :) To im najbardziej zależało ;)

areck napisał:

> Odpowiedź najbardziej oczywista: Zarząd KDT.
        > Dlaczego?
        > Podejrzewam że nie przedstawiał ofert innych lokalizacji handlarzom,
        > podpuszczał ich do walki z jednego prostego powodu...
        > Nie ma KDT, handlarze rozbiegną się po mieście, pan prezes i reszta zarządu
        > nie będzie miała czym zarządzać. Korytko zamknięte. Kicha, nie?
    • Gość: Karol Jackowski Precz z dzikim handlem na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:36
      Warszawa jest zalana dzikim i nielegalnym handlem. Cała Warszawa.
      Wszędzie roi się od cwaniaków. Wyznaczonych miejsc do handlu i
      lokali użytkowych jest bardzo dużo. Ale po co utrzymywać lokal,
      ogrzewać go, płacić podatki i legalnie zatrudniać pracowników. Na
      ulicy nie ma kontroli Sanepidu i można sikać w najbliższej okolicy,
      nie ma urzędu skarbowego więc kasa fiskalna i księgi podatkowe nie
      obowiązują, za śmieci zapłaci miasto czyli my a światło jest z
      pobliskiej latarni. Bazarowy koszmar rozprzestrzenia się jak rak.
      Spróbujcie dostać u nich fakturę lub paragon. A reklamacja
      czegokolwiek graniczy z cudem. W tej czarnej strefie są miliardy
      złotych dziennego obrotu. Wiele towaru pochodzi z przestępstwa i
      dlatego taki jest tani. Mnie też okradli ci uliczni handlarze
      udający księgarzy. To są zwykli złodzieje. Zobaczycie jak będą
      likwidować tych ze stadionu. Pewnie przyniosą noworodki we
      wszystkich kolorach. A zabawa będzie taka świetna że nawet będą
      robić nowe żeby ich było więcej. Zjadą do nich bandziory z całej
      Polski i będzie zadyma. A PIS i Kaczory ulitują się bo będą liczyć
      na głosy litościwych mocherowych beretów. Zapominają że bandziory
      nie chodzą na wybory bo nie umieją czytać i tam gorzały nie dają.
    • Gość: Ballack Towar był do odebrania do wczoraj, gamonie! IP: 213.77.28.* 22.07.09, 11:37
      Dresiarze, wypad!
    • bemowiak2008 7 miesiecy mieli na to by towar zabrac.ROzumiem ze 22.07.09, 11:40
      dzielni kupcy za te 7 mcy dzierzawy tez juz oplate wniesli?

ps. ciekawe o ile spadnie przestepczosc w centrum warszawa no i
      gdzie sie bedzie towarzystwo plastikowe teraz ubieralo...
      • minkair a bufetowa miała 7 miesięcy ... 22.07.09, 11:43
        żeby "porządek" w swoim mniemaniu zaprowadzić..nie zaprowadziła bo euro wybory
        były po drodze...a teraz hulaj hanka piekła nie ma:-)
    • edi54 Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:41

To nie kupcy, to holota, banda lobuzow lamiacych prawo.
      Nie ma w nich za grosz godnosci i etosu kupieckiego.
      Ci wszyscy,ktorzy dopuscili sie przestepstw winni byc
      objeci postepowaniem karnym.Prezydent Warszawy naleza sie
      brava- za zdecydowanie i reprezentowanie interesu mieszkancow
      Warszawy.Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac
      dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych
      warcholow.
      • zbychu7979 Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 12:06
        edi54 napisał:

>
        > To nie kupcy, to holota, banda lobuzow lamiacych prawo.
        > Nie ma w nich za grosz godnosci i etosu kupieckiego.
        > Ci wszyscy,ktorzy dopuscili sie przestepstw winni byc
        > objeci postepowaniem karnym.Prezydent Warszawy naleza sie
        > brava- za zdecydowanie i reprezentowanie interesu mieszkancow
        > Warszawy.Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac
        > dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych
        > warcholow.

Buhaha ale z ciebie kretyn.
      • Gość: Ponury Żniwiarz Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 12:31
        edi54 napisał:

>
        > Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac
        > dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych
        > warcholow.

I dołożyć im obligatoryjnie po 500% domiaru, na podstawie tego domiaru ponownie
        ustalić dochód, i z niego naliczyć ekstra składkę na ZUS. A jak nie zapłacą, to
        wprowadzić prawo, że zobowiązania prowadzącego własną DG automatycznie wchodzą w
        masę spadkową po przedsiębiorcy, bez prawa do negocjacji i przedawnienia
        zaległości, za to z odsetkami od urzędowo określonego dnia powstania zobowiązania.
        Jeśli mało, coś jeszcze można im wynyślić...
    • Gość: -) Wczoraj podskakiwali - teraz skamlą.Ot mentalność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:47
      -
    • mswirr Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:47
      Po pierwsze jacy KUPCY?! Co oni kupowali?? Po drugie - dlaczego, skoro wczoraj
      bezprawnie zajmowali halę KDT (zajęcie cudzego mienia!), nie zostali
      zatrzymani od razu przez Policję, tylko byli wypychani przez AMATORSKĄ firmę
      ochrony, w tłum przechodniów (gdzie roiło się od rozjuszonych chuliganów), co
      następnie doprowadziło do paraliżu komunikacyjnego centrum stolicy?? To jest
      jakiś żart! To ma być profesjonalna akcja?? "Wyszkoleni" policjanci?? Gdzie
      #wyraz, to szkolenie mieli?? Rządzą nami amatorzy/nieuki/ignoranci/etc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka