toshiro32 22.07.09, 10:21 Będzie okazja żeby wyłapać agresywnych kryminalistów. Zero tolerancji dla meneli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Niszcz dresizm! IP: 195.90.102.* 22.07.09, 15:55 Jak to dobrze, że kończy się już ta hańbiąca epoka handlarzy, bazarów i targowisk :) Ta chwila nadeszła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:25 Przyszli po swoje podrabiane dresy, staniki i kradzione komórki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asasasasa Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.128.14.50.static.crowley.pl 22.07.09, 10:34 Wstyd mi za was przed Michaelem :( Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 10:46 Gość portalu: asasasasa napisał(a): > Wstyd mi za was przed Michaelem :( A mnie dziwi że nie masz plej fresz! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: To zdjęcie pokazuje z kim miasto walczy: IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:15 Babkę wyłapała policja moment po wjechaniu do akcji armatki wodnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfa Brawo dla dzielnej Warszawianki! IP: 192.16.134.* 22.07.09, 13:18 Jest jeszcze sila w ludziach! Szacunek dla dzielnych Kupcow i ich rodzin . Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Szacunek ? Za co ? za zasłanianie się dziećmi i 22.07.09, 13:31 kobietami? Odwaga i Honor! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Re: To zdjęcie pokazuje z kim miasto walczy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:54 Ta z tyłu odstawiła już flaszeczkę i obie rączki ma zajęte kostką brukową. A jakie obie zadowolone. Tymnie nie rusz bo ja słaba kobietka, tyle tylko że nachlana. Sznujmy kobiety panowie a nie to pijane bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancji troche Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:39 a gdzie wolnosc zgromadzeń. Ludzie co sie z wami dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:45 Zgodnie z prawem zgromadzenie musi byc zgloszone. Nie mozna go zabronic bez waznego powodu ale musi byc zgloszone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tererefere Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:52 a skad wiesz ze nie poszedł sobie faks ze zgloszonkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:26 A skad wiesz ze poszedl? Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 faks? 22.07.09, 11:42 Wiesz, co możesz zrobić faksem? Prawo o zgromadzeniach Art. 7. ust.1: Organizator zgromadzenia publicznego zawiadamia organ gminy w taki sposób, aby wiadomość o zgromadzeniu dotarła nie później niż na 3 dni, a najwcześniej 30 dni przed datą zgromadzenia. i tyle na temat, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancji trochę Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:56 miły dyskutancie ja ci mówie o konstytucyjnej wolnosci a ty mi o technikaliach Odpowiedz Link Zgłoś
rawel7 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:10 A gdzie w konstytucji jest napisane że należy barykadować się na nie swoim terenie. Gdzie jest napisane nei należy dobrowolnie wpóścić osoby z wyrokiem sądowym dot. przejęcia terenu. Gdzie jest napisane że należy rzucać kamieniami w policję, ,używać obelg, niszczyć mienie??? Gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XFile Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.aster.pl 22.07.09, 11:22 A co to są "technikalia"? U was za oceanem tak się mówi? Zgłoś sobie zgromadzenie na trzy dni przed, i gromadź się do woli. Mamy kulawe prawo, ale starajmy się go przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 16:26 Gość portalu: tolerancji trochę napisał(a): > miły dyskutancie ja ci mówie o konstytucyjnej wolnosci Konstytucyjnym prawem właściciela terenu jest swobodne dysponowanie tym terenem. Skończyły się czasy komunizmu, kiedy garstka krzykaczy o odpowiednio robotniczo-chłopskim pochodzeniu zajmowała siłą cudzą własność. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:34 Zaraz obok jest moja ulubiona budka z kebabami. Czy jak będę jadł kebaba, to zostanę uznany za uczestniczenie w nielegalnym zgromadzeniu i prewencyjnie spałowany?? Pytam bo prawo w Polsce jest niejasne w wielu sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:51 Ale przecież tam prawie nikt nie został prewencyjnie spałowany. Nawet i nie prewencyjnie też nie. Pałek użyto bardzo mało, może nawet zbyt mało, bo akurat gościa, który rzuca kamieniami w policjantów, to należałoby jakoś zneutralizować, a choćby złapać. W końcu ranni w szpitalach - jak po każdej zadymie w tym kraju - to przede wszystkim policjanci. A liczba zatrzymanych jest niższa od liczby tychże rannych policjantów, co jest już w ogóle żenujące. Pewnie sami się połamali. I gdzie masz to prewencyjne pałowanie? A no i jeszcze jak się zaczęła zadyma, to policja przez megafony ogłaszała, że prosi o rozejście się. Tak więc jeśli zachowasz zdrowy rozsądek, to na pewno nic Ci się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minoryty report Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:08 pałować pałowac prewencyjnie wszystkich pałować ... Kupcy to co handluja kanalie kradzionymi komorami i podrobkami ...tak wygląda streszczenie tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 13:09 dexterek011 napisał: > Zaraz obok jest moja ulubiona budka z kebabami. Czy jak będę jadł kebaba, to > zostanę uznany za uczestniczenie w nielegalnym zgromadzeniu i prewencyjnie > spałowany?? Pytam bo prawo w Polsce jest niejasne w wielu sprawach. Jeżeli, zadymiarze uciekając przed policją ustawią się dla niepoznaki w kolejce po kebonka i wytrącą ci go z ręki, to jest szansa, że dostaniesz czarodziejską różdżką w plecy. Nawet z kebabem w ręku nie będziesz w tym momencie w 100% bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Kebab 22.07.09, 13:30 No to du.a Nie zjem dzisiaj kebaba i pójdę do domu głodny. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kebab 22.07.09, 13:49 dexterek011 napisał: > No to du.a Nie zjem dzisiaj kebaba i pójdę do domu głodny. Na moje oko możesz spokojnie zjeść choć wczoraj np. lepszy byłby popcorn i dobra miejscówka na ławeczce :D Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 14:15 > a gdzie wolnosc zgromadzeń. No jest. A ktoś im broni się zbierać? Rozpędza ich profilaktycznie? Jak sobie będą spokojnie stać to niech sobie stoją. Co innego jak znów zaczną rzucać kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:44 a ja chce tam kupowac! ... nie w galerii mokotów czy arkadii. Ot taką mam wole i co zabronicie mi? Przez chwilę była tam warszawski hyde park - sztuczny -wytworzony przez samorzadowców. Juz go nie ma. Po cichu został zlikwidowany. Teraz jest tam prawdziwy Hyde Park Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 10:46 Jak ci sie zrobi dziura w dresie to po nowy zawsze mozesz isc na stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:48 ale juz stadionu nie ma masz inny adres w warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:01 To idź pod PKS Stadion. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:07 Albo w dziesiątki innych podobnych miejsc w Warszawie - na Mokotowie, w promieniu 500 metrów od mojego domu są 3 takie targowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 12:01 Owszem, na Marywilskiej, gdzie się trochę handlujących spod Stadionu przeniosło. Nie rzucając przy tym płytami chodnikowymi w policję i nie zasłaniając się dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:25 Na stadionie niby był syf, ale jednak większa kultura niż u tych ze śródmieścia. PS. Rozśmieszyła mnie babka w TVN24, która mieszka w śródmieściu i ona nie ma zamiaru pod Radom do pracy jeździć. W tyłkach im się poprzestawiało. Jak się babie tępej nie chce jeździć, to niech długopisy sobie w domu składa. Wtedy nie będzie musiała jeździć w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dev Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.bayer.de 22.07.09, 14:18 Ja do pracy jadę przez całą Warszawę, zajmuje mi to ok. godziny i jakoś żyję. Ona też może. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 19:44 Ja bym powiedział więcej. Wiele tysięcy ludzi jeździ do pracy w Warszawie z Żyrardowa, Skierniewic, Koluszek, a nawet Łodzi czy Radomia. I nie rzucają kamieniami w policjantów ani nie domagają się prawa do pracy w centrum rodzinnego miasta od władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minoryty report Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:12 marywilska? gdzie to Marki? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 10:47 Gość portalu: kupujący napisał(a): > a ja chce tam kupowac! > ... nie w galerii mokotów czy arkadii. > > Ot taką mam wole i co zabronicie mi? > > Przez chwilę była tam warszawski hyde park - sztuczny -wytworzony > przez samorzadowców. Juz go nie ma. Po cichu został zlikwidowany. > Teraz jest tam prawdziwy Hyde Park A w Warszawie tyle sklepów z ciuchami "na wagę". Może tam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferndzel kupuję tam IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:54 wiesz chłopie, chyba mylisz nieco asortyment... Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: kupuję tam 22.07.09, 11:05 Asortyment? No tak, na wagę chyba lepszy niż w tym KDT. Odpowiedz Link Zgłoś
minkair Re: kupuję tam 22.07.09, 11:33 na tych "na wagę" też przyjdzie kolej...też są konkurencją ..w dodatku kolejny bank ładniej się prezentuje i ładniej pachnie niż lumpex.. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius tak, oczywiście 22.07.09, 11:33 Na moim ryneczku do zapiździałej budy wejdzie bank:) jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
minkair Re: tak, oczywiście 22.07.09, 11:37 Twój ryneczek z zapyziałą budą zamienią w kolejne centrum handlowe...z cenami z kosmosu za chińskie badziewie ... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: tak, oczywiście 22.07.09, 11:45 tak, oczywiście. Wszystko zamienią w centra handlowe! Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: tak, oczywiście 22.07.09, 12:48 Niestety w tym kierunku to podąża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK dość wiochy w stolycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:41 DOŚĆ WIOCHY W STOLICY HADLARZE - WYPAD Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: dość wiochy w stolycy 22.07.09, 13:52 > DOŚĆ WIOCHY W STOLICY Idziesz w ślady swojego idola, Marka Wośa (rzecznik ZDM), który mawiał "Warszawa to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć". Teraz tak samo jak nie wolno mi jeździć rowerem gdzie chcę, jest mi mówione co i gdzie mam kupować, a gdzie mi nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: dość wiochy w stolycy 22.07.09, 14:02 Tu już się czepiasz na siłę DEXTER. A mi przez kryzys plajtuje moja ulubiona firma odzieżowa:P I co mam płakać z tego powodu? Znajdę sobie inną ;) dexterek011 napisał: > > DOŚĆ WIOCHY W STOLICY > > Idziesz w ślady swojego idola, Marka Wośa (rzecznik ZDM), który mawiał "Warszaw > a > to nie wieś, żeby po niej rowerem jeździć". Teraz tak samo jak nie wolno mi > jeździć rowerem gdzie chcę, jest mi mówione co i gdzie mam kupować, a gdzie mi > nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: kupuję tam 22.07.09, 11:58 minkair napisała: > na tych "na wagę" też przyjdzie kolej...też są konkurencją ..w dodatku kolejny > bank ładniej się prezentuje i ładniej pachnie niż lumpex.. Dobre! :) Długo nad tym myślałaś? Konkurencją dla czego? Odpowiedz Link Zgłoś
yhppnffb Re: spalowac ich prewencyjnie to im sie dymic ode 22.07.09, 10:49 Dokładnie, dziś już nie powinni się patyczkować - ma być szybka i zdecydowana reakcja, zanim znowu ściągną do centrum dresiarstwo podwórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek strzelac bez ostrzeżenia.. prawda? IP: 88.220.105.* 22.07.09, 10:59 kim wy jesteście piszac takie brednie? ile macie lat? Odpowiedz Link Zgłoś
yhppnffb Re: strzelac bez ostrzeżenia.. prawda? 22.07.09, 11:12 Gość portalu: staruszek napisał(a): > kim wy jesteście piszac takie brednie? Rozumiem, że lubisz jak hołota i menelstwo plądruje Twoje miasto, ale nie wszyscy tak mają, może powinieneś wrócić "do ojców". > ile macie lat? To dopiero argument :) Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębiorca 22.07.09, 11:52 ma stać w pozycji wyczekującej, nerwowo obracając czapkę w rękach, przed zagranicznym inwestorem i nieśmiało prosić o kawałek powierzchni użytkowej do wynajęcia .. wygląd jego powinien wyrażać bezradność i głupkowatość .. podatki powinien opłacać sumiennie i terminowo aby inwestor zagraniczny mógł korzystać ze stosownych zwolnień podatkowych i przejmować kolejne, atrakcyjnie położone, grunty gminne i państwowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 11:57 Normalnie myślący ludzie, zebraliby się, poszli po kredyt, wydzierżawili jakąś ziemię na obrzeżach Warszawy i zrobiliby sobie tam targowisko. Ludzie Ci co u nich kupowali, na 100% by jeździli. A nie uważam, że tam było tak tanio. expert_spod_mostu_kierbedzia napisał: > ma stać w pozycji wyczekującej, nerwowo obracając czapkę w rękach, > przed zagranicznym inwestorem i nieśmiało prosić o kawałek > powierzchni użytkowej do wynajęcia .. wygląd jego powinien wyrażać > bezradność i głupkowatość .. podatki powinien opłacać sumiennie i > terminowo aby inwestor zagraniczny mógł korzystać ze stosownych > zwolnień podatkowych i przejmować kolejne, atrakcyjnie położone, > grunty gminne i państwowe .. Odpowiedz Link Zgłoś
yhppnffb Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:03 jchlebowska napisała: > Normalnie myślący ludzie, Heh, no i już na samym początku mamy problem - tam nie było normalnie myślących ludzi ... Był zarząd który liczył, że miasto odda mu za darmo jeden z najdroższych terenów w Warszawie, i masa dresiarstwa które zmanipulował do tego stopnia, że zabrali ze sobą dzieci jako żywe tarcze. Nie ma i nie będzie na to zgody w tym mieście, i jeżeli bufetowa utrzyma te swoje stalowe jaja po równo dla wszystkich i nie trafi się jej jakiś większy przekręt to może liczyć na mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira HGW miałaby mój głos 22.07.09, 12:07 Nie ma, bo mieszkam w Amsterdamie, ale miałaby. Przy czym ja jej tak w ogóle nie lubię, ale jak sobie ją porównam z Lechem Kaczyńskim, który jako prezydent Warszawy nic nie zrobił z halą, a teraz nagle wyraża swoje zmartwienie i sugeruje, że może trzeba było jeszcze porozmawiać... to... to nie czuję chęci głosowania na Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:07 A co z długoletnią dzierżawą i finansową pomocą dla ITI i Legii Warszawa. Ich można było dofinansować, a kupców nie można?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:16 Ale dresiarzy z KDT nikt nie chce dofinansować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.kpwig.gov.pl 22.07.09, 13:05 na mój - jak nigdy - również :) niech coś jeszcze zrobi z Rutą i pomysłami ZTMu to nawet zgłoszę propozycję żeby wybrali ją na 3 kadencję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przechodzien Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.chello.pl 22.07.09, 12:10 No, przynajmniej jeden mądry wpis - i tak trzymać. :):):)A co do reszty - to już Lem powiedzał, że dopoki nie było internetu, to nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie. No pewnie, ludzie na bruk, zasilki z mops-u / z naszej kieszeni/, jakie to typowe- dowalic, dołożyć , ale poczekajcie - dzisiaj oni, jutro wy:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: 81.219.116.* 22.07.09, 12:34 Skoro to tacy "przedsiębiorcy" to z całą pewnością sobie poradzą - bo nikt im nie zabronił prowadzenia działalności gospodarczej. Niech prowadzą działalność gospodarczą na takich samych warunkach jak inni przedsiębiorcy. Wiesz jak słyszę ich wypowiedzi to mnie skręca - gość mówi - "a co ja mam dalej za te marne 5000 tys harować..." - ja mówie nie musisz. Zdarzyło mi sie tam zakupy robić kilka razy - ani razu nie dostałem paragonu - więc nie dość że miasto traciło bo wynajmowało teraz na preferencyjnych warunkach to jeszcze rąbali nas wszystkich na podatkach - żyć nie umierać, jest o co walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.sgcib.com 22.07.09, 12:56 taaa, lepiej im dzialke z naszej kieszeni oddac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi 22.07.09, 12:58 Hmm... A nie miałeś nic przeciwko, jak miasto oddawało koncernowi ITI za darmo obiekty Legii? I jeszcze im 0,5 mld złotych grosza dosypali. Czemu to Ci nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: nowy kodeks handlowy mówi - polski przedsiębi IP: *.kpwig.gov.pl 22.07.09, 13:10 może dlatego że nie lubie Legii... a może dlatego że stadion to własność miasta, a ITI tylko go dzierżawi? a może dlatego że stadionu nie rozbiorą i nie wybudują tam czegoś co naperawdę ma rece i nogi i jeszcze potrzebne? a może dlatego, że jak normalni handlarze dzierżawią jaki ś lokal to po wygaśnieciu umowy sie wyprowadzają oraz dlatego ze nikt im preferencyjnych warunkow nie porponuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avatarpoznanski to forumowi debile nie przywykli do ciężkiej pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:16 więc brutalnie obrażają kupców, zwykłe śmiecie słuchające zakłamanej i bezczelnej prezydent miasta i jej młodocianych przydupasów z rozdania politycznego, durnych i nawiedzonych dziennikarzy z TVN i tępego oraz mówiącego jak karabin maszynowy rzecznika policji stołecznej... Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Rzecznik policji 22.07.09, 13:24 > tępego oraz mówiącego jak karabin maszynowy rzecznika policji stołecznej Fakt. Rzecznik jest fatalny. Zachowuje się jak dzieciak (i wygląda jak dzieciak). Kto to widział, żeby rzecznik wdawał się z gapiami w pyskówki przed kamerą w trakcie udzielania wywiadu? Czemu rzecznikiem nie jest już Paweł Biedziak, którego uważam (i nie tylko ja) za jednego z najlepszych ludzi, jacy znajdowali się na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Re: spalowac ich prewencyjnie to im sie dymic ode IP: *.devs.futuro.pl 22.07.09, 13:11 he, he, trzeba przyznac, ze gronkiewicz beznadziejnie to rozegrala. tak, jak jestem sympatykiem po i od dluzszego czasu na nich glosuje, musze powiedziec, ze tusk postapil wyjatjkowo glupio, ze pozwolil jej rzadzic w warszawie. od stolicy wszystko sie zaczyna, a ona pokazala, ze ma ludzi w dupie i uniemozliwia im prowadzenie dzialalnosci gospodarczej - nie chciala z nimi rozmawiac o nowych miejscach pracy. na prawde beznadziejenie to wszysto zaplanowala (?), taki z niej polityk jak z koziej dupy rakieta :P Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:06 tak im spodobało, że przyszli po jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kno-5 Takie tam foty z dnia 22.07.09, 12:51 www.bluenet.za.pl/galerie_foto/KDT-21_07_2009/KDT/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roslina Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:46 Rozwala mnie glupota niektorych, ktorzy optuja po stronie handlarzy, ktorych powinno sie juz dawno wywalic z tej budy. Piszecie ze bidni handlarze pojda na bruk, ze zlikwiduje sie tyle a tyle miejsc pracy. A metro i potem muzeum w miejscu KDT to kto bedzie budowal? Chochliki? Placzecie ze niedlugo beda w Wawie same centra handlowe, ze nas zje obcy kapital. Byliscie moze w takim centrum? Rozumiem, ze tak i ci wszyscy sprzedawcy mowili w jidisz? Placzecie, ze policja spalowala dzieci, nazwacie ich gestapo, co za idiota bierze dziecko ze soba, wiedzac, ze szykuje sie silowe rozwiazanie sytuacji? Jeczycie, ze policja byla brutalna? Kamieniami to rucali policjanci czy handlarze/kibole? Narzekacie, ze ci biedni przedsiebiorcy/patrioci pojda teraz po zasilek? Jesli pracowali legalnie to maja do tego prawo, ciekawe ilu z nich bylo legalnie zatrudnionych? Ludzie, prawo jest prawem i koniec. Jesli daje sie szanse na polubowne zalatwienie problemu, jedna strona nie chce dialogu to nie ma sie co dziwic, ze wchodzi komornik i policja. Badzcie troche logiczni. Rozumiem, ze jak postawie kram na Marszalkowskiej to juz koniec? Nie rusze sie stamtad dopoki miasto nie fundnie mi jakiegos pawilonu, moze w Arkadii? Strzele na dachu flage, zaspiewam hymn, posadze babcie i dzieciaka przed towarem i nikt nie ma prawa mnie ruszyc? Jestescie smieszni. Bufetowa ma u mnie duzego plusa, tak za KDT jak i za Gmurkow, komis przy Marsa. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_biedronka_pstra [...] 22.07.09, 11:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dred Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:14 Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było. Tak bardzo Warszawo uwielbiasz galerie handlowe z cenami z sufitu? Towar w takiej Arkadii i w KDT ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:17 > Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było. nie o to w tym wszystkim chodzi. > Towar w takiej Arkadii i w KDT > ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same. Bo może jakość inna? Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:21 Warszawiacy byli nikłym procentem targetu KDT. Nie byłem tam ani razu i nie miałem zamiaru tam nigdy bywnąć. :) Galerie? Owszem, bywam. Ceny zupełnie normalne w sklepach typu Reserved czy Carry. Nie kupuję w topowych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:37 Jak się jedzie na Janki. Tam jest tego sporo Do wyboru do koloru :P Gość portalu: dred napisał(a): > Jak by nikt tam nie kupował, to by KDT nie było. Tak bardzo Warszawo > uwielbiasz galerie handlowe z cenami z sufitu? Towar w takiej Arkadii i w KDT > ma te same źródło - Chiny, tylko ceny jakieś nie te same. Odpowiedz Link Zgłoś
orwell2009 Gdzie dumni Platformersi?? 22.07.09, 11:20 Dobrze, że telefonów nie zagłuszali kupcom. To by było dopiero… a gaz w oczach, czy pałę na plecach można przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam Re: Gdzie dumni Platformersi?? IP: 62.87.184.* 22.07.09, 12:30 twoją głupotę też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruszek Re: Gdzie dumni Platformersi?? IP: 88.220.105.* 22.07.09, 13:15 kto to mówił o złodziejach pladrujących walizki pasażerów? Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 [...] 22.07.09, 11:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.serv-net.pl 22.07.09, 12:30 Straganiara w TV mówiła, że to ich jest, że to ich 40 milionów PLN jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelwawa22 Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: 83.238.13.* 22.07.09, 13:21 To prawda,nie kupcy tylko kramarze. KDT nie powinno juz dawno istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:29 Znaczy tych kradzionych telefonow? Odpowiedz Link Zgłoś
orwell2009 PO &(%#! mać 22.07.09, 11:30 PO sprawować władzy w Warszawie nie potrafi, tak samo potraktowali wszystkich kupców w całym kraju. UE przeznaczyła ogromne pieniądze na wyrównanie szans zacofanej gospodarki Polski. PO zablokowało te pieniądze kupcom polskim, bo oni mają sprostać zachodnim koncernom handlowym bez pomocy unijnej. Zapewne wkrótce usłyszymy o milionach unijnych funduszy przyznanych kolesiom. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius tak, oczywiście 22.07.09, 11:33 Unia Europejska chciała dać pieniądze kupcom z KDT, a zła, wstrętna PO się nie zgodziła. Idź się przewietrz. I nie wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi Litości! IP: *.ip.netia.com.pl 22.07.09, 12:33 Oszołomie!Co ty bredzisz?Typowa "kurszczyzna",nazywana w innych kręgach"gó... prawda". Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:31 toshiro32 napisał: > Będzie okazja żeby wyłapać agresywnych kryminalistów. Zero tolerancji > dla meneli. To ty cały dzien siedzisz przy kompie i nic nie robisz tylko bzdury wypisujesz ci ludzi przynajmniej pracowali puki tacy jak ty im to nie zabrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: 81.210.87.* 22.07.09, 11:36 Ale przeciez nikt im nie zabrania pracowac, tylko w innym miejscu. Niech powiedzą jasno, że chodzi im o teren za dziesiątki milionów złotych a nie mydlą wszystkim oczy, że im pracę zabrano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:39 A kto tam pracował. Były jakieś umowy o pracę albo zgłoszenia legalnej działalności? Widział kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddh Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.pg.com 22.07.09, 12:19 widać, kto broni bandy kretynów : ludzie, którzy jeszcze nawet nie nauczyli się pisać po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 13:05 Mówisz o dziennikarzach GW, którzy bronią bandy kretynów z PO?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic nie umiesz Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:44 Nekia marsz do szkoły gó...aro! Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 14:26 > Nekia marsz do szkoły gó...aro! Odczep sie, wakacje są! Stąd wysyp dzieci neostrady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachmaq Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:33 Miasto ma racje i powinno prawo z cała bezwzględnością egzekwować ! Kupcy, postępują jak Rokita który, naruszając prawo, krzyczał "Rodacy ratujcie ! Niemcy mnie biją". Odpowiedz Link Zgłoś
areck Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 11:36 tetradrachmaq -> polecam: Słownik ortograficzny Odpowiedz Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Pod KDT: Kupcy zbierają się ponownie 22.07.09, 11:33 foty z wtorku wawajpg.blox.pl/2009/07/KDT.html b. Odpowiedz Link Zgłoś
areck Kto zawinił... 22.07.09, 11:34 Odpowiedź najbardziej oczywista: Zarząd KDT. Dlaczego? Podejrzewam że nie przedstawiał ofert innych lokalizacji handlarzom, podpuszczał ich do walki z jednego prostego powodu... Nie ma KDT, handlarze rozbiegną się po mieście, pan prezes i reszta zarządu nie będzie miała czym zarządzać. Korytko zamknięte. Kicha, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jchlebowska Re: Kto zawinił... 22.07.09, 11:40 Też tak myślę :) To im najbardziej zależało ;) areck napisał: > Odpowiedź najbardziej oczywista: Zarząd KDT. > Dlaczego? > Podejrzewam że nie przedstawiał ofert innych lokalizacji handlarzom, > podpuszczał ich do walki z jednego prostego powodu... > Nie ma KDT, handlarze rozbiegną się po mieście, pan prezes i reszta zarządu > nie będzie miała czym zarządzać. Korytko zamknięte. Kicha, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Precz z dzikim handlem na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:36 Warszawa jest zalana dzikim i nielegalnym handlem. Cała Warszawa. Wszędzie roi się od cwaniaków. Wyznaczonych miejsc do handlu i lokali użytkowych jest bardzo dużo. Ale po co utrzymywać lokal, ogrzewać go, płacić podatki i legalnie zatrudniać pracowników. Na ulicy nie ma kontroli Sanepidu i można sikać w najbliższej okolicy, nie ma urzędu skarbowego więc kasa fiskalna i księgi podatkowe nie obowiązują, za śmieci zapłaci miasto czyli my a światło jest z pobliskiej latarni. Bazarowy koszmar rozprzestrzenia się jak rak. Spróbujcie dostać u nich fakturę lub paragon. A reklamacja czegokolwiek graniczy z cudem. W tej czarnej strefie są miliardy złotych dziennego obrotu. Wiele towaru pochodzi z przestępstwa i dlatego taki jest tani. Mnie też okradli ci uliczni handlarze udający księgarzy. To są zwykli złodzieje. Zobaczycie jak będą likwidować tych ze stadionu. Pewnie przyniosą noworodki we wszystkich kolorach. A zabawa będzie taka świetna że nawet będą robić nowe żeby ich było więcej. Zjadą do nich bandziory z całej Polski i będzie zadyma. A PIS i Kaczory ulitują się bo będą liczyć na głosy litościwych mocherowych beretów. Zapominają że bandziory nie chodzą na wybory bo nie umieją czytać i tam gorzały nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballack Towar był do odebrania do wczoraj, gamonie! IP: 213.77.28.* 22.07.09, 11:37 Dresiarze, wypad! Odpowiedz Link Zgłoś
bemowiak2008 7 miesiecy mieli na to by towar zabrac.ROzumiem ze 22.07.09, 11:40 dzielni kupcy za te 7 mcy dzierzawy tez juz oplate wniesli? ps. ciekawe o ile spadnie przestepczosc w centrum warszawa no i gdzie sie bedzie towarzystwo plastikowe teraz ubieralo... Odpowiedz Link Zgłoś
minkair a bufetowa miała 7 miesięcy ... 22.07.09, 11:43 żeby "porządek" w swoim mniemaniu zaprowadzić..nie zaprowadziła bo euro wybory były po drodze...a teraz hulaj hanka piekła nie ma:-) Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:41 To nie kupcy, to holota, banda lobuzow lamiacych prawo. Nie ma w nich za grosz godnosci i etosu kupieckiego. Ci wszyscy,ktorzy dopuscili sie przestepstw winni byc objeci postepowaniem karnym.Prezydent Warszawy naleza sie brava- za zdecydowanie i reprezentowanie interesu mieszkancow Warszawy.Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych warcholow. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychu7979 Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu 22.07.09, 12:06 edi54 napisał: > > To nie kupcy, to holota, banda lobuzow lamiacych prawo. > Nie ma w nich za grosz godnosci i etosu kupieckiego. > Ci wszyscy,ktorzy dopuscili sie przestepstw winni byc > objeci postepowaniem karnym.Prezydent Warszawy naleza sie > brava- za zdecydowanie i reprezentowanie interesu mieszkancow > Warszawy.Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac > dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych > warcholow. Buhaha ale z ciebie kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Żniwiarz Re: Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultu IP: *.tktelekom.pl 22.07.09, 12:31 edi54 napisał: > > Wlasciwe sluzby skarbowe powinny przy okazji objac > dokladna,rzetelna kontrola dzialalnosc gospodarcza kazdego z tych > warcholow. I dołożyć im obligatoryjnie po 500% domiaru, na podstawie tego domiaru ponownie ustalić dochód, i z niego naliczyć ekstra składkę na ZUS. A jak nie zapłacą, to wprowadzić prawo, że zobowiązania prowadzącego własną DG automatycznie wchodzą w masę spadkową po przedsiębiorcy, bez prawa do negocjacji i przedawnienia zaległości, za to z odsetkami od urzędowo określonego dnia powstania zobowiązania. Jeśli mało, coś jeszcze można im wynyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -) Wczoraj podskakiwali - teraz skamlą.Ot mentalność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:47 - Odpowiedz Link Zgłoś
mswirr Kupcy z KDT zgromadzili się pod Pałacem Kultury... 22.07.09, 11:47 Po pierwsze jacy KUPCY?! Co oni kupowali?? Po drugie - dlaczego, skoro wczoraj bezprawnie zajmowali halę KDT (zajęcie cudzego mienia!), nie zostali zatrzymani od razu przez Policję, tylko byli wypychani przez AMATORSKĄ firmę ochrony, w tłum przechodniów (gdzie roiło się od rozjuszonych chuliganów), co następnie doprowadziło do paraliżu komunikacyjnego centrum stolicy?? To jest jakiś żart! To ma być profesjonalna akcja?? "Wyszkoleni" policjanci?? Gdzie #wyraz, to szkolenie mieli?? Rządzą nami amatorzy/nieuki/ignoranci/etc... Odpowiedz Link Zgłoś