Dodaj do ulubionych

www ztrm w nowej szacie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:33
Wchodzę ja dziś na www.ztm.waw.pl a tu szok O_O
Szkoda tylko, że pod informacjami nie ma miejsca na komentarze
internautów
... np. pod zapisem czatu z prześlicznie uśmiechniętym Panem
Dyrektorem. Ileż radości ma ten Pan z pracy dla nas - widać to w oczach jego i
na całym obliczu... przepraszam, jeszcze nie dopiłam kawy.
Obserwuj wątek
    • angelcorpse Re: www ztrm w nowej szacie? 04.08.09, 09:29
      Prawda? taki sympatyczny ten człowiek. :P
      Na nowej stronie nie można pobrać rozkładów spakowanych :/
      • vtec_z Można pobrać... 04.08.09, 15:21
        angelcorpse napisał:

> Na nowej stronie nie można pobrać rozkładów spakowanych :/

Szukajcie a znajdziecie:
        www.ztm.waw.pl/pliki.php?c=106&l=1
        • mili28 Re: Można pobrać... 05.08.09, 01:06
          Mogli by dac opcje wybory starej i nowej wersji strony, już do nich napisałam w
          tej sprawie.
        • angelcorpse Re: Można pobrać... 05.08.09, 12:39
          Po jakimś czasie też znalazłem. Ale dzięki za info.
    • Gość: Prahnitz Re: www ztrm w nowej szacie? IP: 212.244.73.* 04.08.09, 10:30
      > Szkoda tylko, że pod informacjami nie ma miejsca na komentarze
      > internautów
      ...

A po co mają być? Żeby dzieci Neostrady wpisywały bluzgi?
      • Gość: kuna A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 10:42
        Skąd przypuszczenie, że neo zaraz bluzgi by puściły? Jaka niewiara w ludzi i ich
        intencje tobie przyświeca! No a nawet gdyby, choć na pewno nie, to przecież
        można zrobić logowanie, moderator wpuści tylko peany na cześć lub w podzięce i
        będzie można zrobić
        www.oltarzykdziekczynny.ztm.waw.pl
        • Gość: Prahnitz Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: 212.244.73.* 04.08.09, 11:47
          > Skąd przypuszczenie, że neo zaraz bluzgi by puściły?

Życie.

> Jaka niewiara w ludzi i ich intencje tobie przyświeca! No a nawet
          > gdyby, choć na pewno nie, to przecież można zrobić logowanie,
          > moderator wpuści tylko peany na cześć lub w podzięce i będzie
          > można zrobić
          > www.oltarzykdziekczynny.ztm.waw.pl

Zgłoś to to administratorów ZTM - może pójdą na ten cudaczny
          pomysł
          • Gość: kuna Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:13
            A co niby jest cudaczne? Pomysł wpuszczenia komentarzy, czy to że strona ztm
            aspiruje do miana witryny samouwielbienia? Jeśli chodzi o komentowanie
            informacji na stronie ztm, byłaby to raczej norma na poziomie internetu, a za
            skojarzenia z ołtarzem to już odpowiadają działacze i aktywiści tej www.
            • Gość: . Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:12
              Bardzo podoba mi się "relacja" stanowiska GIODO, ilustrowana skądinąd zdjęciem
              pana inspektora (pewnie po to, żeby rozwiać wątpliwości co do tego, iż nie
              całkiem zgadza się z tym "streszczeniem"). Z żądania adresów po cichutku się
              wycofali - może pamięć mi szwankuje? Sprawdzę na wszelki wypadek w zapisie czatu
              z p. Rutą, który jeszcze wówczas domagał się tego adresu, dla dobra pasażerów
              oczywiście. Ciekawe, czy tam też krasnoludki z ZTM dokonały delikatnego retuszu?
              • Gość: . Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.chello.pl 04.08.09, 15:17
                A jednak nie - ot, takie drobne przeoczenie. Ale następna wersja strony na pewno
                będzie jeszcze bardziej optymistyczna. Proponuję powiesić na niej pajacyka
                symbolizującego ZTM, którego będzie można myszką głaskać po główce (mógłby się
                przy tym przymilnie ślinić,
                a z miejskich funduszy byłby na ZTM automatycznie przesuwany dodatkowy grosik).
                • Gość: kuna Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:19
                  A czyją buźkę miałby ten pajacyk, pozostawmy domysłom...
                  • Gość: . Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.chello.pl 05.08.09, 14:15
                    No, nie bądźmy tacy niekooperatywni. W roli pajacyka mógłby wystąpić
                    pan dyrektor z kuną, w pozie Damy z Łasiczką. Uważny widz mógłby dostrzec, że
                    kuna gryzie rękę, która tak szczodrze ją karmi, a na twarzy p. dyrektora błąka
                    się tajemniczy uśmieszek a la Mona Liza.
                    W wersji rzymsko-katolickiej dodajemy aureolę, a kuna (narzędzie męczeństwa)
                    robi odtąd za atrybut kandydata na ołtarze; w drugą rękę możemy włożyć Księgę
                    Rut, dla jasności.
                    • Gość: kuna Re: A skąd ten brak wiary w ludzi, hę? IP: *.chello.pl 05.08.09, 20:37
                      skończyłam się tarzać ze śmiechu, otrzepałam futro i idę na spacer z
                      psem
          • Gość: filut z Pragi Pierdzistolek prahnic nie po to smaruje wazeline IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 08:11
            dla oberpierdzistolkow z kantorka ztmu, zeby mu ktos psul efekt jego roboty.
            na stronce ztmu zawsze sa same sukcesy i zawsze pali sie zielone swiatlo dla
            wladz kantorka ztmu. trawa jest pomalowana dokladnie na zielono.
            nie po to, nad ta stronka pracuje w pocie czola ze czterdziestu pierdzistolkow
            sciagnietych z Legionowa, Tluszcza, Mlawy i innych okolic rodzinnych
            oberpierdzistolkow, zeby jacys pasazerowie co maja inne zdanie niz wasale i
            laufry z kantorka, wchodzili im w parade.

• dorsai68 Faktycznie 04.08.09, 11:19
      Najbardziej podoba mi się tekst:

Fatal error: Call to a member function FetchRow() on a non-object in /var/www/clients/client1/web1/web/config.php on line 110
      • Gość: kuna Re: Faktycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 11:34
        nie ma to jak femme fatale i fatalny error...
        • Gość: Xnc Re: Faktycznie IP: *.171.102.176.static.crowley.pl 04.08.09, 12:14
          Spokojnie, początki bywają trudne :) Widać serwer nie uciągnął nowej strony, ale mi już chyba chodzi dobrze, a jak u Was?
          • Gość: kuna Re: Faktycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:25
            hula aż miło
    • Gość: f. Re: www ztrm w nowej szacie? IP: 62.172.234.* 06.08.09, 10:59
      strasznie ciężka się zrobiła - tyle samo informacji a kilka razy dłużej się ładuje...

nowa wyszukiwarka połączeń wygląda naprawde nieźle, mimo wszystko żal starej bo fajnie chodziła nawet w Operze Mini na dowolnej komórce - nowa nie bardzo działa
      • Gość: f. Re: www ztrm w nowej szacie? IP: 62.172.234.* 06.08.09, 11:05
        ok, zwracam honor - jest wersja mobilna!

Muszę przyznać, że to jakdojade zrobione jest naprawdę fajnie - możliwość wyboru punktu z mapy i uwzględnienia czasów dojścia to super pomysły, dobre tez dla przyjezdnych którzy nie znają nazw poszczególnych przystanków
        • Gość: Kamil Dlaczego nie lubię ZTM-u? IP: *.chello.pl 15.08.09, 16:54
          1. Strona z rozkładami wg linii jest mało czytelna, poprzednia była
          dużą czcionką, szybko się szukało - teraz trzeba ślipić, co jak się
          człowiek spieszy jest denerwujące. Nie mogę trafić w nr
          autobusu/tramwaju, żeby przeczytać rozkład. Dlaczego zostało to
          zmienione, jeżeli tamto było dobre i wszyscy się przyzwyczaili?

2. Nie będzie można dostać/kupić karty miejskiej w każdym kiosku
          (mój czas, moje koszty).

3. Zmieniają ciągle trasy i rozkłady linii, kolory tramwajów
          (próbują)lekceważąc pasażerów, którzy są od lat przyzwyczajeni do
          pewnych rozwiązań.

4. Myślą, że metro jest z gumy (wszystkie połączenia kierują do
          metra, skóra cierpnie na myśl, co się będzie działo, jak dojedzie
          Białołęka i Tarchomin via Północny).

5. Wygląda na to, że sami nie posługują się komunikacją miejską,
          wskazują na to pewne decyzje dotyczące zmian linii, zakupu autobusów
          bez amortyzacji, zakupu wiat, które w naszym klimacie, to ani na
          zimę, ani na lato, za to ładnie wyglądają na obrazku.

6. Nigdy nie przyznają się do błędu.

7. Za nasze pieniądze zatrudniają ludzi, którzy zajmują się pisaniem
          o sukcesach ZTM, wbrew opiniom pasażerów.
          • pawel.777 Re: Dlaczego nie lubię ZTM-u? 15.08.09, 18:06
            Gość portalu: Kamil napisał(a):

> 1. Strona z rozkładami wg linii jest mało czytelna, poprzednia była
            > dużą czcionką, szybko się szukało - teraz trzeba ślipić, co jak się
            > człowiek spieszy jest denerwujące. Nie mogę trafić w nr
            > autobusu/tramwaju, żeby przeczytać rozkład. Dlaczego zostało to
            > zmienione, jeżeli tamto było dobre i wszyscy się przyzwyczaili?
            >
            Każda popularna przeglądarka umożliwia zmianę wielkości czcionki. Poszukaj w menu.

> 2. Nie będzie można dostać/kupić karty miejskiej w każdym kiosku
            > (mój czas, moje koszty).
            >
            Znaczki pocztowe też kupisz w każdym kiosku? Sieć sprzedaży jest jaka jest. Jedni chcą mieć terminal do ładowania kart, inni kategorycznie nie.

> 3. Zmieniają ciągle trasy i rozkłady linii, kolory tramwajów
            > (próbują)lekceważąc pasażerów, którzy są od lat przyzwyczajeni do
            > pewnych rozwiązań.
            >
            Ja pamiętam jak na Tarchominie czy Ursynowie pasły się krowy. W imię przyzwyczajeń nie rozwijamy komunikacji?

> 4. Myślą, że metro jest z gumy (wszystkie połączenia kierują do
            > metra, skóra cierpnie na myśl, co się będzie działo, jak dojedzie
            > Białołęka i Tarchomin via Północny).
            >
            Primo: Nie wszystkie;
            Secundo: To jeszcze sporo lat minie zanim tam dojedzie.

> 5. Wygląda na to, że sami nie posługują się komunikacją miejską,
            > wskazują na to pewne decyzje dotyczące zmian linii, zakupu autobusów
            > bez amortyzacji, zakupu wiat, które w naszym klimacie, to ani na
            > zimę, ani na lato, za to ładnie wyglądają na obrazku.
            >
            Przykro mi, że wiaty nie mają klimy, ogrzewania i leżanek.
            Ktoś kupił autobusy bez amortyzacji? Ciekawe kto...

> 6. Nigdy nie przyznają się do błędu.
            >
            Przyznaniem się do błędu jest powrót na poprzednią trasę linii, którą zbyt pochopnie zmieniono.

> 7. Za nasze pieniądze zatrudniają ludzi, którzy zajmują się pisaniem
            > o sukcesach ZTM, wbrew opiniom pasażerów.
            Cóż, masz chęć, pracuj za darmo. Znaczy się tak: sukcesem jest ustawienie biletomatów, uruchomienie nowej linii, ale to wszystko wbrew pasażerom?
            • Gość: KAMIL i TAK nie lubię ZTM-u IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.09, 20:28
              Próba robienia z kgoś idioty nie przekonuje mnie. Dla mnie jesteś na
              garnuszku ZTM-u, bo nie ma takiego pasażera, który chociaż w jednym
              punkcie nie zgodziłby się ze mną. Ty nie zgadzasz się w żadnym. :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka