Dodaj do ulubionych

Kolor drzwi

04.09.09, 16:08
Mam jeszcze informację, że drzwi mają być firmy Porta w kolorze: orzech - za
dwa tygodnie będzie wiadomo już w którym odcieniu. Mają być dopasowane do
wystroju klatek schodowych, jednak można próbki kolorów zobaczyć na budowie.
Zawsze można także zrezygnować z drzwi, jednak mam nadzieję, że ten orzech
będzie ładny więc szkoda by było...
Postaram się na bieżąco śledzić sprawę koloru drzwi. Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • golonas Re: Kolor drzwi 12.10.09, 12:44
      Kolor dzrzwi wewnętrznych został zmieniony z orzecha na olchę... aby
      pasowały do drzwi wejściowych. W tym tygodniu SM Wola ma dostać od
      producenta całe drzwi do pokazania zainteresowanym. Gdzie i kiedy
      je pokażą- nie bardzo wiadomo. Będę tego pilnował. Informacja ze
      spółdzielni.
      • aklamka1 Re: Kolor drzwi 14.10.09, 13:35
        Super, dzięki za monitorowanie dla nas tej sprawy

Czekamy na wiadomosc :)
        • chmurek77 Re: Kolor drzwi 19.10.09, 13:30
          Dziś rozmawiałem z Panem Pawłem Siennickim i decyzja ma być we czwartek 22.10
          jakie będą drzwi, też się nie mogę doczekać żeby zobaczyć
          • viki1976 Re: Kolor drzwi 23.10.09, 12:56
            Hej, decyzja odnośnie koloru drzwi wewnętrznych jeszcze nie zapadła, ponieważ
            kolory nie pasują wizualnie do tych drzwi wejściowych Gerdy. Drzwi wewnętrzne
            będą albo z Porty albo z Polskone. Myślę, że w przypadku rezygnacji nie będzie
            się to nam finansowo kalkulowało, zwłaszcza jeżeli tych drzwi jest dużo w
            mieszkaniu - powyżej 3 sztuk.
            Ja miałam mieć 7 a będę miała po zmianach w projekcie mieszkania 6, więc
            prawdopodobnie ja się na nie zdecyduję.
            • chmurek77 Re: Kolor drzwi 02.11.09, 15:51
              Dziś się dowiedziałem jakie będą drzwi i jak dla mnie to porażka. Maja być Porta
              Decor,ale pełne!!! W kolorze orzech. Sorki,ale pełne drzwi to mogą być
              wejściowe,a wewnętrzne to jak dla mnie muszą mieć szybę, czy mniejsza czy
              większą to już rzecz gustu,ale muszą, więc raczej na pewno zrezygnuję. Widzę,ze
              idą jak najtaniej, bo w katalogu widziałem cenę 161 zł, choć za tą cenę to
              można ładniejsze znaleźć i to w normalnym markecie budowlanym,Szkoda.
              • catherine70 Re: Kolor drzwi 02.11.09, 16:49
                a miało być kilka do wyboru. tak mówił Kierownik budowy. i nic z
                tego? widziałeś te drzwi na żywca? Fakt, szkoda,że pełne bo też
                miałam nadzieję,że będą z szybką :(
                • pafciu2 Re: Kolor drzwi 02.11.09, 17:14
                  Z tymi drzwiami to już trochę przeginają. Wybrali właśnie takie żeby
                  nikt ich nie wybrał chyba!
                  • aklamka1 Re: Kolor drzwi 02.11.09, 20:09
                    rzeczywiście, szkoda ze nie ma wyboru w tej kwestii, pewnie byłoby kilka modeli
                    w takiej samej cenie. O gustach się nie dyskutuje, kolor ładny ale tez uważam,
                    ze pełne drzwi to zewnętrzne mogą byc ale nie w środku. Z drugiej strony
                    wszystkim się nie dogodzi. Jakby wybrano z szybką to tez ktoś by oprotestował.
                    Ja jak sie ostatecznie okaże ze bez prześwitów to tez zrezygnuję. szkoda
                    • rtemolik Re: Kolor drzwi 02.11.09, 20:59
                      domownik.kqs.pl/galerie/p/porta-decor-pe-ne_100.jpg
                      Ja aktualnie mam drzwi bez szybek w kolorze dębu co stanowi mocne odcięcie
                      kolorystyczne w wystroju wnętrza. A z szybkami podobają mi się te po 2000zł
                      niestety. :(
                      • viki1976 Re: Kolor drzwi 04.11.09, 13:02
                        Witajcie!Mi te drzwi się podobają, ale żeby zdecydować muszę je zobaczyć na
                        własne oczy. Teraz mieszkam w mieszkaniu, w którym są drzwi bez szybek (plus to
                        mniej sprzątania) i mi takie drzwi odpowiadają. Mają kolor orzecha tylko ciut
                        jaśniejszy. Nie mamy szybek więc nie widać czy w środku pali się światło - to
                        prawda, ale chyba będą podcięte od spodu, wtedy widać czy ktoś jest w pokoju.
                        Super tłumią hałas. Muszę jednak zobaczyć ten kolor realnie, ciemniejszy mi się
                        podoba, znudziły mi się jasne. Każdy ma
                        indywidualny gust to prawda, mi nie chce się czuwać nad montażem innych drzwi.
                        SM Wola miała ograniczoną kasę na te drzwi więc pewnie nie dało się wstawić z
                        szybkami. Szkoda, że nie można dopłacić i mieć z szybką np. w toalecie. Te drzwi
                        miały być wystawione w SM Wola do obejrzenia przez nas. Jeżeli ktoś już je widział
                        realnie to dajcie znać. Mam nadzieję, że nie będą do nich dopasowane złote zamki
                        i klamki...
                        Do końca listopada mamy czas na decyzję.
                        Pozdrawiam Viki
                        • rtemolik Re: Kolor drzwi 04.11.09, 20:47
                          W Porta decor jest tylko jeden kolor "orzech". Można je zobaczyć w dowolnym,
                          większym sklepie handlującym drzwiami porta. W przyszłym tygodniu drzwi mają też
                          być "wystawione" na budowie.
                          • chmurek77 Re: Kolor drzwi 06.11.09, 09:24
                            Tak jak piszecie, rzecz gustu, skoro ci to odpowiada viki to ok, mi natomiast nie,widziałem jak wyglądają te drwi i dla mnie porażka, w domu muszę mieć z jakaś szybką, wzór oczywiście rzecz gustu no i ceny.
                            A z tego co zauważyłem to z szybką tez miały być, bo stoją na budowie jedne, ale zarząd zmienił decyzje i wybrali te, szkoda ze te wybory trwały tak długo,a wybrali najtańsze i chyba żeby jak najmniej ludzi się na nie zdecydowało.
                            • catherine70 Re: Kolor drzwi 13.11.09, 13:00
                              witajcie.
                              Na budowie jeszcze nie można obejrzeć zaproponowanych drzwi, bo ...
                              nie dowieźli. Jak się dowiedziałam, być może przed przyszłą sobotą
                              (dzień otwarty tylko do 12.30) już się uda je mieć. MIało być kilka
                              do wyboru ale postanowiono, że będzie tylko jeden wzór i na pewno
                              nie ma w nich żadnych szybek. Są pełne. jedynie łazienkowe będą
                              miały otwory na dole, ale to chyba normalne...
                              szkoda ,że zadecydowano za nas, bo przecież to finansujemy nasze
                              mieszkanka.
                              • rtemolik Re: Kolor drzwi 14.11.09, 13:44
                                catherine70 napisała:
                                > szkoda ,że zadecydowano za nas, bo przecież to finansujemy nasze
                                mieszkanka. <

Bez przesady. Zdecydować możemy my bo jest szansa rezygnacji w odróżnieniu
                                choćby od typu okien, drzwi do lokalu, płytek na balkonie, ....
                                • viki1976 Re: Kolor drzwi 14.11.09, 18:36
                                  Chodziło raczej o możliwość zdecydowania o kolorze drzwi, jakby były np. 3
                                  kolory i każdy mógłby sam sobie wybrać te które by mu najbardziej odpowiadały...
                                  • rtemolik Re: Kolor drzwi 14.11.09, 20:15
                                    viki1976 napisała:

> Chodziło raczej o możliwość zdecydowania o kolorze drzwi, jakby były np. 3 kolory i każdy mógłby sam sobie wybrać te które by mu najbardziej odpowiadały... <

Przecież jak zrezygnuję z drzwi proponowanych przez SM WOLA to będę miał szanse kupić sobie w dowolnym kolorze i w dowolnym zworze. Czyli jest wybór. ;)
                                    A płytek na balkonie nie dadzą zmienić.
                                  • catherine70 Re: Kolor drzwi 14.11.09, 22:03
                                    oczywiście Viki,że o to chodziło ale niektórzy nie rozumieją pewnych
                                    przekazów i trzeba pisać dosłownie o co chodzi. ja jestem
                                    rozczarowana brakiem możliwości wyboru, który miał być.... i nie
                                    chodzi mi o wybór "biorę lub nie" .... pozdrawiam cię. :)
                                    • rtemolik Re: Kolor drzwi 15.11.09, 10:00
                                      Całkiem poważnie - skąd ta informacja, że miał być wybór?
                                      • catherine70 Re: Kolor drzwi 15.11.09, 23:28
                                        całkiem poważnie, informacja ze spółdzielni od pana zajmującego się
                                        naszą inwestycją a o ile kojarzę na naszym spotkaniu z Prezesem też
                                        była tym mowa. :)
                                        • viki1976 Re: Kolor drzwi 16.11.09, 10:21
                                          Tak, miały być do wyboru ale chyba te, które ewentualnie były brane pod uwagę,
                                          nie pasują do drzwi wejściowych (typu Gerda) ... Pewnie były droższe, jeżeli nie
                                          ma możliwości odnośnie wyboru to też z pewnością uwarunkowane jest ceną...
                                          Jeżeli chodzi o kwestię szybek to można... zrezygnować z tych w łazience i
                                          samemu kupić takie same, tylko z szybką (w tym samym kolorze) i je zmienić.
                                          Muszę je w sobotę zobaczyć, ale chciałabym żeby miały chociaż jedną szybkę i tu
                                          tleje czyli kilka owalnych dziur na do;e do wymiany powietrza, chyba mi nie
                                          pasują jakoś wizualnie... Wolałabym, żeby były lekko podcięte z szparą wewnątrz.
                                          Ciekawa jestem bardzo tych wybranych drzwi...
                                          • fos.ia Re: Kolor drzwi 16.11.09, 12:34
                                            Viki, a gdzie maja byc one wystawione?
                                            • catherine70 Re: Kolor drzwi 16.11.09, 13:27
                                              jeśli dowiozą to w sobotę na budowie :)
                                              • viki1976 Re: Kolor drzwi 16.11.09, 15:00
                                                Dokładnie:-) Będą na nas czekały na budowie!
    • rtemolik Re: Kolor drzwi 21.11.09, 12:57
      Czy podobają ci się drzwi wewnętrzne?
      www.websonda.pl/glosowanie/14193/link
      • mariiio77 Re: Kolor drzwi 21.11.09, 15:04
        Witajcie,

Widziałem dziś wystawione drzwi wewnętrzne na budowie. Owszem, podobały mi się
        ale nie rozumiem czemu w drzwiach łazienkowych nie ma okienka? Dlaczego ktoś
        wybiera za mnie drzwi w moim mieszkaniu? To ja będę tam mieszkał i patrzył na
        nie przez następne kilkanaście czy kilkadziesiąt lat. Ja wiem że mogę
        zrezygnować i kupić sobie takie jak zechcę ale czy nie powinno być tak, że
        spółdzielnia wystawia kilka dostępnych wzorów i każdy może wybrać takie jakie mu
        najbardziej odpowiadają? Sadzę że takie rozwiązanie było by przyjazne dla nas,
        klientów spółdzielni. Obecne jest lekceważące. Są takie i już a jak się nie
        podoba to do widzenia. Takie myślenie było dobre kilkadziesiąt lat temu.
        • viki1976 Kolor drzwi 22.11.09, 02:32
          Witajcie:-) Popieram dokładnie, uważam, że byłoby bardzo dobrze, gdyby był
          możliwy wybór spośród kilku (np. trzech do wyboru) drzwi... To tak jak z kolorem
          budynku - na prospekcie inny (brązowo-biały) a w rzeczywistości... szaro-żółtawy
          mdły, dodam, że pewnie również kilkanaście lat temu, byłby do przyjęcia...
          Mi kolor drzwi się bardzo podoba, chcę położyć podobną kolorystycznie podłogę
          (merabu - drewno egzotyczne). Zawsze mogę zmienić np. drzwi w łazience, żeby
          była szybka, albo z nich jednych zrezygnować i zamówić identyczne z szybką,
          widziałam, że są ładne. W pozostałych drzwiach mi akurat to odpowiada, że szybek
          nie ma. Ich plusem jest np. to, że są dużo cichsze niż te, które mają szybki.

Szkoda, że wyboru nie ma. Wtedy każdy bo coś sobie dopasował.
          Byłam także dzisiaj na budowie i w moim mieszkaniu wszystko mi się podoba:-)mam
          jedną niewielką zmianę, dobudowanie kawałka ścianki pod sufitem, i jeszcze bym
          potrzebowała jedno doprowadzenie prądu...w poniedziałek spróbuję zgłosić moją
          prośbę, na piśmie oczywiście.
          Pozdrawiam :-)
          Viki
          • rtemolik Re: Kolor drzwi 22.11.09, 09:56
            viki1976 napisała:
            > Szkoda, że wyboru nie ma. Wtedy każdy bo coś sobie dopasował.

Nie oszukujmy się. Niezadowolonych z trzech przedstawionych propozycji byłoby
            niemal tyle samo co obecnie.
            Ja wolałbym mieć wpływ na wielkość i kształt okien bo to bezpośrednio wpływa na
            ilość światła w moim lokalu ale rozumiem, że kupowanie mieszkania nie jest
            kupowanie marchewki i z pewnych "chęci" trzeba zrezygnować.
            Ktoś może wie jak wygląda wybór drzwi w BRE.locum?
      • rtemolik Re: Kolor drzwi 22.11.09, 12:55
        rtemolik napisał:

> Czy podobają ci się drzwi wewnętrzne?
        > www.websonda.pl/glosowanie/14193/link

Wszystkich głosów: 10
        Tak 5 (50,00%)
        Nie 5 (50,00%)
        • catherine70 Re: Kolor drzwi 22.11.09, 22:06
          hej. Kolor mi się podoba, ale zgadzam się z innymi ,ze powinien być
          wybór. Płacimy za te mieszkania koszmarne pieniądze ( przynajmniej
          dla mnie takie są) i praktycznie nie mamy wiele do powiedzenia. No
          pewnie,że mogę zrezygnować i iść do sklepu sobie kupić jakie chcę,
          ale jest to dla mnie kolejne obciążenie finansowe. bo nie kupię w
          cenie "spółdzielnianej" fajnych drzwi.BYć może większość sąsiadów ma
          duże możliwości finansowe i nie zależy im na tym, ale wiem,ze dla
          niektórych jest to jakiś zgryz. Jeździłam ostatnio po sklepach i
          trochę się w cenach zorientowałam.
          A co do elewacji -Viki - to trzeba się zorientować czy spółdzielnia
          miała prawo przedstawić nam inna wizualizację, niż to było w
          projekcie. bo to jak kupować czarnego kota a dostać białego
          chomika.... pozdrawiam
          • viki1976 Re: Kolor drzwi 23.11.09, 09:47
            catherine70 napisała:
            > A co do elewacji -Viki - to trzeba się zorientować czy spółdzielnia
            > miała prawo przedstawić nam inna wizualizację, niż to było w
            > projekcie. bo to jak kupować czarnego kota a dostać białego
            > chomika.... pozdrawiam

Hej:-) Ale mnie to porównanie ubawiło:-)
            Masz rację, czarny kot, a biały chomik to zupełnie inne stworzonka:-)
            Ja też mam ograniczone zasoby finansowe i również decyduję się ta drzwi z SM
            Wola, najwyżej kiedyś sobie je zmienię, jeśli nastaną dla mnie lepsze czasy :-)
            Pozdrawiam Viki
            • aklamka1 Re: Kolor drzwi 23.11.09, 10:47
              ja z drzwi rezygnuje, kolor ładny ale w tak malutkim mieskzanku jak
              moje takie trzwi bedą szpecić, sa mocne i masywne, a ja potrzebuje
              czegos co sprawiało by wrazenie lekkości :)
              • groszeck Re: Kolor drzwi 24.11.09, 16:52
                Ja też rezygnuję z drzwi wewnętrznych, bo po pierwsze mi się nie podobają, po
                drugie chcę sobie otworzyć salon i kuchnię, aby zyskać na przestrzeni, więc
                potrzebne mi będą tylko drzwi do sypialni, łazienki i garderoby, które wolę
                sobie wybrać, gdy już sobie dokładnie ustalę wystrój mieszkania ;-)
                Choć faktycznie brak możliwości wyboru wkurza.
                • pafciu2 Re: Kolor drzwi 25.11.09, 09:07
                  A ja byłem dopiero dziś rano na budowie i widziałem drzwi. Powiem
                  szczerze jestem miło rozczarowany kolorem tych drzwi. Natomiast tym
                  że brak jest możliwości wyboru np. na drzwi z szybkami tym niestety
                  nie. Rozmawiałem z jakims majstrem i powiedział że nie mamy na co
                  narzekać, gdyż podobno na Wrocławskiej (ostatnia inwestycja SM WOLA)
                  były zakładane drzwi w kolorze białym ale za to z szybkami.
                  Czy ktoś wie jaki jest koszt zamontowania drzwi, tzn ile by nam
                  zwrócili w przypadku rezygnacji ???
                  • viki1976 Re: Kolor drzwi 25.11.09, 16:19
                    Pewnie 15%-20% rabat ma firma budowlana plus koszty montażu tych drzwi.
                    • chmurek77 Re: Kolor drzwi 26.11.09, 13:00
                      Ja tam dzisiaj jadę złożyć rezygnację z tych drzwi, kolor może i nie jest
                      totalna porażką,ale brak szyb dla mnie owszem. Też mam ograniczone możliwości
                      finansowe,ale wolę założyć coś co mi się będzie podobało niż zakładać
                      dziadostwo,aby zaoszczędzić. Ten kolor parapetów tez nie za szczególny,ale z
                      nich chyba nie można rezygnować, przynajmniej pewnie kasy nie oddadzą. Pozdrawiam
                      • catherine70 Re: Kolor drzwi 26.11.09, 15:22
                        byłam dziś na budowie i widziałam te drzwi. Owszem ładny kolor, ale
                        są takie masywne, do dużego domu - super. w małych mieszkaniach -
                        przytłaczające. Dlatego ja też rezygnuję, no i szukać coś taniego
                        pozostaje.
                        A drzwi do pomieszczeń gospodarczych są blaszane, białe :(.
                        pozdrawiam
                        • viki1976 Re: Kolor drzwi 26.11.09, 22:02
                          To nie będą pasowały do tych pozostałych drzwi na korytarzach...nie liczyłam na
                          gerdy, ale widziałam już takie białe - nie rzucają się w oczy...ale drewniane
                          ładniej wyglądają...
                      • rtemolik Re: Kolor drzwi 27.11.09, 21:18
                        można zrezygnować z parapetów (jeśli były przewidziane w projekcie) i oddadzą kasę
                        • viki1976 Re: Kolor drzwi 28.11.09, 17:04
                          Parapety są tylko w kuchni...przynajmniej u mnie jeden.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka