Dodaj do ulubionych

2+1 jednak się da?

18.11.10, 09:39
KLIK
Wychodzi na to, że nawet do nas dociera normalność:)

A do tego dodam, że to jest obecnie droga lokalna, więc mogli po prostu wyciąć pobocza całkowicie;)
--
Wędrówką jedną życie jest człowieka...
Obserwuj wątek
    • jureek Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 09:48
      simon921 napisał:

> KLIK
      > Wychodzi na to, że nawet do nas dociera normalność:)
      >
      > A do tego dodam, że to jest obecnie droga lokalna, więc mogli po prostu wyciąć
      > pobocza całkowicie;)

Nóż się w kieszeni otwiera na takie marnotrastwo publicznego grosza. Tę drogę dopiero co gruntownie remontowano i poszerzano jezdnię. Nie można było od razu po remoncie tak rozmalować? Czy może trzeba dać zarobić firemkom malującym pasy?
      Jura
      • sokolasty Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 10:39
        Mam jednak nadzieję, że szczątkowe pobocze zostanie, choćby na jeden rower.
        • wolfgang87 Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 10:45
          Z wygodnych poboczy się chyba powoli rezygnuje :)
          Na 8 remontowano rok temu odcinek Wyszków-Ostrów. I wyremontowali środek jezdni, a pobocza nie! Ale niestety śmiem twierdzic, ze podnioslo to poziom bezpieczenstwa - a na pewno poziom spokoju jazdy.
      • edek40 Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 11:02
        > Nóż się w kieszeni otwiera na takie marnotrastwo publicznego grosza.

No chyba sobie zartujesz? Przez 20 bez mala lat marnowano nieomal kazda zlotowke z akcyzy paliwowej, ladujac ja w stocznie, kopalnie czy koleje. Wszystko to mniej wiecej padlo lub pada, bo musialo pasc i myslacy o tym wiedzieli. Niestety tzw ogolowi obywateli wmawiano, ze takie pozytkowanie publicznych pieniedzy to wlasnie dbanie o dobro ogolu. Oszukiwanie obywateli trwa nadal - teraz fotoradary maja zapewnic bezpieczenstwo co najmniej na poziomie Szwecji. Tu pretensje kieruje glownie do czasow PiS, ktore zapoczatkowalo te historie, a drog praktycznie nie budowalo. "Drgnelo" dopiero teraz, czyli o 20 lat za pozno.

A ty placzesz nad zmarnowaniem zaledwie 1,5 mln (nie miliarda) zlotych...
        • jorn Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 14:31
          Po pierwsze, jeśli dobrze zrozumiałem, te 1,5 mln zł to nie tylko koszt przemalowania, ale też jakieś inne prace remontowe tam się odbywają.

Po drugie, prędzej czy później na A4 pojawią się bramki,czy inne ustrojstwa do pobierania myta i część ruchu wróci na DK94, która przestanie być taką lokalna dróżką (nawiasem mówiąc i tak nią nie jest, bo na jej części odbywa się ruch z Wrocławia w kierunku Zielonej Góry).

Czyli jestem za, choć też bym wolał, żeby w pierwszej kolejności zostały tak przemalowane te drogi, po których z braku autostrad i ekspresówek odbywa się ruch tranzytowy.

Pozdrawiam
          • edek40 Re: 2+1 jednak się da? 18.11.10, 14:44
            > Czyli jestem za, choć też bym wolał, żeby w pierwszej kolejności zostały tak pr
            > zemalowane te drogi, po których z braku autostrad i ekspresówek odbywa się ruch
            > tranzytowy.

Uwazaj na hannnnnie. Zaraz Ci wmowi, ze chcesz przemalowac cala Polsce razem z polami i domami. On nie rozroznia charakteru drog. Jemu wydaje sie, ze autostada moze byc zbudowana pod dom edka, a droga osiedlowa mozna poprowadzic caly ruch do jedynego w promieniu 200 km przejscia granicznego.
    • 0rwell Normalność? 19.11.10, 01:29
      Wystarczy zmusić tę dzicz do jazdy z dozwoloną prędkością (nie wyłączając jadących wolniej, którzy na krajówkach utrudniają ruch), do niejeżdżenia więcej niż 1 pasem ruchu, do nienajeżdżania na pobocze oraz do nieprowokowania zderzeń czołowych i 2+1 będzie zbędne. Wtedy będzie można powiedzieć: normalność. Inaczej nadal będzie to:

www.youtube.com/watch?v=0c-fPNsSRR8
      • edek40 Re: Normalność? 19.11.10, 12:58
        > Wystarczy zmusić tę dzicz do jazdy z dozwoloną prędkością

Oczywiscie jazda z dozwolona predkoscia jest tozsama z jazda bezpieczna i kulturalna. Jakiez zycie jest prosciutkie - fotoradarem wiec jestesmny w stanie zalatwic caly syf na naszych drogach. Tak, to proste!
        • 0rwell Re: Normalność? 20.11.10, 09:15
          edek40 napisał:

> fotoradarem

No cóż, większość ludzi cierpi na jakąś fobię.
          • edek40 Re: Normalność? 20.11.10, 11:53
            > No cóż, większość ludzi cierpi na jakąś fobię

Naturalnie. TU na szczescie obylo sie bez ofiar. Naturalnie, oczywiscie i ponad wszelka watpliwosc wplyw na zaistnienie wypadku miala predkosc. Pytanie tylko czy byla nadmierna i czy aby wiekszego wplywu nie mialo nieprawidlowe wlaczanie sie do ruchu.

To nie jest fobia. To blady strach. Zaczynam bac sie powolnych i bezpiecznych, bedacych pod ochrona panstwa. Moga na drodze robic absolutnie wszystko, bo ryzyko ukarania jest bliskie zeru. I mamy nieustapienia, nieostroznosc przy wyprzedzaniu (bo wyprzedzac mozna rowniez powolutku) itp. I mamy ponadto opis zdarzenia w typie: jadacy glowna przekroczyl dozwolona predkosc i zderzyl sie z samochodem wyjezdzajacym z podporzadkowanej. No to fotoradarem w drania. Nie tego, ktory nie ustapil pierwszenstwa. On, najwyrazniej, jest w prawie. Draniem jest ten, ktory jechal szybciej niz na znakach.
            • jureek Re: Normalność? 20.11.10, 13:43
              edek40 napisał:

> To nie jest fobia. To blady strach. Zaczynam bac sie powolnych i bezpiecznych,
              > bedacych pod ochrona panstwa.

No i to jest właśnie fobia. Zalecam słownik wyrazów obcych. Fobia to właśnie strach. Taki właśnie rodzaj strachu, jaki tu prezentujesz.
              Jura
              • edek40 Re: Normalność? 20.11.10, 13:51
                > No i to jest właśnie fobia. Zalecam słownik wyrazów obcych. Fobia to właśnie st
                > rach. Taki właśnie rodzaj strachu, jaki tu prezentujesz.

Zrozumialem, ze chodzi o fobie na fotoradary. A to nie tak. Ja mam fobie na tepych "wychowankow" tego wspanialego urzadzenia.
            • 0rwell Re: Normalność? 21.11.10, 01:46
              Wiem wiem, rozumiem, jak tylko przeczytaliście "kierowca powinien być przygotowany" to wam się pozapalały lampki w głowach, że to jest ton waadzy, a ta waadza, co ona może wiedzieć? siedzą za biurkiem, nic nie wiedzą - niedzielniaki. Niech przejadą 100 koła i dopiero się mądrzą.
              • edek40 Re: Normalność? 21.11.10, 10:42
                > Wiem wiem, rozumiem, jak tylko przeczytaliście "kierowca powinien być przygotow
                > any" to wam się pozapalały lampki w głowach, że to jest ton waadzy, a ta waadza
                > , co ona może wiedzieć? siedzą za biurkiem, nic nie wiedzą - niedzielniaki. Nie
                > ch przejadą 100 koła i dopiero się mądrzą.

Urzedostan to taki nowotworowy twor, ktory musi miec na wszystko podkladke, aby szef nie mial pretensji. Dlatego wybiera tlumaczenia/rozwiazania najprostsze i najczesciej najgorsze, ale nie powodujace wiekszych perturbacji biurowych. Nie ma zadnego znaczenia ile kilometrow przejechal policjant jako "prywatny". Wazne jest to, jaka jest oficjalna wykladnia w sluzbach. Przypominam jeszcze raz - onegdaj ktos z policji sie wychylil i nakazal przeglad drog pod katem prawidlowosci oznakowania. Raport byl miazdzacy. No wiec raport jest juz nie do odszukania, zakladam rowniez, ze odpowiedzialny za niego policjant zostal wydalony ze sluzby. Ten raport bowiem podwazal najcenniejsza zdobycz urzedostanu policji w Polsce - mozliwosc wyjasnienia kazdej kolizji niedostosowaniem i nadmierna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka