Dodaj do ulubionych

Golf 7 -- czesc dalsza

16.01.14, 19:16

Hallo
Jak juz wczesniej tu pisalem odebralem w zeszlym tygodniu nowego Golfa 7
Hmmm mialem troszke mieszane uczucia , bo po krytyce nazimno w stosunku do tego samochodu obawiam sie czy wybor mojego pracodawcy byl wlasciwy .

Pierwsze co az "zakulo " mnie w oczy to byla naklejka na gorze tylniej szyby :
" Golf . Das Auto , pozniej bylo jakies kolo z roznymi flagami i dalsza czesc napisu ,
auto roku 2013"
Hmmm to jak to moze byc ze auto nagrodzone przez ludzi ( mam nadzieje ) kompetentnych
ma tak zle rcenzja jak to pisze tu i podaje linki do art. w gazecie kolega nazimno .
Dlatego przeczytalem ten artykul podany przez nazimno i zastanawiam sie czy takie glupoty tam napisane mozna wziasc na powaznie , no chyba ze to byla jak zwykle kpina ze strony nazimno .
Bo
1) Golf 7 nie ma poduszki powietrznej - dla pieszego - no przyznaje racje
2) Golf 7 nie ma 5-7 lat gwarancji - no przyznaje racje
3) Golf 7 ma problemy tech . -no przyznaje racje
4) Golf 7 sprzedaje sie gorzej niz Lada w Rosji - no przyznaje racje ,he he to jest juz chyba najciezszy argument jaki ten dziennikarzyna potrafil znalesc .

Poniewaz nie mam zaduzo pojecia o motoryzacji niemieckiej to prosze ciebie nazimno
podaj mi tu niemiecka marke samochodowa ktora ma seryjnie poduszke powietrzna dla pieszego , posiada seryjnie 5-7 lat gwarancji , nie ma zadnych problemow tech. i co jest najwazniejsze -----sprzedaje sie lepiej w Rosji niz Lada .
No chyba ,ze to byl tzw. artykul standartowy gdzie wystarczy tylko zmienic nazwe krytykowanego sam . i juz kasska leci ...

Obserwuj wątek
    • nazimno Konfabulujesz. O poduszce dla pieszego NIE pisalem 16.01.14, 19:35
      Kup sobie poduszke pod..... , bo to cudo ma niewygodne siedzenia.
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: Konfabulujesz. O poduszce dla pieszego NIE pi 17.01.14, 19:29
        nazimno napisał:

> Kup sobie poduszke pod..... , bo to cudo ma niewygodne siedzenia.

Hallo

Widze ze znowu twoje problemy z przeczytanym tekstem wychodza tu na forum calkiem dotkliwie.

cytat :
        "Hmmm to jak to moze byc ze auto nagrodzone przez ludzi ( mam nadzieje ) kompetentnych
        ma tak zle rcenzja jak to pisze tu i podaje linki do art. w gazecie kolega nazimno .
        Dlatego przeczytalem ten artykul podany przez nazimno i zastanawiam sie czy takie glupoty tam napisane mozna wziasc na powaznie , no chyba ze to byla jak zwykle kpina ze strony nazimno . "

Ja nie twierdzilem, ze to ty pisales o jakis poduszkach :
        "Kup sobie poduszke pod..... , bo to cudo ma niewygodne siedzenia."

Ja stwierdzilem tylko ze w tym zalinkowanym przez ciebie artykule byly te poduszki powietrzne jako jeden z argumentow przeciw kupnie Golfa .
        Cytat :
        "Dlatego przeczytalem ten artykul podany przez nazimno i zastanawiam sie czy takie glupoty tam napisane mozna wziasc na powaznie , no chyba ze to byla jak zwykle kpina ze strony nazimno . "

Przeczytaj to , postaraj sie zrozumiec przeczytamy tekst i dopiero odpowiadaj.

A jako znawca niemieckiej motoryzacji , sprobuj mi odpowiedziec na zadane przezemnie pytanie :
        "Poniewaz nie mam zaduzo pojecia o motoryzacji niemieckiej to prosze ciebie nazimno
        podaj mi tu niemiecka marke samochodowa ktora ma seryjnie poduszke powietrzna dla pieszego , posiada seryjnie 5-7 lat gwarancji , nie ma zadnych problemow tech. i co jest najwazniejsze -----sprzedaje sie lepiej w Rosji niz Lada . "

I jeszcze prozba do ciebie :
        zanim cokolwiek tu zalinkujesz , to przeczytaj to . Zeby znowu nie wyszlo jak juz wielokrotnie tu dalo sie zauwazyc , ze nie czytasz , albo nie zrozumiales zalinkowanego tekstu .

• nazimno Ja dobrze wiem, co pisze. 17.01.14, 19:56
          Natomiast Ty sprawiasz nieodparte wrazenie, ze nie rozumiesz tego, co sam piszesz.

Wyszlo to przy okazji "Gleiwitz", poduszki dla pieszych, oraz tego postu, ktory wlasnie teraz napisales.

Gdy zas chodzi o te dobra rade:

> zanim cokolwiek tu zalinkujesz , to przeczytaj to . Zeby znowu nie wyszlo jak j
          > uz wielokrotnie tu dalo sie zauwazyc , ze nie czytasz , albo nie zrozumiales z
          > alinkowanego tekstu

to jasnym staje sie lacinskie przyslowie: medice, cura te ipsum!

PS
          Jesli automat edycyjny postow na forum mowi mi:

Odpowiadasz na:

pacanek_ten_prawdziwy napisała:

to sadze, ze sprawa jest jasna.
          Jestes trudna do wytrzymania baba.
    • nazimno no comments 19.01.14, 20:35

www.mz-web.de/wirtschaft/skandal-beim-adac-manipulationen-beim-autopreis--gelber-engel-,20642182,25927846.html
      • nazimno I dokladniej: golf 19.01.14, 20:36
        Stimmzahlen gefälscht

Der ADAC hatte zuvor zugegeben, dass die Stimmzahlen bei der Wahl des VW-Golf zum diesjährigen Lieblingsauto der Deutschen gefälscht wurden. Die Rangfolge beim Autopreis „Gelber Engel“ sei aber nicht betroffen. Nach bisher unbestätigten Berichten erhielt der Golf bei der Wahl der Leser der Verbandszeitschrift Motorwelt nicht 34 299 Stimmen, sondern nur 3 409 Stimmen.
        • pacanek_ten_prawdziwy Re:Nie gelber Engel - schwarzer Peter !!! 19.01.14, 22:44

nazimno napisał:

> Stimmzahlen gefälscht
          >
          > Der ADAC hatte zuvor zugegeben, dass die Stimmzahlen bei der Wahl des VW-Golf z
          > um diesjährigen Lieblingsauto der Deutschen gefälscht wurden. Die Rangfolge bei
          > m Autopreis „Gelber Engel“ sei aber nicht betroffen. Nach bisher un
          > bestätigten Berichten erhielt der Golf bei der Wahl der Leser der Verbandszeits
          > chrift Motorwelt nicht 34 299 Stimmen, sondern nur 3 409 Stimmen.#

Hallo

Hmmm musze sie przyznac, ze Szwaby mnie oszwabily .
          I co najgorsze ,ze to ADAC - organizacja zrzeszajaca 19 milionow Niemcow
          • pacanek_ten_prawdziwy Re:Nie gelber Engel - schwarzer Peter !!! 19.01.14, 23:31

Hallo

Zanim nazimno bedzie sie wykrecal od sesownej odpowiedzi i podniecal sie ze znalazl blad ortograficzny , to sam sie przyznaje , popelnilen blad ortograficzny , napisalem :
            Tylko prosze nie wrzucaj tu znowu tych PRZESTAZALYCH I NIE NA TEMAT linkoe do jakiegos tam forum Opla --
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: no comments 19.01.14, 23:49
        nazimno napisał:

>
        > www.mz-web.de/wirtschaft/skandal-beim-adac-manipulationen-beim-autopreis--gelber-engel-,20642182,25927846.html

He he he to jest swietne "no comments " -
        • nazimno Nie bede sie rozpisywac. 20.01.14, 09:51
          Moja ocena tego cudu techniki jest wlasciwa. Caly ten zgielk jest tego dowodem.
          Jedno slowo (ktorego uzylem) to jeszcze nie komentarz.
          Czulem, ze cos cuchnie w ocenach, ale nie sadzilem, ze to poszlo az tak daleko.

• pacanek_ten_prawdziwy Re: Nie bede sie rozpisywac. 20.01.14, 12:42
            nazimno napisał:

> Moja ocena tego cudu techniki jest wlasciwa. Caly ten zgielk jest tego dowodem.
            > Jedno slowo (ktorego uzylem) to jeszcze nie komentarz.
            > Czulem, ze cos cuchnie w ocenach, ale nie sadzilem, ze to poszlo az tak daleko.

Hallo

"Moja ocena tego cudu techniki jest wlasciwa. Caly ten zgielk jest tego dowodem."

Uwazam ze ta twoja wypowiedz jest po czesci bledna !!!!
            Co na rozwiazanie tech. zastosowane w VW i innych markach samochodowych wspolnego z oszustwem ADAC ????

"Jedno slowo (ktorego uzylem) to jeszcze nie komentarz."
            Hmmmm to nie bylo jedno slowo -
            • nazimno RE. 20.01.14, 12:50
              a. No to sobie uwazaj...
              b. Przesluchania skonczyly sie, pacanku, w 1989 roku.

Problem polega na tym, ze teraz wyplynelo tyle dodatkowych spraw na temat
              tworzenia list produktow ulubionych, ze cala ta konstrukcja wziela w leb.

Jesli bylbym czlonkiem, to z pewnoscia zrezygnowalbym,
              a jesli nie jestem, to nie musze rezygnowac.

• man_sapiens Re: Golf 7 -- czesc dalsza 20.01.14, 01:01
      W tym wątku jak w reklamie radiowej. Brakuje tylko głębokiego barytonu mówiącego na koniec "Volkswagen - Scheissauto".
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: Golf 7 -- czesc dalsza 20.01.14, 12:24
        man_sapiens napisał:

> W tym wątku jak w reklamie radiowej. Brakuje tylko głębokiego barytonu mówiąceg
        > o na koniec "Volkswagen - Scheissauto".

Hallo kolego !!

"Jak juz wczesniej pisalem ,jezdze tym "Scheiss Auto" , dlatego o nim pisze .
        Nie mam BMW czy Merca , dlatego o nich nie pisze bo ja nie jestem " jebak teoretyk ",
        mam tylko "Scheiss Auto".
        "Wyzywac od "Scheiss Auto" kazdy potrafi , ale wypowiedziec sie na temat , o to juz jest "wyzsza szkola jazdy " na tym forum. "

Hmmmm wiec moue cos na temat :) :)
        Czy ty tez nalezysz do tych co tylko narzekaja , krytykuja a nic konstruktywnego nie wnosza ??
        • des4 czy to "hallo" 20.01.14, 14:40
          jest pochodną twojego nicka?

Kolejny forumowy egzotyk dołączył do doborowego grona kretyna piszącego capslockiem i wyboldowanego miłośnika "zadbanych" szrotwagenów :/
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: czy to "hallo" 21.01.14, 11:19
            des4 napisał:

> jest pochodną twojego nicka?
            >
            > Kolejny forumowy egzotyk dołączył do doborowego grona kretyna piszącego capsloc
            > kiem i wyboldowanego miłośnika "zadbanych" szrotwagenów :/

Hallo des4

Nie to" hallo " jest powitaniem , a nie pochodna nicka -
        • man_sapiens Re: Golf 7 -- czesc dalsza 20.01.14, 16:29
          To jest wątek o bezpieczeństwie na drogach, nie o wątpliwej jakości produktach Volkswagena.
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: Golf 7 do man_sapiens 21.01.14, 12:18
            man_sapiens napisał:

> To jest wątek o bezpieczeństwie na drogach, nie o wątpliwej jakości produktach
            > Volkswagena.

Hallo man_sapiens

Zgadzam sie z toba :
            "To jest wątek o bezpieczeństwie na drogach" i dlatego w pierwszym poscie jaki tu napisalem
            o systemach bezpieczenstwa ktore mozna juz dzisiaj kupic chcialem sie skoncentrowac wlasnie na tych systemach :
            forum.gazeta.pl/forum/w,510,148587663,148587663,VW_Golf_7.html
            Podalem link do tych systemow , co prawda po niemiecku , ale liczac na inteligencje niektorych forumowiczow , ze mozna to sobie przetlumaczyc , kub np. nazimno znajaca ten jezyk perfekt ,
            podejmnie sie wytlumaczenia o co chodzi w tych systemach :
            www.autokiste.de/psg/1209/10273_2.htm
            Hmmm a ze akurat w Golfie 7 -
            • nazimno ...Jarzabek wiecznie zywy... 21.01.14, 12:25

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DhecpGGOP40
              • pacanek_ten_prawdziwy Re: ...Jarzabek wiecznie zywy... 21.01.14, 12:34
                nazimno napisał:

>
                > www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DhecpGGOP40

Hallo nazimno

wreszcie widac na co ciebie stac -----
                samokrytyka
                • nazimno Sprawdzaja czy wstawiles odpowiednia liczbe postow 21.01.14, 12:38
                  chwalacych zlecony produkt?

Nie przypuszczalem, ze Jarzabek tak sie zrewitalizuje, a reinkarnacja nastapi w osobie
                  pacanka.

• pacanek_ten_prawdziwy Re: Sprawdzaja czy wstawiles odpowiednia liczbe p 21.01.14, 12:52
                    nazimno napisał:

> chwalacych zlecony produkt?
                    >
                    > Nie przypuszczalem, ze Jarzabek tak sie zrewitalizuje, a reinkarnacja nastapi w
                    > osobie
                    > pacanka.

Hallo

dobry przyklad na powiedzonko :
                    Nie dyskutuj z idiota bo ciebie sciagnie na swoj poziom.
                    Dlatego mowie : STOP nie odpowiadam dalej

to jest juz nie moj poziom :
                    www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DhecpGGOP40

• nazimno ...nareszcie... 21.01.14, 13:11
                      • pacanek_ten_prawdziwy Re: ...nareszcie...10000km 16.02.14, 14:00

Hallo

Wbrew zastraszaniu przez nazimno i oszukiwaniu przez bylego proroka ADAC
                        • nazimno Re: ...nareszcie...10000km 16.02.14, 15:39
                          Hehe, cieszy sie, ze przezyl pierwsze 10k.
            • man_sapiens Re: Golf 7 do man_sapiens 16.02.14, 19:20
              To już nie starczają fałszowane przez ADAC sondaże?
              • pacanek_ten_prawdziwy Re: Golf 7 do man_sapiens 16.02.14, 20:44

Hallo man_sapiens !!

Czy mozesz ta twoja wypowiedz troszke rozszerzyc ???
                Cytat :
                "To już nie starczają fałszowane przez ADAC sondaże? "
                Co chcesz przez to powiedziec ???
                Czy naprawde sadzisz ,ze skoro ADAC sfalszowalo ilosc glosow na Golfa 7 , oznacza to , ze te asystenty bezpieczenstwa ktore mozna w tym jak ty to nazywasz -
                "Volkswagen - Scheissauto" zamowic sa do tez "scheisse" ???
                Jesli potrafisz odpowiedziec szczerze ( w co nie wierze ) to odpowiedz prosze na pytanie :
                jezdziles juz autem wyposazonym w te systemy ktore mozna w Golfie 7 zamowic :
                www.autokiste.de/psg/1209/10273_2.htm ????
                Tu pod tym linkiem sa one wyszczegolnione i wytlumaczono ich dzialanie .

Czekam juz z niecierpliwoscia na twoja rzeczowa -mam nadzieje - wypowiedz ,
                chyba ze wzorem nazimno bedziesz tu pisal glupoty i obrazal -
                • nazimno Niech Jarzabek zalozy "fun club" tej marki. 16.02.14, 23:30
                  Moze dostanie jakies "ekstra" naklejki.
                  I niech sobie nalepi na.....szybie.
                  • pacanek_ten_prawdziwy Re: Niech debilek przeczyta 14.03.14, 21:48

Hallo

Hmmm , jak by na zlosc debilkowi mieszkajacemu w D moj Golf przekroczyl juz 25000 km i wbrew jego przepowiednia , nie sprawia jeszcze problemow .
                    Ostatnio wiozlem pare razy kolegow z pracy tym Golfem i debilek mieszkajacy w D ,
                    powinien posluchac ich zachwytow na temat ACC i dynamicznej regulacji swiatel .
                    Ale wiecej nie pisze bo nie chce tego debilka mieszkajacego w D rozjuszyc !!!!!

I jak by co to nie ja jedyny tak mam z tym Golfem :

forum.gazeta.pl/forum/w,20,150096795,150103556,Re_ile_Ci_wyszedl_ten_golf_.html
                    • pacanek_ten_prawdziwy Re: Niech debilek przeczyta 05.05.14, 18:46
                      hmmmm

Juz 40 000 km i dalej bez problemow .

Kolego nazimno , chyba ta twoja szklana kula do przepowiedni jest brudna , albo sie zepsula jak te Golfy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka