Dodaj do ulubionych

Jazda na 3 śrubach?

15.04.07, 19:58
Witam, dziś zmienialem kolo (opony na alufelgach) i urwalem jedna z czterech
srub w przednim kole... Mam pytanie, czy na trzech srubach dojade do
warsztatu??? (okolo 20km). Dzieki!
Obserwuj wątek
    • Gość: szybki lopez Re: Jazda na 3 śrubach? IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.04.07, 20:48
      powinienes spokojnie dojechac-tylko nie jedz za szybko i gwaltownie nie
      hamuj.Ja bez jednej sruby kiedys caly weekend jezdzilem-ze 200km przejechalem
      zanim nastapil poniedzialem i otwaro wulkanizacje.Tylko ja na stalowych mialem-
      ale to raczej nieduza roznica-te 30km spokojnie dojedziesz.
    • Gość: Y_Sam Re: Jazda na 3 śrubach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 08:36
      Przypuszczam, że nie urwałeś śruby w sensie dosłownym, a tylko zerwał się gwint (takie rzeczy rób tylko kluczem dynamometrycznym). Ta śruba dalej tam siedzi i jako tako trzyma, także bez obaw. Ale lepiej wymień.
    • mariusz-ef Re: Jazda na 3 śrubach? 16.04.07, 11:36
      wszyscy Cie uspkajają i mówią, że bedzie dobrze
      ja zrobię inaczej
      dobrze nie bedzie bo choć nowa śruba (szpilka) nie jest droga (max 15 zl, na
      szrotach jeszcze taniej), to spodziewaj się, ze to nie ze szpilka bedzie
      problem, ale z gwintem na piaście
      i tu zaczynaja sie problemy, piasty sa towarem deficytowym zwlaszcza w okresie
      wiosennym i jesiennym - jest to zwiazane z masowym zrywaniem gwintow podczas
      zmiany kol/opon z letnich na zimowe i odwrotnie, a nawet jesli sa to ich cena
      odstrasza
      no ale kupic trzeba, mozesz sie pokusic na uzywke, ale wtedy... lepiej zebys
      nie wiedzial
      na 3 szpilkach mozesz jezdzic, ja jezdzilem na dwoch w dodatku tych obok siebie
      jezdzilem z ramieniem na duszy
      warsztat oponiarski ktory mi urwal gwint na szpilkach i na piascie do winy sie
      nie poczuwa, wg nich tak bylo... taaaaaa, jasne, ku*wa ich mac!!!!

moje auto prawie zrobione, co prawda warsztat ktory wymienial mi piaste sie
      rypnal i jeszcze raz musze go odwiedzic (bo latem lubie miec abs)
      nie zycze Ci bys mial choc czesc moich problemow, ale nie ma sie co ludzic,
      zerwany gwint na szpilkach to zwykle poczatek powaznych problemow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka