Gość: fro IP: 193.235.68.* 08.10.03, 10:32 jak w tytule. czy ma ktos doswiadczenia z tymi oponami? Podobno dobrze trzymaja sie drogi i sa ciche. Marka troche malo znana ale moze warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: arek100 Re: opony Barum IP: *.futuro.pl 12.10.03, 20:41 Przejechalem okolo 10 tys. na zimowkach BARUM. Sa to opony produkowane w czechach ale na licencji jezeli dobrze pamietam Continental. Zlego slowa nie moge o nich powiedziec. Pomimo ze sa to zimowki sa ciche i nie mialem zadnyc problemow z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: opony Barum IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.03, 18:02 mam barumy i po około 110 tys, z bieznika niewiele zostalo. faktem jest ze przez pewnien okres (okolo 2 miechy) byly poddane ciezkiej probie- rozjechana zbieznosc. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablol Re: opony Barum IP: 195.85.227.* 27.10.03, 18:36 Narazie przejechałem ok 10 tyś. km. na Barumach i jestem zadowolony z tych opon.Zapewniają naprawdę dobre trzymanie się drogi pewne prowadzenie podczas szybkiej jazdy po łukach.Podobno te opony zapewniają najlepszy kompromis pomiędzy jakością a ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marba Re: opony Barum IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 17:27 Miałem letnie barumy. Jedno ostre hamowanie z dużej prędkości, bez blokowania kół i opony robią się jakby kwadratowe, dosatją bicia i żadne wyważenie nie pomaga. Efekt utrzymuje się przez kilsaet, do tysiąca kilkuset kilometrów o ile znowu nie za ostro nie przyhamujesz. Jeden zakręt z piskiem opon na suchym asfalcie i klocki na brzegu zewnętrznej tylnej opony zostały powyrywane. Pierwszy i jak na razie ostatni raz udało mi się zniszczyć opone jednym zakrętem. W końcu pekła mi tylna opona przy znacznej prędkości, w wyniku czego najadłem się starchu i pozbyłem się tego badziewia. Jździłem na dębicy, matadorach, curierach też tanie, ale nigdy nie miałem takich problemów jak z barum brvura. Te opony nadają się tylko do jazdy spacerowej, tylko po kiego się pepiki tak sadzą i napisali na niej indeks prędkości H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hub Re: opony Barum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 11:06 Przejechałem na Barumach Polaris 60tys i nie mogę złego słowa powiedzieć! Dobrze się jeździ po śniegu i po wodzie. Jeżeli chodzi o głośność to letnie Matadory były znacznie głośniejsze. Wytrzymałość dobra nawet przy katowaniu przy wyższych temperaturach (+10 +15 stopni C). O letnich Barumach mam troszkę gorsze zdanie, ale może to była wina zbieżności! Odpowiedz Link Zgłoś