Dodaj do ulubionych

Autostradą do tyłu

01.08.09, 19:49
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,6884479,Polski_eurodeputowany_jechal_autostrada_do_tylu.html
A co się będzie pan eurodeputowany jakimiś przepisami przejmował, przecież on
swój rozum ma i wie lepiej, niż jakieś bezmyślne matoły ślepo stosujące się do
przepisów.
Jura
Obserwuj wątek
    • akodo78 dla mnie to jest jakaś kpina 01.08.09, 19:53
      fragment "Ponieważ trzydziestosześcioletni deputowany wylegitymował się
      paszportem dyplomatycznym gwarantującym immunitet, nie można było go ukarać za
      złamanie przepisów drogowych. Agencja DDP podaje, że bawarska policja pouczyła
      jednak polskiego posła w związku z jego niewłaściwym zachowaniem."

nie pojmuję jaki to możliwe że w XXI wieku w Unii Europejskiej możliwe jest
      takie zachowanie i istnieją przepisy zezwalające komukolwiek na narażanie życia
      innych bez konsekwencji?
      • staszek585 Re: dla mnie to jest jakaś kpina 01.08.09, 20:42
        Święte krowy mają swoje nienaruszalne prawa.
        W końcu sami je dla siebie ustanawiają :-)
      • st1545 Re: dla mnie to jest jakaś kpina 03.08.09, 16:51
        No a teraz wszyscy grzecznie pana (p)osła przeproście!
        1) nie narażał niczyjego życia (cofał obok korka):
        "jechaliśmy kilkanaście kilometrów na godzinę, a z boku był pas
        bezpieczeństwa. [...] Postanowiłem cofnąć na nią nie stwarzając zagrożenia, bo
        nikogo za mną nie było[...]"

2) nie ma mowy o żadnym wykręcaniu się od odpowiedzialności:
        "policjant wcale nie dał mi pouczenia i nie zaproponował mandatu. Wręcz ja mu
        powiedziałem, że jestem w stanie zapłacić mandat i ponieść wszelkie
        konsekwencje"

3) paszportu dyplomatycznego użył ze względu na zachowanie osoby trzeciej:
        "Pokazałem późnej paszport dyplomatyczny [...] ponieważ moja rozmowa z tym
        panem pracownikiem służb utrzymania autostrady nie była zbyt miłą rozmową. Z
        jego strony podczas rozmowy było machanie rękami, palcami"

Sorry, ale jak mam do wyboru komu wierzyć: "gorącej" notce prasowej podpisanej
        "xxx.pl" albo człowiekowi znanemu z imienia i nazwiska, to ja wybieram to
        drugie. Nawet jeżeli tym człowiekiem jest europoseł.

Nie wiem co ja bym zrobił na jego miejscu (a Wy - czekalibyście w ogóle na
        policję na żądanie jakiegoś tam "pracownika technicznego?"), zgadzam się, że
        nadużywanie statusu VIP to zło ale mimo to wszystkie dotychczasowe
        komentarze na forum uważam za zbyt pochopne i przesadzone.
        pozdrawiam, tomek

PS. Źródło: strona europosła
        • rekrut1 Re: dla mnie to jest jakaś kpina 03.08.09, 17:01
          I to się nazywa prawdziwy patriotyzm, zwieranie szeregów i .....
          Przepraszam już więcej grzechów nie pamiętam.
          Pozdr.
          Pazdzioch
        • nazimno Zrobil cos, czego nikt posiadajacy prawo jazdy 03.08.09, 17:17
          nie powinien byl zrobic, poniewaz wszyscy posiadajacy PJ wiedza,
          ze TEGO SIE NIE ROBI.

Biorac pod uwage zasady postepowania na autostradzie
          jest to delikatnie mowiac zenada, kompromitacja i obciach.

Teszte przedstawienia posel sam sobie zafundowal.
          Nasmiewano sie kiedys z posla Jana R. w samolocie, gdy poszlo
          o plaszcze i kapelusze, wiec teraz przyszla "kolej" na tego posla,
          a poszlo o cofanko.

I tyle.

• nazimno A tak to widza potomkowie Franciszka Jozefa: 05.08.09, 17:00
            www.austriantimes.at/news/Around_the_World/2009-08-04/15275/MEP's_immunity_row
            • hanni Ten pastuch narobil juz Polsce wiecej szkody 05.08.09, 18:04
              niz bylby kiedykolwiek w stanie skompensowac swoja dzialalnoscia jako europosel.
            • misiek4111 Re: A tak to widza potomkowie Franciszka Jozefa: 06.08.09, 10:13
              Polskie warcholstwo wypływa na wody międzynarodowe...
              A w ogóle PO ma szcególne podejście do zasad RD. Najpierw Komorowski
              podróżuje po W-wie 140km/h. Słynny tekst Tuska o fotoradarach
              pamiętamy wszyscy. Młody Tusk serio bierze słowa ojca i przekracza
              prędkość o ponad 50. Inni rzucają publicznie teksty, ze gdy się jest
              w niedoczasie (służbowym), można przekraczać prędkość. I teraz ten
              Mitras, pokazał paszport dyplomatyczny, żeby go "potraktowano
              poważnie", do czego miał wszystkie szanse gdyby tego paszportu nie
              wyciągał.
              Ci ludzie nigdy nie pozwolą na zdecydowaną walkę z piratami na
              naszych drogach.
    • habudzik Re: Autostradą do tyłu 01.08.09, 21:09
      czyżby pan W. O. nim był ?
      • sokolasty Re: Autostradą do tyłu 02.08.09, 15:22
        Sławomir N.
    • 0rwell Dobrze się jechało. b/t 02.08.09, 10:45
      • rekrut1 Re: Dobrze się jechało. b/t 03.08.09, 10:06
        Łobuz, łajza, małpa, s...n! Takimi słowami posła PO Sławomira
        Nitrasa (35 l.) określili zachodniopomorscy politycy.
    • nazimno Posel i P_elny O_bciach 03.08.09, 10:21
      Pierwowzor?

www.wgrane.pl/film/bfd1584cfbb3ecb91753ca7fdff61fdd
      • jureek Re: Posel i P_elny O_bciach 03.08.09, 10:27
        Myślę, że przynależność partyjna nie ma tu nic do rzeczy. Takie kpiny z
        przepisów i mentalność świętych krów chronionych immunitetem to cecha wspólna
        ponad partyjnymi podziałami. Nie tak dawno Jacek Kurski z PiS zasuwał do Gdańska
        za konwojem policyjnym łamiąc wszelkie mozliwe przepisy i tez mu włos z głowy za
        to nie spadł.
        Jura
        • rekrut1 Re: Posel i P_elny O_bciach 03.08.09, 10:42
          Myślę, że przynależność partyjna nie ma tu nic do rzeczy.
          Ależ Masz rację, bo nie o przynależność partyjną tu chodzi a
          o "nabyte przywileje" i mentalność ludzi władzy.
          On uważa że usprawiedliwia go fakt, "bo córka chciała do toalety".
          Jakież to urocze, prawda?
          Pozdr.
          Pazdzioch
        • habudzik Re: Posel i P_elny O_bciach 03.08.09, 10:47
          jureek napisał:

> Myślę, że przynależność partyjna nie ma tu nic do rzeczy.

Tak jak narodowa . Ostatnio pani minister zdrowia jechała na wakację służbowym
          samochodem z słuzbowym kierowcą
          • nazimno Masz racje, habudziku. 03.08.09, 11:07
            Istotne roznice:

1. Ona jednak jechala "przodem do przodu"
            2. Wlasnie poniosla za to konsekwencje, partyjne tez.
            3. I to jest ten dyskretny urok roznicy, prawda?
            4. Kategoria przypadku jest inna, chodzi o naduzycie
            pojazdu sluzbowego.

W przypadku posla P_elnego O_bciachu chodzi o zachowanie,
            ktore ze wlzgledu na litosc, pozostawie bez komentarza.

Jak juz cos wytykasz, to rob to z glowa.
            (niestety, sam podpis habudzika wyklucza robienie czegokolwiek z
            glowa)
            • habudzik Re: Masz racje, habudziku. 03.08.09, 11:10
              nazimno napisał:

> Istotne roznice:
              >
              > 1. Ona jednak jechala "przodem do przodu"
              > 2. Wlasnie poniosla za to konsekwencje, partyjne tez.

Oprócz partyjnych jakie jeszcze ? Ja tylko słyszałem że się tłumaczyła i
              tłumaczyli ja koledzy że przysługiwał jej samochód i kierowca .
              • nazimno A co to ma do rzeczy? 03.08.09, 12:02
                1.Co ma do tego tamta pani minister?
                2.Probujesz zwekslowac dyskusje na boczny tor?
                3.Ona ma swoj problem.

Habudziku, nie zachowuj sie jak radio Erywan.

Pan posel natomiast zrobil wszystko osobiscie.
                Pan posel wyciagnal z kieszeni paszport dyplomatyczny.
                Wcale nie musial tego robic, mogl wystapic jako zwykly obywatel
                pokazujac tzw. dowod osobisty, nieprawdaz?

Wtedy nie byloby calego tego zenujacego przedstawienia.
                • habudzik Re: A co to ma do rzeczy? 03.08.09, 15:03
                  Ma się to do rzeczy że Ciebie zbulwersowało wykorzystywanie zajmowanego
                  stanowiska dla osiągnięcia jakichś tam korzyści . Pokazałem że wszyscy tak robią
                  . W końcu to nie Polacy wymyślili korupcję i temu podobne .
                  Jakie konsekwencje ( pytam ponownie ) oprócz politycznych poniosła pani minister ?
                  • nazimno Co Ty znowu bredzisz, czlowieku... 03.08.09, 15:13
                    Facet jedzie do tylu na autostradzie, a Ty chedozysz cos o jakiejs
                    pani minister.

Porabalo Ci sie na skutek upalu?
                    Wsadz leb po kran z zimna woda...

• habudzik Re: Co Ty znowu bredzisz, czlowieku... 03.08.09, 15:17
                      nazimno napisał:

> Facet jedzie do tylu na autostradzie, a Ty chedozysz cos o jakiejs
                      > pani minister.

Nie . Facet robi co bezczelnego i baba robi tez coś bezczelnego . Oboje
                      wykorzystują pełniona funkcję do wymigania się od odpowiedzialności .
                      Ponawiam pytanie : jakie pani minister poniosła konsekwencje poza partyjnymi ?
                      P.s. Pamietaj , jak ze mną zaczynasz to zawsze przegrasz albo pójdziesz na ugodę
                      • nazimno Przestan bredzic. nudny jestes. 03.08.09, 15:50
                        Wystapila oficjalnie z oswiadczeniem.
                        Znajdz go sobie sam, jezeli masz resztki inteligencji.

Reszta procedury jest w toku, a Ty bredzisz jak zwykle,
                        poniewaz masz za zadanie wykonywac swoje "zadanie".

PS
                        Nigdy nie pojde na ugode z baranem.
                        Conajwyzej zignorujwe barana.
                        A baran niech sie cieszy, ze go oszczedzam.
                        • habudzik Re: Przestan bredzic. nudny jestes. 03.08.09, 17:26
                          nazimno napisał:

> Wystapila oficjalnie z oswiadczeniem.
                          > Znajdz go sobie sam, jezeli masz resztki inteligencji.

To normalne że wystapiła . Stwierdziła że miała prawo pojechac wszędzie
                          służbowym pojazdem , nawet prywatnie . Nie oto pytałem . Pytałem jaka karę
                          otrzymała poza partyjną niby ?

> Reszta procedury jest w toku, a Ty bredzisz jak zwykle,
                          > poniewaz masz za zadanie wykonywac swoje "zadanie".

Jaka procedura ? MOzesz sprecyzować i podac gdzie to wyczytałeś ? Partyjni
                          koledzy bronią jej zażarcie jak lwy .

> PS
                          > Nigdy nie pojde na ugode z baranem.
                          > Conajwyzej zignorujwe barana.
                          > A baran niech sie cieszy, ze go oszczedzam.

No tak , tylko tyle mozesz zrobić . Możesz jak Trypel , gdy złapałem go na
                          oszustwie co do miejsca zamieszkania właściciela Ikei , umieścić mnie na
                          "niewidocznej" liście . To jednak nic nie pomoże .
                          • nazimno Spraw zostanie rozpatrzona w sierpniu i wrzesniu. 03.08.09, 18:21
                            Ty habudziku jestes namolny jak mucha.
                            Wypisujesz glupoty, bo coz innego mozesz wypisywac.
                            Jako baran masz zreszta do tego "pelne prawo".

Tu jest informacja:

"""
                            Der Haushaltsausschuss des Bundestages wird wegen der "Dienstwagen-
                            Affäre" aus Kostengründen nicht zu einer Sondersitzung
                            zusammenkommen. Er will sich aber mit der Angelegenheit bei ohnehin
                            schon angesetzten Sitzungsterminen am 26. August und 28. September
                            befassen
                            """

A jak tam z poslem?
                            Kiedy omowiona zostanie jego "eskapada" na autostradzie?

Buhaha.

• habudzik Re: Spraw zostanie rozpatrzona w sierpniu i wrzes 03.08.09, 20:58
                              Ja tylko zadałem pytanie "jakie konsekwencje poza partyjnymi poniosłapani
                              ministter" . NIe znam niemieckiego więc albo nie podawaj albo tłumacz .
                              • nazimno Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 09:36
                                Popros pania od niemieckiego, niech Ci przetlumaczy.
                                • habudzik Re: Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 10:08
                                  A możesz mi to przetłumaczyć?
                                  • jureek Re: Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 10:27
                                    habudzik napisał:

> A możesz mi to przetłumaczyć?

Proszę bardzo, tak na szybko:
                                    Komisja budżetowa Bundestagu ze względu na koszty nie zwoła specjalnego
                                    posiedzenia w sprawie "afery ze służbowym samochodem". Komisja ta zajmie się
                                    jednak tą sprawą na już zapowiedzianych terminach posiedzeń 26 sierpnia i 28
                                    września.
                                    • habudzik Re: Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 10:35
                                      Dzięki . Czym zajmuje się komisja budżetowa?
                                      • jureek Re: Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 10:44
                                        habudzik napisał:

> Dzięki . Czym zajmuje się komisja budżetowa?

Zgodnie z nazwą budżetem federalnym.
                                        Jura
                                        • habudzik Re: Naucz sie, przyda Ci sie... 04.08.09, 10:47
                                          Tyle to rozumiem ale czy ta komisja coś zmienia w tym budżecie , pali na stosie
                                          , odbiera immunitety ?
                                          • nazimno Komisja jest konkretna. 04.08.09, 11:09
                                            1. Okresli koszty, ktore ponioslo panstwo w zwiazku z ewentualnie
                                            nieuzasadnionym uzyciem samochodu.

2. Pani minister otrzyma/zaplaci rachunek.

3. Jesli bedzie konieczne postepowanie prokuratorskie, to
                                            podjeta zostanie decyzja dot. immunitetu.

4. Dalszym rozpatrywaniem sprawy zajmie sie stosowny sad.

5. Dalsza kariera polityczna wydaje sie byc juz niemozliwa,
                                            co oczywiscie zalezy od decyzji, ktore zapadna.

A teraz prosze uprzejmie o przedstawienie sprawy pana
                                            z autostrady.

• habudzik Re: Komisja jest konkretna. 04.08.09, 11:49
                                              nazimno napisał:

> 1. Okresli koszty, ktore ponioslo panstwo w zwiazku z ewentualnie
                                              > nieuzasadnionym uzyciem samochodu.
                                              >
                                              > 2. Pani minister otrzyma/zaplaci rachunek.
                                              >
                                              > 3. Jesli bedzie konieczne postepowanie prokuratorskie, to
                                              > podjeta zostanie decyzja dot. immunitetu.
                                              >
                                              > 4. Dalszym rozpatrywaniem sprawy zajmie sie stosowny sad.
                                              >
                                              > 5. Dalsza kariera polityczna wydaje sie byc juz niemozliwa,
                                              > co oczywiscie zalezy od decyzji, ktore zapadna.

I będzie jak u nas na komisji . Pogrożą pani minister paluszkiem "aty aty ,
                                              niedobra pani " i się skończy . Możliwe że inny polityk tego juz nie zrobi .

> A teraz prosze uprzejmie o przedstawienie sprawy pana
                                              > z autostrady.

Ten N. przyznał się do cofania i wyznał żal za ten grzech ( czy szczerze nie
                                              wiemy ) ale pani minister nie żałuje i mówi że miała takie prawo ( nie wiem czy
                                              miała czy nie nie znam się na ich prawie ) . To policja niemiecka albo nie zna
                                              przepisów albo boi się kłopotów bo powinna mandat wystawić gdyż paszport pan N.
                                              nie chroni go przed mandatem . Panu N. rachunku nie wystawią bo nie mogą , panu
                                              N. prokurator nie grozi bo nie ma za co . Pan N. nie naraził Polski na koszty
                                              więc komisja sie tym nie zajmie
                                              Jedno mają wspólne : użyli stanowiska niezgodnie z zasadami . Jedno sie
                                              przyznało a drugie nie .
                                              • nazimno Habudzik = stary propagandysta z doswiadczeniem 04.08.09, 12:18
                                                Podsumowanie wg. habudzika:
                                                ----------------------------------

1. Policja niemiecka nie zna przepisow i sie boi naszego posla.

2. Posel - kierowca jest swiety, poniewaz sie przyznal
                                                czyli jest "cacy".

3. Pani minister jest "be" bo jest "be" i juz.

PS
                                                Habudziku, zalosne sobie wystawiasz swiadectwo.
                                                Jakkolwiek emerytowani pracownicy wydzialu propagandy
                                                starej partii-matki powinni takiego pilnego ucznia nosic na rekach
                                                • habudzik Re: Habudzik = stary propagandysta z doswiadczeni 04.08.09, 18:26
                                                  nazimno napisał:

> Podsumowanie wg. habudzika:
                                                  > ----------------------------------
                                                  >
                                                  > 1. Policja niemiecka nie zna przepisow i sie boi naszego posla.

Czy znasz inny powód dla którego policja nie wyatawiła mandatu ???

> 2. Posel - kierowca jest swiety, poniewaz sie przyznal
                                                  > czyli jest "cacy".

Cacy nie jest ale się przyznał i przeprosił . Każdy święty ma przeszłość a każdy
                                                  grzesznik ma przyszłość

> 3. Pani minister jest "be" bo jest "be" i juz.

Pani minister się wypiera a to nie to samo co "be". bo "be".

• nazimno O Boze, co za "betonowy leb". 05.08.09, 10:36
                                                    Habudziku, poniewaz kobiety kieruja sie emocjami i uporem ,zamiast
                                                    kierowac sie rozumem, zaczynam cos podejrzewac...

PS
                                                    Ty juz nie masz zadnych szans, aby sie zmienic.
                                                    Ty masz to w genach na stale.
                                                    Biedne to potomstwo.

• habudzik Re: O Boze, co za "betonowy leb". 05.08.09, 10:48
                                                    Nie odpowiedziałeś na pytania .
                                                  • nazimno Poniewaz na GLUPIE pytania 05.08.09, 10:49
                                                    nie ma odpowiedzi.
                                                  • habudzik Re: Poniewaz na GLUPIE pytania 05.08.09, 15:53
                                                    nazimno napisał:

> nie ma odpowiedzi.

Jaka głupotę widzisz w pytaniu : czy znasz inny powód dla którego policja nie
                                                    wyatawiła mandatu ???
                                                  • nazimno Dlugopisy im sie ....wypisaly, buhaha. 05.08.09, 16:32
                                                    Mam tyle samo racji, co Ty...

biedny czlowieku...
                                                  • nazimno Masz tu, habudziku, detale: 05.08.09, 16:54
                                                    Tak wlasnie bylo:

Masz jeszcze jakies glupie pytanie?

• habudzik Re: Masz tu, habudziku, detale: 05.08.09, 17:50
                                                    Dlaczego nie wypisali mandatu skoro mieli obowiązek ?
                                                  • nazimno "Przestraszyli sie", buhaha 05.08.09, 17:54
                                                    Moze ..... z litosci....

Policja kieruje sie bowiem tez zwyklymi, ludzkimi odruchami.
                                                    No, moze nie kazda policja.

• habudzik Re: "Przestraszyli sie", buhaha 05.08.09, 17:59
                                                    nazimno napisał:

> Moze ..... z litosci....
                                                    >
                                                    > Policja kieruje sie bowiem tez zwyklymi, ludzkimi odruchami.
                                                    > No, moze nie kazda policja.

Dalczego więc piszesz głupstwa ???? Policja niemiecka albo nie zna przepisów
                                                    albo się boi .... albo jest ludzkoodruchawa. Bzdura , bzdura i jeszcze raz
                                                    bzdura . To była najzwyklejsza łapów.... przepraszam .... przyjęcie korzyści
                                                    majątkowej ...albo zesrali się ze strachu .
                                                  • jureek Re: "Przestraszyli sie", buhaha 05.08.09, 18:13
                                                    habudzik napisał:

> bzdura . To była najzwyklejsza łapów.... przepraszam .... przyjęcie korzyści
                                                    > majątkowej ...albo zesrali się ze strachu .

Aleś walnął!
                                                    Wiesz Habudzik, trochę Cię lubię, dlatego dam Ci dobrą radę - nigdy nie próbuj
                                                    nawet dawać niemieckiemu policjantowi łapówki.
                                                    Jura
                                                  • nazimno Habudzik jest po prostu... 05.08.09, 18:19
                                                    ...rozhisteryzowana, paplajaca bez sensu baba.

Trzeba mu(jej) bylo tej rady nie dawac.
                                                    Niech by sie sam przekonal(a).

Pozwol mu dalej bredzic.
                                                  • habudzik Re: Kolejny raz nie dałeś odpowiedzi na pytanie 05.08.09, 18:50
                                                    dlaczego praworządni przedstawiciele prawa w D nie wystawili mandatu ?
                                                  • habudzik Re: "Przestraszyli sie", buhaha 05.08.09, 18:48
                                                    Ja tylko wykazałem że albo , albo , albo . Albo chłopcy nie znaja przepisów albo
                                                    się bali albo dostali łapówkę*
                                                    Zastanów się czy coś jeszcze .
                                                    * niepotrzebne skreślić
                                                  • habudzik Re: "Przestraszyli sie", buhaha 05.08.09, 18:50
                                                    Dlaczego nie wystawili mandatu ?
                                                  • nazimno To Ty powinienes z.... sie ze strachu 05.08.09, 18:23
                                                    za rzucanie takich oskarzen.

Takie rzucanie oskarzen ma dwie konsekwencje:

a. oskarzasz kogos o DAWANIE
                                                    b. automatycznie domyslnie oskarzasz policje o BRANIE

Jestes g...i jak but, moze teraz wreszcie zmadrzejesz.

• habudzik Re: To Ty powinienes z.... sie ze strachu 06.08.09, 11:00
                                                    nazimno napisał:

> za rzucanie takich oskarzen.
                                                    >
                                                    > Takie rzucanie oskarzen ma dwie konsekwencje:
                                                    >
                                                    > a. oskarzasz kogos o DAWANIE
                                                    > b. automatycznie domyslnie oskarzasz policje o BRANIE
                                                    >
                                                    > Jestes g...i jak but, moze teraz wreszcie zmadrzejesz.

Nikogo nie oskarżam tylko wyliczam możliwe powody nie wystawienia mandatu .
                                                    Znasz jakiś których nie wymieniłem a sa tak samo prawdopodobne ?
                                                  • nazimno Nie rznij wiecej glupa, bo nie potrafisz... 06.08.09, 11:10
                                                  • habudzik Re: Pytam dlaczego policja nie wystawiła mandatu? 06.08.09, 11:15

• nazimno Wykonac prosze: 06.08.09, 11:44
                                                    1. mail do Pana S.N.
                                                    2. mail do Policji bawarskiej
                                                    3. wyciagnac wnioski

O Boze, jaki Ty jestes porabany....

• habudzik Re: Wykonac prosze: 06.08.09, 12:02
                                                    nazimno napisał:

> 1. mail do Pana S.N.
                                                    > 2. mail do Policji bawarskiej
                                                    > 3. wyciagnac wnioski

Pierwsza i jedyna zasada : nie pytać zainteresowane strony "dlaczego" bo zawsze
                                                    się będą starały wymigać .

> O Boze, jaki Ty jestes porabany....

O Boze , jaki Ty jesteś naiwny myśląc że uzyskasz prawdziwą opinię pytając
                                                    uczestników wykroczenia .
                                                    P.s. Dlaczego policja nie wytawiła mandatu ? Skoro nie łapówa to może
                                                    nieznajomość przepisów lub strach na to nie pozwolił .
                                                  • nazimno oranyboskie 06.08.09, 12:38
                                                    Czy zrozumiesz w koncu jakiekolwiek kpiny, czlowieku?

Czy tez musisz jak namolna mucha latac tak dlugo dookola czyjejs
                                                    glowy, az w koncu ten ktos trzepnie packa?

• habudzik Re: oranyboskie 06.08.09, 12:41
                                                    Mnie interesuje tylko odpowiedź na łatwe pytanie : dlaczego nie dostał mandatu
                                                    skoro powinien i mógł ? Wiesz jaka jest odpowiedź i dlatego nie chcesz jej
                                                    udzielić .
                                                  • nazimno Tak, wiem, ale nie powiem. 06.08.09, 13:03
                                                    buhahaha
                                                  • habudzik Re:Ja też wiem że Ty wiesz ale 06.08.09, 13:16
                                                    wiem także dlaczego tego nie zrobisz ,błachachahca
                                                  • nazimno Habudziku, niczego nie wiesz, pleciesz tylko... 06.08.09, 14:24
                                                    ...jak zwykle.

• nazimno Jezeli teraz zadasz jakies glupie pytanie.... 06.08.09, 14:43
                                                    Posluchaj namolny habudziku, zadajacy bez konca glupie pytania.

Nie potrafisz nawet przeczytac ze zrozumieniem wiadomosci w jezyku
                                                    angielskim, dostepnym wszystkim cywilizowanym internautom.

Pod tym linkiem, ktory podalem wczesniej, jest wszystko, co trzeba:

Dla wyjasnienia ostatecznego dodam, ze gdy Pan Posel wyciagnal byl
                                                    juz swoj dyplomatyczny paszport, to (z oryginalu):

“sfrustrowani policjanci nie mieli innego wyjscia jak pozwolic mu
                                                    pozostac na wolnosci jako czlonkowi parlamentu europejskiego (MEP-
                                                    Memeber of European Parlament), ktorzy to czlonkowie ciesza sie tym
                                                    samym rodzajem immunitetu chroniacego przed postepowaniem
                                                    prokuratorskim (i odpowiedzialnoscia) co dyplomaci.”

Tyle. Jestes zalosnym upierdliwcem.

• fastaxe77 Re: Jezeli teraz zadasz jakies glupie pytanie.... 06.08.09, 15:17
                                                    taka już jego "prawosławna" natura. jak mu kazałem "gonić się" to goni mnie już tydzień! :-D

forum.gazeta.pl/forum/w,510,98361764,98561763,Re_Takie_rzeczy_to_tylko_w_Polsce_.html
                                                  • habudzik Re: Jezeli teraz zadasz jakies glupie pytanie.... 06.08.09, 15:38
                                                    Jestem niezniszczalny więc nie dziw się że gonił się bedziesz ze mną do usranej
                                                    śmierci albo sie poddasz .
                                                  • nazimno To jest "deklaracja upierdliwosci" habudzika: 06.08.09, 15:41
                                                    OTO TEKST.

"""
                                                    Jestem niezniszczalny więc nie dziw się że gonił się bedziesz ze mną
                                                    do usranej śmierci albo sie poddasz .
                                                    """

Brawo! (chociaz raz napisal cos prawdziwego)

• habudzik Re: To jest "deklaracja upierdliwosci" habudzika: 06.08.09, 15:45
                                                    No dobrze . A jak z odpowiedzia na moje pytanie dlaczego policja nie wysatwiła
                                                    pany N. mandatu chociaż powinna to uczynić ?????
                                                  • fastaxe77 Re: To jest "deklaracja upierdliwosci" habudzika: 06.08.09, 17:21
                                                    budzik,jak jesteś taki "niezniszczalny" to jedź i wygryź ten pas awaryjny! :-D
                                                  • habudzik Re: To jest "deklaracja upierdliwosci" habudzika: 06.08.09, 17:50
                                                    fastaxe77 napisał:

> budzik,jak jesteś taki "niezniszczalny" to jedź i wygryź ten pas awaryjny! :-D

Jak zajdzie potrzeba to go wygryzę .
                                                  • habudzik Re: Jezeli teraz zadasz jakies glupie pytanie.... 06.08.09, 15:37
                                                    nazimno napisał:

> Posluchaj namolny habudziku, zadajacy bez konca glupie pytania.
                                                    >
                                                    > Nie potrafisz nawet przeczytac ze zrozumieniem wiadomosci w jezyku
                                                    > angielskim, dostepnym wszystkim cywilizowanym internautom.
                                                    >
                                                    > Pod tym linkiem, ktory podalem wczesniej, jest wszystko, co trzeba:
                                                    >
                                                    > www.austriantimes.at/news/Around_the_World/2009-08-04/15275/MEP's_immunity_row
                                                    >
                                                    >
                                                    > Dla wyjasnienia ostatecznego dodam, ze gdy Pan Posel wyciagnal byl
                                                    > juz swoj dyplomatyczny paszport, to (z oryginalu):
                                                    >
                                                    > ****
                                                    > “sfrustrowani policjanci nie mieli innego wyjscia jak pozwolic mu
                                                    > pozostac na wolnosci

Mieli inne wyjście zgodne z przepisami . Albo więc nie znali przepisów albo z
                                                    jakiegoś innego powodu nie wystawili mandatu który się mu należał .

Dlaczego nie wystawili mandatu ?

> Tyle. Jestes zalosnym upierdliwcem.
                                                    >
                                                  • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do zimnego !!!! 06.08.09, 20:12

Hallo nazimno !!!!

Czytam ta glupia i bezsesowna "dyskusje" a wlasciwie paplanine i zastanawiam sie co toba kieruje brac w niej udzial ( nie ma sensu - habudzik ) - masz za duzo wolnego czasu ???
                                                    AY tak z drugiej strony widze ze zaczyna tobie brakowac cierpliwosci i argumentow !!!

Napisales :
                                                    " Nie potrafisz nawet przeczytac ze zrozumieniem wiadomosci w jezyku angielskim, dostepnym wszystkim cywilizowanym internautom. "

No to musze przyznac ze tym mnie i innych obrazasz bo znajomosc jezyka angielskiego nie jest wykladnia cywilizacji , albo uwazasz ludzi nie znajacych tego jezyka za niecywilizowanych ????

I drugie pytanie ( moze w stylu habudzika) ale ja nie cywilizowany ( nie znam przeciez angielskiego ) nie rozumoie twojego tlumaczenia tego tekstu :
                                                    "sfrustrowani policjanci nie mieli innego wyjscia jak pozwolic mu pozostac na wolnosci"
                                                    Ty piszesz ze musieli go pozostawic na wolnosci , ale habudzik nie pyta dlaczego go nie aresztowali ,tylko dlaczego nie zaplacil mandatu ???
                                                    Albo twoje tlumaczenie z cywilizowanego jezyka jest niedokladne albo nie wlasciwe ale w tym przetlumaczonym tekscie nie pisze nic o mandacie - wiec ten tekst dla mnie osobiscie odpada jako twoj argument !!!

A tak pozatym to zycze dalszej owocnej paplaniny i jestem ciekawy co za argumenty jeszcze znajdziesz

pozdrawiam pacanek
                                                  • habudzik Re: Do zimnego !!!! 06.08.09, 21:39
                                                    Dzieki za pomoc .
                                                    Mi chodziło o to że pan N. mógł i powinien dostac mandat .
                                                    Oto wypowiedź innego europarlamentarzysty :
                                                    " Europosłowie nie mają paszportów dyplomatycznych, bo Unia nie jest krajem.
                                                    Mają jedynie dokument, który nazywa się laissez-passer - tłumaczy starszy stażem
                                                    eurodeputowany PO Tadeusz Zwiefka. Jak precyzuje, nie zwalnia on jednak od
                                                    płacenia mandatów. - On potwierdza jedynie immunitety w zakresie obowiązków
                                                    wykonywanych przez europosła w ramach jego pracy."
                                                    W związku z powyższym albo , albo . Albo nie znaja przepisów albo się bali .
                                                  • habudzik Re: Do zimnego !!!! 06.08.09, 21:48
                                                    pacanek_ten_prawdziwy napisała:

>
                                                    > Hallo nazimno !!!!
                                                    >
                                                    > Czytam ta glupia i bezsesowna "dyskusje" a wlasciwie paplanine i zastanawiam si
                                                    > e co toba kieruje brac w niej udzial ( nie ma sensu - habudzik ) - masz za duzo
                                                    > wolnego czasu ???
                                                    > AY tak z drugiej strony widze ze zaczyna tobie brakowac cierpliwosci i argument
                                                    > ow !!!
                                                    >
                                                    > Napisales :
                                                    > " Nie potrafisz nawet przeczytac ze zrozumieniem wiadomosci w jezyku angielskim
                                                    > , dostepnym wszystkim cywilizowanym internautom. "
                                                    >
                                                    > No to musze przyznac ze tym mnie i innych obrazasz bo znajomosc jezyka angielsk
                                                    > iego nie jest wykladnia cywilizacji , albo uwazasz ludzi nie znajacych tego jez
                                                    > yka za niecywilizowanych ????
                                                    >
                                                    > I drugie pytanie ( moze w stylu habudzika) ale ja nie cywilizowany ( nie znam p
                                                    > rzeciez angielskiego ) nie rozumoie twojego tlumaczenia tego tekstu :

Zaraz zaraz , ja nie dyskwalifikuje nikogo za brak umiejętności posługiwania się
                                                    jakimś językiem , nawet angielskim . W ogóle nie ma dla mnie znaczenia ani
                                                    czyjeś wykształcenie ani znajomość jezyków ani IQ . Co mnie to może obchodzić
                                                    jeśli gość pisze z sensem .
                                                    Co np Crannmerom , Mobilom , Tigesom i innym wykute na pałę regułki skoro na
                                                    proste pytanie nie pottrafią odpowiedzieć ????
                                                  • nazimno Zaden MEP nie placi mandatow! 07.08.09, 10:17
                                                    Dyplomaci nie placa, bo maja to w ....ie posiadajac immunitet,
                                                    co zreszta posel potwierdzil swoim zachowaniem, a byloby go stac
                                                    biorac pod uwage wymieniona w artykule marke samochodu, ktorym
                                                    jechal.

Do tego policja sie juz dawno temu przyzwyczaila.

Dlatego tez wypisanie mandatu dyplomacie byloby aktem
                                                    deklaracji naiwnosci policjanta. Stad puscili faceta wolno.

Taki "rozgarniety" habudzik rznie glupa i zadaje ciagle nudne
                                                    pytania, a ja mam za darmo rozrywke.

Poszukaj sobie informacji jak placa mandaty dyplomaci w Berlinie,
                                                    Brukseli, Paryzu...i ile forsy sa winni (teoretycznie tylko).

PS
                                                    Prosze o "dokladne" tlumaczenie tego samego fragmentu.
                                                    Popros pania od angielskiego.
                                                  • nazimno "Dyplomaci gwizdza na przepisy" 07.08.09, 10:28

www.morgenpost.de/berlin/article733437/Berlins_Diplomaten_pfeifen_auf_Verkehrsregeln.html
                                                  • habudzik Re: Zaden MEP nie placi mandatow! Bo co ? 07.08.09, 15:44
                                                    Jak zwał tak zwał przyzwyczajeniem czy nie ale powinni wystawić mandat i tyle .
                                                    Nie wystawili bo się bali . Powinni byli to zrobić a mimo to nie zrobili .
                                                    Będziesz teraz wymyślał że nie zrobili o byli przyzwyczajeni , bo zupa była
                                                    słona albo ciśnienie za wysokie .
                                                    Są przyzwyczajenie bo co ? Zanim odpowiesz to się znowu zastanów bo właśnie
                                                    dałeś mi sposobność na kolejne męczenie Cię o odpowiedź .
                                                  • nazimno Do pacanka! 07.08.09, 10:31
                                                    Pacanku, jezeli tego nie rozumiesz:

“sfrustrowani policjanci nie mieli innego wyjscia jak pozwolic mu
                                                    pozostac na wolnosci jako czlonkowi parlamentu europejskiego (MEP-
                                                    Memeber of European Parlament), ktorzy to czlonkowie ciesza sie tym
                                                    samym rodzajem immunitetu chroniacego przed postepowaniem
                                                    prokuratorskim (i odpowiedzialnoscia) co dyplomaci.”

to dobry nick sobie wybrales, gratulacje!

• pacanek_ten_prawdziwy Re: Do zimnego 07.08.09, 19:57

Hallo !!

Jak juz brakuje argumentow to ludzie niezbyt inteligetni probuja wszelkich innych sposobow aby odwrocic uwage od wlasnych glupot jakie napisali !!!
                                                    Jednym z takich sposobow jest np. proba obraznia :
                                                    " to dobry nick sobie wybrales, gratulacje!"
                                                    Ale tylko ludzie twojego pokroju lacza nicka z osobowoscia danej osoby - za malo inteligentny czy az tak wkurzony ze ktos mowi ci " nie prawda " .

Z tego co czytalem to jest paplanina miedzy toba i habudzikiem o to ,dlaczegi nie zostal ukarany mandatem przez niemiecka policje ,a ty dajesz tu jaki cytat o
                                                    "sfrustrowani policjanci nie mieli innego wyjscia jak pozwolic mu pozostac na wolnosci "
                                                    Przeczytaj jeszcze raz to co napisales - na wolnosci ,a nie ze nie mogli go ukaryc mandatem !!!!
                                                    Troche rzecowosci prosze , a nie tylko potok slow aby zakryc wlasne bledy .

Pozatym napisales cos o pani minister ,probujac ja tu bronic przed atakami habudzika :
                                                    " Der Haushaltsausschuss des Bundestages wird wegen der "Dienstwagen-Affäre" aus Kostengründen nicht zu einer Sondersitzungzusammenkommen. Er will sich aber mit der Angelegenheit bei ohnehin
                                                    schon angesetzten Sitzungsterminen am 26. August und 28. September befassen ."

To ze mieszkasz czy przebywasz czasowo w Niemczech nie
                                                    " zmusza " ciebie do obrony tego co sie wyprawia w Niemczach ( nastepni ministrowie uzywajacy aut sluzbowych na urlopie )

Pozdrawiam pacanek
                                  • nazimno Aby Cie zmotywowac -nie. 04.08.09, 10:29
                                    To tak na marginesie.
                                    NIE POZOSTAJE to w ZADNEJ relacji do glupot na autostradzie.

Jesli widzisz jakakolwiek korelacje, to przypomnij sobie
                                    cos o "wplywie skrzydelek motylka".

• habudzik Re: Aby Cie zmotywowac -nie. 04.08.09, 10:34
                                      nazimno napisał:

> To tak na marginesie.
                                      > NIE POZOSTAJE to w ZADNEJ relacji do glupot na autostradzie.
                                      >
                                      > Jesli widzisz jakakolwiek korelacje, to przypomnij sobie
                                      > cos o "wplywie skrzydelek motylka".

Pozostaje to w relacji z tym że oboje wykorzystali swoją pozycję społeczną do
                                      odniesienia korzyści .
                                      • nazimno Co, oczywiscie, 04.08.09, 10:41
                                        rozmywa stopien "wyskoku" u "troskliwego tatusia", natomiast
                                        obciaza w sposob niewyobrazalny wina pania minister, tak?

I wtedy obronca ucisnionych tatusiow, habudzik, moze oddychac
                                        swobodnie.

Myslalem, ze "stara dobra propaganda" z ul. Woronicza juz zdechla.
                                        Tak jednak nie jest.
                                        • habudzik Re: Co, oczywiscie, 04.08.09, 10:45
                                          nazimno napisał:

> rozmywa stopien "wyskoku" u "troskliwego tatusia", natomiast
                                          > obciaza w sposob niewyobrazalny wina pania minister, tak?
                                          >
                                          > I wtedy obronca ucisnionych tatusiow, habudzik, moze oddychac
                                          > swobodnie.

Niczego nie rozmywa . Dowodzi tylko tego że i tam i tu ważniaki z immunitetami
                                          wykorzystują swoją pozycję nie tak jak powinni .

> Myslalem, ze "stara dobra propaganda" z ul. Woronicza juz zdechla.
                                          > Tak jednak nie jest.

A to co za głupota ?
                                          • nazimno Nastepne glupie pytanie habudzika. 04.08.09, 11:10
                                            • habudzik Re: Nastepna odpowiedź Zimnego nie na temat. 04.08.09, 11:50

• jureek Re: Co, oczywiscie, 04.08.09, 12:15
                                            habudzik napisał:

> Niczego nie rozmywa . Dowodzi tylko tego że i tam i tu ważniaki z immunitetami
                                            > wykorzystują swoją pozycję nie tak jak powinni .

Różnica jest taka, że u nas Kurskiemu włos z głowy nie spadł, a tam ponosi się
                                            jednak konsekwencje:
                                            www.ksta.de/html/artikel/1233836509514.shtml
                                            W skrócie napiszę, o co chodzi, bo nie znasz niemieckiego.
                                            Minister w rządzie landu jechał sobie przez teren zabudowany z prędkością 109
                                            kmh i został na tym przyłapany. Zapłacił za to wykroczenie kilkaset euro mandatu
                                            i musiał oddać na 8 tygodni prawo jazdy.
                                            Jura
                                            • habudzik Re: Co, oczywiscie, 04.08.09, 18:29
                                              jureek napisał:

> habudzik napisał:
                                              >
                                              > > Niczego nie rozmywa . Dowodzi tylko tego że i tam i tu ważniaki z immunit
                                              > etami
                                              > > wykorzystują swoją pozycję nie tak jak powinni .
                                              >
                                              > Różnica jest taka, że u nas Kurskiemu włos z głowy nie spadł, a tam ponosi się
                                              > jednak konsekwencje:
                                              > www.ksta.de/html/artikel/1233836509514.shtml
                                              > W skrócie napiszę, o co chodzi, bo nie znasz niemieckiego.
                                              > Minister w rządzie landu jechał sobie przez teren zabudowany z prędkością 109
                                              > kmh i został na tym przyłapany. Zapłacił za to wykroczenie kilkaset euro mandat
                                              > u
                                              > i musiał oddać na 8 tygodni prawo jazdy.

Ale pani minister nie poniosła konsekwencji i tłumaczą ją jak mogą . Nawet
                                              tłumaczą że nie chciała rodzielać rodziny . Takie tłumaczenia to tłumaczenia o
                                              pomroczności jasnej . Nie uważasz że tłumaczenie o zabraniu syna kierowcy w celu
                                              " łaczeniu rodzin " to spora przesada ?
    • hanni Niech zgadne: jeden z najlepszych kierowcow Europy 03.08.09, 11:13
      i nawet elyta.
      • emes-nju Re: Niech zgadne: jeden z najlepszych kierowcow E 03.08.09, 15:07
        Wiemy, wiemy...

Zachowanie polskich kierowcow nijak nie ma sie do przykladow idacych
        z gory. W koncu waaaadza sobie, a spoleczenstwo sobie

Eeeeee... Skoro tak, to dlaczego mamy sie stosowac do regulacji
        NARZUCONYCH przez waaadze?

Jak zawsze sam sobie przeczysz i nawet tego nie zauwazasz :-P
        • hanni Re: Niech zgadne: jeden z najlepszych kierowcow E 03.08.09, 15:57
          emes-nju napisał:

> Eeeeee... Skoro tak, to dlaczego mamy sie stosowac do regulacji
          > NARZUCONYCH przez waaadze?

Cofaj na autostradzie to zrobisz waadzy na zlosc.
          • fastaxe77 Re: Niech zgadne: jeden z Bydgoszczy? 03.08.09, 18:14
            A nie prościej sfrezować do gołej gleby te głupie "pasy do jazdy awaryjnej", służące kierofcom do popełniania wykroczeń, kładących cień na naszom Najjaśniejszom?

www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrArticle=136693&NrIssue=1200&NrSection=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka