ja.nusz 20.10.09, 20:27 Poraz kolejny mi o tym przypominają i poraz kolejny robi mi się źle - 16 kapuścianych lat - tragedia. www.zdf.de/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donnerbalken biblijny akt dobroci... 21.10.09, 09:04 ja.nusz napisał: > Poraz kolejny mi o tym przypominają i poraz kolejny robi mi się źle - 16 > kapuścianych lat - tragedia. > > www.zdf.de/ ---------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 09:21 donnerbalken napisała: > I z głębokiej wdzięczności za ten biblijny akt dobroci względem bliźniego, sraj > ą tu w każdym nadarzającym się kącie...w Niemiaszkowym landzie... Masz na myśli tego sku...la, co sra na niemieckie państwo nazywając jego rząd quislingowskim? Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 09:47 jureek napisał: > donnerbalken napisała: > > > I z głębokiej wdzięczności za ten biblijny akt dobroci względem bliźniego > , sraj > > ą tu w każdym nadarzającym się kącie...w Niemiaszkowym landzie... > > Masz na myśli tego sku...la, co sra na niemieckie państwo nazywając jego rząd > quislingowskim? > Jura -------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 10:00 Niemieckie państwo nie jest okupowane. Jeżeli ktoś, kogo to państwo łaskawie przyjęło, twierdzi, że jest inaczej, to jest niewdzięcznym sku...lem srającym na no państwo. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 10:14 jureek napisał: > Niemieckie państwo nie jest okupowane. Jeżeli ktoś, kogo to państwo łaskawie > przyjęło, twierdzi, że jest inaczej, to jest niewdzięcznym sku...lem srającym n > a > no państwo. > Jura ------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 10:25 donnerbalken napisała: Cytat > Norwegia też nie była okupowana... > > To była jedynie prewencja przed okupacją Anglików... > > Ot co! > > Knut Hamsun ( Coś Ci mówi to nazwisko?) ------------------------------------ Odpowiedz Link
donnerbalken Czytam noblistów z literatury... 21.10.09, 10:39 jureek napisał: Cytat znalazłeś se nowego idola? Czytam noblistów z literatury... Także norweskich... Odpowiedz Link
jureek Re: Czytam noblistów z literatury... 21.10.09, 10:41 A ja w doborze lektur niekoniecznie wskazaniami szwedzkiej akademii się kieruję. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Czytam noblistów z literatury... 21.10.09, 10:56 jureek napisał: Cytat > A ja w doborze lektur niekoniecznie wskazaniami szwedzkiej akademii się kieruję > . > Jura > A ja jestem wielkim, fanatycznym wielbicielem poezji tej właśnie pani! Taka rewolucyjna! Jak ja ją lubię! Wszystkim, którzy mego poglądu nie podzielają, walę po gębie!!! Tak mi dopomóż Bóg! Tak mi dopomóż Bóg! Odpowiedz Link
donnerbalken Działa lepiej aniżeli walenie po gębie... 21.10.09, 11:40 donnerbalken napisała: Cytat A ja jestem wielkim, fanatycznym wielbicielem poezji tej właśnie pani! > > Taka rewolucyjna! > > Jak ja ją lubię! > > Wszystkim, którzy mego poglądu nie podzielają, > > walę po gębie!!! > > Tak mi dopomóż Bóg! Tak mi dopomóż Bóg! > Albo oskarżam o antysemityzm! Działa lepiej aniżeli walenie po gębie... Odpowiedz Link
lepian4 Re: biblijny akt dobroci... 21.10.09, 10:42 A nie bylo wczesniej generala J., ktory pozamykal granice? Helmut K. nie ma z tym nic wspolnego. Wymioty musza miec inna przyczyne. Stawiam na obfity jadlospis Helmuta. Odpowiedz Link
maria421 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 10:58 ja.nusz napisał: > Poraz kolejny mi o tym przypominają i poraz kolejny robi mi się źle - 16 > kapuścianych lat - tragedia. I Ty sam z wlasnej nieprzymuszonej woli wybrales pozostanie w tej tragedii? Odpowiedz Link
donnerbalken Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:06 maria421 napisała: Cytat I Ty sam z wlasnej nieprzymuszonej woli wybrales pozostanie w tej tragedii? Albo Januszek jest na bakier z zasadami logiki, albo Januszek jest na misji... Trzeciej możliwości nie widzę... Odpowiedz Link
jureek Re: Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:14 donnerbalken napisała: > Albo Januszek jest na bakier z zasadami logiki, > > albo Januszek jest na misji... > > Trzeciej możliwości nie widzę... A Ty jak zgodnie z zasadami logiki uzasadnisz uzasadnisz Twoje dobrowolne pozostanie w państwie, którego rząd uważasz za quislingowski? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:23 Dobrowolnie? Nie przesadzaj, misja nie pyta sie o samopoczucie i wlasna wole. Odpowiedz Link
donnerbalken Misja! 21.10.09, 11:32 lepian4 napisał: > Dobrowolnie? Nie przesadzaj, misja nie pyta sie o samopoczucie i > wlasna wole. ----------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:47 lepian4 napisał: > Dobrowolnie? Nie przesadzaj, misja nie pyta sie o samopoczucie i > wlasna wole. Aha, czyli Twoim zdaniem Asiek realizuje w Niemczech jakąś misje, tak? Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Tak ciężko to zrozumieć? 21.10.09, 12:00 jureek napisał: Cytat > lepian4 napisał: > > > Dobrowolnie? Nie przesadzaj, misja nie pyta sie o samopoczucie i > > wlasna wole. > > Aha, czyli Twoim zdaniem Asiek realizuje w Niemczech jakąś misje, tak? > Jura > ---------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Tak ciężko to zrozumieć? 21.10.09, 12:09 Chyba raczej misję judzenia jednych przeciw drugim. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Tak ciężko to zrozumieć? 21.10.09, 12:14 jureek napisał: > Chyba raczej misję judzenia jednych przeciw drugim. > Jura ---------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Tak ciężko to zrozumieć? 21.10.09, 12:41 donnerbalken napisała: > Wiem! > > Tobie byłoby milej, gdybyśmy tu mieli więcej Januszków . On jest taki miły... A > ja jestem taki podły... Asieku, ty nie jesteś podły - ty jesteś starym pierdolniętym folksdojczem i jakakolwiek polemika z tobą mija się z celem. Osobiście mam pretensje do siebie samego za to, że tak późno to zrozumiałem. Pisz więc te swoje kretyńskie brednie dalej - podobnie pierdolnięci do ciebie zawsze będą się z tego cieszyć. Odpowiedz Link
donnerbalken Asieku, ty nie jesteś podły... 21.10.09, 12:53 Januszek pierdoli na swego obrońcę z urzędu i sam się broni jak następuje: Cytat Asieku, ty nie jesteś podły - ty jesteś starym pierdolniętym folksdojczem i jakakolwiek polemika z tobą mija się z celem. Osobiście mam pretensje do siebie samego za to, że tak późno to zrozumiałem. Nu więc co? Jednak wizyta u psychodoktora! Może Ci wytłumaczy zasady logiki? Nu, a jeżeli nie, to palniesz mu prost w parszywą gębę, że jest antysemitą! Ot co! Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:26 jureek napisał: > donnerbalken napisała: > > > Albo Januszek jest na bakier z zasadami logiki, > > > > albo Januszek jest na misji... > > > > Trzeciej możliwości nie widzę... > > A Ty jak zgodnie z zasadami logiki uzasadnisz uzasadnisz Twoje dobrowoln > e > pozostanie w państwie, którego rząd uważasz za quislingowski? > Jura ------------------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Trzeciej możliwości nie widzę... 21.10.09, 11:30 Tak by ostudzic dyskusje Januszku, to dla ciebie, by juz ci nie robilo sie zle. Odpowiedz Link
donnerbalken No i historia się powtarza... 21.10.09, 11:13 maria421 napisała: Cytat > > ja.nusz napisał: > > > Poraz kolejny mi o tym przypominają i poraz kolejny robi mi się źle - 16 > > kapuścianych lat - tragedia. > > > I Ty sam z wlasnej nieprzymuszonej woli wybrales pozostanie w tej tragedii? Januszek mi kiedyś wytłumaczył jak to było z rodziną Grynszpanów. Rodzina Grynszpanów wytrzymała w III Rzeszy od 1933 do 1938 w nadziei, że Hitlera niedługo szlag trafi... No i historia się powtarza... Januszek ma nadzieję, że Niemiaszków niebawem szlag trafi... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 13:19 maria421 napisała: > > I Ty sam z wlasnej nieprzymuszonej woli wybrales pozostanie w tej tragedii? Mario, poraz kolejny zadajesz pytania jak takie niedorozwinięte dziecko. Kohl był po prostu na tle swoich wszystkich poprzedników obciachem lokalnym i międzynarodowym. Nawet jego następca Schrodi miał więcej formatu - temu jednak udało się własną partię skutecznie doprowadzić do miejsca, wktórym się dzisiaj znajduje. Marysiu, czy ty od razu zmieniasz miejsce zamieszkania, jeżeli coś ci w sąsiedztwie nie pasuje? Odpowiedz Link
donnerbalken zmieniasz miejsce zamieszkania 21.10.09, 13:43 ja.nusz rżnie wariata: Cytat Marysiu, czy ty od razu zmieniasz miejsce zamieszkania, jeżeli coś ci w sąsiedztwie nie pasuje? Nie! Rodzina Grynszpanów także nie... A członka rodziny wysłali do Ambasady Niemiaszkowej w Paryżu aby walczył o swe święte prawa... PS Gdy w moim sąsiedztwie ktoś głupio na mnie spogląda, oskarżam go o antysemityzm... Działa 100%! Lepiej aniżeli Pancerfaust! Odpowiedz Link
maria421 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 13:57 I jak tu nie lubiec Januszka? Tym razem za humor dnia ktory cytuje: "Nawet jego następca Schrodi miał więcej formatu - temu jednak udało się własną partię skutecznie doprowadzić do miejsca, wktórym się dzisiaj znajduje. " Odpowiedz Link
donnerbalken Z całego serca mego i z całej duszy mojej... 21.10.09, 14:06 maria421 napisała: Cytat > I jak tu nie lubiec Januszka? Tym razem za humor dnia ktory cytuje: > > "Nawet jego następca Schrodi miał więcej > formatu - temu jednak udało się własną partię skutecznie doprowadzić > do miejsca, wktórym się dzisiaj znajduje. " Januszek ist so ein lieber Trottel... Ich kann auch nicht anders... Ich liebe ihn auch... Z całego serca mego i z całej duszy mojej... Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 14:11 maria421 napisała: Cytat > I jak tu nie lubiec Januszka? Tym razem za humor dnia ktory cytuje: > > "Nawet jego następca Schrodi miał więcej > formatu - temu jednak udało się własną partię skutecznie doprowadzić > do miejsca, wktórym się dzisiaj znajduje. " A mam wyszukać jego opinię o Konradzie Adenauerze? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 14:13 A cóż cię tak rozbawiło Maryjanno? Może to, że G.S. miał więcej formatu od Kapusty? A wiesz dlaczeo miał - bo to nie była żadna sztuka być lepszym od Kohla. Kohl jest kawał chłopa - i na tym kończy się jego wielkość. Odpowiedz Link
donnerbalken Kohl zjednoczył Niemcy... 21.10.09, 14:38 ja.nusz napisał: Cytat > A cóż cię tak rozbawiło Maryjanno? Może to, że G.S. miał więcej > formatu od Kapusty? A wiesz dlaczeo miał - bo to nie była żadna > sztuka być lepszym od Kohla. > Kohl jest kawał chłopa - i na tym kończy się jego wielkość. > Kohl zjednoczył Niemcy...(ogromnym kosztem...Wybrzeże Wschodnie...) Dla Niemiaszków dosyć ważne wydarzenie... Dla przybłędów z Kaszub mniej ważne... Odpowiedz Link
maria421 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 14:55 Rozbawilo mnie to, ze chwaliles G.S. za to ze doprowadzil swa partie do tego gdzie dzis jest. Czyli do 20% Za HarzIV tez go chwalisz? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 15:04 maria421 napisała: > Rozbawilo mnie to, ze chwaliles G.S. za to ze doprowadzil swa partie do tego > gdzie dzis jest. Czyli do 20% Jezus i Maryja, jeżeli ty zrozumiałaś to jako pochwałę dla Schrödera, to musisz się koniecznie leczyć. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 16:59 Nie udawaj. Trzeba bylo pomyslec zanim napisales. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 19:49 Nawet jesli masz racje, pomysl na spokojnie, jak daleko ci jest do Kohla. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 19:58 lepian4 napisał: > Nawet jesli masz racje, pomysl na spokojnie, jak daleko ci jest do > Kohla. Pomyślałem najspokojniej jak się dało - im dalej tym lepiej. Pomimo wszystko tobie też tego życzę. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 21:53 To moze pomysl teraz emocjonalnie. Moze przejrzysz na oczy Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 21.10.09, 23:20 Możesz namawiać mnie do rozmyślań we wszystkich możliwych stanach emocjonalnych - nie zmieni to faktu, że Kapusta przeszedł do histori jako kanclerz rekordzista, a właściwie jako skorumpowany "Obertrottel". Zjednoczenie Niemiec nie jest jego zasługą - on przypadkiem był w tym czesie kanclerzem - nie mniej i nie więcej. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 09:05 Jasne, miara sukcesu i slawy jest kanclerz ruhiger Hand, ktory swa utracona posadke zaminiel na uslugi pokanclerskie na dalekiej Syberii. Wszystko odbywa sie w granicach zdrowego rozssadku. Q.M.! Nawet serce bije im po lewej stronie Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 09:38 Schrödi to polityczna kanalia trochę innego typu - ale czy to zmienia coś w tym, że Kohl był zerem? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 19:43 Skoro ty uwazasz go za nic, to jest to ktos wyjatkowy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 19:52 Masz trochę racji (jak zwykle tylko trochę) - Kapusta ma bardzo bliskiego krewnego na termodynamicznej skali temperatur - fachowcy nazywają to zerem bewzględnym. Odpowiedz Link
donnerbalken Bardzo cierpię z tego powodu... 22.10.09, 09:41 lepian4 napisał: Cytat > Jasne, miara sukcesu i slawy jest kanclerz ruhiger Hand, ktory swa > utracona posadke zaminiel na uslugi pokanclerskie na dalekiej > Syberii. Wszystko odbywa sie w granicach zdrowego rozssadku. Q.M.! > Nawet serce bije im po lewej stronie Lepian nr 4! Ty jesteś w szczęśliwej sytuacji: Januszek utrzymuje z Tobą dobre i bardzo dobre stosunki dyplomatyczne. W stosunku do mojej osoby, wszystkie stosunki zostały zerwane. Bardzo cierpię z tego powodu... Z Januszkiem się zawsze fajnie dyskutowało... PS Na forum niemieckim opublikowałem następujący Post: Cytat Lieber topbolek, ich würde Dir einen freundschaftlichen Rat geben. Streite niemals mit Januszek. Januszek ist im besitze einer Wunderwaffe! Nach deutscher Gesetzgebung ist Januszek immer im Recht! Jeder, der nicht seine Meinung teilt, ist ein perverser Antisemit. Man kann auch sagen: Brunatna Gnida! Wahlweise auch: Folksdojczer... Und damit bist Du weg vom Fenster! PS Grammatikalisch hast Du natürlich Recht, aber was nutzt es Dir? Wenn Du politisch kein Recht hast? Quelle: Duden Band 9; Richtiges und gutes Deutsch, Seite: 173 Odpowiedz Link
jureek Re: Bardzo cierpię z tego powodu... 22.10.09, 10:55 donnerbalken napisała: > Nach deutscher Gesetzgebung ist Januszek immer im Recht! Podasz odpowiednią ustawę i paragraf w niemieckim prawie? Jura Odpowiedz Link
donnerbalken § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 11:04 jureek napisał: Cytat > donnerbalken napisała: > > > Nach deutscher Gesetzgebung ist Januszek immer im Recht! > > Podasz odpowiednią ustawę i paragraf w niemieckim prawie? > Jura > § 130 StGB Volksverhetzung Odpowiedz Link
jureek Re: § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 11:06 donnerbalken napisała: > § 130 StGB Volksverhetzung Niczego tam o Januszu się nie doczytałem, coś kręcisz, Asiek. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 11:13 jureek napisał: > donnerbalken napisała: > > > § 130 StGB Volksverhetzung > > Niczego tam o Januszu się nie doczytałem, coś kręcisz, Asiek. > Jura > -------------------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken Re: § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 11:15 donnerbalken napisała: Cytat > jureek napisał: > > > donnerbalken napisała: > > > > > § 130 StGB Volksverhetzung > > > > Niczego tam o Januszu się nie doczytałem, coś kręcisz, Asiek. > > Jura > > > -------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 16:23 Mam w mojej przeglądarce taką funkcję Strg+F. Szukałem więc pod podanym przez Ciebie linkiem słowa "Janusz", ale nie znalazłem. Coś kręcisz, jęczybuło. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: § 130 StGB Volksverhetzung 22.10.09, 19:49 Zapomniales wklepac kropke. Ostatecznie zapomniales wspomniec przywilej januszka: jest czesto kasowany, wiec latwiej mu udowodnic, ze prawi od rzeczy. In nautra wychodzi dzikie zwierze. Odpowiedz Link
jureek Re: § 130 StGB Volksverhetzung 23.10.09, 09:05 lepian4 napisał: > Ostatecznie zapomniales wspomniec przywilej januszka: jest czesto > kasowany, No i podważyłeś tezę Twojego mentora. Jak może być kasowany, skoro Twój mentor twierdzi, że chroni go niemieckie prawo? Jura Odpowiedz Link
donnerbalken był zjednoczycielem Niemiec... 03.11.09, 15:31 Januszek zeznaje jak następuje: Cytat Zjednoczenie Niemiec nie jest jego zasługą - on przypadkiem był w tym czesie kanclerzem - nie mniej i nie więcej. Nu, właśnie... Ten pan z polskim nazwiskiem był zjednoczycielem Niemiec... A nie żaden Kapusta... Pisałem był już o tym...przed 2-ma laty... Proszą moje posty uważniej czytać... Dziękuję... Odpowiedz Link
donnerbalken obciachem lokalnym i międzynarodowym. 22.10.09, 09:18 ja.nusz napisał: Cytat Kohl był po prostu na tle swoich wszystkich poprzedników obciachem lokalnym i międzynarodowym. Święta prawda! Adenauer bardzo dobrze wyglądał w swoim płaszczu krzyżackim! A Kapusta takiego płaszcza nie posiadał... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 20:07 W sumie paskudne imię - Helmut, że się tak trywialnie wtrącę do dyskusji fachowców. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 20:23 zbyfauch napisał: Cytat > W sumie paskudne imię - Helmut, że się tak trywialnie wtrącę do dyskusji fachowców. > May I introduce myself? My name is Izzak Odpowiedz Link
donnerbalken w ramach mojej misji... 22.10.09, 22:02 donnerbalken napisała: Cytat > May I introduce myself? My name is Izzak Kiedy nasze forum spotka się do takiego tańca? Ja bym to w ramach mojej misji zorganizował... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 21:08 Mysle, ze kazdy Helmut ocenia tak samo mie Zbigniew Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Helmut za Helmuta 22.10.09, 21:50 lepian4 napisał: > Mysle, ze kazdy Helmut ocenia tak samo mie Zbigniew Ale ci ślepian dojebał - odważne w przypadku kazika, który przynajmniej na drugie ma Adolf. Odpowiedz Link
jureek Re: Helmut za Helmuta 23.10.09, 09:02 lepian4 napisał: > Mysle, ze kazdy Helmut ocenia tak samo mie Zbigniew Upoważniły Cię Helmuty do wypowiadania się w ich imieniu? Ja znam jednego bardzo sympatycznego Helmuta, uczy się polskiego i na pewno nie ocenia w ten sposób imienia Zbigniew. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Zmiana tematu! 22.10.09, 20:35 Zmiana tematu! Lepsze od starego, tłustego Helmuta! Przysięgam! Odpowiedz Link