jessi_a 24.04.09, 19:37 Panowie, albo sie uspokoicie i zaczniecie normalnie dyskutowac, a nie sie wzajemnie obrazac, albo zamykam to forum !!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shabbat.shalom albo zamykam to forum 24.04.09, 19:39 jessi_a napisała: > Panowie, albo sie uspokoicie i zaczniecie normalnie dyskutowac, a > nie sie wzajemnie obrazac, albo zamykam to forum !!!!! ------------------------------------- Odpowiedz Link
jessi_a Re: albo zamykam to forum 24.04.09, 19:42 nikomu nie mam zamiaru imponowac. Wyroslam juz z tego. Prosze o odrobine kultury, wydaje mi sie, ze nie musze pisac tu elaboratu pt:Kultura dyskusji. Nie wierze, ze jestescie burakami...albo sie myle. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ależ to jego misja... 24.04.09, 20:00 jessi_a napisała: Nie wierze, ze jestescie burakami...albo sie myle. --------------------------- Odpowiedz Link
jessi_a Re: Ależ to jego misja... 24.04.09, 20:02 jakiego znowu wroga, jaki sabotaz.?? Odpowiedz Link
lepian4 Re: albo zamykam to forum 24.04.09, 21:01 Jessi, dziekuje ci za to bezpardonowe oczyszcanie tego forum. Zyczylbym sobie czesciej takowych akcji. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: albo zamykam to forum 24.04.09, 21:09 lepian4 napisał: > Jessi, dziekuje ci za to bezpardonowe oczyszcanie tego forum. > Zyczylbym sobie czesciej takowych akcji. Wazeliniarz a w rzeczywistości brunatna menda. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: albo zamykam to forum 24.04.09, 21:15 ja.nusz napisał: > Wazeliniarz a w rzeczywistości brunatna menda. Janusz, obaj mają rzeczywiście mózg inaczej, niemniej obdarzając ich taką namiętnością, dowartościowujesz ich, sankcjonujesz niejako ich egzystencję. Po co? Odpowiedz Link
shabbat.shalom naiwniaku 24.04.09, 21:22 zbyfauch napisał: > ja.nusz napisał: > > Wazeliniarz a w rzeczywistości brunatna menda. > > Janusz, obaj mają rzeczywiście mózg inaczej, niemniej obdarzając ich taką namiętnością, dowartościowujesz ich, sankcjonujesz niejako ich egzystencję. Po co? ------------------------------- Odpowiedz Link
zbyfauch Re: naiwniaku 24.04.09, 21:26 shabbat.shalom napisała: > A ty naiwniaku myślisz, że logiką do niego trafisz? Tak jakbyś Ty się logiką jedynie kierował. Ech ludzie...www.youtube.com/watch?v=_X2GxctHJOA Odpowiedz Link
shabbat.shalom Nawet w USA! 24.04.09, 21:39 zbyfauch napisał: Tak jakbyś Ty się logiką jedynie kierował. Ech ludzie...www.youtube.com/watch?v=_X2GxctHJOA ------------------------------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: albo zamykam to forum 25.04.09, 03:43 A tam wazeliniarz. Gdybys umial czytac i wyciagac wnioski, juz dawno zrozumialbys moje cudowne nawrocenie: sram z toba, by bylo tu nieprzyjemniej, w mysl zasady, co dwoch obsrancow, to nie jeden. A za ta mende powinienes trafic do kosza, lewacki awanturniku. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Basta ! 24.04.09, 19:40 jessi_a napisała: (...) Słowo "dyskutować" wywołuje u mnie rozwolnienie, przepraszam. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Basta ! 24.04.09, 19:41 zbyfauch napisał: > jessi_a napisała: (...) > > Słowo "dyskutować" wywołuje u mnie rozwolnienie, przepraszam. Ogólnie, czy może w konkretnych kontekstach? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Basta ! 24.04.09, 19:45 ja.nusz napisał: > Ogólnie, czy może w konkretnych kontekstach? Ogólnie. Ja lubię o tej właśnie odwrotnej stronie pewnej włościanki. Poważne sprawy mam w tzw. "realu". Odpowiedz Link
jessi_a Re: Basta ! 24.04.09, 19:48 tu nie chodzi tylko o powazne sprawy, mozna sobie pogadac na luzne tematy... Ale poziom jako taki musi byc utrzymany, a przynajmniej powinien, a nie wzajemne opluwanie sie i mylenie forum z kloaka Odpowiedz Link
jessi_a Re: Basta ! 24.04.09, 19:44 Forum Cytat... ein realer oder virtueller Ort, wo Meinungen untereinander ausgetauscht werden können, Fragen gestellt und beantwortet werden können, siehe Forum (Kultur) Odpowiedz Link
zbyfauch I tak w ogóle... 24.04.09, 20:07 Jessi, niezależnie od sytuacji, Twoich intencji, czy tam innych czynników...nie uważasz Twojego wystąpienia w czerwonym mundurku za nieco teatralne? Rozumiem, że tniesz. To Twoje forum. Prywatne, i masz do tego oczywiste prawo. Ale czy musisz przy tym rozdzierać szaty? Znaczy wirtualnie. Jestem przekonany, że rozdzierając szatki w realu, wzbudziłabyś emocje zupełnie innego rodzaju. Odpowiedz Link
jessi_a Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 20:12 pozwolic na chamstwo. Przeciez nie bede 24 godziny sledzila forum i wycinala. Lubie ironie i taka preferuje na forum, no... chcialabym Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 20:24 jessi_a napisała: > pozwolic na chamstwo. Przeciez nie bede 24 godziny sledzila forum i > wycinala. Wydaje mi się, że tutejsze chamstwo zaskorupiło się w formie jakiegoś endemitu. Te poszczekujące dialogi na kulawe nogi przypominają bardziej staromałżeńskie sprzeczki niż rzeczywistą wojnę. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 20:49 Zbychu, nie będę ukrywał, że lubię styl Twojego pisnia, ale od podsumowywania asiekowolepianowgo kurestwa mnie nie powstrzymasz - never!!! Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 20:52 a.nusz napisał: > Zbychu, nie będę ukrywał, że lubię styl Twojego pisnia, > ale od podsumowywania asiekowolepianowgo kurestwa > mnie nie powstrzymasz - never!!! Cóż, Chrystusem nie będę. Ani myślę. Odpowiedz Link
lepian4 Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 03:46 Jeszcze nie posumowales asiekowolepianowgo kurestwa. Zastanow sie inteligencie, czy warto? Odpowiedz Link
annajustyna Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 11:11 KureWstwo, tak sie to pisze... sjp.pwn.pl/lista.php?co=kurewstwo Odpowiedz Link
ja.nusz Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 12:22 annajustyna napisała: > KureWstwo, tak sie to pisze... > sjp.pwn.pl/lista.php?co=kurewstwo Dięki za poprawkę - nie ma to jak info z pierwszej ręki. Odpowiedz Link
jureek Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 12:31 ja.nusz napisał: > Dięki za poprawkę - nie ma to jak info z pierwszej ręki. Uważam się za tolerancyjnego, ale damscy bokserzy działają na mnie jak płachta na byka. Przegiąłeś, Janusz. I to nie po raz pierwszy. Jura Odpowiedz Link
annajustyna Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 13:02 Coz, Januszu, Twoja gornolotna wypowiedz swiadczy o Tobie. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Twoja gornolotna wypowiedz swiadczy o Tobie. 25.04.09, 13:35 annajustyna napisała: > Coz, Januszu, Twoja gornolotna wypowiedz swiadczy o Tobie. --------------------------------- Odpowiedz Link
annajustyna Re: Twoja gornolotna wypowiedz swiadczy o Tobie. 25.04.09, 15:50 Hmm, jeczez jedna taka madrosc ze strony Januszka i bedzie chyba ban... Odpowiedz Link
shabbat.shalom Lubie ironie i taka preferuje na forum... 24.04.09, 20:33 jessi_a napisała: Lubie ironie i taka preferuje na forum, no... chcialabym ----------------------------- Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Lubie ironie i taka preferuje na forum... 24.04.09, 20:44 shabbat.shalom napisała: (...) Dlaczego jątrzysz? Nie potrafisz powstrzymać się od komentarza? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Nie potrafisz powstrzymać się... 24.04.09, 20:49 zbyfauch napisał: > Dlaczego jątrzysz? > Nie potrafisz powstrzymać się od komentarza? ---------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Lubie ironie i taka preferuje na forum... 24.04.09, 20:46 shabbat.shalom napisała: Januszkowe wpisy tryskały ironią.... Gdyby twój stary raz mniej w życiu tryskał, mielibyśmy tu święty spokój. Odpowiedz Link
mieux Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 20:49 Ten skasowany wątek to dopiero była ekspresja! Jessi, nieważne słowa, ważne emocje. Wciskanie sobie grzeczności, pisanie tak by kogoś nie urazić, pisanie tego, co ktoś chciałby przeczytać ... Nie zemdliłoby Cię? Odpowiedz Link
shabbat.shalom Nie zemdliłoby Cię? 24.04.09, 20:59 mieux napisała: Wciskanie sobie grzeczności, pisanie tak by kogoś nie urazić, pisanie tego, co ktoś chciałby przeczytać ... Nie zemdliłoby Cię? -------------------------------------- Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 21:06 mieux napisała: nieważne, co napisała... cześć MieuxMieux Odpowiedz Link
mieux Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 19:15 Przeczytałam w tym wątku o Twoich dolegliwościach gastrycznych ... Czy to od tej francuskiej kuchni? Trzeba było powyciągać ruchome (żywe) części dań. Teraz jest taka moda, że do jadalnych potraw dodaje się atrapę, której jeść nie należy. Podobnie nie zjadamy parasolek w drinkach Odpowiedz Link
zbyfauch Re: I tak w ogóle... 25.04.09, 19:53 mieux napisała: > Przeczytałam w tym wątku o Twoich dolegliwościach gastrycznych ... To było do mnie? Nie jestem drzewkowcem i tylko wrodzona uprzejmość, tudzież sympatia, skłoniły mnie do przełączenia widoku forum. Odpowiedz Link
jessi_a Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 21:09 ale co za duzo to niezdrowo. Tu nigdy nie bylo grzecznie, ani nigdy nie bylo tu TWA. Odpowiedz Link
shabbat.shalom Wiadomość nie została wysłana... 24.04.09, 21:30 Wiadomość nie została wysłana, powód: nie można odpowiedzieć na tę wiadomość, zalecamy rozpoczęcie nowego wątku ================================ lepian4 napisał: poloz sie spac ---------------- Odpowiedz Link
lepian4 Re: Wiadomość nie została wysłana... 25.04.09, 03:49 i obnaza sie przed telewizorem. Sorry, zapomnialem. Fakty<cznie, powinienem byc bardziej wyrozumioaly w stosunku dso stalego pacjenta psychiatrii w Caritasie Odpowiedz Link
jureek Re: I tak w ogóle... 24.04.09, 21:36 jessi_a napisała: > ale co za duzo to niezdrowo. Tu nigdy nie bylo grzecznie, ani nigdy > nie bylo tu TWA. I to właśnie największy plus tego forum, w przeciwieństwie do innych, gdzie panuje "Friede, Freude, Eierkuchen". Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Przenieśli Cię na placówkę do Ameryki Południowej 24.04.09, 21:46 jureek napisał: I to właśnie największy plus tego forum, w przeciwieństwie do innych, gdzie panuje "Friede, Freude, Eierkuchen". Jura ---------------------------------- Odpowiedz Link
maria421 Jessi_a 24.04.09, 23:04 Tnij az sie opamietaja! Nie pozwol sobie zniszczyc tego forum. Odpowiedz Link
jessi_a Re: Jessi_a 25.04.09, 13:11 lubie watki pelne emocji, ale schodzenia do parteru nie bede tolerowac. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jessi_a 25.04.09, 13:24 jessi_a napisała: > lubie watki pelne emocji, ale schodzenia do parteru nie bede > tolerowac. > Slusznie! Odpowiedz Link
shabbat.shalom wyciągnąć własne wnioski 25.04.09, 03:59 Jeżeli ktoś chciałby zrozumieć, co się na forach dzieje, tego zachęcam do uważnego przestudiowania niniejszego artykułu. I wyciągnąć własne wnioski. Autoren artykułu jest Jerzy Szygiel. (...) Jak wielu dziennikarzy, o „operacji Hasbara” usłyszałem pierwszy raz w czasie izraelskiej inwazji Libanu w 2006 roku. Izraelskie MSZ ogłaszało wtedy nabór do programu PR, który miałby wpływ na opinie o konflikcie na Bliskim Wschodzie, wyrażane w Internecie. W brytyjskim Guardianie Richard Silverstein pisze, że wraz z ofensywą izraelską w Gazie Hasbara nasila swoją działalność i wznawia rekrutację. Przedstawia nawet tekst e-maila, wysyłanego do potencjalnych kandydatów… (...) tiny.pl/bwvd Odpowiedz Link
shabbat.shalom Ze zrozumiałych powodów... 25.04.09, 04:24 shabbat.shalom cytuje: Jak wielu dziennikarzy, o „operacji Hasbara” usłyszałem ... ---------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: wyciągnąć własne wnioski 25.04.09, 10:44 Też mi rewelacja. Myślałeś naiwniaku, że służby wywiadowcze nie interesują się forami internetowymi? Przecież ich obecność jest wyraźnie widoczna na forach od dawna. Niech tylko coś się w Rosji wydarzy, od razu uaktywniają się na forach ruscy agenci wpływu. A jednego z BND to widziałem na polskich forach zanim jeszcze powstało forum Gazety. Tu nie tylko o propagandę chodzi. Forum jest również dobrym narzędziem do sondowania nastrojów. Jura P.S. Nie przeceniałbym jednak tego forum. Agenci nie rozdrabniają się na takie niszowe fora jak to, spotkasz ich raczej na forum Wiadomości, Kraj i w komentarzach do artykułów ze strony głównej portalu. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: wyciągnąć własne wnioski 25.04.09, 13:53 jureek napisał: > Też mi rewelacja. Myślałeś naiwniaku, że służby wywiadowcze > nie interesują się forami internetowymi? Pambuk! Myślałem, że takie rzeczy ludzie mówią dla jaj, ewentualnie w charakterze figury retorycznej. Człowiek uczy się przez całe życie, jak mawia stare, hitlerowskie powiedzonko. Odpowiedz Link
shabbat.shalom prosty lud tego nie zauważy... 25.04.09, 15:00 jureek napisał: Też mi rewelacja. Myślałeś naiwniaku, że służby wywiadowcze nie interesują się forami internetowymi? Przecież ich obecność jest wyraźnie widoczna na forach od dawna. ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Dziękuję za rzetelną odpowiedź. Święta prawda. Nic nowego pod słońcem. Ale stare metody można ciągle usprawniać i prosty lud tego nie zauważy....W tym wypadku chodzi o propagandę... Z izraelskiego podręcznika propagany: „Operacja Hasbara” (...) Pierwsza to name calling - próba trwałego przypisania jakiejś osobie lub idei pozytywnego lub negatywnego symbolu czy atrybutu. Podręcznik radzi np. nazywać wszystkie palestyńskie partie polityczne „organizacjami terrorystycznymi”, a żydowskie kolonie na terytoriach okupowanych „społecznościami”, „wsiami” lub „osiedlami”. Name calling jest bardzo trudny do skontrowania – zapewniają autorzy i przypominają, że najważniejsze w nim jest powtarzanie dokładnie tych samych słów (np. przymiotników) w odniesieniu do konkretnych celów. (...) tiny.pl/bwvd -------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: prosty lud tego nie zauważy... 25.04.09, 15:20 Mylisz propagandę od zwykłego nazywania rzeczy po imieniu. Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: prosty lud tego nie zauważy... 25.04.09, 15:29 jureek napisał: > Mylisz propagandę od zwykłego nazywania rzeczy po imieniu. Jura > --------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: prosty lud tego nie zauważy... 25.04.09, 15:34 Powtarzasz się. Ciągłe powtarzanie też zdaje się jest zalecane propagandzistom, nieprawdaż? Jura Odpowiedz Link
shabbat.shalom Re: prosty lud tego nie zauważy... 25.04.09, 15:42 jureek napisał: Powtarzasz się. Ciągłe powtarzanie też zdaje się jest zalecane propagandzistom, nieprawdaż? ------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
fan.club Nie bardzo rozumiem.... 25.04.09, 15:53 co jest propagandą, a co nazywaniem po imieniu w przypadku wysranego mózgu i Jude Isidora? Odpowiedz Link
fan.club Wolałem zapytać autora... 25.04.09, 17:56 tego stwierdzenia. Mogę też sam pomyśleć, ale w tym przypadku trudno będzie uwzglęnić to, co ewentualnie miałeś na mysli. Odpowiedz Link
realdirect2 po przyjacielsku doradzam: Zamknij! 25.04.09, 13:24 Bedziesz miala SPOKOJ. Codziennie sa otwierane przez kolejnych pojebancow nowe fora dla reszty pojebancow. Nie osierocisz nikogo. Odpowiedz Link