Gość: lukiz Re: Prosta ( ? ) zagadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:18 ale oso chozi? Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Prosta ( ? ) zagadka 25.08.04, 21:22 Gość portalu: lukiz napisał(a): > ale oso chozi? Prosta jak znak zapytania? Odpowiedz Link Zgłoś
reptar A może tak?: - - - - - prosta - ( ? ) - zagadka 26.08.04, 13:26 Może musimy sami sobie określić zasady tej zagadki? Przyszło mi do głowy coś takiego: są takie zagadki, że dwa wyrazy trzeba połączyć trzecim, np.:                   słuchacz (?) pośredni Słowem-łącznikiem będzie WOLNY (wolny słuchacz, wolny pośredni w piłce nożnej). Skoro mamy:                   prosta (?) zagadka to może da się podstawić za znak zapytania jakieś słowo, które by się dało w roli łącznika choć od biedy zaakceptować?       ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A może tak?: - - - - - prosta - ( ? ) - zagad IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 26.08.04, 14:17 Kobieta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: A może tak?: - - - prosta - ( ? ) - zagadka 26.08.04, 15:40 Przyznam, że nie spodziewałem się aż tak udanego rozwiązania. Kiedy przerabiałem temat wątku na zagadkę, improwizowałem. Nie miałem żadnej konkretnej odpowiedzi na myśli. Tymczasem zrobiło się z tego ultralakonicznego postu inicjującego naprawdę ciekawe zadanko. Słowa uznania za tę "kobietę"! Nie zamykam sprawy. Być może ktoś zechce zgłosić jeszcze jakieś inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaszcz Re: Prosta ( ? ) zagadka IP: 153.19.176.* 30.08.04, 14:31 nieskończona Odpowiedz Link Zgłoś