Gość: taterki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:43 Zadam zagadkę którą sam wymysliłem i prawdę powiedziawszy nie znam odpowiedzi. Zagadka dotyczy filmu Shrek2. Pytanie: Czy Smoczyca uległa metamorfozie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdzie Re: smoczyca 17.12.04, 22:48 prosze Pana, jezeli mamy do czynienia z istota zywa, to nie mam mowy o nie uleganiu metamorfozom wewnetrznym , zewnetrznym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIŁA Re: smoczyca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:55 BRAWO ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osioł Re: smoczyca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 22:13 Smoczyca to postać z bajki więc nie musi być żywa ale:!!! Uległa z tym, że nie metamorfozie tylko Osiołkowi :D Odpowiedz Link Zgłoś
magdzie Re: smoczyca 29.12.04, 18:48 nie musi byc zywa...hmmmm zatem moze byc martwa...nie zgodze sie. postaci z bajek to tak samo jak i te z ksiazek. sa albo martwe albo zywe<trzeba sie zdecydowac...smoczyca niewatpliwie zyla, a dlaczego? gdyz ktos ja 'ozywil', podzielil sie swoim wyobrazeniem tej postaci z milionami ludzi. ja bym powiedziala, ze to Osiolek ulegl Smoczycy, ale...heh.mamy widac rozne zdanie na ten temat;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taterki Re: smoczyca IP: 81.219.224.* 30.12.04, 02:02 > Pytanie: Czy Smoczyca uległa metamorfozie? Ponieważ dotychczasowe "rozważania" poszły w innym kierunku dodam podpowiedź: Osioł, Shrek i Fiona ulegli czasowej metamorfozie. A jak było ze Smoczycą? Więcej nie podpowiem bo zagadka zniknie :) Pozdrawiam taterki Odpowiedz Link Zgłoś
lapacz_w_zycie Re: smoczyca 01.01.05, 23:29 > Osioł, Shrek i Fiona ulegli czasowej metamorfozie. A jak było ze Smoczycą? Moim zdaniem też się zmieniła. W końcu jej ukochany wypił miksturę. Osobną kwestią jest w co się zmieniła. Ja myślę, że w Pegazkę (czyli żeńską wersję Pegaza) - wtedy zostałby element Smoczycy (skrzydła) i byłaby dopasowana do zmienionego Osła. lwz Odpowiedz Link Zgłoś