Dodaj do ulubionych

Pożar na wyspie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:00
Jesteś rozbitkiem na długieji i wąskiej, gęsto porośnietej suchą roślinnością
wyspie. Na jednym jej końcu wybucha pożar i popychany silnym wiatrem zmierza w
Twoją stronę! Nie jesteś w stanie go ugasić, ucieczka do morza tez nie wchodzi
w rachubę - wysokie skały i rekiny. Jak możesz się uratować?
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:28
      Obudzić się?
      • Gość: jabol_13 Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:37
        nie, nie o to chodzi ;)
        • Gość: Piroman Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:48
          Zapalić zarośla w pobliżu zbliżającej się linii ognia. Prąd powietrza głównego
          pożaru zdmuchnie płomienie mniejszego. Będzie gorąco, ale da sie przezyc
          • Gość: jabol_13 Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:50
            rozwiń to, gdzie powinien sie znaleźć facio i w ogóle bo odpowiedź jest
            konkretniejsza ;)
            • Gość: Piroman Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:08
              Kto zna prawa fizyki zorientuje się bez kłopotu, że powietrze wokół ognia
              porusza się w jego kierunku i przy dużym pozarze powstaje wiatr wiejący w jego
              stronę. Zapalone w pobliżu krzewy wypalą obszar w kierunku tego wiatru i facet
              może już bezpiecznie wejśc na wypaloną część. Tak sobie radzono przy pożarze
              pampasów.
              • Gość: jabol_13 Re: Pożar na wyspie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:11
                no być może :) ja mam 13 latkoof i nie znam sie tak super na fizyce. Moja
                odpowiedź była taka że kolo pali sobie grunt za syrkami i wtedy spokojnie może
                wejść na spaloną część i nie musi sie bać pożaru bo chyba zgliszcza sie nie
                zapalą. Ntomiast ten spowodowany pożar pójdzie sobie dalej aż trafi do morza,
                chyba że ten ziom wcześniej go ugasi. EaSy :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka