Dodaj do ulubionych

Moja "krew"!

21.12.12, 10:42
Nie brakuje pani wspólnoty, religijnej, kościelnej, jako źródła bezpieczeństwa, tożsamości, spokoju?

Panie Jacku, słowo wspólnota jest najbardziej znienawidzonym przeze mnie wyrazem. Ja mam awersję do wszelkich zbiorczych istnień. To jest dla mnie głęboko podejrzane.

Wspólnoty mi nie brakuje, a tym bardziej religijnej. Bo tak naprawdę człowiek jest sam i ta konstatacja jest fantastyczna.
Obserwuj wątek
    • modliszka61 Re: Moja "krew"! 24.12.12, 12:32
      Często mam wrażenie że to jakby jakaś moja córka była. W dziecięctwie porwana a odnaleziona.
    • mieux Re: 05.01.13, 18:42
      pszczółki w ulach, mrówki w mrowiskach są fajne.

Pszczółkom pozwalam na swoim ciele odpoczywać, czasem kiedy jakaś wleci do pokoju, nakarmię ją, napoję i wypuszczam za okno.
      Gorzej ze ślimakami przyniesionymi z owocami ze sklepu. Przez okno nie wypuszczę, na balkonie też mu dobrze nie będzie, więc pędzę ze ślimakiem na spacer do parku i tam go zostawiam na liściach.

Czasem zdarzają się też bardzo kulturalne muchy. Z jedną spędziłam całe wakacje. Tak bardzo różniła się od innych much z plebsu, że pokochało ją całe towarzystwo, a nawet została doliczona do towarzystwa.

Jak widzisz, interesujące bywają i wspólnoty i indywidualności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka