IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.04, 11:22
Witam!!
Jestem teraz w Monachium i jestem ciekawa jak duzo osob jest w tym pieknym
miescie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pysio Re: Monachium IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.04, 12:26
      Jest 1264612 osob , z tego 1 aniol ktory na imie ma Alojzjusz , siedzi stale w
      knajpie Hofbräuhaus , pije piwo i podziwia cycki kelnerek ,oraz inne takie...
    • Gość: D. Re: Monachium IP: 62.233.169.* 14.07.04, 19:29
      Czesc Dorotko!
      Jeszcze mnie tam nie ma, ale juz niedlugo i ja tez tam wlasnie bede :)
      Pozdrawiam
    • Gość: ggigus Re: Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 15:57
      Ja tez tu jestem. Ciagle pada.
      pozdrawiam
      • Gość: Dorota Re: Monachium IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.04, 11:03
        W koncu jest piekna pogoda i chce to wykorzystac. Mam mala prosbe, jakie
        miejsca byscie mi polecili, co powinnam zwiedzic. Jakich miejsc nie powinnam
        pominac, jakie stanowia wizytowke Monachium?
        • ggigus Monachium - selektywnie 23.07.04, 13:35
          Nie wiem, co Cie interesuje, wiec napisze, jakie sa moje ulubione miejsca.
          Polecam przechadzke Lugwigstr., a potem Leopoldstr. (metro - Odeonsplatz),
          wieczorem. Jesli w sobote - to na Leopoldstr. otrzesz sie o tzw. Münchener
          Freiheit, zreszta pewnie juz slyszalas - mase knajp, kawiarni, dyskotek, itp.
          Ale wg mnie naprawde ciekawe knajpy znajduja sie w Glockenbachviertel.
          Polecam isc do kina do Filmmuseum, w Stadsmuseum przy Jakobsplatz, proggram
          mozna przejrzec w sieci. To muzeum polecam w ogole, wstep wolny w niedziele do
          wszystkich muzeow. Polecam ponadto Pinakotheken, takze nowo otwarta Pinakotheke
          der Moderne.
          Jesli zatesknisz za polska prasa - polecam pojsc do Zeitschriftensaal w Stabi -
          Bayerische Staatsbibliothek, Ludwigstr. Tam znajdziesz oczywscie nie tylko
          polska prase, to druga co do wielkosci w Europie sala z czasopismami. Wstep
          wolny, trzeba miec tylko 1 E na szatnie - taka skrzynke, ale 1 E po otwarciu
          skrzynki dostajesz z pworotem!!
          Kolo uniwersytetu - knajpa La boheme z pyszna pizza . Türkenstr. i Amalienstr-
          - pyszne lody, cukiernia Azzuro albo jakos tak, ulica zaraz za gmachem
          glownym uniwersytetu.
          Jak mi cos jeszce wpadnie do glowy, dopisze.
          pozdrawiam
          • hgrabosia Re: Monachium - selektywnie 26.07.04, 18:08
            zgadzam sie zgadzam ze wszystkim, co ggigus napisala! Do tego warto przejechac
            sie na Olympiazentrum - U3. Warto sie tez przejsc do zamku Nymphenburg.
            Ponadto, w Monachium trzeba koniecznie przejsc sie na spacer, badz przejechac
            rowerem (mozna wyporzyczyc)przez ogrod angielski. Pod Chinesisches Turm warto
            napic sie dobrego piwa i przejsc dalej do Seehaus. Ogrod Ang. to najprawdziwsza
            dusza tego miasta!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka