Dodaj do ulubionych

Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA ?;-)

IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 06.01.04, 14:43
Hiya everyone,
Wiem, wiem. Mój problem jest błahy i nie powinnam w ogóle go zamieszzcać. No
ale dla mnie jest istotny. Zastanawia mnie, jak w krajach
angielskojezycznych mowi sie na Magdy ;P
Często bywam na zagranicznych chatach i wszyscy co najmniej smieja sie z
mojego imienia, bo brzmi dosyc dziwnie... Dlatego wolalabym sie podpisywac
dla nich bardziej zrozumiale :-)
No więc, wiecie jaki jest odpowiednik Magdy ?
Z góry :*:*:*:*
Obserwuj wątek
    • j.preston Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 06.01.04, 17:05
      Gość portalu: Madziula napisał(a):

> Hiya everyone,

Hi :)

Ja bym napisał : Magdalena . To imię występuje nie tylko w polskim języku.

take care
      J.Preston
      GG : 902239
    • soup_nazi Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 06.01.04, 17:23
      www.behindthename.com/nm/m.html#magdalene
      • soup_nazi Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 06.01.04, 17:31
        Albo podpisuj sie Meg, Maggie, czy cos takiego. Przeciez to tylko chat.
    • Gość: leniuch Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.pool.mediaWays.net 06.01.04, 21:07
      Magda = Magdalena; angielski: Magdalen, Maud, Maudlin, Maun, Maddy ...

Piękne imię.
    • soup_nazi Aha, i jeszcze co do Magdy... 06.01.04, 22:24
      Ma gdzie ale nie ma z kim, albo odwrotnie, hehehe
    • Gość: Steph Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.01.04, 23:08
      How about Madge?

• Gość: Skippy Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.dialup.optusnet.com.au 07.01.04, 01:18
        No, not Madge!
        Magdalena, Maddie, even Lena, but not Madge.
    • Gość: mxt Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.lshtm.ac.uk / *.lshtm.ac.uk 07.01.04, 14:31
      nie wiem na jakich chatach bywasz ze sie 'co najmniej smieja', bo w Anglii jak
      najbardziej istnieje imie 'Magda' - znam jedna osobiscie, jest w stu procentach
      angielska. w 'Bridget Jones' tez pojawia sie Magda - nie tylko English, ale i
      posh...
      pozdr.
      • Gość: Madziula ;-)) IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 07.01.04, 18:55
        Thank you soo much :-)
        Jesteście kochani :-)
        Maddie - quite nice..
        Jeszcza bardziej podoba mi sie moje imię ;-)
        :*:*
        • Gość: Qt Nie masz tak na imię IP: *.icpnet.pl 07.01.04, 19:57
          > Maddie - quite nice..
          > Jeszcza bardziej podoba mi sie moje imię ;-)

Tylko że to nie Twoje imię. Pytanie o odpowiedniki - OK, używanie ich - coś
          innego. Nie używa się "odpowiedników", chyba że się wstydzisz swojego imienia.
    • Gość: Magdalena Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.akacje.pl / 81.219.11.* 07.01.04, 20:47
      Przecież imię Magdalena jest takie piękne!!!
    • Gość: Magdalena2 Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 22:26
      A co powiesz na Magdalenna(żart.)?
      Najlepsze i tak jest Magdalena:)
      Pozdrawiam wszystkie Magdaleny,nie Magdy bo to nie to samo!!
      MAGDALENY ŁĄCZCIE SIE I WPISUJCIE NA FORUM!!
    • Gość: m-what? Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.adl.ihug.com.au 08.01.04, 09:35
      Rozumiem Cie,
      Jestem w Australli i dotad uzywa swojego 'normalnego' imienia- Magda. Z jednej
      strony mysle, co tam, niech ci glupi ozzy ucza sie innych imion- w koncu chca
      miec multikulturowe spoleczenstwo. Z drugiej strony wkurza mnie, gdy musze
      czesto powtarzac trzy razy moje imie,ktore w koncu wypowiadaja po
      swojemu "Megda"- brzmi okropnie oczywiscie. Magdalena z kolei stawia mnie na
      bacznosc, bo choc piekna wersja imienia, toż wydaje mi sie "dluga i powazna".
      I badz tu madra!!! Chyba zaczne sie przedstawiac inaczej- tylko jak:)?
      • Gość: Madziula Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 08.01.04, 15:52
        No właśnie :-) Magdalena to piekne imię, ale jest dosyć długie. Z kolei Magda
        brzmi, delikatnie mówiąc, dziwnie w ustach obcokrajowca...
        MADZIE ŁĄCZCIE SIĘ!! :D
      • Gość: Marek Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 17:33
        Rozumiem Cie,
        Jestem w Kanadzie i dotad uzywam swojego 'normalnego' imienia - Marek. Z jednej
        strony mysle, co tam, niech ci glupi kanadole ucza sie innych imion- w koncu
        chca
        miec multikulturowe spoleczenstwo. Z drugiej strony wkurza mnie, gdy musze
        czesto powtarzac trzy razy moje imie,ktore w koncu wypowiadaja po
        swojemu "Merek"- brzmi okropnie oczywiscie.
        I badz tu madry!!! Czasem przedstawiam sie inaczej - Mark. Nosze sie z zamiarem
        legalnej zmiany pisowni imienia, bo juz mnie cholera bierze od 13 lat.
        • lol21ndm Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 08.01.04, 22:26
          Mam na imie Magdalena i mieszkam w Anglii od lat. Rzadko Anglicy/Angielki mowia
          na mnie Magdalene... Najczesciej stosuja rozne odmiany "Magda" - jak Madga,
          Magna, Magnet, Magnolia, Mandy, Mags, Maggie... nawet Mazda sie zdarzalo...
          Szczerze mowiac, jedyne, co mi sie nie podoba, to Magna - z laciny.... :P
          • magdag_1988 Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 12.03.14, 12:13
            na mnie tez obcy mówia Magna jak probuja powtorzyc moje imie...tez mi sie to nie podoba :D
        • magdag_1988 Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 12.03.14, 12:14
          :D
    • Gość: Tamtejszy Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.proxy.aol.com 08.01.04, 22:36
      Ja mam na imię Maciej co Amerykanie rutynowo wymawiają Mas-i. Maciej po
      angielsku to Matthias i choć Maciej pozostaje moim legalnym imieniem, wśród
      znajomych jestem znany jako Matt. Nieformalne, ale skuteczne, i wilk syty i
      koza cała.
      • k.k8 Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA 08.01.04, 22:41
        nie jestem za tym alby tłumaczyć polskie imiona na angielski, czy jak angol
        przyjeżdza do polski to martwi sie jak jest jego imie po polsku? nie! on jest
        john i tyle, a nie jan. tłumaczeie imiona to głupota i istnieje tylko u nas,
        nie wiem czemu??? ja jestem kasia a nie zadna kate, i imienia kasia tez sie
        moga angole nauczyc wymawac tak samo jak i wymawiac magda :-) trust me, wiem
        cos o tym

tc
        • Gość: Madziula Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 09.01.04, 14:13
          Ale własnie ja nie chcę, żeby angole uczyli sie wymawiać moje imię..
          Nigdy się nie nauczą, a przekręcanie brzmi okropnie ;P
          P.S A jak się wymawia Maddie <uppsss...> ?
        • Gość: T. Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.proxy.aol.com 09.01.04, 23:24
          Uczysz ich wszystkich? Także tych w urzędach, tych wszystkich, którzy do ciebie
          dzwonią bo mają coś do ofiarowania, osoby czytające listy obecności, itp.?
          Z tymi, którzy cię znają i obcują często nie ma problemu, chodzi o tych
          pozostałych.
          • republican Magdalene z Magdala 11.01.04, 05:10
            Magda pochodzi od Magdalene(jak powyzej zaznaczono) a z kolei Magdalene to
            biblijna Maria z miejscowosci Magdala.
            • Gość: Madziullaa Re: Magdalene z Magdala IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 13.01.04, 16:30
              ;-))
        • Gość: jeden taki Re: Jaki jest angielski odpowiednik imienia MAGDA IP: *.sympatico.ca 13.01.04, 16:58
          ja jestem kasia a nie zadna kate, i imienia kasia tez sie
          moga angole nauczyc wymawac tak samo jak i wymawiac magda :-) trust me, wiem
          cos o tym

A moga, moga ale dla niektorych to ustawiczne uczenie jest denerwujace, dla
          ciebie akurat nie. Moja corka tez jest Kasia i w domu i w szkole i wsrod
          przyjaciol. Akurat to imie Kanadyjczycy stosunkowo latwo opanowuja i wiekszosc
          mowi, ze ladnie brzmi, tak miekko. Poza tym ona ma inna opcje i jak powie, ze
          jest Catherine, to nie zbacza, bo w papierach jest naprawde Catherine.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka