Gość: Ola IP: *.acn.pl 11.02.04, 20:02 Hi!!! I passed the CAE exam - grade A! Yes! Yes! Wow!!! Have a virtual drink, it's on me :))))))) Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Greg Re: Passed CAE! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.02.04, 22:45 nie powinno być I've passed? :P Gratulacje! Napisz o prosze o tym jak się przygotowywałaś Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Passed CAE! IP: *.acn.pl 12.02.04, 10:21 "I passed" bo (wklejam): How to use the Past Simple Tense Past Simple używamy mówiąc o czynnościach, które miały miejsce w określonym czasie w przeszłości: * czynność dokonana w określonym momencie przeszłości; czas jest znany lub wynika z kontekstu (dla mnie wynika z kontekstu, bo egzamin CAE był w grudniu, w pierwszej połowie grudnia, a konkretnie 10 grudnia). Nie przygotowywałam się nijak, ale 15 lat zajęło mi zebranie się i zgłoszenie na egzamin. I pomyśleć, że mieszkam 30 min. drogi od British Council.... Jako niedolatka chodziłam do szkół w USA, Anglii i Arabii Saudyjskiej. Widać, że jeszcze nieźle pamiętam. Albo i "I have just passed", no bo generalnie było to chwilę temu. Generalnie na gramatyce się nie znam i wszelkie określenia czasów (present perfect) są dla mnie abstrakcyjne. Buziaczki, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Passed CAE! IP: 5.5R1D* / *.saix.net 12.02.04, 16:11 To make it simple: I have passed it etc but I passed it in December. Good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Passed CAE! IP: *.sympatico.ca 12.02.04, 16:34 "nie powinno byc I've passed?" Oczywiscie bez krytyki sie nie obejdzie. Typowa polska zlosliwosc i zawisc. I passed. I've passed brzmi glupio i pompatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Passed CAE! IP: *.acn.waw.pl 12.02.04, 16:12 Gratuluje ! Ja tez ! Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Passed CAE! 12.02.04, 21:09 Wypiję za Ciebie lampkę szampana ;). GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
falochronka Re: Passed CAE! 12.02.04, 21:17 Gratulacje! (też zdałam i się bardo cieszę). Odpowiedz Link Zgłoś