mroofka2 04.06.04, 16:37 Czy ktoś wie, gdzie w internecie mogę znaleźć wypracowania z angielskiego na jakiś ciekawe tematy?Musi być dość długie-ok.5-8 stron A4.Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mroofka2 Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 04.06.04, 20:40 pomóżcie,pliss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.crowley.pl 04.06.04, 20:47 Tu wszyscy sami pisali takie wypracowania, bądź też piszą - nie przeszukują netu w celu znalezienia gotowców - ewentualnie jedynie źródła... baza wiedzy... Do tego służy GOOGLE ;-))) A może to tylko ja jestem takim idealistą i zawsze byłem taki ambitny... heheh ;-))) Pomęcz się trochę dziewczyno, sprawdzimy (przynajmnie ja mogę zerknąć ;-))) Na zdrowie Ci wyjdzie i coś się języka nauczysz... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 04.06.04, 20:51 Gość portalu: Bodzu napisał(a): > A może to tylko ja jestem takim idealistą i zawsze byłem taki ambitny... heheh > ;-))) > Pomęcz się trochę dziewczyno, sprawdzimy (przynajmnie ja mogę zerknąć ;-))) > Na zdrowie Ci wyjdzie i coś się języka nauczysz... ;-))) - Popieram!!!! Własna twórczośc jest najlepszym sposobem nauki. To jest też dobry sposób na przyswojenie nowych słówek, możesz je przećwiczyć. Taka metoda jest skuteczniejsza, bo działa w połączeniu z Twoją wyobraźnią. Poza tym to, co sama stworzysz, będzie już Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.crowley.pl 04.06.04, 20:56 Thanks for support ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 05.06.04, 06:38 I agree with your opinion. You are right so there is no need to deny. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 05.06.04, 10:44 właśnie chodzi o to, że nie mam za bardzo na to czasu, tylko kilka dni! prosiłam o pomoc tych, którzy moga mi jej udzielić, a nie tych którzy daja tylko "dobre" rady! tak czy inaczej dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Wypracowania... IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 11:13 Wypracowania NIEKORYGOWANE wiec pewnie z bledami na www.angielski.edu.pl odnosnik wypracowania. lepiej daj komus do sprawdzenia jesli nie jestes pewna. Pozdrawiam, Maciej www.english--corner.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.crowley.pl 05.06.04, 11:38 Kilka dni... hmmm... no to faktycznie niewiele czasu... myślę, ze jakbyś dziś posiedziała pól dnia nad tematem to na pewno byś napisała... Wish you GOOD LUCK... z takim podejściem... Cieszę się, iz wchodzą już w GB programy do sprawdzania zawartości netu z pracami, które oddają studenci (jak na razie) ... za 2-3 lata już nie będzie tak prosto i nie będzie notorycznych plagiatorów... Hehehe... jeden docent z mojego wydziału miałby problem... czytałem jego skrypt przed egzaminem... 'Control C' + 'Control V' z kilku prac zachodnich kolegów... Hehehe - skończy się to niedługo... Może ludzie zaczną wtedy choc trochę samemu myśleć... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 11:59 Moralizatorstwo i tyle. A ona chciala tylko pomocy. Niech przeczyta te wypracowania, przeanalizuje, wezmie pomysly, i moze napisze wlasna prace! Moze nie jest na tyle dobra z angielskiego zeby cos takiego stworzyc samemu? Moze wymagania wykladowcy/nauczyciela maja sie nijak do poziomu uczniow? Latwo oceniac nieznajac sytuacji... jakie to swojskie! Po co to gadanie ze ona jest nieuczciwa itd. Dajcie jej spokoj. Z mojej strony - Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 05.06.04, 15:29 Gość portalu: Maciey napisał(a): > Moralizatorstwo i tyle. A ona chciala tylko pomocy. Niech przeczyta te > wypracowania, przeanalizuje, wezmie pomysly, i moze napisze wlasna prace! Moze > nie jest na tyle dobra z angielskiego zeby cos takiego stworzyc samemu? Moze > wymagania wykladowcy/nauczyciela maja sie nijak do poziomu uczniow? Latwo > oceniac nieznajac sytuacji... jakie to swojskie! > > Po co to gadanie ze ona jest nieuczciwa itd. Dajcie jej spokoj. > > Z mojej strony - Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Tamto za szybko mi się wysłało 05.06.04, 15:36 Gość portalu: Maciey napisał(a): > > > Moralizatorstwo i tyle. A ona chciala tylko pomocy. Niech przeczyta te > > wypracowania, przeanalizuje, wezmie pomysly, i moze napisze wlasna prace! > Moze > > nie jest na tyle dobra z angielskiego zeby cos takiego stworzyc samemu? Mo > ze > > wymagania wykladowcy/nauczyciela maja sie nijak do poziomu uczniow? Latwo > > oceniac nieznajac sytuacji... jakie to swojskie! > > > > Po co to gadanie ze ona jest nieuczciwa itd. Dajcie jej spokoj. > > > > Z mojej strony - Powodzenia! - Jasne, masz racje, może nauczyciel zły, może dziewczyna nie wierzy we własne umiejętności. Dlaczego nie uwzględniłeś aspektu, że mając kilka dni, można je przeznaczyć na inne zajęcia a wypracowanie wystarczy przepisać, bo po co się męczyć? Takich "może" są tysiące. W porządku, jest wiele stronek udostępniających wypracowania w obcym języku. Wystarczy wpisać w kilka wyszukiwarek a te wyplują je ciurkiem. Nawet niech zbierze te teksty do kupy, przeanalizuje, MOŻE coś tam zapamięta.... Też życze powodzenia. ze swojej strony dorzucę www.angliści.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: Tamto za szybko mi się wysłało IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 16:19 "Dlaczego nie uwzględniłeś aspektu, że mając kilka dni, można je przeznaczyć na inne zajęcia a wypracowanie wystarczy przepisać, bo po co się męczyć?" - bo mam nadzieje ze tak nie jest i nie mamy doczynienia z osoba leniwa, a raczej chcaca POMOCY... Irytowalo mnie tylko ocenianie tej osoby po jej poscie - a przeciez nie wiemy czy to nauczyciel zly, czy ona wiec nie ma sensu komentowac. Pozdrawiam! Maciej www.english--corner.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Re: Tamto za szybko mi się wysłało 05.06.04, 16:35 Żadna ocena nie padła, raczej dobra rada.Im więcej napisze własnych tekstów, tym mniej będzie takich postów z prośba o gotowce. Tym bardziej nie oceniam, bo sama często w swojej pracy korzystam z cyklu repetytoriów do języka angielskiego Małgorzaty Cieślak. Uwarzam je za świetne pomoce naukowe, książeczek jest w sumie 5 i sa dobrym "podręcznikiem" do rozwijania własnych umiejętności wypowiadania się na pismie. www.anglorama.com.pl/ czasem sa fajne artykuły, na podstawie których można napisac całkiem niezłe wypracowanie.No i tematy są na czasie. Odpozdrawiam. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciey Re: Tamto za szybko mi się wysłało IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.04, 17:02 Zgadzam sie... wiem bo jestem nauczycielem. Ona napewno sama jest swiadoma wartosci praktyki. Ocenialas nie ty ale poprzednicy i to do nich bylo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Tamto za szybko mi się wysłało IP: *.crowley.pl 05.06.04, 19:16 Nie oceniam osoby, tylko metodę... OK - nie każdy musi być miłośnikiem angielskiego... Ale uważam iż kopiowanie cudzych wypracowań jest odmóżdżające... Natomiast napisać swoje, znaleźć cośw sieci, porównać, ulepszyć, to chyba lepsza metoda... Nie chciałem nikogo oceniać, zaatakowałem metodę nie osobę... teraz to chcę podkreślić...!!! Nie znam jej i nie mam prawa jej oceniać... mógłbym teraz ironizować , ale sobie oszczędzę... Niepotrzebnie zabrałem głos w dyskusji - bo ja nic nie mogłem pomóc, gdyż nigdy nie korzystałem z takich stron... Mnie interesuje nauka, a nie gotowce...nigdy nie szedłem tą drogą... Maciey... trochę Cię nie mogę zrozumieć... jako nauczyciel powinieneś piętnować taki proceder... a nie go zachwalać... Nie wiem, czy chciałbyś by Twoi uczniowie stososwali takie metody... Jakby to wtedy o Tobie świadczyło jako o nauczycielu... ? OK - kończę ten wątek - mi się to nie podoba - do mroofki nic nie mam, pewnie w porządku dziewczyna...tylko przeżynanie czyichkolwiek prac do niczego na dłuższą metę nie prowadzi... Ale chwała Wam za wyrozumiałość... jestem zadnia, iż dziewczyna powinna jednak spróbowac własnych sił... byłoby to z pożytkiem dla niej... Ale nie uszczęśliwiajmy nikogo na siłę... nie chce niech kopiuje... nie mój interes... ;-))) Przepraszam i wycofuję się ze wszystkiego co powiedzaiłęm wobec autorytetu nauczyciela ;-) Ja tam nie mam takich aspiracji... Fajnie ze choć trochę jej pomogliście.. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 05.06.04, 20:46 ja pitolę!!!a ja chciałam tylko pomocy!!!ucięliście sobie niezłą pogawędkę o uczciwości, pracowitości, itd. Gdybym miała czas, to napisałabym to sama, ale wpadło mi to niespodziewanie i to w momencie, kiedy mam bardzo ważne egzaminy! Zresztą nie bedę się nikomu tłumaczyć, ani usprawiedliwiać. Może stworzycie swoje własne forum o moralności i przyzwoitości??? Dla CIEBIE MAĆKU serdeczne dzięki za pomoc i bezinteresowność.Okazuje się, że niewielu jest dziś takich ludzi jak Ty... P.S. Jakoś sobie poradziłam-dzięki Yahoo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Joker!!! ;-))) IP: *.crowley.pl 05.06.04, 22:37 Hahaha... Nie powinnaś tego brac sobie az tak mocno do serca... ;-))) Gdybym znał takie stronki to na pewno - pomógłbym Ci... Co nie znaczy, iż musi mi się to podobać... Skoro mi się nie podoba - to mogę o tym napisać - nie obraziłem Cię, nie atakowałem Twojej osoby, zaatakowałem podejście do tematu, które mi się nie podoba... Skoro publikujesz na forum taką prosbę to musisz się licfzyć z tym, iż ktoś udzieli Ci 'rady' - JA naprawdę nie byłem złośliwy, a potrafię byc i wtedy byś się przekonała jak można ko9muś słownie przywalić... Tylko po co??? Zrobiłaś mi coś...??? Znam Cię... ??? Czy warto ??? Pojeździłbym po Tobie i mogłabyś się śmiać - co to za palant takie bzdury wypisuje... hehehe ... przynajmniej jest takie moje podejście, gdy ktoś się czepia w nieuzasadniony sposób... Chyba się nie przejmujesz, iż ktoś na forum Ci powiedział prosto w oczy prawdę...??? Nie znam Twojej sytuacji, nie znam Ciebie... więc nie atakowałem Cię mrófeczko... hehe ;-))) Skrytykowałem bezsensowne kopiowanie cudzych prac czyli plagiaty - to jest coś co zawsze będę piętnował i z czym będę walczył... I nikt mnie nie przekona, że czarne jest białe, a be jest cacy... Ja wiem, ze żyjemy w demokracji i gdybyśmy zrobili głosowanie to kto wie, może większość opowiedziałaby się za popełnianiem plagiatów... nie zmieniłoby to mojego zdania na temat tej kwestii... byłbym w mniejszości, ale kto powiedział, iż tłum ma rację...? A w demokracji wszystko mozna przegłosować i stwierdzić, że już jest dobre... Hmmm... osobne forum na tematy etyczne... bardzo chętnie stworzę... tylko obawiam się, iż jedyną osobą, która by pisała tam posty byłby niejaki Bodzu, hehehe... dlatego bezczelnie wykorzystałem Twój wątek za co Cię przepraszam, a jednocześnie dziękuję, iż dałaś mi szansę się wypowiedzieć w tej kwestii... Ale pewnie i tak nikt tego nie czyta... hehehe... bo kogo w tych czasach interesuje etyka... nauczyciele wołają żeby plagiatować... ludzie cos tu jest nie tak )ale chyba ze mną hehehe ;-) Kończę i pozdrawiam zarówno Mroofkę jak i Maćka, których niepotrzebnie się czepiłem w moich postach ... za co jeszcze raz przepraszam... Pamiętajcie: CO ZŁEGO TO NIE JA... hehehe ;-))) I nie podnoście sobie niepotrzebnie ciśnienia moimi postami... NIE WARTO!!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Joker!!! ;-))) 05.06.04, 23:19 nie, no ok!!! ja się nie gniewam!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Joker!!! ;-))) IP: *.crowley.pl 06.06.04, 00:33 Cieszę się... ;-) Bo nie chciałem Cię urazić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.acn.pl 06.06.04, 11:34 Mój post bardziej pasuje tutaj niż w innym wątku, więc pozwolicie, że przekleję ;) Bodzu napisał: > Powiem tak - gdybym znał takie stronki z gotowcami to bym podał, > a przy okazji pomarudził na takie podejście do sprawy No właśnie, sęk w tym, że niektórzy NIE znają takich stron. Pamiętam, jak przed maturą z polskiego szukałam wypracowań, żeby trochę się podszkolić w podejściu do róźnych tematów. Znalazłam jakiś wielki portal, ale to co tam ludzie umieszczali przechodziło ludzkie pojęcie... Błędy, błędy i jeszcze raz błędy! Moje zdanie jest takie - korzystaj z tego co inni napisali, żeby się uczyć, ale to co podpisujesz własnym nazwiskiem niech naprawdę będzie Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzu Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne IP: *.crowley.pl 06.06.04, 11:36 Pozostaje mi się tylko podpisać pod takim podejściem... ;-))) Zgadzam się w całej rozciągłości... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikajanka Re: Wypracowania z angielskiego!!!!Pilne 06.06.04, 09:35 Przypomina mi to sprzeczkę maluchów w piaskownicy o czyjeś foremki:) no już ciiiiiiiiiiii, takie ładne słonko:) A ja zabieram swoje grabki i zwijam się na egzamin:) Miłego dnia nauczycielom - nienauczycielom - uczniom!!! Odpowiedz Link Zgłoś