Gość: Ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:59 Co to znaczy: wire, plug, tower, speaker, floppy disk? Nie znam sie na komputerach, to słownictwo to dla mnie abstrakcja...HELP! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris-joe Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 23.09.04, 19:54 wire- kabel/drut plug- gniazdko na wtyczke tower- to ta glowna czesc komputera- pudlo z "mother board" (a jak to jest po polsku?) speaker- glosnik floppy disc- dyskietka Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 23.09.04, 20:36 tower - jednostka centralna (ew. obudowa w zależności od kontekstu?) mother board - płyta główna /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 23.09.04, 20:47 dzieki gdabski :) nawiasem: czy takich wyrazen naprawde sie w polskim uzywa !:) "Prosze pana, cos mi sie popsulo w jednostce centralnej"? Przypomina mi sie "okres ogrzewczy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ineess Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 23.09.04, 21:26 > "Prosze pana, cos mi sie popsulo w jednostce centralnej"? Mówi się coś mi się popsuło w komputerze. Ale jeżeli jest to wyszczególnienie elementów... potrzeba precyzyjnego określenia to znam właśnie określenie jednostka centralna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel IP: *.range81-154.btcentralplus.com 23.09.04, 21:41 plug - wtyczka (UK) socket - gniazdko elektryczne (UK) Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 23.09.04, 21:51 re: plug-wtyczka. And right you are. I wasn't thinking :) Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 24.09.04, 09:43 a na floppy disk slyszalam slang komputerowcow, ze mowia tez flop. POzdrawiam, KOciamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel IP: *.nyc.rr.com 23.09.04, 22:24 chris-joe napisał: > wire- kabel/drut = przewod > plug- gniazdko na wtyczke = wtyczka > tower- to ta glowna czesc komputera- pudlo z "mother board" (a jak to jest po > polsku?) = wieza (w sensie obudowa wiezowa), w odroznieniu od desktop (obudowa lezaca) > speaker- glosnik > floppy disc- dyskietka Odpowiedz Link Zgłoś
allessia Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 24.09.04, 12:20 Floppy disc to naped odtwarzajacy dyskietki, a nie sama dyskietka. Odpowiedz Link Zgłoś
demicjusz Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 24.09.04, 12:41 chyba 'floppy disk DRIVE' Odpowiedz Link Zgłoś
ineess Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 24.09.04, 13:09 encyclopedia.thefreedictionary.com/Floppy+drive Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: Angielski "komputerowy":floppy disk etc...hel 24.09.04, 19:39 Floppy disc to dyskietka. Period and exclamation mark. Odpowiedz Link Zgłoś