petersen_freedom 15.06.05, 23:24 taki problem: jak przetłumaczyć: "zostały zagospodarowane" i "zostały wyodrębnione jako osobne stanowiska kosztów" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex113 Re: zagospodarowanie 15.06.05, 23:40 Oj przydal by sie szerszy kontekst, moze: zagospodarowane - utilized, put to use wyodrebnione .... - split into separate expense categories Odpowiedz Link Zgłoś
petersen_freedom Re: zagospodarowanie 16.06.05, 00:08 No właśnie nie ma szerszego kontekstu. "Walce zostały zagospodarowane jako...". Po dłuższym namuśle napisałem "rolls were made use of as..." bo nic innnego nie pasowało mi do tego kontekstu, tylko nie wiem czy to jest dobrze. Notomiast stanowiska kosztów to jest wyrażenie typowo księgowe a niestety żadna ze znajomych księgowych nie mówi po angielsku i w związku ztym nie mam na razie koncepcji. Ale każdy help jest mile widziany! Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Re: zagospodarowanie 16.06.05, 00:22 (steam)rollers were used as ...... a stanowiska kosztow = expense categories :) Odpowiedz Link Zgłoś
ms.jones Re: zagospodarowanie 16.06.05, 00:42 Why STEAM rollers? :)) road rollers? images.google.co.uk/images?q=road%20roller&hl=en&lr=&sa=N&tab=wi Odpowiedz Link Zgłoś
alex113 Re: zagospodarowanie 16.06.05, 02:00 > why STEAM rollers ? bo istnieja rozne rodzaje i nazwy walcow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś