kate91 10.08.05, 11:58 May the road rise to meet you. potrzebuję jak najszybciej tłumaczenia tej linijki. Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopik Re: May the road rise to meet you 10.08.05, 12:15 może coś jak "niech ci droga szeroką będzie"? a jaki jest kontekst? kto do kogo? kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
kate91 Re: May the road rise to meet you 11.08.05, 12:47 hopik pytal o kontekst. bardzo prosze. Irlandczyk do Polki, przed powrotem do Irlandii wpisał jej to do notesu pod słówkami po irlandzku. POlka tego kompletnie nie rozumie i szuka tłumaczenia. Już wie, że to jest jakaś pieśń czy wiersz tudzież modlitwa. I znaczy coś około tego: "żeby twoja droga była prosta" czy coś o ponownym spotkaniu. jednak to jest przenośnia i trudno przetłumaczyć dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Irish Blessing 23.08.05, 21:12 To się nazywa Irish Blessing i jest przez Irlandczyków notorycznie wykorzystywane do celów promocyjnych :P Moja przyjaciółka Amerykanka, której córka uprawiała taniec irlandzki i jeździła czasem do Irlandii na międzynarowe konkursy tego tańca, ma nawet zieloną bombkę choinkową, na której białym tuszem, "celtyckim" fontem wypisano to Irish Blessing... Odpowiedz Link Zgłoś
kotorybka Re: May the road rise to meet you 10.08.05, 14:24 To znaczy coś w rodzaju "niech droga ci do nóg podchodzi", czyli w sumie tak jak już było wyżej napisane... ******* Mam już 10 miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: May the road rise to meet you 10.08.05, 17:11 To jest zdaje się początek tzw. Irish prayer, urocza rzecz btw:-) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: May the road rise to meet you 10.08.05, 17:15 Cały kontekst: _)www.worldprayers.org/frameit.cgi?/archive/prayers/invocations/may_the_road_rise_up.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mrproceder May the wind be always at your back 14.08.05, 03:15 My friend, May the road rise to meet you May the wind be always at your back May the sun shine warm upon your face, The rains fall soft upon your fields And until we meet again May God hold you in the hollow of His hand. Odpowiedz Link Zgłoś
mrproceder Re: May the wind be always at your back 14.08.05, 03:40 Jezu ale to romantyczne.... Ja juz lecialbym spowrotem. AaaaaaaaOooooooooo. Muzyka we mnie W muzyce ja.... Tu trzeba zyc naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: May the wind be always at your back 14.08.05, 07:03 to make it even more romantic, here's the mp3 with Jackopierce singing it:) s53.yousendit.com/d.php?id=LSZ6XYV0YHSG24PRDNPVA0CKG Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe sorry 14.08.05, 07:09 here it is: s39.yousendit.com/d.aspx?id=1YL9GN354M7T50YAICYRBBMSW4 Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: sorry 14.08.05, 07:31 zakladajac ze nie znasz angielskiego, podaje odreczne tlumaczenie: Niech droga bedzie ci latwa (a z ogonem:) Niech wiatr do przodu rwie Niech slonce grzeje twoja twarz Lagodny deszcz niech rosi twoje pola, i nim sie znow spotkamy Niech bog cie nosi w swej dloni Things we will do for a happy end:) Odpowiedz Link Zgłoś
kate91 Re: sorry 17.08.05, 17:18 Dzięki bardzo. Do Chris-joe: znam angielski. Moze nie perfect, ale ciągle się uczę. Piosenkę rozumiem, ale dzięki za tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe audio 18.08.05, 11:34 oops, dopiero teraz zauwazylem, ze link is messed up... Here it is. It will remain valid for one week and 25 downloads:) s44.yousendit.com/d.aspx?id=1KCP516ZCNVO41REPK0POPT611 Odpowiedz Link Zgłoś