nina221111 Re: szkoły języka angielskiego 09.08.08, 16:43 Oto link do darmowego kursu jezyka angielskiego poprzez e-mail. Sadze ze przyda sie naprawde kazdemu. www.kurs-ang.pl Naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-mimi Szkoła Języka Angielskiego Speak! Ruda Śląska 11.08.08, 23:57 SUPER SZKOŁA JĘZYKOWA W RUDZIE ŚLĄSKIEJ! Przy ul. Leśnej 37, na Halembie. Mała ale miła i profesjonalna. Więcej informacji na www.speak-english.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marimaris Re: Szkoła Języka Angielskiego Speak! Ruda Śląska 11.06.11, 14:30 "SUPER SZKOŁA JĘZYKOWA W RUDZIE ŚLĄSKIEJ! Przy ul. Leśnej 37, na Halembie. Mała ale miła i profesjonalna. Więcej informacji na www.speak-english.pl " to chyba jakiś klon Speak Up'a. Przynajmniej tak z nazwy by sugerowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
englishzonesql English Zone Szkoła Jez.Angielskiego Pabianice 31.08.08, 14:31 Nowoczesna Szkoła Językowa, prowadząca kursy wszystkie rodzaje kursów języka angielskiego, dla każdej grupy wiekowej. Nasza oferta jest poszerzana o indywidualne potrzeby naszych klientów. Rodziny i grupy uczące się razem dostają wysokie rabaty. Nasze oferty My first English Exam My Matura Exam Angielski z Hortonem Adult English Around the globe My English Experience English Abroad Business English Kurs przygotowujący do egzaminów TELC Cambridge FCE exam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas-b Re: English Zone Szkoła Jez.Angielskiego Pabianic 01.09.08, 13:06 chcialabym polecic angielski dla najmlodzych ,moj syn chodzi do przedszkola anglojezycznego na Ursynowie,duzo jezyka angielskiego.mila atmosfera.www.oliver.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
troijnis Face2Face 02.09.08, 10:42 szukam ksiązki face2face intermediate i upper. Najchętniej z ćwiczeniami. Jeśli ktoś ma to proszę o kontakt troijnis@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wackee Re: English Zone Szkoła Jez.Angielskiego Pabianic 18.06.10, 14:18 Mobile English - www.angielskizdojazdem.pl . Kursy z angielskiego i innych języków, z dojazdem na terenie Pabianic i okolic, oraz tłumaczenia. Telefon: 793 971 541. N'ka: nasza-klasa.pl/profile/33946322 . Profesjonalni lektorzy, najbardziej komfortowe warunki. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
jusmin Wrocław 27.09.08, 07:10 szkoła, którą polecam, jeśli chodzi o Wrocław to OXFORD LANGUAGE CENTRE przy ul. Sienkiewicza 32. Profesjonalni lektorzy (szkolili m.in. team Coca-Coli w języku branżowym), przyjemna atmosfera, konkurencyjne ceny, szeroka oferta kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
martaluk3 English for all 03.11.08, 15:57 ja polecam mniej znaną szkołe językową na klecinie English for all naprawde warto, małe grupy lektorzy poprostu bardzo dobrzy atmosfera miła,mozna powiedziec ze prawie rodzina naprawde polecam ją bardzo mocno wszystkim jak chcesz sie nauczyc języka to tutaj a jak nie wieżycie to sami to sprawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
me_knows Re: szkoły języka angielskiego 02.10.08, 15:43 Witam. Polecam szkołę języka angielskieg BINGO dla dzieci na Opaczewskiej. Mój siostrzeniec (10 lat) uczęszcza od niedawna i jest cały wniebowzięty :-) Kadra jest wspaniała (włącznie ze znającymi perfekt polski native speakerami), rewelacyjne materiały multimedialne, tablice elektroniczne, kolorowe czytanki i mnóstwo ekstra rzeczy dla dzieciaków. Polecam:-) www.bingoeducation.com/ nasza_maggie napisała: > Proszę wklejajcie tutaj swoje pytania i opinie na temat szkół językowych. > Możemy się wymieniać doświadczeniami tymi pozytywnymi jak i negatywnymi:) > > Jedna prośba, aby nazwę szkoły i miasto umieszczać w temacie postu. > pzdr > Maggie:) > Odpowiedz Link Zgłoś
pinkusia4444 Re: Oxford Language Centre - Wrocław 05.01.09, 15:47 Najlepsza szkoła językowa na świecie! W końcu ją znalazłam - indywidualne podejście do studenta, profesjonalna kadra lektorów, native speakerzy nawet z Australii, przystępne ceny. Szkoła znajduje się w centrum miasta, w budynku wyższej szkoły filologicznej, więc każdy ma do niej blisko. Co jakis czas też organizowane są tu imprezy utrzymane w typowo angielskim klimacie, a co tydzień można uczestniczyc w bezplatnym klubie dyskusyjnym. To nie jest zwykła szkoła, na każdym kroku czuje się pozytywne nastawienie do studenta, w każdej chwili mozna podejśc do sekretariatu, zapytac o cos, zmienic grupe lub godzine zajec. Pracownicy są bardzo elastyczni, na pierwszym miejscu stawiają słuchacza i jego potrzeby. Zostaję tu na następny semestr :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asique1 Re: Oxford Language Centre - Wrocław 15.05.09, 22:42 Hmmm, moje podejscie do tej szkoły też było pozytywne, niestety do czasu. Zajęcia z Karolem z Australii były super, ale z dnia na dzień zmieniono nam lektora, nie mówię, że nie był fajny, ale nikt nas nie uprzedził. A potem przeprowadziłam się do innego miasta i musiałam zrezygnować z kursu, niestety na zwrot pieniędzy za połowę kursu nie mogę liczyć, nie mogę się nawet doprosić zeby dyrektorka pokazala mi regulamin kursu. Są mili póki wszystko jest ok, w razie komplikacji olewają klienta. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
prec-elka Re: Oxford Language Centre - Wrocław 28.05.10, 12:25 chodziłam na zajecia indywidualne z business english do brytyjczyka Umana , bardzo kompetentnie i jak na nativa to full profesjonalnie , wiem ze w wakacje maja nizsze ceny Odpowiedz Link Zgłoś
marekfp Re: Oxford Language Centre - Wrocław 23.07.10, 13:59 Polecam tą szkołę, miła atmosfera, motywujące lekcje, no i lektorzy nativ, zawsze się człowiek czegoś nowego dowie, co nie jest w książkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
englishstudent Re: Oxford Language Centre - Wrocław 31.08.10, 09:45 Faktycznie świetna szkoła. Lektorzy z dużym doświadczeniem, nastawieni bardzo pro do studentów, ciekawe i rozwijające zajęcia w małych grupach. No i to wszystko w centrum miasta. Zapisałam się na kolejny semestr i wszystkim bardzo polecam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pete Re: Oxford Language Centre - Wrocław 05.11.10, 10:42 UWAGA NA TĘ SZKOŁĘ!! Stosuje niedozwoloną klauzulę wykluczającą zwrot opłaty za niewykorzystane godziny w razie rezygnacji uczestnika! Brak reakcji na pisma, telefony, brak regulaminu, umowy, całkowite lekceważenie klienta w razie problemowej sytuacji! Ktokolwiek ma wątpliwości odnośnie zasadności roszczeń o zwrot opłat, niech zasięgnie porady u rzecznika praw konsumentów lub na stronie internetowej www.uokik.pl. OSTRZEGAM, ODRADZAM! Odpowiedz Link Zgłoś
adrew12 Re: Oxford Language Centre - Wrocław 16.07.12, 11:24 Razem z siostrą kupiliśmy kurs indywidualny u lektora Umana. Kurs słono kosztował a lektor podczas zajęć odbierł telefony od kolegów, sprawdzał maile i pokazywał aukcje. Po zwróceniu uwagi dowiedziałem się, że to też nauka .....Lekcje bez przygotowania. NIE POLECAM !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pete Re: Oxford Language Centre - Wrocław 13.09.13, 19:08 Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług szkoły językowej Oxford Language Centre, Wrocław, ul. Biskupia 11 i ostrzegam przed jej praktykami: 1) Stosowanie klauzul niedozwolonych w regulaminie – w razie złożenia wypowiedzenia przez uczestnika kursu, szkoła nie dopuszcza możliwości zwrotu kwoty za niewykorzystane zajęcia, co jest niezgodne z prawem. 2) Nierespektowanie prawomocnego wyroku sądu z dnia 13.09.2012, nakazującego zwrot pieniędzy dla uczestnika, dług szkoły z tego tytułu wynosi na tę chwilę wraz z odsetkami, kosztami procesu i kosztami egzekucji ponad 2.200 PLN i ciągle rośnie. 3) Uchylanie się od działań komornika, który zajął konto rzekomego właściciela szkoły - egzekucja jest nieskuteczna gdyż osoba wskazywana jako formalnie prowadząca szkołę nie ma żadnych przepływów na koncie bankowym, można w związku z tym podejrzewać, że nie jest osobą decyzyjną i nie wiadomo kto tak naprawdę odpowiada za działania szkoły. W związku z powyższym zamierzam w najbliższym czasie powiadomić Państwową Inspekcję Handlową o praktykach tego podmiotu, jak również złożyć doniesienie do właściwego organu o możliwości popełnienia przestępstwa firmanctwa określonego w Art. 55 § 1 K.k.s. "Podatnik, który w celu zatajenia prowadzenia działalności gospodarczej na własny rachunek lub rzeczywistych rozmiarów tej działalności posługuje się imieniem i nazwiskiem, nazwą lub firmą innego podmiotu i przez to naraża podatek na uszczuplenie, podlega karze (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
tjasa Onlinowa szkołą języków obcych 07.01.09, 09:29 Na platformie na której się uczę jest szkoła języków obcych (beta.supermemo.net.pl) i w tej chwili oferują bodajże angielski,niemiecki,hiszpański,rosyjski na różnych poziomach zaawansowania. Do angielskiego w ich ofercie widziałem również busines english. nie wiem czy dają jakieś certyfikaty - moze warto się dowiedzieć?! Sam nie próbowałem, ale uczę się w ich serwisie od dłuższego czasu bez wsparcia lektora i faktycznie przynosi to efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa-01 Lingwejon / Warszawa - opinie lektorów o szkole 14.02.09, 18:46 będę pracowała w Lingwejonie. jeśli ktoś z was już tam uczy lub uczył, to proszę napiszcie jak się z nimi współpracuje, czy wypłacają pieniądze na czas, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiachmiel1 London College Wimbledon w Londynie! 17.02.09, 16:24 Witam! mieszkam od 1,5 roku w Londynie.Pracuje w LCW,jesli ktos z Was bylby zainteresowany nauka jezyka angielskiego za granica a zwlaszcza w Londynie moge polecic LCW i nie dlatego,ze tam pracuje ale dlatego, ze bylam tam sudentka.Szkola posiada akredytacje,dajace gwarancje dobrej jakosci. Jesli macie jakies pytania prosze pisac :poland@londoncollegewimbledon,lub skype poland.lcw pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
asko144 Re: szkoły języka angielskiego 16.03.09, 16:02 Polecam szkołę, która prowadzi kursy metoda polisensoryczna, troche nowosc w Polsce, ale z tego co wiem to działa. Legal & Business Training Centre www.lbtc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
okarla avalon school w Londynie 24.04.09, 17:30 Wszystkim, ktorzy szukaja naprawde dobrego kursu polecam szkole Avalon. Znajdziecie tam swietna atmosfere, mloda, co wcale nie oznacza niewykwalifikowana, kadre. Nauczyciele to "native speakers", ucza wlasna metoda, ktora skupiona jest na mowieniu od poziomu "angielski dla poczatkujacych" do zaawansowanego. Szkola jest w centrum Londynu i oferuje zajecia w roznych godzinach. Na pewno dopasujecie cos dla siebie. Mozliwosc omowienia szczegolow po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
sonieczka600 Re: avalon school w Londynie 29.05.09, 23:09 ja moglabym polecic warszawska szkole ktora nazywa sie warsaw study centre ciekawe zajecia, mili nauczyciele i niedrogo. chociaz nie chodzilam na zajecia regularnie udalo mi sie na zadowalajacym poziomie zdac cae. poza tym slyszalam o nowym sposobie nauki przez internet. to nie kursy jezykowe, a wspolne wymienianie sie doswiadczeniami na naspolke.pl/ w tzw. norkach mozna tworzyc wspolne dokumenty i uczyc sie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuts5 Re: szkoły języka angielskiego 18.06.09, 14:58 Polecam artykuł David Beckham's Lunchbox i inne w cyklu (Don't) Speak English na www.londynek.net. Angielszczyzna nie szkolna, ale jak Anglicy naprawdę mówią! Odpowiedz Link Zgłoś
motylkowa07 Re: szkoły języka angielskiego 16.02.12, 18:07 Faktycznie ten ich angielski jest czasami strasznie niezrozumiały. Ale własnie miedzy innymi dlatego moze warto pochodzić na kursy i poznac wszystkie słówka potoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
gazzor Re: Kalisz angielski dla maluchów 12.08.09, 18:38 Ludzie czy ktoś wie jaka jest dobra szkoła angielskiego dla 5-6 letnich dzieci w Kaliszu? gazzor Odpowiedz Link Zgłoś
diabllica Re: www.edoo.pl-czy ktos uczyl sie w tej szkole? 17.08.09, 10:07 Witam, mam pytanie odnosnie edoo.pl, czy ktos moze z Was ma doswiadczenie w nauce za posrednictwem tej szkoly? Co sadzicie o nauce on line? Czy daje to efekty? Czy mozecie polecic jeszcze jakies sprawdzone szkoly on line? Odpowiedz Link Zgłoś
kruppa11 Re: www.edoo.pl-czy ktos uczyl sie w tej szkole? 14.09.10, 23:01 Ja korzystam z e-learningu przez skypa w szkole elingwista. Na początku byłem nieco sceptyczny bo potrzebowałem sie przygotować do CAE i myślałem ze nauka online to wiecej marketingu niż rzeczywistej nauki, ale sama formuła zajęć okazała się rewelacyjna: spotkania sam na sam z nauczycielem i wygoda to moim zdaniem dwa największe plusy. Oczywiście jeśli komuś się wydaje, że się nauczy języka na samych lekcjach bez ćwiczenia i powtarzania w domu to nie tędy droga:) Ze szkół jest jeszcze np. teleenglish, polishenglish4u, ale nie wiem jak to u nich wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
andz112 Re: szkoły języka angielskiego No1. best school 18.08.09, 16:51 Ja teraz chodzę do szkoły językowej znajdującej się na ursusie o nazwie no.1 best school. bardzo miła atmosfera tam panuje. szkoła przede wszystkim jest nowoczesna wyposarzona w tablice interaktywne !! zajęcia sa naprawdę ciekawe, lektorzy bardzo mili. czesto są wideo konferencje ze szkół z zagranicy. wczesniej chodzilam do speak up, ale to są typowi naciągacze. zajęcia nudne i nic się nie dzieje. w mojej nowej szkole jest naprawdę przyjemnie sie uczyc. posiadaja nawet specjalną salkę dla dzieci !! www.no1bs.pl szkołę poleciła mi znajoma która tez jest zadowolona. uczą 5 języków. Odpowiedz Link Zgłoś
markowski.k Re: szkoły języka angielskiego No1. best school 01.01.10, 13:26 fajna reklama ! heh Odpowiedz Link Zgłoś
marimaris Re: szkoły języka angielskiego No1. best school 29.03.11, 12:34 markowski.k napisał: > fajna reklama ! heh dokładnie bezczelna reklama. w dodatku z samymi klamstwami. Aż mi się zagotowało jak to przeczytałam. Chodziłam do tej szkoły i jest zupełnie inaczej. Zajęcia były urozmaicane i akurat tego nie można zarzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
marimaris Re: szkoły języka angielskiego No1. best school 29.03.11, 12:32 to chyba do innej szkoły chodziłyśmy skoro w Speak Up jest nudno. :p Mam zupełnie inne doświadczenia i prosze tu nie kłamać. Szczególnie że bezczelnie reklamujesz swoją szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
martigras ang Gdynia/ Sopot szkoła językowa 06.09.09, 14:56 Najlepsza szkoła w Gdyni lub Sopocie przygotowująca do rozszerzonej matury z angielskiego, proszę o pomoc. Zastanawiam się nad British school, english unlimited, profi-lingua. Odpowiedz Link Zgłoś
betti811 British Counsil w Warszawie 06.09.09, 22:23 Czy ktoś tam chodził na zajęcia(kurs ogólny) i może powiedzieć jak są prowadzone ? Odpowiedz Link Zgłoś
markowski.k Re: British Counsil w Warszawie - raczej lipa.. 01.01.10, 13:29 kilka moich znajomych tam chodziło, z tego co pamiętam bardzo negatywnie opisywali britisha.. ale więcej nie jestem w stanie Ci powiedzieć. :( Odpowiedz Link Zgłoś
betti811 Re: British Counsil w Warszawie - raczej lipa.. 20.01.10, 23:18 Poszłam do British Council i nie żałuję.Zawsze chciałam być uczona tak jak tam uczą.Wybrałam kurs ogólny,byłam na upper-intermediate.Kończę właśnie semestr .Na zajęciach nigdy się nie nudziłam,były one urozmaicone ,podobało mi się zastosowanie tablic interaktywnych, no i na lekcji pełen relax.Mój native naprawdę się starał i przykładał do wszystkiego i umiał wytłumaczyć. Minusem są 12 osobowe grupy jak za tą cenę to powinny być o połowę mniejsze.Jeśli ktoś nastawia się na speaking to raczej w tak dużej grupie nie pogada sobie za dużo.Lepiej wziąć prywatne lekcje,wyjdzie dużo taniej i efektywniej.Nie podobały mi się też rozmowy w parach,niestety osoba w parze wcale nie musi mówić lepiej od ciebie.Aczkolwiek dało się też pogadać z nativem.Można też chodzić na konwersacje.Ten kurs za to genialnie poszerza słownictwo,systematyzuje gramatykę i uczy jej praktycznego wykorzystania.Plusem było to ,że nasz naitve nie mówił po Polsku,aczkolwiek niektórzy tam znają polski.Mi ten kurs pozwolił też nabrać pewności siebie i oswoił z native'ami. Duzo zależy od prowadzącego,od jego temperamentu, jedni pewnie będą mniej zadowoleni inni bardziej.Ale błędem jest uważanie ,że chodząc tam 2 razy w tygodniu samo się nauczy i już nic robić nie muszę. Ja tam jestem zadowolona,bo miałam to czego chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka_wawa Godna polecenia szkoła nauki angielskiego? 11.10.09, 20:09 Szukam dobrej szkoły angielskiego w Warszawie - chodzi o odświeżenie języka. Co proponujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
4majkel Re: Godna polecenia szkoła nauki angielskiego? 21.01.10, 23:25 Zdecydowanie polecam Academy of New York w Złotych Tarasach. Super atmosfera, poziom nauki na najwyższym poziomie. Wszyscy lektorzy to dyplomowani pedagodzy z USA. A ceny na normalnym poziomie. www.academyofnewyork.com/index.php?id=gallery&lang=PL Odpowiedz Link Zgłoś
aganippi Szkoła języka angielskiego Wrocław 08.08.10, 21:15 Za dwa lata mam maturę, a mój angielski leży i kwiczy. Mam takiego pecha do nauczycieli (gimnazjum, teraz liceum - porażka), że mój poziom za wyjątkiem kilku słówek sięga końca podstawówki. Nie oczekuję cudu, mam mobilizację, chcę się uczyć. Którą szkołę polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
wronie Re: Godna polecenia szkoła nauki angielskiego? 04.01.12, 09:12 Moje dziecko zapisałam do szkoły Mała Lingua na Bielanach. Mają swoją autorską metodę nauczania – właśnie w sposób przystępny dla maluchów. Dwa razy w tygodniu – dla mnie to optymalnie. Poza tym na ich stronie WWW były do pobrania kupony rabatowe Odpowiedz Link Zgłoś
sonia.beauty Re: Godna polecenia szkoła nauki angielskiego? 06.02.12, 08:34 Mała Lingua rzeczywiście ma dobre opnie, warto dowiedzieć się czegoś więcej. Cenowo też wygląda to ok - www.malalingua.com.pl/Strona-glowna Odpowiedz Link Zgłoś
contest1 Re: Godna polecenia szkoła nauki angielskiego? 03.02.10, 21:26 O widze, ze kolega smiga do tej samej szkoily co ja :) wszystko wyzej to prawda, poziom nauczania naprawde wysoki. Bylem w Stanach i chodzilem tam do szkoly dla doroslych przez kilka tygodni dwa lata temu, ta szkola bardzo przypomina mi wlasnie tamta, tylko wszystko jest jakby lepiej tzn. lokalizacja swietna, super klimat w srodku, kawka z ekspresu cisnieniowego, a nie lura jakas rozpuszcalna. W salkach kazdy siedzi osobno, co akurat ja wole od siedzenia z kims w lawce lub przy stole :) z tego co sie orientuje to maja lekcje probne, wiec jesli masz ochote to mozna sprawdzic na zywo jak to dziala. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konraf TFLS Warszawa 26.10.09, 12:53 Podpisałem umowę na kurs EFB LCCI poziom 3, wpłaciłem zapliczkę. TFLS zobowiązało się rozpocząć kurs w ciągu 3 tygodni. Nie zebrala się grupa dla określonych w umowie godzin. Chciałem zaproponować inne godziny, Pani z infolinii jednak nie jest zainteresowana, mówi, że mam przyjść i odebrać zaliczkę, ponieważ takich osób jest kilka tysięcy i ona nie ma czasu myśleć. Zaliczka 490 złotych razy kilka tysięcy = "pożyczona kwota" liczy się w milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
buli11.online Re: TFLS Warszawa 29.03.10, 11:32 Ostrzegam wszystkich przed TFLS! fatalna obsługa, w momencie gdy juz podpiszesz umowę zaczynają być takimi chamami, utrudniają naukę, ze wszystkim maja problem! Lepiej wybrać inną szkołę! szczerze odradzam- zresztą jak ktoś nie wierzy niech poszuka opinii w sieci! Odpowiedz Link Zgłoś
contest1 Academy of New York w Warszawie - Złote Tarasy 03.02.10, 21:39 Witam wszystkich forumowiczow :) Chcialem przedstawic znana mi dobrze szkole w Warszawie, Academy of New York w Złotych Tarasach. Kursy językowe prowadza tylko lektorzy z certyfikatem TESOL i sa z Ameryki Polnocnej, wiec na szczescie nie znajdziecie tam brytyjskiego akcentu :) Szkola jednak celuje w troche inna grupe docelowa, wiec wielu znajdzie sie ktorzy beda biadolic, ze za drogo itp., ale jednak za jakosc trzeba placic i na swiecie nia ma darmowych obiadow. W porownaniu do ceny kursow British Council czy Archibald to powiedzialbym, ze przy podobnych kursach w Academy of New York wychodzi nawet taniej. Chetnych zapraszam bez sciemy na lekcje probne, gdzie sami sie przekonacie o tym czy warto i jaki jest stosunek ceny do jakosci. W kazdym razie jest to jedyna szkola z lektorami z certyfikatem TESOL zza oceanu. Skoro cala popkultura przychodzi do nas z USA, lubimy amerykanskie ciuchy np. A&F czy polowki z konikiem, sluchamy amerykanskiej muzy, chodzimy na amerykanskie filmy do kina itp. itd. to po co uczyc sie British English i to jeszcze z Polakiem? Poprosze Was rowniez o opinie nt. szkoły angielskiego w Złotych Tarasach, Academy of New York w Warszawie. Pozdrawiam i z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
markowski.k Re: Academy of New York w Warszawie - Złote Taras 19.11.10, 18:22 potwierdzam, szkola na wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
agin79 Re: Academy of New York w Warszawie - Złote Taras 27.07.23, 06:47 ja brałam lekcje online. Nie jestem zachwycona, strata czasu, nic sie nie nauczyłam, nauczyciel ani razu nie skorygował mojej wypowiedzi czy to pod wzgledem wymowy czy gramatyki. Wypowiedziałam umowę po miesiącu- musze nadal placic za lekcje ktorych nie chce.Podpisanie umowy z nimi wiąze sie z podpisaniem umowy kredytu z Inbank. Dzwoni do mnie windykacja. Zareklamowałam umowę z Academy do Urzędu Praw Konsumenta. Gorąco nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiak76 Re: szkoły języka angielskiego 23.02.10, 14:18 Polecam wrocławską szkołę jęz.angielskiego Elephant English Szkola Jezykowa Inowroclawska 39/15, Wroclaw 53-646 Tel: 071 794 48 65 Kom: 783 152 082 www.elephantenglish.pl Moim zdaniem najleplsza szkoła w mieście!Zajęcia prowadzone w małych grupach i indywidualnie przez profesjonalnego native speakera. Krysia. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiak76 Elephant English Wrocław 24.02.10, 09:58 Witam Serdecznie polecam te szkołę.Nauka na najwyższym poziomie,zajecia prowadzone przez native speakera w grupie i indywidualnie. Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
kropka26_2 Długi Jezyk!!!!! 12.04.10, 17:16 Super szkoła, zajęcia są w dogodnych godzinach, lektorzy są znakomici, zawsze przygotowani i uprzejmi. Nie można złego słowa powiedzieć. Jedyny minus to taki, że tylko dwa języki oferują- hiszpański i angielski, chociaż widziałam na stronie, że coś dorzucili:) Odpowiedz Link Zgłoś
opeeeeeeeeeeeeeeeeeera Re: Długi Jezyk!!!!! 02.02.14, 22:29 dołączam do zachwytów nad tą szkołą. Uczę się drugi semestr i będę podchodzić do TELC :) trzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mikey83 Długi Język w Warszawie 09.06.10, 15:23 ja chodziłemprzez 3 lata do Empiku, byłem zadowolony, sporo się nauczyłem no i cały Empik na miejscu:) Potem miałem przerwę i szukałem szkoły blisko domu (Pl. Wilsona) - tak właśnie teraz chodzę do szkoły Długi Język - od Wilsona chwilę, albo metrem, bo ta szkoła jest przy Gdańskim. Zajęcia OK, sami nativi, takze jestem zadowolony. No i nowsza ta szkoła:) ksiazki tez tutaj nowe mam pozdrawiam ___ pierogi rulez Odpowiedz Link Zgłoś
trojkatka Re: Długi Język w Warszawie 21.04.14, 21:09 Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak w Długim Języku z angielskim biznesowym? Czytam, że mają native speakerów, dają sporo materiałów dodatkowych itd, wasze opinie też pozytywne. Zastanawiam się tylko czy z tym biznesowym jest podobnie, bo chcę się zapisać Odpowiedz Link Zgłoś
bemybaby_5 Re: Długi Język w Warszawie 11.06.14, 15:04 mnie się podoba w długim języku ten system dualny. faktycznie lepiej się oswaja z jezykiem, kiedy rozmawiasz z rodowitym Amerykaninem... ale tez potrzeba czasem coś łopatologicznie wytłumaczyć, więc nauka z lektorem też się przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
agt_bond Speak up - Warszawa 12.06.10, 11:12 zdecydowanie polecam. Osobiście bardzo odpowiada mi metoda nauki, kurs intensywny, trzeba trochę przysiąść samemu z książką, cena adekwatna do jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
adamos70 Re: Speak up - Warszawa 22.03.11, 21:32 hej. Właśnie sobie przeglądam opinie z ciekawości czy znajdę coś na temat mojej szkoły. Znalazłem! Przyłączam się do opinii. Odpowiedz Link Zgłoś