Gość: Andrzej IP: *.gdynia.mm.pl 11.11.03, 23:38 Witam, Czy ktoś ma pomysł jak prtzetłumaczyć zwrot "myślenie koncepcyjne" Conceptual oznacza pojęciowe, to nie to samo... Pozdrawiam i z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meg Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:53 Maybe: conceptional thinking? But I'm not sure. (conceptin - znaczy także "koncepcja" - według mojego słownika) Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 23:54 > (conceptin - znaczy także "koncepcja" - według mojego słownika) oczywiście tam miało być: conception - gdzieś mi "o" zjadło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.in-addr.btopenworld.com 12.11.03, 07:15 Conceptual thinking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kingfish Conceptual thinking _____________nt IP: *.dyn.optonline.net 11.11.03, 23:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helper Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 03:56 A podzielisz się z nami swoją koncepcją "myślenia koncepcyjnego"? Co to ma znaczyć? Po polsku na początek. Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.icpnet.pl 12.11.03, 13:19 Conceptual Thinking is the ability to understand a situation or problem by identifying patterns or connections and addressing key underlying issues. Conceptual Thinking includes organizing the parts of an issue or situation in a systematic way. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aristotel Re: Myślenie koncepcyjne IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 23:23 Wow!... Odpowiedz Link Zgłoś