and77 28.11.03, 10:26 Czy może mi ktoś powiedzieć jak nalezy wypełnić pola 7a, 7b, 7c? 7a. In care of 7b. Address 1 7c. Address 2 Przy "in care of" trzeba wpisać wszystko: łącznie z miastem i kodem pocztowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K Re: DV-2005, pomocy! IP: *.icpnet.pl 28.11.03, 11:10 Jeśli to rzeczywiście "in care of", trzeba napisać kto jest twoim prawnym opiekunem, czyli "parents" w przypadku gdy mieszkasz z rodzicami. "Address 1" jest twoim adresem domowym; "Address 2" jest adresem korespondencyjnym (jeśli nie różni się od adresu domowym, zostaw puste), lub innym adresem pod którym czasami bywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
and77 Re: DV-2005, pomocy! 28.11.03, 11:20 Nie jestem tego pewien. "c/o- rz skrot od "in care of". Uzywany, gdy poczta jest przesylana na adres innej osoby." Gdyby można było zostawić pole address 2 puste to pewnie by było napisane "optional". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: DV-2005, pomocy! IP: *.icpnet.pl 28.11.03, 11:58 Sorry, masz racje. Nie pomyślałam o tym. Więc, już wiesz co masz napisać w polu "in care of". Natomiast, co do "Address 2", wciąż myślę że chodzi o adres korespondencyjnym lub "niestały" adres. Wnioski nie zawsze są takie proste lub friendly - nawet jak nie jest napisane że możesz to zostawić puste, nie znaczy że nie możesz. Najprostym sposobem jest napisać "doesn't apply". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wannabekiwi Re: DV-2005, pomocy! IP: *.sympatico.ca 28.11.03, 12:17 Address 2 to nic innego jak druga linijka adresu. Jesli ci sie wszystko nie zmiesci w address 1, to reszte napiszesz w address 2. Nie znaczy to, ze masz lub mozesz miec dwa adresy. Oni tam nie pytaja o home address i mailing address tylko o mailing address (przynajmniej w online application). Odpowiedz Link Zgłoś
xavier11 Re: DV-2005, pomocy! 28.11.03, 13:23 Gość portalu: wannabekiwi napisał(a): > Address 2 to nic innego jak druga linijka adresu. Jesli ci sie wszystko nie > zmiesci w address 1, to reszte napiszesz w address 2. Moim skromnym zdaniem, bardziej byłoby logiczne gdyby tam można było podać dwa adresy (gdy się takie posiada). Ale sam jestsm ciekaw opinii jakiegoś specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś