IP: *.146.16.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.12, 07:27
Witam,
chciałem kupić sobie nowy odtwarzacz mp3, od 4 lat mam Vedia, fajny tylko że troche duży i akumulator coraz słabiej trzyma, aktualnie myślę o ipod nano 6G, jest on dość drogi i nie wiem czy wart swojej ceny. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek uwagi użytkowników i osób znających się na tym:)
dzieki wielkie
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: Mp3 21.08.12, 08:26
      Gość portalu: EmilB napisał(a):
      > nie wiem czy wart swojej ceny.

Czy jest wart swej ceny, zalezy (jak zwykle) od osobistych kryteriow oceny oraz od wazenia poszczegolnych wlasciwosci.

Twoich wymogow i priorytetow nie znamy, ergo jakiekolwiek opinie w ciemno beda bezwartosciowe. Podaj, czego oczekujesz od urzadzenia, a czego nie jestes gotow zaakceptowac, to bedzie mozna odpowiedziec.
      • Gość: EmilB Re: Mp3 IP: *.181.117.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.12, 21:58
        jak to każdy facet, mam coś z dziecka i lubie gadżety, dużo podróżuje, czyli potrzebuje coś co będę rzadko ładować, gdy jest ciepło to nie mam gdzie nosić odtwarzacza, w spodniach przeszkadza, ten jest lekki i ma klips. Zawsze mogę kupić pasek i nosić jak zegarek. Lubię słuchać muzyki w dobrej jakości, 8gb czy 16gb sprawi że mam spory wybór muzyki, audiobooków. Sporo osób mówi mi że mogę sluchać muzyki z telefonu, ale nie mogę się przekonać do tego, tel służy do łączności i tyle, poza tym nie mam zbyt wypasionego telefonu:)
        • crannmer Re: Mp3 22.08.12, 09:37
          W oczach wielu ajpod nano 6G jest w porownaniu do 5G krokiem wstecz. Nie tylko pod wzgledem okrojenia zakresu funkcji, ale i pod wzgledem jakosci dzwieku. Niestety ceny na nano 5G sa bandyckie. Z kolei najlepszy stosunek ceny do zakresu funkcji ma aipod touch, ale ten bedzie dla Ciebe pewnie za duzy i za ciezki.

W urzadzeniach Apple ladowanie muzyki odbywa sie (o ile nie zrobisz jailbreaka) wylacznie przez firmowy program Apple iTunes. Zwykle podlaczenie do jakiegokolwiek komputera i wrzucenie muzyki przez USB nie dziala. Akumulator ladowac mozesz tylko przez komputer albo dedykowana ladowarke USB Appla, bo przy standardowych zasilaczach USB urzadzenia Apple odmawiaja ladowania. Zalaczone sluchawki sa dosc sredniej jakosci, wiec trzeba bedzie doinwestowac w lepsze.

To tyle na poczatek.

(zeby nie bylo, ze trafiles na applofoba - w domu mamy cala palete urzadzen przenosnych tej firmy, wiec po prostu wiem, o czym pisze :-)
          • Gość: EmilB Re: Mp3 IP: *.204.61.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.12, 21:38
            to że na byle jakim kompie nie wrzuce muzyki to pikuś, bardzo rzadko zmieniam repertuar, martwi mnie tylko jedno, czy będę mógł używać tego jako pendriva?? czasem chciałem przenieść jakiś film, czy coś innego, 8 bądź 16gb bardzo kusi wykorzystaniem tego jako magazyn:). Ładowanie to kolejny problem, ale myśle że można się do tego przyzwyczaić i przewidzieć zastosowanie ładowania z kompa. Słuchawki mam jakieś lepsiesze więc nie będę musiał inwestować:)
            Bardzo mnie kusi jego design, może nawet kupiłbym shuffle ale są małej pojemności niestety odpada na starcie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka