Dodaj do ulubionych

tv + internet

15.06.13, 09:55
jaki tv polecacie z opcją jak w temacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kornik Re: tv + internet IP: *.ip.netia.com.pl 17.06.13, 14:04
      Plazmy Panasa serii VT50 (VT60 zapewne też) to mają. I działa. I to tyle dobrego co mogę o tym powiedzieć. Raczej nie polecę bo:
      1. Wolno ładuje strony. I raczej nie jest to wina łącza bo kompy podłączone też przez WiFi do tej samej sieci ładują strony błyskawicznie.
      2. Beznadziejna nawigacja. Jeśli chcesz korzystać z przeinstalowanych stron typu YouTube czy Skype to jeszcze pół biedy, bo miniaturki masz od razu po połączeniu się z netem (choć Youtube ładuje się koszmarnie wolno). Ale jak chcesz sam poserfować, to miniaturka Webbrowsera jest chyba na 3 poziomie. A wpisywanie liter z pilota (bez różnicy czy tego od TV czy dołączonego bezprzewodowego touchpada Panasa) to zajęcie dla ludzi wyjątkowo flegmatycznych i mających ogrom wolnego czasu. Można teoretycznie podłączyć klawiaturę i mysz przez blutootha , ale to raczej drogie zabawki. Czy się da przez USB to nie wiem, bo jakoś mi się nie chciało sprawdzać.
      3. Zgodnie z zapewnieniami w instrukcji pewne strony nie będą się chciały załadować. Co mnie nie dziwi, bo ilość aktualizacji rożnych flashy czy jav jest taka, że po pół roku nieaktualizowany soft telewizora będzie równie aktualny jak ten z ZX Spectrum.

Podsumowując, internet w TV to dla mnie gadżet. Jak naprawdę chcę poserfować na wielkim ekranie, to podłączam lapka przez HDMI. A z wbudowanego w TV internetu korzystam jak chce sprawdzić pogodę (TV pamięta moją lokalizację), ew w napadzie totalnego lenistwa wstukuję coś pilotem w Youtuba nie podnosząc się z kanapy.
      • vasilip Re: tv + internet 14.07.13, 09:21
        Kupiłem Panasonica plazmę serii ST60 Internet śmiga bez problemu (WI-FI) chociaż faktycznie jest kłopot z pisaniem z pilota. Oczywiście mam komputer a Internet w TV traktuje jako alternatywę gdy zona okupuje kompa.
        • adamos70 Re: tv + internet 18.07.13, 02:11
          JA w swoim LG podłączyłem internet po kablu bo chciałem uniknąć zakłóceń i słabego zasięgu. Ale jak ktoś ma dobry zasięg wifi w domu to im bliżej routera tym powinno być połączenie stabilniejsze.
    • vasilip Re: tv + internet 18.06.13, 08:21
      Dzieki
      • zzimnyy Re: tv + internet 03.07.13, 22:39
        Na identyczną funkcjonalność Internetu w tv - trzeba będzie jeszcze poczekać. Internet jako dodatek? W pewnym sensie tak. Chociaż na pewno obecnie bardzo dobrze rozbudowane są usługi i biblioteki wideo, aplikacje jak YouTube, Vimeo, aplikacje do zdjęć. Przeglądarki nie są tak rozbudowane jak w przypadku komputera. Większość tv ma również dodatkowe możliwości jak np. sterowanie i nawigacja z poziomu smartfona / tabletu - świetna opcja.
        Co do Internetu, w nowych modelach - jest fajna funkcja która omija takie pewne ograniczenia płynące z telewizora. Niektóre modele mają funcję NFC One Touch, która pozwala łaczyć się z smarfonem i tabletami posiadającymi tę samą funkcję. Dzięki połączeniu na ekranie telewizora widzimy pulpit np. tabletu. Widzimy wszsytko na dużym ekranie, to co robimy na mniejszym urządzeniu. Korzystamy np. z Internetu z pełną funkcjonalnością jaką daje nam drugie urządzenie.
        • cinekk1 Re: tv + internet 17.07.13, 16:24
          Mam smartfona lg i nie mam funkcji sterowania tv. Zastanawiam się, jak to jest realizowane? Przez wi fi blututa czy jakoś inaczej, bo takiego zwykłego nadajnika podczerwieni to chyba w smartfonach nie ma? I czy tylko ajfony mają takie sterowanie? Kupowanie telefonu za 2 tysiące, żeby sterować tv, to ja się raczej nie zdecyduję. Jak to właściwie działa?
          • adamos70 Re: tv + internet 18.07.13, 02:13
            jak masz telefon LG z Wifi i telewizor z Wifi to tv łączy się z telefonem w sieci lokalnej (bodaj za pomocą dlna). Dodatkowo telewizory LG cinema obsługują NFC co też ma swoje zalety.
    • adamos70 Re: tv + internet 18.07.13, 02:10
      teraz większość telewizorów ze smart tv ma dostęp do internetu. Osobiście uważam że najlepsze smart tv (funkcjonalność, rozbudowane, szybkość) ma LG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka