antidotumm 06.06.06, 11:26 Poszukuje kogos, kto rozdzieli mi w domu sygnal Cyfry + na 2 telewizory (za pomoca splitera)- nie wiem, czy konieczna jest druga antena, i wogole jak to poustawiac, jaki bedzie koszt itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody_jelen Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja 15.06.06, 23:01 jest potrzebna nowa antena a raczej nowy konwerter (chyba tak sie to nazywa) i oczywiscie dekoder w drogim pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja 30.08.06, 14:13 Podbijam ponownie aktualny watek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja IP: *.idzik.pl 30.08.06, 16:23 >młody jelen< Ci odpowiedział, a dokładniej jeśli chcesz aby drugi użytkownik mógł oglądać inny program niż Ty w tym samym czasie na pierwszym odbiorniku, NIE MA INNEJ TECHNICZNEJ MOŻLIWOŚCI niż drugi tuner (dekoder)+karta. Spliterem rozdzielisz TEN SAM sygnał na kilku odbiorców ale to będzie wyłącznie TEN SAM PROGRAM. Zajrzyj do najbliższego operatora u którego stwierdzisz , że ma tyle dekoderów ile programów transmituje do sieci osiedlowej, gminnej itd. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja 31.08.06, 00:39 Czy to znaczy ze mam placic drugi abonament? Bo chyba jest mozliwe, aby za pomoca splitera ogladac rozne kanaly Cyfry na roznych telewizorach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja IP: *.idzik.pl 31.08.06, 16:54 Tak jak już pisałem: NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI. Sygnał WYŁĄCZNIE POJEDYŃCZEGO kanału jest dekodowany WYŁĄCZNIE w tunerze(dekoderze) satelitarnym, jeśli chcesz mieć możliwość odbioru kilku kanałów jednocześnie MUSISZ dysponować odpowiednią ilością tunerów (dekoderów) - NIESTETY. Nie ma na świecie takiego cudownego urządzonka (tunera- dekodera) które umożliwiłoby Ci odbiór w tym samym czasie kliku kanałów np Cyfry+. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Spliter do Cyfra + (w Poznaniu) instalacja 01.09.06, 11:59 No tak, ale o ile rozumiem, przy kazdym odbiorniku mam dekoder, a spliter dzieli sygnal Cyfry pomiedzy te dekodery? Odpowiedz Link Zgłoś