Dodaj do ulubionych

Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie!

IP: 86.42.78.* 22.12.06, 13:19
Kupilem kamere HDD sony sr70 z twardym dyskiem i program pinnacle 9. Po
zgraniu filmu do programu nie moge go odtworzyc. Wczytuje i widze miniaturke
w programi ale jak włączam odtwarzanie to pauzuje sie albo leci bez podglądu.
Czy ktos kompetentny moze mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje i jak to
naprawić.
Obserwuj wątek
    • Gość: end Re: Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie! IP: *.idzik.pl 24.12.06, 22:34
      Nie denerwuj się ale nie rozumiem nic z tego co napisałeś.Czy zgrałeś w
      formacie DV ? Czy masz to w postaci clipu w lewym ekranie? Czy położyłeś to na
      TIMELINE i nie możesz odtworzyć? Czy program sam zapisał w innym formacie ? etc
      etc....
      • Gość: immoral27 Re: Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie! IP: 86.42.78.* 26.12.06, 23:26
        Mam to zgrane na dysku w formacie mpeg a nie dv. Po wrzuceniu do pinnacle nie
        moge tego odtworzyc niezaleznie czy mam w postaci klipu czy klade w time line.
        Jak chce odtworzyc to wlacza sie np. pauza albo czas leci ale na malym ekranie
        nic nie widac. Probowalem rowniez w Nero Vision i tam moge odtworzyc z tym ze
        film jest "wykrzywiony" w lewo a jak zatrzymam to pozniej juz nie leci. Dopiero
        jak wezme "pelny ekran" to widac ale nic mi to nie daje bo nie moge nic
        edytowac bo nie widze. Jestem laikiem i nie denerwuje sie takze jak moglbys mi
        pomoc to bylbym wdzieczny. Moze ze wzgledu na to ze to HDD to nie zgrywa w
        odpowiednim formacie. A moze jakis inny program?
    • untochables Re: Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie! 27.12.06, 21:31
      na poczatku zgrywanie daje w du..e ;)
      odezwij sie do mnie na gg 4825859
      postaram się coś ci podpowiedzieć ;)
      nie też ktoś kiedyś podpowiedział ;)
    • Gość: Gosc Re: Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie! IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.01.07, 00:59
      1) Brak kodeków dvd.
      2) Pinnacle nie do końca radzi sobie z plikami *.mod (zapis kamery hdd)
      3) Rozwiązanie :) Zamien mod na vob i powinno działać.

Pozdr.
      • Gość: immoral27 Re: Kamera HDD a Pinnacle Studio 9. Pomóżcie! IP: 86.42.78.* 10.01.07, 15:44
        Dzieki za podpowiedz. Gdybys jednak jeszcze mogl napisac gdzie sie zmienia te
        ustawienia albo gdzie zdobyc i jak zainstalowac sterowniki DVD to bylbym
        wdzieczny. Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka