Dodaj do ulubionych

Piano Craft Yamaha E810

04.01.07, 15:15
Szukam, szukam po necie...Trochę informacji przydatnych znalazłam, ale chcę
Was dopytać czy rzeczywiście warto zainwestować w tą akurat wieżę?
Ma to być wieża do salonu w mieszkaniu.
Może coś innego mi polecicie? Może jest coś lepszego?
Max jaki chcę wydać to 2000zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: sasa Re: Piano Craft Yamaha E810 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:29
      ..a ile m2 ma salon?,bo ta wieżyczka dobrze zagra w 15m2.Recenzje w prasie
      audio ma dobre miałem okazję posłuchać dzwięk jak na tę klasę ok, powtarzam
      jeśli pokój ma więcej niżli 20m2 to potrzeba więcej mocy i wieksze
      głosniki.Pozdrawiam
      • first_baby Re: Piano Craft Yamaha E810 04.01.07, 16:43
        pokój nie ma więcej niż 20m2, także może się sprawdzi...
        niepokoją mnie jedynie opisy, ze od razu kable trzeba powymieniać, bo te
        dołączone są beznadziejne.
        • Gość: Kornik Re: Piano Craft Yamaha E810 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:05
          aianocrafty sa zdecydowanie jedną z lepszych ofert wśród mikrowieży. Oczywiście
          moh dużych pomiszczeniach moga sobie nie dać rady
          > niepokoją mnie jedynie opisy, ze od razu kable trzeba powymieniać, bo te
          > dołączone są beznadziejne.
          Te dołączane to zwykłe kawałki przewodów (dosyć cienkich). Ale nie
          przesadzajmy, założenie super kabla nie zrobi z Pianocrafta top high endu. Jak
          chcesz wymienić kable, to kup porządną skrętkę w sklepie z art elektrycznymi. A
          jak osłuchasz sie ze sprzetem, to pozycz gdzies drogie kable, podłącz i sam/a
          oceń, czy warto wydać na kable kilkaset lub kilka tysięcy PLN. Ale nie zaczynaj
          kupowania sprzetu od kabli!
        • Gość: sasa Re: Piano Craft Yamaha E810 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:14
          Kable zawsze można zmienić na lepsze ale to extra 200 zł,można tez zmienić
          kolumny choć te w zestawie są naprawde niezłe.Nabywasz sprzęt za określoną kasę
          powiedzmy 1640 zł /na skąpcu/ i to byłby dobry zakup sprawdzający się w 20 m2.
          Spytam czy ma służyć jako stereo czy kino domowe?
          • first_baby Re: Piano Craft Yamaha E810 04.01.07, 21:12
            jako stereo
            • Gość: sasa Re: Piano Craft Yamaha E810 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 23:08
              Piano klasycznym stereo nie jest to raczej kino domowe choć brzmi ładnie jak u
              Yamachy.Parę lat wstecz firma NAD produkowała 3 w jednym nazywało to się L-40
              grało super z kolumnami Keff O15 lub AE 1.Jestem posiadaczem osobnych klocków
              bo tylko takie zapewnią wysoką jakość muzyki.Posdrawiam
    • liquido Re: Piano Craft Yamaha E810 15.01.07, 15:43
      Mam Piano E600 po wymianie głośnikowych i IC (zmiana w sumie ok 100pln)- pewnie
      podobna konstrukcja do E810...
      w wysokim /2,80/ 17 metrowym pokoju nie brzmi najlepiej...
      ale wystarczyło to urządzonko przeprowadzić do 11 metrowego pokoiku aby
      zabrzmiał naprawde godnie.. jak na ten budżet rewelacja.. z przyjemnością można
      słuchać małych składow jazzowych, wokalistyki.. w kinie równiez radzi sobie
      świetnie...
      dużo gorzej natomiast w dużych składach, gęstym rocku...
      IMHO warunkiem brzegowym satysfakcji z Piano jest stałe zameldowanie sprzętu w
      niedużym pokoju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka