Gość: chcekupctelewizor IP: *.l.pppool.de 16.01.07, 19:07 LG 42 PC1 RR-co o tym czyms sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fr Re: LG 42 PC1 RR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:39 Kupujesz plazmę wiec cie za wiele nie pomogę ale opiszę wrażenia z nowego LCD:tak się składa ze niedalej jak wczoraj zawitał do nas nowy lokator. telewizor lcd LG LC2r czy jakoś tak. Mam cyfrę+. Poprzednio mieliśmy stary 32 calowy tv marki OTAKE. I moja opinia o tym telewizorze i generalnie o LCD jest taka: to coś nijak pod wzgl. jakości obrazu przesyłanego czy to cyfrowo czy też analogowo ma się do CTR jak maluch do merca. LCD jest matowe, ma słabą separację barwną i obraz takiego tvn24 wygląda jak tani divx mocno skompresowany. załmałem się jak ojciec to przytargał do domu. Na obronę tego pożal się Boże telewizora można dodać ze to 42 cale więc jakość obrazu siłą rzeczy nie może być najlepsza , ale na litość boską - między tym Otake a LG jest różnica 20 lat w technilogii! łduję starego grata na samochód i wiozę do naprawy bo sorry - nie ja wybierałem ten telewizor ale nijak ni emogę tego oglądać. może sie przyzwyczaję ale jak narazie to poruta LG fenomenalnie odtwarza wszystkie plansze generowane cyfrowo (tabele, logo programów, nieruchome paski itd). niestety ten telewizor bardzo kiepsko radzi sobie z ruchem i barwami. Jak masz dobry telewizor kineskopowy i nie potrzebujesz jakichś tanich cyfrowych bajerów i planuje oglądać telewizję z kabla lub anteny analogowej to naprawde należy zatanowić się nad LCD Odpowiedz Link Zgłoś