Dodaj do ulubionych

Akumulator do kamery

IP: 195.117.125.* 10.05.03, 23:13
Posiadam kamerę SONY PC-5 wyposażoną w akumulator INFOLITHIUM S. Według
danych technicznych bateria ta powinna starczyć na 1 godz. Gdy była nowa tak
istotnie było. Po ok. pół roku bardzo szybko się wyczerpuje. W pełni
naładowany akumulator wkładam do kamery i wskaźnik pokazuje 60 min. A po
upływie 5 minut miga przekreślona bateryjka i kamera wyłącza się. Czy ktoś
miał podobne doswiadczenia ? Skoro akumulatorek jest do kitu to czemu
pokazuje 60 min.
Obserwuj wątek
    • Gość: It's a Sony It's a Sony IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.03, 23:34
    • Gość: test Re: Akumulator do wymiany IP: 62.233.129.* 15.05.03, 14:02
    • Gość: kasia Re: Akumulator do kamery-sklep internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 14:54
      A czy znacie jakieś linki do sklepów internetowych sprzedających akumulatory do
      kamer?

pzdr
      • Gość: t-rex Re: polecam IP: srv1:* / 192.168.1.* 24.05.03, 21:45
        Tanie akumulatory do kamer posiada firma FOTON z Kalisza adres www.foton-
        kalisz.pl - o ile dobrze pamiętam.Kupiłem tam pare akumulatorów litowo -
        jonowych do swojej kamery za połowe ceny oryginału.
    • Gość: Wicio Re: Akumulator do kamery IP: Govok:* / 192.168.0.* 23.05.03, 23:53
      Miałem identyczny przypadek z dwiema bateriami do kamery Sony. Tylko trochę dłużej niż pół roku wytrzymały. No i to nie są baterie tylko akumulatorki, ale to detal.
      W Sony powiedzieli mi, że gdyby były na gwarancji to by mi je sprawdzili i ewentualnie wymienili. Niestety okres gwarancyny dawno się skończył. Musiałem kupić nowy akumulator za bagatela! 500 zł.
      Jeśli chodzi o ogniwa litowo-jonowe, czyli takie jak stosuje Sony, to należy je przechowywać w stanie rozładowanym. Jeżeli masz zamiar nie używać ich przez kilka miesięcy to dobrze jest takie ogniwo naładować na maksa, następnie rozładować i położyć do szafy. Tak przynajmniej powiedział mi jeden człowiek, który twierdzi, że się na tym zna. Ale może sie mylił. Proszę nie wieszać na mnie psów, jeśli w instrukcji do kamery piszą inaczej.

Podobno można kupić baterie/akumulatory elektrycznie zgodne z oryginałami Sony, ale znacznie tańsze. Niesetty nie wiem gdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka