zona_jarka 19.09.07, 07:31 ...czy gdzieś takie kupię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: klimek Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:34 Tu masz kino z nagrywarka tylko przekracza o 200zl twoja granice:/ www.skapiec.pl/site/cat/30/comp/92971 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:43 www.ceneo.pl/;004c309+n1600;017P4-14553.htm Pytanie tylko, czy coś takiego mozna nazwać kinem domowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo5 Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.dyn.optonline.net 20.09.07, 17:11 Ludzie skad wy sie bierzecie? Jak kogos nie stac na kino domowe to niech kupi cos innego. Pytania w stylu kino domowe za 1000 zlociszy sa bez sensu. Za 1000 zl mozna sobie kupic pare plyt DVD, a nie kino domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjk teoretycznie możliwe 20.09.07, 21:47 www.ceneo.pl/392260 www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg=1&kat=3&prod=79#x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luśka Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 05:57 Jak kogoś nie stać na Mercedesa kupuje sobie Fiata, twoja odpowiedź jest zaiste merytoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pluskwiak Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 11:12 > Jak kogoś nie stać na Mercedesa kupuje sobie Fiata Jak ktoś chce przewozić 5 osób + bagaże na długich trasach ale nie stać go na Mercedesa Vito więc kupuje Fiata Pandę, to robi to bez sensu i wywala forsę w błoto. Albo niech szuka czegoś używanego, albo niech bierze kredyt. To samo z kinem. Albo niech szuka używkę, albo niech weźmie kredyt. A jak chce coś nowego bez kredytu, to niech kupi DVD plus jakąś prostą miniwieżę stereo, efekt bedzie duzo lepszy niz z takiego pseudo-kina. Wowo ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... 22.09.07, 17:42 > Jak ktoś chce przewozić 5 osób + bagaże na długich trasach ale nie > stać go na Mercedesa Vito więc kupuje Fiata Pandę, to robi to bez > sensu i wywala forsę w błoto. Albo niech szuka czegoś używanego, > albo niech bierze kredyt. Niektórzy kupują mercedesa po to aby co tydzień go umyć i przejechac parę kilometrów, tj człowiek ma służyć samochodowi, a niektórzy kupują fiata po to aby nim jedzic i zarobic na życie, samochód ma słuzyc człowiekowi. Ciekawy jestem czym jezdzisz, czy stać Ci na kredyt na zakup nowego merca kiedy ledwo wiążasz koniec z końcem. Poza tym nie każdy może brać kredytu jak ma np 3 dzieci na utrzymnia + raty na mieszkanie + różne opłaty miesięczne. A używki to loteria, jeszcze inni nie lubią kupic, używać używanych rzeczy, wolą tańsze ale nowe. Ludzie są różni i mają różne możliwości finasowe To samo z kinem, kupują niektórzy najlepszy, najdroższy model po to aby się pochwalić ze znajomymi ile ma wattów, kanałów...a w rzeczywistości na niczym się niezna, a inni po to aby oglądać, dla nich najważniejsza to treść filmu, wiedza..., więc kupuja tańsze produkty w miare swoich mozliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:43 Każdy produkt musi mieć minimm jakosciowe, żeby spełniał swoją rolę. Jak chcesz zawiesić obrazek na ścianie, to jasne, że nie potrzebujesz wiertarki HILTI, a wystarczy Ci jakis Black&Decker czy Makita za 200-300 zł. Ale kup sobie w markecie wiertarkę za 60 zł + wiertło do betonu za 1 zł i prawie mogę zagwarantować, że nie wywiercisz ani jednego otworu w betonowej ścianie w blokach. To kino domowe za 500-600 zł to właśnie taki "ersatz". Niby wyglada jak kino, ale tak naprawdę niewiele ma z nim wspólnego. > a inni po to aby oglądać, dla > nich najważniejsza to treść filmu, wiedza..., więc kupuja tańsze > produkty w miare swoich mozliwości. Jak im naprawdę zależy na treści, to kupią prosty zestaw stereo za kilkaset złotych a nie pseudokino, efekt będzie o klasę lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... 23.09.07, 06:29 > Jak chcesz zawiesić obrazek na ścianie, to jasne, że nie > potrzebujesz wiertarki HILTI, a wystarczy Ci jakis Black&Decker czy > Makita za 200-300 zł. Ale kup sobie w markecie wiertarkę za 60 zł + > wiertło do betonu za 1 zł i prawie mogę zagwarantować, że nie > wywiercisz ani jednego otworu w betonowej ścianie w blokach. No tak. Jak masz duże wymaganie, twardy żelbeton to musisz kupić HILTI. A ja ma ścianę z cegieł to mi wystarczy wiertarka za 60 zł + wiertełko za 1 zł z marketu i mogę używać przez kilka lat, jak się psuje to wywalę na śmietnik kupię następną. Z kinem to samo, nie mam/nie chcę wydać 5000 na kino to kupię za 1000,za rok za dwa a może więcej jak psuje się to wyrzucę i kupię inne. Więc wszystko zależy kto ile ma w kieszeni, jakie ma wymaganie i jak patrzy na przyszłość...i tak każdy ma swoją rację. Ale ogólnie chodzi Mi o to, że jak zgłasza się fachowiec/znawca tematu i doradził: "Ludzie skad wy sie bierzecie? Jak kogos nie stac na kino domowe to niech kupi cos innego. Pytania w stylu kino domowe za 1000 zlociszy sa bez sensu. Za 1000 zl mozna sobie kupic pare plyt DVD, a nie kino domowe." "Jak ktoś chce przewozić 5 osób + bagaże na długich trasach ale nie stać go na Mercedesa Vito więc kupuje Fiata Pandę, to robi to bez sensu i wywala forsę w błoto. Albo niech szuka czegoś używanego, albo niech bierze kredyt. To samo z kinem. Albo niech szuka używkę, albo niech weźmie kredyt." to wybacz, takie głupie gadanie to bez senu i komu potrzebne? > Jak im naprawdę zależy na treści, to kupią prosty zestaw stereo za > kilkaset złotych a nie pseudokino, efekt będzie o klasę lepszy. Jadąc tylko na rowerze (tj = prosty zestaw stereo) nigdy nie wiesz jakie wrażenie, przeżycie byś miał siedząc w pędzącym Fiacie na czterech kółkach (tj = tańszy zestaw kino z efektem dżwiękowym 5.1). Gwarantuję Ci, że zestaw Manta co podałem - może nagrywarka nie tak ładnie wygląda- ale wiele lepiej gra niż Twój prosty zestaw stereo za kilkaset złotych- nawet nie wiem jaki byś wybrał. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.07, 10:48 > A ja ma ścianę z cegieł to mi wystarczy wiertarka za 60 zł + > wiertełko za 1 zł z marketu i mogę używać przez kilka lat, jak się > psuje to wywalę na śmietnik kupię następną Jeśli jakość Twoich ścian jest porównywalna z jakością tej wiertarki, to może faktycznie wytrzyma ona kilka lat. Sąsiad ostatnio kupił szlifierke kątową za 80zł i nie wytrzymała ona kilku cięć blachy grybosci 0,5mm. Robotę dokończył nożycami do blachy. W każdym razie jeśli spytasz na jakims forum budowlanym jaką wiertarke do betonu kupic za max100zł to dostaniesz odpowiedź taką samą jak tu, czyli, żebyś dał sobie spokój z kupowaniem szmelcu. > Jadąc tylko na rowerze (tj = prosty zestaw stereo) nigdy nie wiesz > jakie wrażenie, przeżycie byś miał siedząc w pędzącym Fiacie na > czterech kółkach (tj = tańszy zestaw kino z efektem dżwiękowym > 5.1). Przykład trochę nietrafiony, bo nie znam producenta aut, który oferowałby nowe auta w cenie roweru z marketu czyli za kilkaset złotych. Gdyby taki producent sie znalazł, to faktycznie pewnie wrażenia z jazdy takim autem byłyby niezapomniane:-) Biorąc pod uwage ceny prostych rowerów (kilkaset złotych) i ceny najtańszych nowych aut (od ok. 25 tys w górę) to musiałbyś porównac proste stereo z kinem domowym za kilkadziesiat tysięcy. Jasne, ze w takim przypadku kino wygra. > Gwarantuję Ci, że zestaw Manta co podałem -może nagrywarka nie tak > ładnie wygląda- ale wiele lepiej gra niż Twój prosty zestaw stereo > za kilkaset złotych- nawet nie wiem jaki byś wybrał. Ja akurat przerabiałem podobny temat, tyle,że nie z nagrywarką ale z DVD Manty i podłaczyłem je do zestawu Creative 4040, żeby mieć namiastką kina w pracy w delegacji (znudziło mi sie ogladanie filmów na laptopie). Po kilku miesiacach odłaczyłem tylne głosniki, bo tylko sie o kable potykałem. Efekt przestrzenny w takim zestawie był do kitu. Być moze te głośniki z Twojego linku brzmią doskonale, ale ja po doswiadczeniach z tanimi zestawami bym sie przy takim budżecie nie pchał w uklad 5.1 tylko kupił choćby cos takiego: www.ardsoft.pl/product_info.php?cPath=35_38&products_id=4003 Te dodatkowe 300zł wydane na 5.1 w tym przypadku jest wg mnie wywalaniem forsy w błoto, tym bardziej, że dekodery DD5.1 w Mantach sa maksymalnie uproszczone i nie mozna np. wyregulowac siły głosu niezależnie w każdym kanale, co przy niesymetrycznym rozstawieniu sprzętu sprawi, ze nie uda nam sie uzyskać dźwieku przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... 25.09.07, 01:46 Kornik-u ! nie wszyscy muszą kupić HILTI, nie każdy musi jeździć mercedesem, a Fiatem też można dojechać docelu, oczywiście podróż nie jest tak przyjemna jak z mercem, ale merc też może odmówić posłuszeństwa w połowie drogi i wtedy bardzo drogo nas kosztuje. Poza tym nie można wiecznie czekać na wymarzony merc, tylko trzeba w miarę możliwości znaleźć coś odpowiedniego by dobrze funkcjonowało, ale już nie będziemy porównywać róznych rzeczy ze sprzętem audio- video i wróćmy do tematu. W zasadzie dobra Jakość dżwięku zależy nie tylko od samego odtwarzacza, wzmacniacza, ale także od głośników, od wielkości obudowy kolumn, szczególnie chodzi o subwoofer. Ten zestaw stereo z Twojego linka nie bedzie grał dobrze nawet z najlepszym DVD ze względu na małą objętość subwoofera ( i jego mały głośnik), kiedy podany przeze Mnie subwofer ma prawie 2 razy wiekszą objętość i mocniejszy nie mówiąc już o pozostałe głośniki. Kto tu wywala forsy w błoto ? > dekodery DD5.1 w Mantach > sa maksymalnie uproszczone i nie mozna np. wyregulowac siły głosu > niezależnie w każdym kanale, co przy niesymetrycznym rozstawieniu > sprzętu sprawi, ze nie uda nam sie uzyskać dźwieku przestrzennego. Głośności poszczególnych głośników reguluje się zazwyczaj na wzmacniaczu wielokanałowym od kina a nie na odtwarzaczu DVD, W przypadku podanego zestawu głośników 5.1 przeze Mnie, wszystko można wyregulować pilotem od zestawu głośników. Jaką nagrywarkę proponujesz, może masz lepszy pomył to podaj. niech autorka sama decyduje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornik Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 09:23 > ale już nie będziemy porównywać róznych rzeczy ze sprzętem audio- > video i wróćmy do tematu. To ja na koniec przytoczę stary żydowski dowcip: Pewien ubogi żyd został poczęstowany w domu bogaczy pysznym ciastem, wiec poprosił o przepis, zeby jego żona tez mu takie upiekła. Dał przepis żonie, a ona czyta: "1/2 kg maki pszennej"- oj zaraz tam pszennej, dam jaką mam, też będzie dobra "10 jajek"- mam tylko dwa, też bedzie dobrze "3 paczki masła"-e tam, dam paczkę margaryny "30 deka cukru"- 10 deka tez wystarczy, nie musi byc takie słodkie "2 łyżki kakao i dwie garście rodzynek"-a co, a bez rodzynek, to juz sie ciasto niby nie uda. Upiekła babke, próbuje, wypluła i mówi Że tez bogaci ludzie jedzą takie paskudztwo! Z tanim kinem domowym może być podobnie :-) > podany przeze Mnie subwofer ma prawie 2 razy wiekszą objętość i > mocniejszy nie mówiąc już o pozostałe głośniki. Kto tu wywala forsy > w błoto ? Jak te głosniki maja zastąpić bzykacze wbudowane w telewizor to i tak zabrzmią o klasę lepiej. Jak ktoś chce na nich słuchac Bramsa czy Chopina, to faktycznie wywala forse w błoto (podobnie jak na każdy inny tani zestaw) > W przypadku podanego zestawu głośników 5.1 przeze Mnie, wszystko > można wyregulować pilotem od zestawu głośników No to faktycznie plus dla Twojego zestawu, te najprostsze zestawy zwykle tego nie mają. > Jaką nagrywarkę proponujesz, może masz lepszy pomył to podaj. niech > autorka sama decyduje. Coś bardziej firmowego. Tak w okolicach 1000 zł za samą nagrywrke. Jakis Samsung, czy zachwalany na tym forum LG, Sony tez juz się w tej cenie znajdzie. W Mante bym sie nie pchał. To sa raczej jednorazówki. Jak ktos madry powiedział, ubogich ludzi nie stac na kupowanie tanich rzeczy. Nie sądzę, żeby ktos kto ma max 1000 zł na całe kino z lekka ręka wywalił za 2 lata nagrywarke do śmieci bo mu sie popsuła. A problemy z mantami bywają. Kino dokupiłbym później jak odłożę trochę kasy, np głosniki Kody www.polpak.com.pl/pl/index.php?katg=1&kat=3&prod=92#x plus prosty ampli Yamachy. Albo jak pisali inni użyłbym kredytu żeby miec wszystko od razu. Przynajmniej mam wtedy gwarancje, że dźwięk bedzie co najmniej poprawny, czego te najtańsze głosniki zwykle nie zapewniają. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... 23.09.07, 05:33 To MANTA, nagrywarka DVD + zestaw kolumn ze wzmacniaczem 5.1 www.ardsoft.pl/product_info.php?products_id=4296 www.ardsoft.pl/product_info.php?cPath=35_38&products_id=4365 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteor01 Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: 83.168.75.* 25.09.07, 21:13 kochani,temat prosty a jaki gorący.z kina z a1000 zł przeszło na samochody i wiertarki.,pomijając wiertła i co tam jeszcze.ale swoją drogą ja kupiłbym mantę i ampli używkę z allegro.a co do mojego zestawu to samo okablowanie kosztowało ok 3000zł i jeszcze nie zakończyłem.szacunek i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luśka Re: kino domowe z nagrywaniem do 1000 zł......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 06:45 A ja posiadam "kino domowe" z nagrywaniem firmy Thompson zapłaciłam za nie ok. 900 zł i jak dla mnie wystarczająco spełnia swoje zadanie (wiadomo że dźwięk nie ten ale mam mały pokój więc super dźwiek i tak zginął by w nim, ale obraz super otwarza wszystkie formaty i z nagrywaniem zero problemów) mam je rok i działa bez zarzutu. Akurat tak się składa że mam samochód Pandę już czwarty rok i nie miałam jeszcze żadnej awarii. Z obu produktów jestem zadowolona bo spełniają swoje zadanie a że nie są z najwyższej pólki no cóż nie każdego na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Thompson??? 01.10.07, 15:04 jak w reklamie, prawie jak kino domowe... kornik i wowo mają rację, brzęczydełek za 1000 zł nie mozna nazwać kinem domowym, zapraszam do dobrego salony i sprawdzenie jak brzmi dobry sprzęt, a te dywagacje o cudownym dźwięku za 500 zł w pokoju 2 x 3 metry, zostawiam bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś