Dodaj do ulubionych

Pytanie o BOSE Lifestyle 8

IP: *.acn.waw.pl 29.08.03, 14:22
Witam !
Mam pytanko dotyczące wymienionego w temacie systemu. Czy taki cudak
porzyzwoicie odtwarza muzykę ? Czy mogę kupić coś takiego (bo mam możliwość
kupienia taniej niż w sklepie) z myślą o odtwaraniu muzyki bo kino domowe to
tak raczej przy okazji ? Realia nie pozwalają mi na stereo i HT więc może w
miarę przyzwoite kino zapewni muzykę na przyzwoitym poziomie...
Z góry dziękuję za spostrzeżnia i opinie.

Burza
Obserwuj wątek
    • Gość: elektrosmok Re: Pytanie o BOSE Lifestyle 8 IP: *.pppool.de 29.08.03, 20:04
      Gość portalu: Burza napisał(a):

> Witam !
      > Mam pytanko dotyczące wymienionego w temacie systemu. Czy taki cudak
      > porzyzwoicie odtwarza muzykę ? Czy mogę kupić coś takiego (bo mam możliwość
      > kupienia taniej niż w sklepie) z myślą o odtwaraniu muzyki bo kino domowe to
      > tak raczej przy okazji ?

Ogolnie rzecz biorac Bose domowe to low-fi za zawyzona cene.

Klasyczny zestaw markowy, niechby i satelity plus aktywny subwoofer, da Ci
      wiecej sadysfakcji. Szczegolnie, jesli przede wszystkim sluchasz muzyki.

Pozdr.
      • Gość: Spiralarchitect Re: Pytanie o BOSE Lifestyle 8 IP: *.streamcn.pl 05.09.03, 23:24
        Zgadzam sie z przedmowca.Bose to lifestyle tak jak np. Bang i Olufsen. Patrzac
        na to obiektywnie sa to zestawy do dosc waskiego zastosowania, w nim sprawdza
        sie znakomicie. Jesli zdecydujesz sie na kolumny to poszukaj przede wszystkim
        polskich firm: Qba, Audiowave, Radmor, ESA.
        • Gość: Ing. elec. Re: Pytanie o BOSE Lifestyle 8 IP: 212.6.124.* 08.09.03, 08:32
          Gość portalu: Spiralarchitect napisał(a):

> Zgadzam sie z przedmowca.Bose to lifestyle tak jak np. Bang i Olufsen.
          > Patrzac
          > na to obiektywnie sa to zestawy do dosc waskiego zastosowania, w nim sprawdza
          > sie znakomicie.

Natomioast ja sie z powyzszym zgodzic nijak nie moge.

Porownywanie Bang&Olufsen do Bose uwlaszcza tej pierwszej firmie.

B&O produkuje naprawde pozadne duze glosniki. Sa one co prawda dosc drogie, ale
          bardzo ladne i aktywne. Natomiast glosniki Bose to nabijanie klienta w butelke.
          Malutkie satelitki z szerokopasmowymi glosniczkami, ktore przestaja grac mocno
          powyzej 200 Hz, bulgotliwy bas z subwoofera bandpass, zamierzone zamazanie
          lokalizacji zrodel przy pomocy doatkowych odbic o sciany. Brak przejzystosci,
          precyzji, lokalizacji. Brak rownowago tonalnej.

Z zestawem B&O mozna zrobic porzadne hi-fi (design oczywiscie kosztuje). A
          zestawy Bose nadaja sie conajwyzej do polepszenia dzwieku telewizora.

Pozdr.

I.
    • esdwa Odpowiedx użytkownika (byłego) 18.09.03, 09:50
      3 lata temu skusilem sie na Lifestyle 15. W kinie domowym było poprawnie, ale
      muzyki po prostu na tym nie dało się słuchać. A to mozel o "2" oczka wyżej
      od "8"-mki.

Odradzam , po 3-kroć odradzam. Zawiedziesz się sromotnie.
      Każdy budżetowy klasyczny zestaw kolumn (KODA, Tannoy, itp.) brzmi znacznie
      lepiej i w kinie i przy słuchani muzyki.
      Bose w muzyce to strata pieniedzy.

Pozdrawiam
      • Gość: soso Re: Odpowiedx użytkownika (byłego) IP: 195.41.66.* 18.09.03, 12:44

W pierwszej chwili chcialem cos napisac i to w emocjach ale na szczescie
        zobaczylem wpis inz.elktr. i powietrze ze mnie uszlo. Jest bowiem dokladnie tak
        jak on to ujal. Nie wiem, czy jest cos gorszego na rynku niz bose. To
        chinszczyzna o jakosci rownej plastikowym wiezom Eifla czy balonikom na druciku.

pzdrw

soso

**
        • Gość: Spiralarchitect Re: Odpowiedx użytkownika (byłego) IP: 62.89.73.* 18.09.03, 16:26
          Piszac lifestyle mialem na mysli tresc tego pojecia niz odwolywanie sie do
          jakosciowych porownan. Zestawy B&S rowniez oferuja dzwiek gorszy niz stricte
          audiofilska konkurencja przy tej samej cenie. Nie zmienia to oczywiscie faktu
          ze Bose i B&O to firmy zajmujace sie innym fragmentem rynku i z roznych polek
          cenowych.

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka