kellys16 12.01.09, 09:57 Proszę o poradę jaką kamerę kupić? Do tej pory miałem analogową. Niestety przestała działać, a naprawa jest nieopłacalna. Na co mam patrzeć przy kupnie nowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niwela Re: Jaka kamera? 12.01.09, 18:44 A ja do tej pory nie miałem żadnej kamery, tylko aparaty foto. Teraz chyba dojrzałem do kamery ale o tych sprawach raczej nie mam pojęcia z wyjątkiem optyki. Ostatnio jest reklamowana i w cenie promocyjnej kamera Sony SR 35, na twardym dysku 30GB i z dobrym obiektywem Carl Zeiss. Co do reszty wnętrzności nie mam pojęcia. Poproszę o jakieś sugestie. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Jaka kamera? 12.01.09, 19:35 każda z twardym dyskiem 30-40 GB, co starczy na 12-15 godz. nagrania, jeśli kręcisz amatorsko, więcej ci nie trzeba, zresztą zawsze możesz sobie zagrać na płytę i opróżnić dysk... jeśli masz TV HD to możesz kupić i kamerę HD, ale różnica w obrazie naprawdę jest niewielka, za to w cenie przwie dwókrotna, no chyba że jesteś owcą pikseli... firma w zasadzie bez znaczenia, może być każda znana produkująca kamery, jakość i parametry podobne...warto kupić kamerę tej samej firmy co nagrywarka i TV...masz wtedy ułatwione menu przy połaczeniach i obsluge zintegrowaną w jednym pilocie... zakładam oczywiście, że używać bedziesz kamery do amatorskich nagrań...ja mam 7-letnią analogową sony hi8, której póki co nie zamierzam wymieniać, nagrywa jak żyleta i bardzo ładnie odtwarza na 40" TV Sony HD, filmy zgrywam sobie na twardy dysk nagrywarki, edytuję i archiwizuję na płytach, piksleli z lupą nie śledzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jaka kamera? IP: *.aster.pl 21.01.09, 18:05 Hdr sr11e , b.pojemny dysk a obraz cudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: Jaka kamera? IP: *.ols.vectranet.pl 03.02.09, 02:39 te są tanie i dobre: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=518&w=80031062 Chyba że zaczekasz na nowe - droższe modele www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=36545 Odpowiedz Link Zgłoś