Dodaj do ulubionych

bolesny okres

IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.04, 11:50
dziewczyny mam bardzo bolesne miesiaczki,pomozcie.co robicie?
Obserwuj wątek
    • iga_iga Re: bolesny okres 08.06.04, 12:39
      u mnie to jest katorga..! normalni edroga przez mękę..!
      ale tak naprawdę , to niewiele można zdziałać.. opycham się nurofenem
      menstrualem i zagryzam go nospą.. nie napiszę ilości, bo jest dużo ponad normę.
      ale chodzi tylko o to, żeby wziąć je w porę, ni czekać aż zacznę się zwijać z
      bólu, tylko od razu jak tylko poczuję, że jakiś niepokój w brzuchu i wiem, że
      to "to". trzeba tylko dobrze wyczuć, czy to napewno ten ból, zaraz kiedy tylko
      się pojawi, żeby stłumić go już na początku, bo kiedy nasili się na maksa,
      wtedy nic mi juz nie pomaga i cierpię kilka dobrych godzin.

poza tym , kiedy juz naprawdę jesteś u kresu wytrzymałości, możesz zwyczajnie
      pojechać do szpitala, bez żadnego skierowania, tak po prostu. byłam tak kilka
      razy, bywało że nawet bez książeczki, tylko miałam dowód. idziesz na
      ginekologiczną izbę pzyjęć, mówisz o co chodzi i dostajesz zastrzyk z papaveryny
      (nie wiem jak to się pisze;) to rozkurczowe i tramalu przeciwbólowo. po
      jakichś 15-20minutach wszystko mija i jest spokój. tylko nie możesz się z nimi
      awanturować, bądź spokojna i po prostu powiedz, że chcesz się widzieć z
      lekarzem, nie mają prawa Cię odesłać.
      tylko wiesz, to już jest taki maks, ja naprawdę wyjesz z bólu. ale lepiej nie
      czekać, aż będzie tak bardzo bolało i wzić tabletki jak tylko sie zaczyna
    • Gość: kamila13 Re: bolesny okres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.04, 10:37
      orgazm :) pomaga (bardzo)
    • Gość: paipai Re: bolesny okres IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 11:01
      Bolesne miesiaczki zazwyczajsą zwiazane z nieodpowiednim wygieciem macicy.
      Zazwyczaj przechodzi po pierwszym porodzie, chociaz to niewielkie pocieszenie.
      Rady na to nie ma jakejś nadzwyczajnej. Miej zawsze tabletki przeciwbólowe (mi
      pomaga tylko ibuprom, a wszytko co zawiera paracetamol jeszcze wzmaga ból).
      Zreszta juz pewnie tez jestes zorientowana, ktore środki, jak pomagaja. Ja
      łykam co 2 godziny min i to i tak nie daje pelniej ulgi, ale zawsze coś.
      I tak jak już moja poprzedniczka pisała, jak to nei pomaga, to lec do
      ginekologa, on Ci przepisze cos mocniejszego, a w ostrych stanach na ostry
      dyzur i ju:) Nie ma innego wyjścia:(
      Dobrze jest też wtedy wypic goraca herbatę, zwinac sie w kłębek i przykryc
      kolderką, ale kto moze teraz pozwolic sobie na to, by w środku tygodnia nagle
      wszytsko rzucac z powodu okresu:(
      • Gość: Kasia Re: bolesny okres IP: *.ec.pl / *.ec.pl 10.06.04, 15:58
        ja też tak miałam, zwijałam sie z bolu i pomogły mi tabletki anty. Dwa dni
        przed lekko boli mnie brzuszek i wiem że za dwa dni jak w zegarku sie zacznie.
        Własnie teraz mam 2 dzien okres i czuję się jak bym go nie miala. Nigdy bym już
        do tego nie wróciła a gdybym wiedziala jak może być zaczełabym je brać kilka
        lat wczesniej a nie dopiero jak miałam 20, teraz mam prawie 23
        • iga_iga Re: bolesny okres 10.06.04, 16:17
          dodam tylko, że zanim zaczęłam brać pigułki, miałam rewelacyjnie regularny
          okres, bez żadnych dolegliwości! po 2latach odstawiłam tabletki i zaczął się
          cały ten cyrk.. cykle whają się nawet do 37dni, mam humory i fochy już na
          tydzień przed okresem, a brzuch boli mnie tak, ż edosłownie wyję..! tak jest
          już od 3lat.. a z różnych powodów nie mogę wrócić do pigułek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka