Dodaj do ulubionych

Logest i antybiotyki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:02
Biore tabletki logest, mialam zapalenie pecherza i bralam rozne antybiotyki.
Lekarz powiedzial ze powinnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie podczas
wspolzycia. Jednak nie powiedzial przez jaki czas po skonczeniu brania
ntybiotykow powinnam to dodatkowe zabezpieczenie stosowac. Czy ktos z was byl
moze w podobnej sytuacji i moze mi dpowiedziec jak dlugo antybiotyki beda
mialy wplyw na dzialanie logestu. Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: edyta Re: Logest i antybiotyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 22:31
      ej no naprawde nikt nie wie?
      • Gość: kkk Re: Logest i antybiotyki IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.08.04, 12:25
        Ja byłam w identycznej sytuacji.Jesli bierzesz antybioty to pod czas tego
        brania tabletki mają mniejsze działanie i rzeczywiście trzeba sie zabezpieczyc
        dodatkowo.Ale już ja przestaniesz brac antybiotyk odczekaj jeszcze pare
        dni,lepiej byc pewnym.A jeśli chodzi o pecherz to ja to sie chyba nigdy nie
        wylecze a nawroty mam po stosunku z chłopakiem...Jakby sie to powtarzało ,bo
        jak raz sie przeziębisz to pózniej są nawroty to polecam tabletki ziołowe
        Urosept z Herbapolu.Pozdarawiam!!!!!!!!!!
    • Gość: marta Re: Logest i antybiotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:22
      to zależy od tego, jakie antybiotyki bierzesz. problemy z pęcherzem mam na tyle
      często, że musiałabym zrezygnować z tabletek. łykam więc furagin, a także swoje
      hormony i jakoś mi to wystarcza - nie zabezpieczam się niczym dodatkowo.
      większość antybiotyków jest dozwolona, interakcje powodują jakieś starocia typu
      tetracyklina etc.zobacz, jakie wymienili na ulotce.
      • Gość: kkk Re: Logest i antybiotyki IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.08.04, 12:42
        Jeśli bierzesz antybiotyki o szerokim spectrum działania np. jeszcze na
        zakarzenia dróg rodnych (np. Ciprofloxacinum) -zabiezpiecz sie dodatkowo.Brałam
        też furagine i tabletki bez dodatkowego sprzetu.Chyba trzeba rozpocząć
        wątek "pęcherz"- to bym sie dopiero rozpisała. :)
        • Gość: edyta Re: Logest i antybiotyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:12
          no to rozpocznijmy
          • Gość: kkk Re: Logest i antybiotyki IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.08.04, 17:03
            Pierwszy raz dostałam zakarzenia dróg rodnych i pęcherza krótko po tym jak
            zaczełam współżyc z moim chłopakie (pierwszy raz) i normalnie umierałam (no
            siedzienie na betonie to tez jest argument).Lekarz powiedział że jestem
            wrażliwa na każde "obce" bakcyle i tak oto moje panie musze sie strasznie
            pilnować :nie siadać na batonkach i stringi zimą tez odpadają :)i staram sie
            pilnowac higieny po stosunku.Poczytałam tez sobie sporo na ten temat (babska
            ciekawość)i jakoś sobie z tym radze,ale ostatnio miałam taki atak że gorączka i
            mdłości i zero tabletek.Wtedy polacam ziółka-skrzyp polny.No juz wiecj nie
            pisze bo sie tylko mądrze.Pozdrwaiam koleżanki z klubu "pęcherza"
    • Gość: marta Re: Logest i antybiotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:33
      cierpię na to od 11 lat, kiedyś myślałam, że to "siedzenie na betonie" tak mnie
      załatwia, ale to lipa. Można zmniejszyć prawdopodobieństwo zakażenia, jeśli po
      seksie zrobi się siusiu, po prostu oczyszcza się drogi moczowe - sprawdziłam,
      istnieje zależność ( kiedyś o tym czytałam, ale byłam wtedy pod wrażeniem
      betonu i machnęłam ręką ). Infekcję powodują najczęściej bakterie coli, można
      zrobić posiew moczu ( w fazie zakażenia ) i jeśli wyjdą zaszczepić się (właśnie
      przeciw bakteriom coli, choć są różne opinie na ten temat ). Ja w każdym razie
      chyba w końcu się zdecyduję. Pozdrawiam pęcherzyki...
    • Gość: mariolka Re: Logest i antybiotyki IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.08.04, 10:00
      Nie ma znaczenia czy bierzesz logest czy inne tabletki, we wszystkich jest to
      samo;) Poczytaj poprostu ulotkę od swoich tabletek i od antybiotyku i już. Na
      pewno skuteczność tabletek obniża zwykła amoksycylina, lekarze-konowały tego
      nie wiedzą i potem skutki wiadomo jakie.
      • Gość: kkk Re: Logest i antybiotyki IP: *.telsten.com / *.telsten.com 14.08.04, 13:01
        Co do sikania po to zgadzam siew 100%.Nawet przed nalezy sie napić dużej ilości
        wody (extra tylko kochaj sie z pełnym pęcherzem :))a potem siusiu.Ale czasem
        sie nie chce.No ale raz sie załatwiłam i teraz cześciej sie na tym łapie.AAA
        laseczki polecam takie chysteczki do higeny intymnej :CLEANIC (takie różowe)
        stosuje po i żyje.Choć słyszałam rózne teorie na ten temat np, że trzeba sie
        podmywac tylko woda (wypowiedzcie sie).Jak macie jeszcze jakies inne sposoby na
        walke z pęcherzem to piszcie. "Klub walki z pęcherzem" uważam za otwarty.
        • Gość: tia Re: Logest i antybiotyki IP: *.speed.planet.nl 15.08.04, 12:52
          Skoro rozmawiamy juz o Logescie i antybiotykach to ja tez chcialam o cos
          zapytac. Z powodu zapalenia ucha musialam wziac antybiotyk - amoksycyline.
          Pomiedzy ostatnia tabletka antybiotyku a pierwsza tabletka Logestu z nowego (i
          zarazem pierwszego w moim zyciu... :)) opakowania byla przerwa tylko jednego
          dnia. Zastanawiam sie, czy powinnam sie dodatkowo zabezpieczyc? Nie mam teraz
          niestety mozliwosci pojscia do mojego ginekologa, ale lekarz pediatra (tylko
          takiego mialam pod reka:) powiedzial mi, ze pewne zwiazki antybiotyku moga
          pozostawac w organizmie troche dluzej - do kilku dni. Nie wiem, juz zupelnie co
          powinnam zrobic. Aha! I jeszcze jedno - czy wiecie cos moze na temat interakcji
          Logestu z Voltarenem (to silny lek przeciwbolowy)? Czy on tez oslabia dzialnie
          pigulki? Prosze o pomoc...
          • Gość: kkk Re: Logest i antybiotyki IP: *.telsten.com / *.telsten.com 15.08.04, 13:22
            Nie wiem jak to jest ale powiem Ci co ja bym zrobiła.Zabezpieczyłabym sie
            dodatkowo w pierwszym tygodniu brania tabletek biorac pod uwage ze to Twoje 1
            opakowanie.A co do interakcji Logestu z innymi lekami poczekajcie do
            pażdziernika jak zaczne Farmakologie :) Pozdrawiam!!!!!!
    • Gość: wybitny farmakolog Re: Logest i antybiotyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 20:32
      Niestety na farmakologii sie nie dowiesz, chyba ze zapytasz. A i na odpowiedzi
      konkretne nie ma co liczyć. Najlepiej zapytać Ginekologa, bo oni maja z tym
      najwięcej do czynienia. Ja MAM NADZIEJĘ że ulotki nie kłamią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka