Dodaj do ulubionych

czy moglam...

IP: *.jpe.com.pl 13.10.04, 12:38
...zajsc w ciaze ?? pare dni temu kochalam sie pierwszy raz...mialam wtedy
okres(3dzien), a poza tym uzywalismy prezerwatywy, ale mimo to sie boje,ze
moge byc w ciazy, poniewaz boli mnie brzuch i piersi i nie wiem czy to
normalne:(monelo juz pare dni, a ja ciagle czuje ten dziwny bol:(a moze to po
prostu ze zdenerwowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Niunia Re: czy moglam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:55
      Słuchaj aż mi sie uśmiech pojawił na twarzy gdy przeczytałam twój post. Ale nie
      dla tego, że napisałaś cos głupiego tylko ja rok temu miałam identyczny
      problem. Róźniło sie tylko to że ja kochałam się pierwszy raz dwa dni przed
      okresem i kiedy po dwóch dniach go nie dostałam to świroałam konkretnie. Nawet
      do lekarza poszłam czy może czasem nie zaszłam. Myslę że aby w przyszłości
      uniknąc stresu powinnaś wybrac się do ginekologa i porozmawiac z nim o
      stosowaniu tabletek. A co do zmartwień to nie bój się. W czasie okresu masz dni
      niepłodne a jeśli dodatkowo stosowaliście prezerwatywę do nie masz się czego
      obawiać. Głowa do góry. Pozdrawiam . pa
    • Gość: businesswoman Re: czy moglam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 12:58
      nie martw się, jeśli miałaś w tym czasie okres, to szanse na dzidziuia są
      prawie zerowe. bóle, które odczuwasz mogą być efektem emocji, pod których
      wpłaywem jesteś. wszystko będzie ok, nie martw się. z reguły owulacja przypada
      na 14 dzień cyklu, trzy dni to margines bezpieczeństwa. no i trzy dni zyją
      plemniki. więc koło 10 dnia lepiej już uważać. pozdrawaim, życze powodzenia,
      ciesz się życiem, ale z rozwagą gg6903443
      • Gość: agga Re: czy moglam... IP: 217.153.29.* 26.11.04, 22:09
        w ramach sprostowania, plemniki moga zyc nawet do 7 dni w sprzyjajacych
        warunkach), wiec trzeba to brac pod uwage:)
    • Gość: she Re: czy moglam... IP: *.jpe.com.pl 13.10.04, 13:08
      dziekuje za odp,troche mnie uspokoily...
    • Gość: Kasia mogłaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:50
      Cykle są zazwyczaj nieregularne i może się tak zdarzyć , że podczas miesiączki
      zachodzi się w ciąże , bo na ten dzień przypada owulacja.
      • mijaczek Ja mam takie male pytanie... 13.10.04, 16:01
        ... a moze tak, madre panienki, gotowe do seksiku by wziely swoich wspanialych
        facetow, co to pewnie ich kochaja tak, ze swiata nie widza i zanim pojdziecie
        robic rzeczy, o ktorych bladego pojecia nie macie, zajrzyjcie do ksiazki, lub na
        necie poszukajcie czegos...

Jestem ciekawa jakie przemyslenia na temat ewentualnosci zajscia w ciaze mialas
        kiedy szlas ze swoim kolesiem do lozka? Pewnie myslalas - a! mam @. jestem
        bezpieczna. A potem zaczal sie bol brzucha i juz myslisz, ze jestes w ciazy....
        Wiesz chyba, ze czlowiek boi sie rzeczy, ktorych nie zna, i ktorych nie rozumie.
        Nie znasz swojego ciala, nie znasz sie na kobiecej fizjologii, wiec zamiast
        czytac durne Cosmo, wez sobie encyklopedie zdrowia czy chocby na google poszukaj
        sobie czegos o owulacji, cyklu, miesiaczce i moze na nastepny raz nie bedziesz
        zadawac durnych pytan!

Wszystki jestescie takie dorosle...wiecie co to lechtaczka i jak zrobic laske
        facetowi na 17 sposobow z polykiem lub bez... macie swiadomosc wlasnej
        seksualnosci i potraficie ustami zakladac prezerwatywe.... super! naprawde! A
        polowa z was nie ma pojecia jak dlugie ma cykle, czemu jej sie sluz zmienia, co
        on oznacza, nie potrafia rozpoznac bolow owulacyjnych, o tym, ze zbadac szyjke
        macicy mozna samemu to tez nie wiecie, o mierzeniu tempki nie wspomne...
        a kazdy bol brzucha jest dla was oznakiem ciazy...

Poczytac moje drogie nastoletnie cosmo girls,
        poczytac...ksiazki....madre...grube...a potem sie do lozka pakowac z facetem!

Mia
        • Gość: Kasia Re: Ja mam takie male pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:21
          Chyba nie do mnie jest ten wykład moralno-etyczny? Tylko do pytającej o ciąże?
          • mijaczek Re: Ja mam takie male pytanie... 14.10.04, 01:27
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Chyba nie do mnie jest ten wykład moralno-etyczny? Tylko do pytającej o ciąże?

Tak, do niej.
      • mijaczek Aha, i jeszcze jedno... 13.10.04, 16:07
        ...a propos tej owulacji w czasie @. Czy wiesz Kasiu jakie jest
        prawdpodobienstwa zajscia w ciaze w najbardziej plodnym dniu? okolo 26%... do
        tego pomysl sobie...jakie warunki musza byc spelnione, zeby, nawet jesli doszlo
        do zaplodnienia, jajeczko zagniezdzilo sie w macicy? Musi byc endometrium. A
        menstruacja to nic innego jak zluszczanie sie endometrium...nawet jesli doszlo
        by do zaplodnienia to najpewniej bylaby to tylko ciaza biochemiczna, ktora nie
        przetrwalaby w warunkach, ktore w czasie miesiaczki panuja w macicy...zamiast
        straszyc dziewczyne jakimis urywkami informacji tez lepiej doczytaj to i owo....

Mia
        • Gość: Kasia Re: Aha, i jeszcze jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 16:20
          Jak będziesz u ginekologa (dobrego) to się go o to zapytaj. I daj mi znać co ci
          odpowiedział.
          Pozdrawiam
        • legenda_o_wilku_lobo Re: Aha, i jeszcze jedno... 15.10.04, 16:40
          aleś jest mądry mijaczek. Przytoczę to mojemu znajomemu 6 latkowi Kacperkowi, kkóry pojawił się na świecie po "pierwszy razie" moich znajomych przekonanych ,że 3 dnia okresu nie można zajść w ciążę.
          100% metodą antykoncepcyjną jest szklanka wody. Wszystko inne to łut szczęścia lub nieszczęścia.
          A straszenia małolatów niechcianą ciążą nigdy widać nie za wiele, jeżeli w czasach takiej dostępności do informacji o antykoncepcji potrafią zadawać takie pytania. Dobrze że je w ogóle zadają ale czasami kończy się to "mądry Polak po szkodzie".

Myślcie dziewuszki, jeżeli wasi faceci nie potrafią!
          • mijaczek Re: Aha, i jeszcze jedno... 15.10.04, 16:59
            Nie rozumiem o so chosi... ja wcale nie twierdze, ze w czasie okresu nie mozna
            zajsc w ciaze, ja mowie, ze prawdopodobienstwo jest mniejsze. Nie mowie, ze w te
            dni nie nalezy sie zabezpieczac, ja mowie, zeby zanim pojdzie sie z kims do
            lozka pomyslec troche i dowiedziec sie paru rzeczy... skoro jest sie doroslym na
            tyle, ze uprawia sie sex bez zabezpiecznia, to chyba oznacza to, ze ktos stara
            sie o dziecko [dla mnie jedyny powod nie zabezpieczania sie w czasie stosunku].

Do tego jeszcze jest istna komedia zadawanie takich pytan na forum Cosmopolitan,
            gdzie jak gdzie, ale tutaj!?

A do autorki watku - mam nadzieje, ze zmadrzejesz, a tak na przyszlosc, poszukaj
            sobie forow - ciaza i porod, w oczekiwaniu, poronienie, trudna ciaza, rodzice i
            wtedy moze zdasz sobie sprawe z tego czym jest ciaza i jak dorosli ludzie
            podchodza do spraw seksu. W kazdym innym przypadku nawet nie powinnas sie
            przyznawac, ze nie uzywasz antykoncepcji...

Mia
            • Gość: Zielona Re: Aha, i jeszcze jedno... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:42
              Dużo czytasz, ale jak widać niestety bez zrozzumienia. Przecież dziewczyna
              pisze, że kochała się używając prezerwatywy. A ty tutaj prelekcje o braku
              zabezpieczenia wygłaszasz.
        • Gość: wszechwiedzaca Re: Aha, i jeszcze jedno... IP: 82.160.38.* 27.11.04, 09:52
          ale ty jestes glupia! Gowno wiesz i pierd....lisz nie widomo co. Dziewczyno
          owulacja moze sie znacznie opoznic wtedy w trakcie jej wystapienia moze sie
          pojawic krwawienie ktore jest b.podobne do okresu ale to nie jest okres!!!! To
          sa wlasnie najbardziej plodne dni! Wez sie sama poucz troche a potem udzielaj
          rad innym ty ignorancie!
          • Gość: wszechwiedzaca Re: Aha, i jeszcze jedno... IP: 82.160.38.* 27.11.04, 09:53
            to powyzej sie dotyczy mijaczek
    • Gość: fafarafa Re: czy moglam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:15
      Ale z Ciebie panna!!! i ten Twój problem... nie masz się kogo zapytać jakie są
      objawy ciąży(matki, siostry, ciotki, GINEKOLOGA)? Tyle, że takie pytania zadaje
      się przed stosunkiem.Ból brzucha nie musi oznaczać ciąży- zwłaszcza że Ty i
      Twój koleś kochaliście się parę dni temu........od razu nie poczujesz, że Ci
      się brzuch powiększa, a dziecko Cie już kopie... następnym razem trochę pomyśl
      za nim zadasz takie pytanie.
      • Gość: j. Re: do mijaczka! IP: 195.200.15.* 26.11.04, 17:46
        Jak ty taka madra, a cosmo takie durne, to co ty robisz na tym forum??
        wymadrzac sie przyszlas? wiecej tolerancji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka