Dodaj do ulubionych

CIĄŻA MIMO PIGUŁEK?

IP: 82.160.53.* 15.10.04, 09:55
WITAM.MAM PYTANIE OD 3 MIESIECY BIORE PIGUŁKI ANTYKONCEPCYJNE I ZASTANAWIAM
SIE JAKA JEST SZANSA A RACZEJ MOZLIWOŚĆ ŻE ZAJDE W CIAŻE PODOBNO TAKIE
SYTUACJE SIE ZDARZAJĄ.a MOŻE ZDAŻYŁY SIE KTÓREJŚ Z WAS .DO NIEDAWNA UWAŻAŁAM
ŻE TA METODA DAJE 100% PEWNOŚCI ALE TERAZ MAM WĄTPLIWOŚCI.
Obserwuj wątek
    • serta ... 15.10.04, 15:36
      100% pewnosci nie masz nigdy.Mozesz miec 99,ale nie 100.
      Przede wszystkim,jesli dopiero zaczelas brac tabletki
      antykoncepcyjne,powinnas po (o ile mnie pamiec nie myli) 3 miesiacach zrobic
      badania czy organizm dobrze przyjal tabletki.Bo jesli okaze sie,ze organizm
      przyjal je zle,to przede wszystkim powinnas zmienic na inne,a juz na pewno nie
      byc tak w 100% pewna,ze tabletki uchronia Cie przed niechciana ciaza.Pozdrawiam!
      PS: Slyszalam o takich przypadkach (w gronie znajomych) kiedy to dziewczyna
      zaszla w ciaze,mimo,iz brala tabletki :(
      • redaa Re: ... 15.10.04, 16:58
        prawda jest taka ze kobiety ktore zachodza w ciaze biorac pigulki nie braly ich
        regularnie lub zapominaly o ich zazyciu(zazwyczaj nie chca sie do tego
        przyznaz, wola zwalic winne na nieskutecznosc pigulki).ja biore od 3 lat i w
        ciaze nie zaszlam:)
        • serta ... 15.10.04, 17:52
          Calkiem mozliwe,prawde mowiac nigdy w to nie wnikalam.Powody moga byc tez
          inne - oprocz nieregularnego brania tabletek,takze zwracanie jedzenia poprzez
          wymioty (dziewczyny,ktore twierdza,ze w ten sposob pozbeda sie zbednych
          kilogramow,pozbywaja sie takze z organizmu antykoncepcji) ... duzo by mozna
          tego zapewne przytaczac.W kazdym razie jestem zdania,ze regularne branie
          tabletek i coroczne badania daja jakas gwarancje (na pewno duza) skutecznosci.
    • Gość: Kasia Re: CIĄŻA MIMO PIGUŁEK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:37
      Biorę tabletki już od 6 lat. Jedne i te same. I do tej pory nie zaszłam w
      ciąże. Pamiętaj tylko żeby stosować dodatkowe zabezpieczenie za każdym razem
      kiedy masz jakieś wątpliwości. Na przykład gdy zapomniałaś wziąć tabletkę i
      czas był dłuższy niż 12 godzin, lub gdy wymiotowałaś albo miałaś biegunkę. W
      końcu po coś mamy tą KOBIECĄ INTUICJĘ.
    • Gość: zuza Re: CIĄŻA MIMO PIGUŁEK? IP: *.okaymeble.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:15
      pigułki biore od 8 lat i nic:) te co to zachodzą pomimo tego to
      skletotyczki.jeśli zapomisz i bierzesz następnego dnia dwie albo wcale to co
      się dziwić ze zachodza tolerancja jest od 2-3godzin a potem 78godzin na ponowne
      zabezpieczenie
      • Gość: ewa Re: CIĄŻA MIMO PIGUŁEK? IP: 82.160.53.* 19.10.04, 12:38
        dziekuje za wszystkie rady i zapewnienia po prostu może to głupie ale byłam u
        wróżki i ona twierdziła że moge zajśc w ciąże i troszk ę sie przestraszyłam
        pozdrawwiam i jeszcze raz dziękuje
    • Gość: lisa17 Re: CIĄŻA MIMO PIGUŁEK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:01
      ja biorę ok 4 miesięcy a do tego uzywamy prezerwatyw.wiem ze moze to lekka
      przesada ale moj chłopak sie strasznie boi wpadki i nie da sie namowic na seks
      bez prezerwatywy.ciąza przy tabletkach moze sie zdarzyc ale raczej jesli czesto
      zapominałas o nich,spozniałas sie z wziaciem takie rzeczy.bo same w sobie to
      raczej nie powinny zawodzic ale wiesz,wskaznik perla nie wynosi 0...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka