Dodaj do ulubionych

antykoncepcja a ochota na seks

01.02.05, 18:58
troche mnie to niepokoii, gdyż od czasu kiedy biore tabletki (logest) zupełnie nie mam ochoty na sex, co w sumie mija sie z celem :)
czy to normalne i czy to mija?
Obserwuj wątek
    • Gość: lor Re: antykoncepcja a ochota na seks IP: *.smrw.lodz.pl 01.02.05, 21:20
      tak, to niestety mija się z celem i niestety zdarza się dość często - hormony
      wpływają na zmianę libido, niestety na minus:(
      też tak miałam, przez rok brałam cilest i byłam jak lodowy sopel, w końcu
      przemogłam się i pogadałam z moją panią ginekolog, przepisała harmonet (ma inny
      skład) co teoretycznie miało pomóc, jest nieco lepiej ale i tak nijak się to ma
      do czasów "z przed"....
      pytanie do innych dziewczyn - jak sobie z tym radzicie? zmieniacie pigułki? ile
      można?!
      czy to faktycznie powszechne (ginekolog twierdzi że tak)
      • dymphna Re: antykoncepcja a ochota na seks 01.02.05, 22:10
        u mnie to samo
        jezeli nawet uda mi sie w jakis sposób psychicznie rozbudzic, to i tak efekt jest bardzo krótkotrwały
      • yo-anna84 Re: antykoncepcja a ochota na seks 01.02.05, 23:06
        Ja natomiast nie narzekam, choć właśnie cilest biorę od 2 lat. Myślę, że to
        niestety kwestia doboru odpowiednich środków i szukajcie aż znajdziecie, ale
        może nie tylko... Może warto po prostu odciąć się od problemów, coś w tej
        sferze zmienić... Nie wszystko się powinno tylko i wyłącznie na tabletki
        zrzucać:)
        • Gość: dedra Re: antykoncepcja a ochota na seks IP: 82.160.30.* 02.02.05, 13:57
          niestety to nie jest zrzucanie wszystkiego na tabletki
          miałam niezwykłe dni jezeli chodzi o ochote na sex, ciągle chodziłam nabuzowana, zaczełam przymowac tabletki i juz po 3 dniach czar prysł, mimo ze w moim zyciu nic sie nie zmieniło
    • Gość: lula Re: antykoncepcja a ochota na seks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 00:34
      niestety to nie mija i czasem nie da się dobrać odpowiednich pigułek :( w moim
      przypadku każda metoda hormonalna odpada właśnie z tego powodu :( po prostu
      staramy się używać prezerwatyw, choć to paskudna forma antykoncepcji... może za
      parę lat wymyślą jakąś skuteczną pigułkę dla facetów :)
    • Gość: Artur Przezywacz Re: antykoncepcja a ochota na seks IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 02.02.05, 00:45
      > w sumie mija sie z celem :)
      > czy to normalne i czy to mija?

Tak, z celem sie mija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka