Dodaj do ulubionych

WYCZULAM GUZKA PIERSI...

16.08.05, 20:46
Jestem panicznie przestraszona! Nikomu o tym nie poweidzialam, a wyczułam go
ok 2 tygodnie temu. Boję się, nie wiem czego ale sie boje... Mam dopiero 19
lat, czy to w ogole mozliwe? moze to wcale nie jest guzek, i nie ma co robic
z tego paniki...
A jesli juz to czy usuwa sie go tylko operacyjnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: apsik Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 16.08.05, 20:51
      moja droga!ja również miała guzki w piersiach takie malutkei ajk groszki.bylo
      ich kilka i okazalo sie ze to nci tak strasznego.milam za durzo prolaktyny(to
      taki hormon)bralam leki i przeszlo.idz do lekarza zrobia ci usg i dopiero sie
      dowiesz.nie kazdy guzek to rak.
      • Gość: Saseta Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:59
        Apsik, mówisz ze to moze być przez hormony?? A moze jeszcze od tych zawartych w
        tabletkach antykoncepcyjnych??
        • quer Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... 16.08.05, 21:05
          mastopatia?
        • Gość: basia Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:46
          Przeczytaj sobie ulotkę dołączoną do tabletek. Tam masz opisane skutki uboczne
          stosowania tabletek... :(
    • agatka_to_ja Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... 16.08.05, 21:18
      piersi maja niejednolita budowe i czase cos, co my wyczuwamy jako guzek moze
      byc naturalnym zgrubieniem w piersi. Wazne jest rowniez kiedy badamy piersi -
      najlepiej okolo 10 dani cyklu, bo przed okresem i w czasie okresu piersi bywaja
      powiekszone, obolale i troszke zmienione przez hormony.
      Powinnas pojsc do ginekologa, a on zbada cie najpierw recznie a pozniej
      powinien wykonac USG lub skierowac cie na nie. Nie ma sie czego bac :)
      Powodzenia.. tylko koniecznie idz do lekarza, bo nie mozna zyc w leku :)
      • Gość: pure_kott Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... IP: *.range81-159.btcentralplus.com 17.08.05, 00:21
        Ja pamietam jak bylam dziewczynka i zaczely mi rosnac piersi, nawet o tym nie
        wiedzialam, hehe...Zobaczylam w tv program o raku piersi i bylam przekonna ze
        moje male guzki-piersi to rak! umieralam ze strachu przez pare tygodni
        kobiece zycie jest zabawne.
        piersi sa dziwne w dotyku, czasami cos tez tam wyczuje, ale jak ide do lekarza
        to mi mowi ze to tylko wlokna jakies. Nie panikuj bo jeszcze nie masz powodu.
        Idz do lekarza i dostaniesz profesjonalna rade.
        A poza tym brawo za samobadanie bo ja nie mam do tego cierpliwosci. Pozdrawiam.
    • Gość: apsik Re: WYCZULAM GUZKA PIERSI... IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 17.08.05, 00:37
      tak przez hormony.ja kiedy milam te guzki milam za durzo prolaktyny a w
      tabletkach kochanie jest estrogen i progesteron(?! bodajze?nie wiem ale
      estrogen na pewno)kiedy ginekolog zrobil usg tarczycy okazalo sie z etam te
      zmam guzki.zaczelam barc tyroksyne i cos jeszcze i jest ok:] a guzkow nie ma;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka