Dodaj do ulubionych

Jak się ubrać?

12.09.05, 20:47
Mam problem - 1 października rozpoczynam studia. Problem w tym, że nie wiem,
czy na inaugurację roku trzeba ubrać się na galowo (jak w podstawówce), czy
też wystarczy jakiś schludny i skromny ciuszek...? Proszę powiedzcie, myślę,
że większość z was ma już to za sobą.
Obserwuj wątek
    • Gość: estrella Re: Jak się ubrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:14
      Najlepiej tak bys się dobrze czuła. Chociaż teraz chyba juz tak duzo osób nie
      ubiera się bardzo galowo. Myślę, że nawet jakbyś założyła jeansy i jakąś białą
      koszule i czarną marynarkę będziesz wygladać schuldnie i galowo.
    • Gość: pat Re: Jak się ubrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:18
      zalezy jaka uczelnia, czy ma tradycje, ale raczej na galowo
    • Gość: Ryśka Re: Jak się ubrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:20
      Nie ubieraj się wcale to będzie czad!!!
    • Gość: tanya Re: Jak się ubrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 23:52
      > czy na inaugurację roku trzeba ubrać się na galowo

tak!
      na pewno nie w dzinsy!

tyle, ze teraz - w odroznieniu od podstawowki - nie musisz w tym uczestniczyc.
      odpusc sobie inauguracje i tak niczego konkretnego sie nie dowiesz.
    • Gość: Marysia Re: Jak się ubrać? IP: *.eia.pl 13.09.05, 08:47
      A po cholore w ogole tam idziesz? Chce ci sie sluchac jak pieprza farmazany
      przez kilka godzin?! Lepiej zostan w domu.I problem bedziesz miala rozwiazany! :)
    • agatka_to_ja Re: Jak się ubrać? 13.09.05, 09:29
      hm.. nie wiem, jak wyglada na twojej uczeln inauguracja roku, ale moim zdaniem
      powinno sie na to isc. U mnie byly przemowy, oczywiscie "gaudeamus igitur" i
      cala impreza podobala mi sie. Nastepnie Kierownik katedry wręczał na scenie
      indeksy studentom, wiec wygladac jakos trzeba bylo. To uroczysta okazja, wiec
      jakosw schludnie trzeba wygladac, ale bez przesady - mysle, ze zakiet, spodnica
      i jakas bluzka (niekoniecznie biala) wystarczą. Zestaw dzinsy+biala bluzka+
      zakiet tez jest moim zdaniem OK.
      Ja bym na twoim miejscu poszla na ta inauguracje roku - w koncu to taka jedyna
      impreza w zyciu. A tak godzina cie nie zbawi :)
      Powodzenia
      • Gość: kasiulekkk Re: Jak się ubrać? IP: *.toya.net.pl 13.09.05, 19:42
        Dzieki za rady - na inauguracje pojde chocby byla najnudniejsz! Z czystej
        ciekawosci! Bede jednak musiala przetrzepac troszke przed tym szafe!!!
        • juta50 Re: Jak się ubrać? 13.09.05, 20:01
          Pamietam, ze ja na inaugurację ubrałam sie w białą bluzke, spodnie czarne (na
          kant) i marynarkę. Lepiej iść- u nas np. wręczali indexy i legitymacje. papa
          • michal1984a Re: Jak się ubrać? 13.09.05, 20:47
            Dowiedz sie czy oby napewno 1 pazdzernika bedziesz miec inauguracje czy tylko
            spotkane organizacyjne :] , jak spotkanie to idz jak lubisz a jak inauguraje to
            oczywiscie elegancko :] (jak ja lubie tak ubrane dziewczyny :):):):))
            Powodzenia !!!:]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka