Dodaj do ulubionych

Brak pewności siebie.

04.10.05, 17:26
Brakuje mi pewności siebie i przez to mam problemy z nawiązywaniem kontaktów
i innymi ludzmi. Co mogę zrobić żeby to zmienić?
Będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju rady.
Pozdrawiam a_julia
Obserwuj wątek
    • Gość: Ferdek Re: Brak pewności siebie. IP: *.eia.pl 04.10.05, 17:52
      Idź do psychologa
    • sprawca.wielu.ciaz Re: Brak pewności siebie. 04.10.05, 17:53
      Zacznij rozmawiać z ludźmi. Na początku możesz rozmawiać poprzez internet.
      Zobaczysz, że pomaga. Tylko trzeba uważać by nie popaść z jednej skrajności
      w drugą i nie sprowadzić życia do istnienia jedynie w wirtualnej rzeczywistości.
    • Gość: DOBRA (zd)RADA Hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 17:54
      Zacznij może od www.usmiech.pl/pewnoscSiebie.html
      Tak naprawdę jednak to żadne linki ani wizyty u psychologów Cię nie onieśmielą.
      Ważne jest to w jakim towarzystwie się obracasz, jak żyjesz, co lubisz i jakie są powody Twojej nieśmiałości i braku pewności siebie.
      Dopiero znając ww. będzie można coś konkretnie doradzić.

Pozdrawiam
      • slonk00 Re: Hmmm powodzenia 05.10.05, 15:09
        hmm nie wiem co ci doradzic naprawde, samej kiedys mi brakowalo pewnosci
        siebie, a kontakt z nowymi ludzmi sprawial mi trudnosc,a szczegolnie z
        facetami..ale poszlam do liceum i tam wsyzstko sie zmienilo!i to z jednej
        skrajnosci w skrajnosc!sama nie wiem jak mi sie to udalo, ale tak sie latwiej
        zyje, bo to inni ludzie poprawiają ci humor:) ja bym radzila zacząc od
        samookceptacfi(takiej calkowitej!!), i trzeba uwierzyc w siebie!!pokonac strach
        i powiedziec sobie "ja tez moge!!"
        • Gość: mgrinz Re: Hmmm powodzenia IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 05.10.05, 15:13
          faceci w podstawowce to naprawde sa trudni w kontaktach
    • Gość: opty Re: Brak pewności siebie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:09
      W wieku lat nastu byłam b.nieśmiała! a teraz mam 26 latek i całkiem duze
      poczucie własnej wartości i pewności siebie!!
      Najlepsz teriapia to ... małymi kroczkami do przodu!!
      Nic na siłę, z uśmiechem i zapałem (choc strachem - tego się nie da
      uniknąc!!!),powoli:
      -wiecej się odzywaj kiedy jesteś w grupie (mały żarcik, komentaż), na początku
      jest ciężko, ale na każdy następnym o wiele łatwiej,
      -wychodź gdzieś, do kina, do pubu, na disco, do ksiegarni, znajdź jakąś pasję
      (to łączy ludzi i jest fajnym pretekstem do poznania kogoś nowego :), po prostu
      wyjdź do ludzi!!!, choćby do spożywczego koło domu i uśmiechnij sie i powiedz
      coś miłego pani , u kórtej zawsze bułki kupujesz,
      -uśmiechaj się do innych,
      -kup sobie czasem coś wystrzałowego i poparadoduj w tym na mieście, by bez
      skrupułów przegląć się we wszystkich błyszczących powierzchniach jakie odbijają
      twoje wystrzałowe odbicie, A CO!!!,
      -podogadzaj sobie czasami ... pachnaca dłuuuuga kapiel, uczta z tego co
      najbardziej lubisz, romansidło do czytania, albo horror na dvd, iiiii kiedy nie
      masz faceta ... popieść sama, orgazm jest bardzo wyzwalający --
    • einslive Re: Brak pewności siebie. 19.10.05, 01:30
      moge Ci troche dac od siebie ;) ja niestety jestem zbyt pewna siebie i wszyscy
      wciaz mi powtarzaja ze kiedys sie niezle przejade.. ale jak sie przejade to
      moze mi troche przejdzie (chociaz sama w to nie wierze).. z tym raczej nie da
      sie nic zrobic..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka